Spletna anketa na temo kolesarjenja

Domov > Forum > Spletna anketa na temo kolesarjenja

Spletna anketa na temo kolesarjenja

SORTIRAJ PO:
Sasonka 13.07.2011 09:07
Dragi kolesarji, vzemite si 15 minut za reševanje ankete, ki je del mojega magistrskega dela. Z njo želim pridobiti vpogled v različne tipe kolesarjev in njihovo vedenje v družbenem okolju. Hvala.

Dostop do ankete: http://www.surveymonkey.c om/s/hoponbike_survey

A leksandra Balažic
lancearmstrong 13.07.2011 09:39
ok sej razumem angleško ampak a slovenske ankete pa ni 8O je težko prevedit oz narediti še v maternem jeziku kajne :evil:
jelka 13.07.2011 09:50
Se strinjam, sem že začela odgovarjati, pa nehala.
JC29 13.07.2011 10:01
Okej izpolnil sem jo, ampak celotna anketa je zasnovana čisto mimo, kot da bi delal neko seminarsko nalogo na osnovni šoli, ne pa magisterija 8O 8O

Ni neke rdeče niti, malo tega, malo onega, pa bomo skp zmetal pa bo. Seveda se pozna tudi, da avtorica ni iz tega področja, ker je precej vprašanj povsem mimo, da ne govorimo o prevodih.

Sicer upam, da se motim, a vseeno me skrbi da ne bo to še ena v stilu "FDVjevskega bureka".

Pa ne me razumet narobe, je le dobronamerna kritika.

:)
ReepsaaG10807 13.07.2011 11:17
Jaz sem tudi izpolnil, samo bi se strinjal z JC29.

Lahko bi bila zaddeva vsaj v slovenščini ane.
Ruzanc 13.07.2011 11:23
Sej ni neka višja angleščina, no...
BlackOrange 13.07.2011 11:28
Začel, pa se mi ne da do konca.
Urky 13.07.2011 11:56
BlackOrange je napisal:
Začel, pa se mi ne da do konca.

tudi jaz :) enostavno PREVEČ :D
zalar1 13.07.2011 12:11
Meni se je pa dalo, izpolnil.
ROTOR 13.07.2011 12:34
Res si zavedna...še v domači jezik se ti ne da prevest. :|
presna 13.07.2011 13:00
Jaz bi pa rada volje rešil pa ne znam angleško. Učil sem se nemško ( pa ne naučil) :D
Sasonka 22.07.2011 16:27
Hvala vsem, ki ste se lotili reševanja ankete, kljub temu, da se vam ni dalo priti do konca. to je bilo za pričakovati, je pa kljub temu zanimivo to, da je 70% anketirancev, ki so se lotili reševanja, prišli do konca. Počasi se bližam cifri 400, kar je kar lep vzorec.
Žal mi je, da vas moti angleška izvedba anketiranja. Naj pojasnim, zakaj je v angl. Nisem se hotela omejiti samo na Slovenijo, ampak na cel svet. Zakaj? Ker se razvija entuziastična spletna stran hopobnike.com (predhodno kolesarjenje.com) in bo mednarodno zasnovana. Slovenija bo v tem pomenu minornega pomena.
Mnenja o anketi so različna in prav je tako. Nekateri so celo oceninili, da je reševanje zelo "tekoče". Ampak vsak ima pravico do svojega mnenja :)
Mogoče samo še na kratko o vsebini magistrske naloge. Mogoče bo iz tega razvidna nit ankete. Prvi del obravnava razvoj skupnosti/spletnih skupnosti in kako Splet 2.0 vpliva na njihov razvoj. Velik poudarek je na družbenem spletu/mediju/orodjih in kako lahko te uporabiš v razvoju platforme spletne strani. Obravnavam zanimivo področje, ti. groundswell (nagruntal Forrester research) in daje zanimiv vpogled v vedenje posameznikov znotraj spletnih skupnosti. Drugi del se posveča marketinški strategiji/poslovnem modelu na internetu in spletni metriji.
Veliko tega :)
Mogoče bo sedaj koncept ankete nekoliko bolj razumljiv :)
cestni_dirkač 22.07.2011 17:50
Zdejle sem ravno nameraval začeti reševati anketo (ker tudi sam vem, kako zaj... je, da jih dobiš zadostno število), ampak ko sem prebral tvoj zadnji post, mi je stavek:"Slovenija bo v tem pomenu minornega pomega.", malo razjezil...
Kako lahko rečeš da je v mednarodnem smislu Slovenija minornega pomena??? Saj smo majhni in "nepomembni" ampak MINORNEGA pomena?
uffff :evil: :evil: :evil:
Ban 22.07.2011 18:56
No habla ingles.
Lenkas 22.07.2011 20:12
Prišel do druge strani in sem se samo za glavo prijel.
Veliko rajši in lažje bi rešil tako anketo na papirju.
Maillot_Jaune 22.07.2011 21:32
Sam je pa res inteligenčni nivo uporabnikov tega foruma na zaskrbljujoče nizki ravni.

Koncept, opisan spodaj, je zelo zanimiv in prav tako bodo rezultati ankete. Čeprav obravnava kar nekaj vsebin. Zanimiva tematika.

Pohvalno, da je na koncu ponujena možnost pridobitve rezultatov ankete. Tudi vprašanja in samo reševanje je tekoče in smiselno.

Veliko uspeha, predvsem nadalje s spletno stranjo.
ratrak 23.07.2011 10:37
Pis of kejk. :) 8)
Sasonka 25.07.2011 11:08
cestni_dirkač je napisal:
Zdejle sem ravno nameraval začeti reševati anketo (ker tudi sam vem, kako zaj... je, da jih dobiš zadostno število), ampak ko sem prebral tvoj zadnji post, mi je stavek:"Slovenija bo v tem pomenu minornega pomega.", malo razjezil...
Kako lahko rečeš da je v mednarodnem smislu Slovenija minornega pomena??? Saj smo majhni in "nepomembni" ampak MINORNEGA pomena?
uffff :evil: :evil: :evil:

Napisane besede se hitro narobe razumejo :( Zase lahko rečem, da sem kar patriot in promoviram Slovenijo na vsakem možnem koraku. Ko enkrat obkrožiš svet, se šele zaveš, kaj imaš doma. In prav ponosna sem bila, ko sem na Novi Zelandiji v nekem muzeju prebrala, da se tip pokrajine imenuje po slovenskem Krasu.
Zaj je Slovenija v tem primeru minornega pomena. Številke nama hitro povejo :)
Po neki ameriški raziskavai naj bi se 15% ljudi rekreativno ukvarjalo s kolesarjenjem. Tj cca 43,3 MIO ljudi. Povprešno opravi vsak 59 izletov na leto. To je 2,54 milijarde poti (seveda se nekatere ponavljajo). Če bi samo 0,0001% teh zapisalo kolesarsko pot na spletno stran je to 2.540 poti.
Če narediva še isto kalkulacijo za Slovenijo je to 300.000 ljudi, 17.700.000 vseh poti in končno zapisani poti 18 (če sklepava, da opravimo v povprečju enako št. izletov).
Torej 2.540 vs 18. Od tod izvira, da bo v tem pogledu Slovenija minornega pomena.
1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI