Garmin edge 800

Domov > Forum > Garmin edge 800

Garmin edge 800

SORTIRAJ PO:
bradaman12543 16.06.2011 08:37
Pozdravljeni,

Se opravičujem, če se bo kateremu izmed vas zdelo butasto vprašanje.
Mi lahko kdo na kratko razloži razlike med garmin Edge 800? So razlike v bodatnih komponentah kot so senzorji ..., ali je kakšna software-ska razlika med njih. Ima kdo težave z njimi?
Je možno vse ostale komponente dokupita kasneje?
Hvala in lep dan

lp Dii
primoz69 16.06.2011 08:50
razlika med garmin edge 800 in katerim še???

800-tka je zadnji njihov model, touch screen varianta, barometer, termometer, kartografija, in en kup naprednih tako kolesarskih, kot ostalih funkcij (navigacija, srčni utrip, powermeter. kadenca,...)

Zadnji modeli garmin edge podpirajo brezžično tehnologijo prenosa podatkov ANT+ iz n.pr. senzorja hitrosti in kadence (GSC-10), senzorja za utrip,...lahko ga spariš z vsakim senzorjem ki podpita ANT+ tehnologijo, tudi od drugih proizvajalcev, seveda naknadno, sicer pa poglej mal po netu, maš en kup podatkov, testov in tehničnih karakteristik za vse garmine.

na http://www.garmin.com/gar min/cms/site/us lahko posamezne modele daš v primerjalno tabelo, pa takoj vidiš razlike

ne bit len pa se mal poigraj... :mrgreen:
Froyd 16.06.2011 09:30
Mislim, da ima Bradaman v mislih različice garmina edge 800 (Edge 800, Edge 800 HR, Edge 800 HR +CAD,...).
bradaman12543 16.06.2011 09:47
Hvala to sem mislil, bi še še dodal vprašanje za Dakota 20.

lp DIi
FAUSTO 16.06.2011 09:53
primoz69 je napisal:
razlika med garmin edge 800 in katerim še???

800-tka je zadnji njihov model, touch screen varianta, barometer, termometer, kartografija, in en kup naprednih tako kolesarskih, kot ostalih funkcij (navigacija, srčni utrip, powermeter. kadenca,...)

Zadnji modeli garmin edge podpirajo brezžično tehnologijo prenosa podatkov ANT+ iz n.pr. senzorja hitrosti in kadence (GSC-10), senzorja za utrip,...lahko ga spariš z vsakim senzorjem ki podpita ANT+ tehnologijo, tudi od drugih proizvajalcev, seveda naknadno, sicer pa poglej mal po netu, maš en kup podatkov, testov in tehničnih karakteristik za vse garmine.

na http://www.garmin.com/gar min/cms/site/us lahko posamezne modele daš v primerjalno tabelo, pa takoj vidiš razlike

ne bit len pa se mal poigraj... :mrgreen:

A je kaka posebna finta...meni ne rata spariti GSC 10 z Garmin 800!?
Mad_one 16.06.2011 09:57
A je že kdo poskušal s Polar senzorji (WIND) :? :|
Tzuli 16.06.2011 10:03
FAUSTO je napisal:
...

GSC 10 mi dela b.p. z Edge 800. Ni nobene finte. Označiš da ga imaš, potem se pa spari. Če se ne potem nimaš kaj narediti.

Je pa GSC 10 najbolj pokvarljiva Garmin komponenta (menjal že vsaj 5x). Če samo vidi vlago se pokvari, te je ujel močan dež? si pral kolo? Didoda še vedno sveti zeleno/rdeče ko testiraš povezava se pa ne vzpostavi nikoli več....
primoz69 16.06.2011 10:16
Mad_one_ je napisal:
A je že kdo poskušal s Polar senzorji (WIND) :? :|

ni variante, WIND dela na druhem principu in drugih frekvencah...pa sej Polar in Garmin nista nora da bi ble njihovi produkti kompatibilni,,,to bi pomenil pogreb za oba... :mrgreen:
primoz69 16.06.2011 10:18
Tzuli je napisal:
FAUSTO je napisal:
...

GSC 10 mi dela b.p. z Edge 800. Ni nobene finte. Označiš da ga imaš, potem se pa spari. Če se ne potem nimaš kaj narediti.

Je pa GSC 10 najbolj pokvarljiva Garmin komponenta (menjal že vsaj 5x). Če samo vidi vlago se pokvari, te je ujel močan dež? si pral kolo? Didoda še vedno sveti zeleno/rdeče ko testiraš povezava se pa ne vzpostavi nikoli več....

pol maš pa res nesrečo, jst nimam z GSC-10 nobenih problemov že dve leti ne, prej sem mel edge 500m zdej 800 pa delata oba b.p., perem kolo, opral me je že tud fajn ene parkrat, pa dela ko urca... :?:
Tzuli 16.06.2011 10:22
:o

Možno da imam res smolo. So pa simptomi okvare ravno to da se ne spari več...
FAUSTO 16.06.2011 10:35
Tzuli je napisal:
FAUSTO je napisal:
...

Novi je! Dioda se ne prižge...na sumu imam baterijo al kaj? Ko ga hočem spariti mi utripa znak za senzor in srček za pulzmeter...mogoče vleče nase še eno napravo? Moram mogoče izključiti pulzmeter dokler se ne spari s senzorjem GSC? Ampak se mi zdi da bi se dioda morala prižgati tudi če ni še uparjen?
Tzuli 16.06.2011 10:40
Če držiš tisto tipko na senzorju mora dioda enkrat utripniti rdeče in enkrat zeleno. Prav tako mora dioda utripati če greš mimo senzorja z magnetom rdeče ze hitrost zeleno za kadenco (ali pa ravno obratno). Vse to mora delati brez sparitve. Če dioda ne sveti je 99.9% problem v bateriji.
Tzuli 16.06.2011 10:41
Pulz meter nima nobene veze in ne moti.
BorutV 16.06.2011 11:07
In kaj ti bo GSC-10?

Če bi imel tisto tačko 20cm daljšo bi bilo uporabno, tako pa ne vem...
primoz69 16.06.2011 11:16
BorutV je napisal:
In kaj ti bo GSC-10?

Če bi imel tisto tačko 20cm daljšo bi bilo uporabno, tako pa ne vem...

GSC-10 črpa podatek o hitrosti na podlagi obratov kolesa in nastavljenega obsega kolesa, identično kot klasični števec ter podatek o kadenci. če ga na edge-u izklopiš, edge pobira podatek o hitrosti preko GPS čipa (ala ostale avtomobilske navigacije, ipd). prednost je ta, da n.pr. GSC-10 nikoli ne izgubi signala, ker dela na principu magneta, kot lahko sama GPS naprava (tuneli, soteske, globočine,...) in je kao bolj zanesljiv in natančen. seveda pa ti kaže tudi kadenco. če ne rabiš kadence je čist dovolj sama GPS naprava razen, če hočeš met laboratorijsko natančne podatke,..
BorutV 16.06.2011 11:29
100 ljudi, 100 čudi.

Imam jaz enega delujočega doma v garaži. Uporabljam ga izključno za diagnosticiranje problemov, ki jih imajo drugi. Fausto, pripelji se mimo, lahko pogledava.
FAUSTO 16.06.2011 11:36
BorutV je napisal:
100 ljudi, 100 čudi.

Imam jaz enega delujočega doma v garaži. Uporabljam ga izključno za diagnosticiranje problemov, ki jih imajo drugi. Fausto, pripelji se mimo, lahko pogledava.

Bom poizkusil z novo baterijo!

Jaz to nujno rabim!!
jeti 16.06.2011 11:46
mene pa zadnjič presenetu moj edge 800, strasiral sem si traso, nikoli še nisem imel problema a k sem prišel na lokacijo in zagnal zadevo mi je potegnu kar ravno črto pri virtual partnerju na zemlejvidu. ima kdo idejo kaj je štos?
jeti 16.06.2011 11:46
mene pa zadnjič presenetu moj edge 800, strasiral sem si traso, nikoli še nisem imel problema a k sem prišel na lokacijo in zagnal zadevo mi je potegnu kar ravno črto pri virtual partnerju na zemlejvidu. ima kdo idejo kaj je štos?
areh 16.06.2011 11:52
jeti je napisal:

Si že nastavu Celjsko kočo not, al boš na pamet vozu :D ?
LPA
jeti 16.06.2011 11:53
ja povej boš šel da se ti prilimam za zadnje kolo al moram virtualnega si naštimat :lol:
klatez 16.06.2011 12:28
jeti je napisal:

V katerem programu si narisal traso?
Si uporabil auto-routing funkcijo?
jeti 16.06.2011 20:43
Ride with gps, do sedaj nisem imel problema
IZO 26.07.2011 17:08
Prebiram navodila, probavam v praksi, pa ni uspeha...je kdo že pogruntal, če se sploh lahko da zvok bolj naglas?
d3nis 05.08.2011 14:18
Da ne odpiram nove teme, me zanima če Garmin Edge 800 normalno dela če ga med vožnjo priklopiš na polnjenje?
IZO 24.07.2012 09:13

Uporablja kdo antirefleksno folijo oziroma zaščito ekrana? Me zanimajo izkušnje...

quest 24.07.2012 11:57

Screen protector zaščito ekrana imam gor že nekaj časa. Ne vidim razlike oziroma brez folije nisem probal drugače kot v dnevni sobi. Takoj nabavil mislim, da iz ZDA al tam nekje.

Ebay je tega poln. Malo manj paziš ekran ker imaš folijo gor.

www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=garmin+edge+screen&_sacat=0

IZO 24.07.2012 14:29

No, zamima me predvsem odblesk sonca...včasih me prav zaslepi za moment, ker sem občuljiv na močno svetlobo krik

quest 24.07.2012 20:02

IZO

Še nisem doživel.

Je pa moteče mastni prešvicani prsti na touch screenu. Uporabljam spodnje smerne tipke če se le da. Tako ekran ostane čist in berljiv.

V tem primeru pa tudi kakšen odblesk nastane verjetno.

Če mi pošlješ naslov ti en screen protector pošljem pa sam probaj. Sem sixpack kupil. Bo za šest let.(ne sixpack piva da se razume).

IZO 24.07.2012 20:35

Odlično, naslov imaš na ZS!

Hvala za info- ostalo se pa zmeniva!nasmeh

1 2 3
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI