Tekmovanja
01.07.2024
Maraton alpe
Ob 18:44, eustahija
Paternina je napisal: |
Mislim da tako kot je na Franji poskrbljeno za varnost ni skoraj nikjer. A naj omejijo število prijav na 300 da bo res varno? Kdo bi bil pa potem zadovoljen? Franja je nevarna zaradi nas, kolesarjev...zakaj se pa daleč največ nesereč zgodi spredaj, ko velja popolna zapora prometa? Ker se vsi zaženemo kt svina v buče pa boli nas k** za lastno varnost. Kako je tukaj kriv organizator (množične) prireditve? Jst mislim da bi lahko varnost še najbolj izboljšal tako, da je že na začetku en fejst selektiven klanec pa da vsakega postavi na svoje mesto. Ali pa prolog v soboto zvečer po ulicah BTC-ja ![]() Kar se tiče nasvetov: Sej trasa ni nič posebnega. Greš po pameti, ujameš (oziroma bolje, počakaš) kakšno dobro grupo v poljanski dolini in to je to. |
copi je napisal: | ||
V veliki meri se strinjam z teboj tudi o tistem kot svina v buče tisti boks na štartu pa tudi po mejem mnenju ne naredi dirke bolj varne, pa tista vožnja skozi Ljubljano do Brezovice bi lahko bila malo manj komplicirana. |
Paternina je napisal: |
Mislim da tako kot je na Franji poskrbljeno za varnost ni skoraj nikjer. A naj omejijo število prijav na 300 da bo res varno? Kdo bi bil pa potem zadovoljen? Franja je nevarna zaradi nas, kolesarjev...zakaj se pa daleč največ nesereč zgodi spredaj, ko velja popolna zapora prometa? Ker se vsi zaženemo kt svina v buče pa boli nas k** za lastno varnost. Kako je tukaj kriv organizator (množične) prireditve? Jst mislim da bi lahko varnost še najbolj izboljšal tako, da je že na začetku en fejst selektiven klanec pa da vsakega postavi na svoje mesto. Ali pa prolog v soboto zvečer po ulicah BTC-ja ![]() Kar se tiče nasvetov: Sej trasa ni nič posebnega. Greš po pameti, ujameš (oziroma bolje, počakaš) kakšno dobro grupo v poljanski dolini in to je to. |
milkivoj je napisal: |
Zadnja leta, ko sem še hodil na Franjo (že kar nekaj let me tam ni) in ko nisem bil toliko pripravljen, da bi bil v ospredju (to mi je uspelo le enkrat, na eni nejhitrejših, ko so bili v ospredju Italijanski profesionalci in sem zasedel absolutno 34. mesto z 10' zaostanka) sem problem, ki te tare reševal tako, da sem večino tekme prevozil sam. Le tu in tam sem se za kratek čas priključil kaki manjši skupini, toda če so mi ušli, se nisem dosti sekiral in sem naprej vozil sam in po svoje. Slaba stran tega je bila da sem takrat nekajkrat zaporedoma za cel krog potreboval natanko 5 ur (razlike so bile za minuto ali dve). Če greš prvič, ti v tem duhu svetujem, da se ne siliš za vsako ceno držati večjih skupin, saj je zadnja leta tam vedno več norcev, ki ne znajo kolesariti v skupini in lahko povzročijo hude težave. Zaradi tega sem sam tudi odnehal, poleg tega, da imam na isti dan na izbiro veliko prijetnejše tekme. Če tudi sam nisi vešč vožnje v skupini in se nisi sposoben rešiti iz kočljivih situacij, je bolje, da se izogneš potencialni nevarnosti. Kot začetnik se najbrž ne boš boril za stopničke ali vhunski rezultat, zato ti pol ure gor ali dol ne bo veliko pomenilo, važno je da boš traso v celoti solidno prepeljal. Na mali Franji mislim, da vseeno ni takega zaganjanja in kolesarji, ki jo vozijo nimajo zelo visokih ambicij, ki bi jih hoteli za vsako ceno doseči, so pa zato še manj vešči v skupiskem kolesarjenju, zato tudi tam previdnost ni odveč. Zgoraj napisano pa velja za veliko Franjo. Mislim, da če ti razdalja ni nepremagljiva ovira in ti čas ni prioriteta, se že koj lahko podaš na veliko Franjo. Tam bo prav gotovo vsaj sto ali dvesto manj pripravljenih od tebe. ![]() |
ODPILJEN je napisal: |
: |
milkivoj je napisal: |
Jaz sem imel uradno objavljeno povprečno hitrost na dirki preko 42 km/h. |
lonelyrider je napisal: |
..ja da ne pozabim.. ..tudi nepobrite noge ne sodijo v foto kader.. ..tako da tudi: bolj zadaj se držite taki.. |
EFX je napisal: |
To je pa že tko kot na Vršiču - tisti s pobritimi nogami in < 8% body fat-a se lahko kar spredaj vrinejo v vrsto ![]() |
EFX je napisal: | ||
Glede na to, da je od Brezovice do Tacna 128km, bi bil čas za tvojo povprečno hitrost 3:03. Bravo! - za skoraj 20 min si namreč prehitel vse ostale zmagovalce iz zadnji 15 let. ![]() Ni čudno, da se je Zanoškar tako hvalil ![]() |
Glede na to, da je od Brezovice do Tacna 128km, bi bil čas za tvojo povprečno hitrost 3:03. Bravo! - za skoraj 20 min si namreč prehitel vse ostale zmagovalce iz zadnji 15 let. ![]() Ni čudno, da se je Zanoškar tako hvalil ![]() |
milkivoj je napisal: | ||||
Tvoja računica ni povsem točna, verjetno si kiksnil v kilometrih. Čas zmagovalca je bil nekaj čez 3h 10', moj čas pa je bil nekaj čez 3h 20'. Kar se tiče profijev, sem tudi jaz nekoliko skeptičen, mogoče so bili kaki lokalni Italjanski profiji, Zanoškar je vedno rad nekoliko pretiraval. Res pa je, da smo šli zelo hitro. Mislim da mesto starta ni bilo popolnoma enako, bilo je nekoliko pred Brezovico. |
lancearmstrong je napisal: |
kakšna Franja Maraton ALpe to je vožnja za užitek gužve nobene,pokrajina lepa,višinske dovolj ter prijazni prostovoljci...jebeš Franjo če so alpe tak fajne ![]() |
Ich je napisal: |
Sej ne morem vrjeti, da še ni nihče odprl te teme ![]() Evo, pa da jaz začnem, lani sem si kupil prvo specialko, tako da grem letos prvič na Franjo. Letos na ta malo, drugo leto pa na ta večjo, da vidim kako to poteka sploh. No pa kakšen nasvet za zelence bi prav prišel, kaj je treba paziti, da dobro odpelješ in predvsem da prideš v enem kosu domov? lp ![]() |
Hess je napisal: |
Koliko pa je pri mali Franji dejansko tista razdalja v km, na kateri merijo čas in je ta čas potem naveden tudi pri uradnih rezultatih? LP |
Evo, pa da jaz začnem, lani sem si kupil prvo specialko, tako da grem letos prvič na Franjo. Letos na ta malo, drugo leto pa na ta večjo, da vidim kako to poteka sploh.
No pa kakšen nasvet za zelence bi prav prišel, kaj je treba paziti, da dobro odpelješ in predvsem da prideš v enem kosu domov?
lp