MTB za daljša potovanja

Domov > Forum > MTB za daljša potovanja

MTB za daljša potovanja

SORTIRAJ PO:
g.DIREKTOR 27.05.2011 11:10
Živjo.
Kupujem gorsko kolo, ki bi ga uporabljal za potovanja po državah (torej da lahko nanj montiram prtljažnik in ga oprtam s potovalnimi torbami). Rad bi gorsko kolo s čim manj podrto geometrijo, prednje vzmetenje z max 100 hoda, za ceno nekje do 1000 evrov. Včasih je bilo lažje izbrati, danes pa je toliko različnih modelov, podkategorij, da sem malo izgubljen med vso ponudbo. Ne bi imel rad 29' koles (oz. treka), pač pa bi za primer potovanja uporabljal bom gladek in rahlo ožji plašč, ker bi sicer rad imel klasičnen MTB, torej za klasična brezpotja in tudi ne skregan z vožnjo po cesti.
Kakšen nasvet, namig na model kolesa bi bil zelo dobrodošel. Najlepša hvala.
gnioco 27.05.2011 13:49
Živjo

Če boš potoval kje bogu za hrbtom, obvezno crMo okvir, 26 col gume, pa jekleni prtljazniki. Čimbolj enostavno.
Rezervne dele in švas aparat dobiš že v vsaki vasi, tudi sredi Afrike...
Za gume oa ti svetujem klasiko : Schwalbe Maraton XR...bullet proof izbira, tudi kaktusi v Čilu mu ne pridejo no živega..preverjeno 8)
drekson 27.05.2011 14:07
moja favorita ktm alp challenge ali Koga signature
SODROVC 08.06.2011 19:48
Cr-Mo okvirje je zdej že težko dobit. Jaz imam dva, velikost 19" (oden ima še starejši način vpetja balance - se da dvigat in spuščat z vertikalnim vijakom - torej, vilce so tudi Cr-Mo). Druge dele se da tud še dobit, odvisno od želja.
Taka molesa so fajn, ker lahko nanje obesiš več prtljage, kot pa na tiste s podrto geometrijo.
1
Zadnji komentarji v kategoriji "MTB"
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI