Profili, zemljevidi, ...
23.08.2024
DOLOMITI (SELLARONDA HERO & BIKE DAY)
Ob 12:03, Matijagt
Podle je napisal: |
Mengeška koča ima največji naklon 21%, dolžina vzpona 1.1km, 110 višincev. Da dodam še sam enega: Dražgoše - Bičkova skala (do konca asfalta): 2,8km, 300 višincev, max 22%, povprečje 12% ![]() Merjeno z Sigma Rox 9.0 |
JC29 je napisal: |
Javor ga iz besnice konkretno nategne ja, ma asfalt je zgonjen v nulo... Drugače pa vzpon na Repče (iz Podlipoglava) je tut kar našponan.... bom ob prvi prilki zavil tam čez |
Podle je napisal: |
Mengeška koča ima največji naklon 21%, dolžina vzpona 1.1km, 110 višincev. Da dodam še sam enega: Dražgoše - Bičkova skala (do konca asfalta): 2,8km, 300 višincev, max 22%, povprečje 12% ![]() Merjeno z Sigma Rox 9.0 |
bojči je napisal: |
Na obali imamo klanec na Sveti Peter.Točno 1km,147 višincev,14,7%.Predlani sem tu delal 5min intervale.Lani pa nič več.Ko se tukaj zaženeš na noge,kmalu vidiš kako zgled, ko ti zmanjka kisika. Idealno za doseganje osebnega max.pulza in 5minutnega VAM-a. Vabljeni! ![]() ![]() |
bojči je napisal: |
Na obali imamo klanec na Sveti Peter.Točno 1km,147 višincev,14,7%.Predlani sem tu delal 5min intervale.Lani pa nič več.Ko se tukaj zaženeš na noge,kmalu vidiš kako zgled, ko ti zmanjka kisika. Idealno za doseganje osebnega max.pulza in 5minutnega VAM-a. Vabljeni! ![]() ![]() |
Skalaš je napisal: |
Jaz pa "zagovarjam" Sveti križ v Belih vodah nad Šoštanjem. Dolg je dober kilometer, ki ga brez počitka še zmeraj voziš celo večnost ![]() ![]() Lp |
slavko1 je napisal: |
Evo prvi je že tu. Toda ta je mislim da manj kot en km. Žal. ![]() ![]() ![]() Začetek vzpona, glej točko 3 ! ![]() |
veso je napisal: | ||
Tale je tudi moj FAVORIT! |
Upoštevajo se celotni klanci ali pa le del daljšega klanca, ki je vsaj v dolžini 1 km (krajši se ne upoštevajo) izjemno strm.
Izhodišče naj bo vsaj okoli 15%. Manjših strmin je na pretek.
Če kdo ve za kakšen klanec, ki bi odgovarjal tem karakteristikam, naj to napiše. Potem pa ga bomo vsaj nekateri (upam, da nas bo čim več, uradno testirali in izmerili).
Na koncu sezone bi lahko na tem forumu slovesno proglasili naj kilometer v Sloveniji. Mislim, da bi bila to zanimiva akcija, ki se je lahko lotimo tudi kot posamezniki in bi bil končni rezultat in rangiranje klancev za marsikoga zanimiv. Če ne drugega, bi bil za marsikoga to stimulans, da bi se podal na kak nov klanec.