boyan64 je napisal: |
Lepe fotke in krasen izlet. S katerim zobnikom zadaj pa zvoziš te klance? In koliko težji se ti je zdel vzpon v primerjavi s Krvavcem ? |
biIly je napisal: |
Včeraj sem se po 4 letih zopet odločil prevoziti to naše najvišje sedlo ( 2050 m) Vreme je bilo sončno na trenutke kar prevroče , srečal veliko kolesarjev ( se vidi da potekajo zadnji treningi pred nedeljskim vzponom ) žal pa je bilo tudi pločevine ( avtomobilov ) veliko preveč. Vzpon sem začel v Logu pod Mangartom. Verjamem , da večina pozna ta vzpon , za tiste druge pa nekaj slik: Link od slik : https://picasaweb.google.co m/franci.osterman/Mangart14082 011 |
janko30 je napisal: | ||
super foto reportaža billy |
biIly je napisal: | ||
Ker sem po srcu bolj uživač in ne dirkač brez sramu vozim triplo , zadaj pa imam 12-27. Velike razlike med Mangartom in Krvavcem ni ( za mene ) . Edino Mangart je za 5,6 km daljši. Je pa občutek precej boljši ko osvojiš Mangart. |
KAVITATOR+ je napisal: |
jebeš naklone...razgled je važen |
TEX je napisal: |
Kaj tista klop je pa čisto na vrhu ? Jih je mogoče več ? |
k.r.e.g.l je napisal: |
Obvezna tura zame vsako leto je: kg-vršič-bovec-mangartsko sedlo-predel-trbiž-kg. Fantazija res! |
ogo je napisal: | ||
Zanima me koliko znese omenjena pot višincev, kilometrov, približen čas ture rekreativca? Katera smer vožnje je boljša ta ali obratno? Hvala |
Mene pa zanima, koliko časa rabi povprečen rekreativec, da prileze na Mangart (iz Loga pod Mangartom)? Sprašujem pa zato, ker bi se nanj povzpel popoldne, torej me zanima, katera ura je zadnja, ko moram štartat, da pridem dol še pred nočjo (varno :))?
2 uri, drugače pa poglej rezultate, jih seštej in deli s številom udeležencev in boš dobil čas povprečnega kolesarja/rekreativca
mislim da ene švoh dve uri za gor, zmerni tempo
jaz se odpravljam v soboto dopoldan
sem gledu vremensko pa ne kaže najbolje
pa tudi temperature so nizke..se bo treba oblečt
A si gledal napoved na hribi.net? Men je tisto mal fouš napoved. Za soboto kaže, da vo v Ljubljani max 20stopinj, arso pravi 34... Me pa mal skrbi, da ne bo res dežja v naših Alaph :/
ja na hribi.net sem gledu...men je tut mal hecna
bom še drugje počekiru
edit: že bolš
www.meteoblue.com/en_GB/weather/forecast/tab/mangart_si_9/b/pictocast
Jaz zmeraj gledam avstrijsko napoved, naši ne verjamem nič več...to kar velja za Avstrijsko Koroško, je zmeraj do zdaj štimali tudi za naše Julijske alpe in Karavanke, pogojno tudi za Savinjsko-Kamniške Alpe in Pohorje...
Čudovito ni kaj...
res je lepa narava in bi se z užitkom vozil na Mangart, vendar zaradi plehovja in nekulturnih voznikov me kar mine. Ob vikendih je pa tak najslabše, žal.
Kje pa je najbolj pametno parkirat avto za vzpon na Mangart, ne da bi koga razjezil? Štartal bi v okolici Loga, par km gor al pa dol ni problema.
@crt:Kje pa je najbolj pametno parkirat avto za vzpon na Mangart, ne da bi koga razjezil? Štartal bi v okolici Loga, par km gor al pa dol ni problema.
Parkiraj v Bovcu (npr. na letališču) in se odpelji na Mangart. Do Loga boš prišel lepo ogret in vzpon bo super.
js sm bil prejšn tork popoldne na Mangrtu, pa sm srečov max 3 avtomobile in max 5 motoriste, kolesarja pa nobenga... res je blo pa nad 30 stopin pa še vlažn, pred po mostu pr odcepu prot Mangrtu pa še tabla za prepoved vsega prometa... Ne vem sicer s kakšnim namenom tm stoji ta tabla, ker na cesti nč ne delajo...
Ve kdo, kakšno je stanje na Mangartu glede snega? :)
Vreme je bilo sončno na trenutke kar prevroče , srečal veliko kolesarjev ( se vidi da potekajo zadnji treningi pred nedeljskim vzponom ) žal pa je bilo tudi pločevine ( avtomobilov ) veliko preveč.
Vzpon sem začel v Logu pod Mangartom.
Verjamem , da večina pozna ta vzpon , za tiste druge pa nekaj slik:
Link od slik : https://picasaweb.google.co m/franci.osterman/Mangart14082 011