Koper - Krk(Baška)

Domov > Forum > Koper - Krk(Baška)

Koper - Krk(Baška)

SORTIRAJ PO:
furioso 17.08.2011 13:44
Ve kdo za kako lepo traso KP- Krk do Baške s tem, da se izognem Reki.Se da iti po kakih stranskih cestah in ne ravno skozi center Reke.
Hvala
magnetek 17.08.2011 14:46
Na Rupi ne zaviješ desno proti Rijeki ampak se pelješ naravnost -
v smeri Kukuljanovo.
Prideš v Bakar in se izogneš Reki. Ampak tudi ta cesta je prometna....
vambomzepokazu 17.08.2011 17:09
magnetek je napisal:
Na Rupi ne zaviješ desno proti Rijeki ampak se pelješ naravnost -
v smeri Kukuljanovo.
Prideš v Bakar in se izogneš Reki. Ampak tudi ta cesta je prometna....


Iz LOšinja sem se z avtom vračal domov čez Krk. Še v avtu se nisem varnega počutil, kajšele da bi na kolesu bil. Dostavni kombiji z riješkimi tablicami so za ubit. PA tut ostali domačini se s svojimi jajc avtomobili vozijo po vseh pasovih v vseh smereh.
heros 17.08.2011 19:07
Na krku pazi ceste so zelo ozke in nepregledne, prometa ful in vsi divjajo ko budale.
Skozi center rijeke pa bo treba it, razen če bi delal ful ovinek (in višincev)...
furioso 17.08.2011 19:51
Kam pa bi moral narediti ovinek, načeloma mi višinci ne delajo prevelikih težav,....
rollo 17.08.2011 22:26
Če ni problem v času in velikem ovinku z precej več kilometri, boš lahko užival v neprometnih cestah in čudoviti naravi. Moraš pa do Cerknice in potem po Loški dolini do Babnega polja, skozi Gerovo, Lokvanjsko jezero in kmalu si na vrhu prelaza Jelenje. Kljub poletju in visokim temperaturam, je tam prijetno kolesarit. Precej gozdnata pokrajina in si ves čas na nadmorski višini med 650 in 850m.
Potem pa doolg spust do mosta. Na Krku pa za letališčem zaviješ levo za Ičiče-Klimno (tabla Spilja Biserujka) in potem smer Vrbnik - Nova Baška. Z nekaj dodatnega klanca, ki pa ni prehud. Cesta neprometna.
Kilometrina približno enaka. Na gl.cesto za Baško prideš pod vrhom zadnjega klanca.

Drugače pa domačini niso noben problem za vožnjo na Krku. Najbolj nestrpni so vedno samo turisti ki se jim kar nekam mudi.

ps
v Pudobu sem videl tablo za Mašun (Knežak), sicer dvomim da je ves čas asfalt, tako da bo moral Heros kaj več napisat, saj je iz tistih koncev... Bi bila lepa bližnjica ;)
Skull 17.08.2011 22:33
Lahko greš čez Cres =)
primorc 17.08.2011 22:55
iz Kopra za Črni kal- MP Podgorje čez Čičarijo -Permani HR (prometa skoraj ni), potem pa opcija po ta stari cesti iz Pemanov- Matulji do Rijeke, oz. z nekaj dodatnimi km Permani-Klana na petrolejsko cesto Klana- Rijeka (Trsat) v bistvu spet skozi del Reke, do Bakra ki je v tem času katstrofa (gužva)........ do Krka. Naprej potem po Krku pa kakor je napisal @rollo odcep za Ičiče in Klimno.
1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI