Splošno
19.09.2023
Nenadno hitra obraba Vittoria plaščev
Ob 05:52, ZEBRA
Froyd je napisal: |
Včeraj, ko sem se spuščal, so se vzpenjali motoristi skozi bolj odprto cesto preko 100, vsaj okoli 150 km/h. Ker sem tudi sam kdaj na motorju, znam vsaj približno oceniti hitrost. In ovinke, kot sem videl, je zvozil tako, da bi z lahkoto ubil kolesarja in sebe, če bi tam bil - o tem govorim. Ne o nekem 'normalnem' motorističnem podvigu, ki razen, da je neprijeten za kolesarja, ni nič drugega. |
marko55 je napisal: |
Obstajajo tudi taki vozniki avtomobilov. Sem enkrat na Šentjoštu čisto na vrhu srečal nasproti vozečo mamo, ki je sekala ovinek in čeprav me je videla precej časa preden je prišla do mene, me je obvozila za 20 cm. Pa ne bom sedaj obsojal vseh avtomobilistov ali starih mam za volanom... |
burek66 je napisal: |
Podobno se dogaja včasih na cesti na Pokljuko, med Krnico in Zatrnikom. Se jih zbere skupina in divjajo eden za drugim gori doli ter polagajo ovinke. Ni prav nič prijeten občutek. |
dabistal je napisal: |
Slovenija potrebuje dirkališče in ga bo tudi dobila...denar je baje rezerviran...Cerklje na Dolenjskem (v neposredni bližini bivšega Mobikroga)... |
one too many je napisal: |
A nad hrupom se pa ni še nihče pritožil? Mater, res so hrupni! |
To kar sem videl včeraj na Rakitni presega razumevanje do konjička. Fantje, ni jih bilo malo, so Rakitno zlorabili za dirkanje, pa ne enkrat. Ko motor pade mimo tebe, še posebej ko si za ovinkom in veš da te ne vidi, ni najbolj prijetno. Ampak, ko pa fantje norijo več kot 100, rekel bi prej precej več, in obenem vozijo skozi ovinke kot da tam ni nič, potem postanejo zelo nevarni. Včeraj sem imel občutek da bodo s sabo odnesli kakšnega kolesarja, ki jih tudi ni bilo malo, pa mislim da se je vseeno srečno končalo.
Včeraj nisem poklical Policije in mi je danes žal. Me pa zanima, če kdo od vas tako zna odgovoriti na vprašanje, zakaj prav vsakič na Rakitni srečujem motoriste, ki ne peljejo po omejitvah, prav nikoli pa nisem videl še enega policista? Ali bodo morali res povoziti kakega kolesarja, da bo kdo prišel delat red?