mravla je napisal: |
pomojem si prestar za 58-ko. ![]() |
jankokocevje je napisal: |
54 bo zate pravi(še razkorak povej) |
topno1 je napisal: |
mislim, da bi ti tale odgovarjal ![]() http://www.bolha.com/ogla s.php?id=oglas1275711413 |
fuego je napisal: | ||
<br />Zaka pa si mogu pri 5000Km že menjat zajle in bovdne? A si pri kadenci 35 že vse potrgu? ![]() |
asfalt je napisal: |
živjo,jaz pa tudi kupujem cestno kolo Fuji SL 2.0 pa me zanima,katera velikost okvirja je zame pravšnja imajo samo 53cm in 55cm ? Velik sem 178cm. Pri testni vožnji mi je prodajalec,rekel,da je 55cm mal prevelik zame in bi bilo bolje vzeti 53cm.Vendar pa tega kolesa niso trenutno imeli v tej enoti in ga bodo pripeljali iz druge poslovne enote.V dvomih sem in nevem zakaj se mi zdi,da je nekako 53cm premajhen.do sedaj sem vozil trekking kolo velikosti L. A bi mi kdo znal svetovat kaj je bolje kupiti?Hvala. |
asfalt je napisal: |
Evo nabavu dons Fuji roubaix 1.0 kolo.Vzel sem okvir št. 54.Prevozu prvih 50km in sem do konca navdušen.Edin mal čudn mi je blo,ker ko sem gonu po klancu navzdol ene 50 in bolj agresivno pritiskal mi je spredaj nekaj malega škrtalo,to pomoje,da ni nič takega,itak bom peljal po kakšnih 200km na servis,da mi še enkrat nastavijo menjalnike.No zelo sem zadovoljen in upam,da mi bo Fuji služil še dolgo ![]() |
Pozdravljeni!
Tudi jaz sem pred nakupom nove specialke, pa me kot mnoge "muči" pravilna izbira velikosti okvirja. Kot omenjeno v prvi objavi, sem sam tudi gledal Peleton spletno stran o pravilni izbiri okvirja... Visok sem 183 cm, višina razkoraka 85 cm. Po podatkih na Peleton-u, bi bil primeren okvir ali 57 cm (0,67 x 85 cm) oz. 58 cm (glede na mojo višino, ki je "problematična" ter priporočajo, da od višine razkoraka odšteješ 27 do 28 cm).
Torej, kolo, ki bi ga kupil je FUJI SL 1.0 (ultegra 6700), okvir 58 cm (XL). "Moti" me predvsem zadnja oznaka XL, saj sem po forumih ter spletnih straneh gledal, da bi za mojo višino bil primernejši okvir L ter pa seveda efektivna dolžina zgornje "štange", ki je na tem kolesu 60 cm. Predvidevam, da bo določena "težava" tudi z gonilko, ki je 175 (verjetno bi bila primernejša 170 ali 172,5)...
Predvidevam, da ima FUJI "drugačne" dimenzije, kot večina...
Hvala za vsak vaš nasvet o pravilni izbiri okvirja.
lp, Marko
Fuji ima velikosti 44cm 47cm 50cm 53cm 55cm 58cm, za tebe bo pravi 55, 58 ti bo sigurno prevelik.
55 ti bo prav, 58 imajo košarkarji
@machTRI:Fuji ima velikosti 44cm 47cm 50cm 53cm 55cm 58cm, za tebe bo pravi 55, 58 ti bo sigurno prevelik.
@LukecKukec:55 ti bo prav, 58 imajo košarkarji
Vem, ogromno je že bilo napisanega.
Ampak vseeno. Bom še 432. napisal :)
Jaz sem samo 3 cm višji in imam 1 cm višji razkorak. In pašem na 58 (klasične geometrije) kot ulit. Ker imam nekaj drugega: zelo dolge roke.
Tak da fantje, znanost gor ali dol, moj nasvet je sledeč. Pomembna je vodoravna dolžina okvirja. Ta določa, ali ti bo okvir prav ali ne. Ostale mere vam povedo kako se bo kolo vozilo in ne, ali vam je prav.
55? Možno, ni pa nujno. 58? enako :) In kako se boš odločil?
Vsak ti bo povedal, da se manjši okvirji vozijo lepše. Skratka rabiš čimmanjši okvir, ki ti bo še dovolj velik. Idealno je, da kolo opremiš z 11 cm krmilno oporo (ok, 10 ali 12 še gre skozi) in se zaženeš v strm breg. Če ti pri tem grejo kolena cca 1-2 cm mimo grmila, je to to. Če butaš v krmilo je okvir prekratek, če je razdalja prevelika, krajšaj.
Ostale nastavitve, s katerimi se ukvarjajo pri bike-fittingu nimajo s samo velikostjo okvirja nič skupnega. Pika.
Glede na to, da kupuješ novo kolo in ne prvega, najbrž veš, kako se na tem kolesu počutiš, ali si gor raztegnjen ipd. Skratka poglej dolžino obstoječega kolesa in boš vedel kaj rabiš brez vsakega bike-fittinga. Če pa bi bilo to tvoje prvo kolo, ja, potem bi bilo bolje, da te zmerijo.
Fajn kupi.
Prebral sem tale članek.
Uporabnik roba priporoča tele fante, ampak so iz Ptuja, kar mi je malo predaleč. Je kdo, ki v Lj opravlja te storitve na nivoju?
Pa še, katera velikost okvrija cestnega kolesa za 177cm, 60kg težkega, 28-letnega kolesarja?
Če sem kaj spregledal me opomnite.
Hvala.