Katera očala izbrati

Domov > Forum > Katera očala izbrati

Katera očala izbrati

SORTIRAJ PO:
marciii 06.09.2011 16:06
Kopujem nova kolesarska očala, nekje do 50€, morda tudi nekaj več...V oči so mi padle nasljednje:
1.[http://www.v eb-company.si/ocala_endura.php > shark
2.http://www.energija bikes.com/artikel/celade-ocala /kolesarska_ocala_selev_s3/ >selev S3
3.http://www.velo.si/pro duct2.aspx?PId=15&id2=3327 &langid=2 >salice
Mogoče ker predlog katere izbrati od teh, kere so bolj kakovostne, gre se mi seveda, da so leče kar se da kvalitetne (da te ne pečejo-skalijo oči po nekaj urni vožnji). Lahka tud kake druge predlagate...
Nekaj se tudi najdu teme o očalah Selevu S7, baje da po nekam času nošnje, začnejo pečt oči, nevem je kaj na tem ali ne?
Ja mogoče sem mal zakompliciru, ampak želim kot vsak izmed nas kupit kar se da kakovostno, da mi ne bo potem žal za prenaglo odločitev.
omny 06.09.2011 18:31
Svetujem ti kot optik, glede na to, da so vsa istega cenovnega razreda neke posebnosti med njimi ni.Glej predusem da ti ne popačijo sliko,pa da ti vizualno najbolj sedejo,da jih imaš lahko še za kakšen drug šport.
pyer 06.09.2011 19:43
Imam Selev S7,brez problemov sem jih imel 7 ur gor, tudi proti meglenju odlične, treba pa jih čistit z navadno vodo, ne pa s kakšnim čistilom za očala, ker s tem odstraniš premaz proti rosenju
loltrollol 06.09.2011 19:48
imel sem/imam selev s7, dobre leče res, okvir je pa zanič. Po 14 dneh se mi je tebi nič meni nič zlomu pri štiftu. Tko da nevem al nej jih nazaj nesem al ne. Mogoče imam res mal večjo glavo, tko da sm mal raztegoval okvir, ko sm jih gor dajal. Vendar ko so ble gor so mi ble kot ulite....Beda res
-BLAŽ- 06.09.2011 20:54
Očala Endura Stingray in Shark so vredna nakupa! Preverjeno.
DF 06.09.2011 21:01
Sam uporabljam salice in nobenih težav tudi po 5 urni vožnji.
miha- 06.09.2011 21:37
Jaz sem imel prej Rudy project, zdaj imam Salice. Moram reci, da glede da so Rudy Project 3x drazja ne opazam, da bi bila Salice kaj slabša. Ravno nasprotno...

lp
TEX 06.09.2011 21:46
Tudi jaz imam Salice kot Rudy project pa so Salice kar dobra sploh pa dvakrat cenejša.
Ko pa enkrat probaš Oakley pol ti pa da mislit.
:roll:Vrhunska očala pa seveda tudi cena.
Bi pa še sprobal tista iz veb-a , pa da vidim kakšna so , cena je kar ta prava.
princess 06.09.2011 21:59
imel sem/imam selev s7, dobre leče res, okvir je pa zanič. Po 14 dneh se mi je tebi nič meni nič zlomu pri štiftu. Tko da nevem al nej jih nazaj nesem al ne. Mogoče imam res mal večjo glavo, tko da sm mal raztegoval okvir, ko sm jih gor dajal. Vendar ko so ble gor so mi ble kot ulite....Beda res

Tudi meni enako, ampak ne še ravno po 14 dneh.....torej ni problem samo v moji nerodnosti :ups:
Leče so pa res zakon, nič ne pačijo, nič problemov z nošenjem tudi daljši čas, kar mi je posebaj pomembno, ker nosim na biciklu leče.
Okvir je kar tesen, ja, zato je treba res malo pazit, da se ročk preveč ne razteguje pri natikanju. Ko jih imam enkrat na nosu, je občutek zelooo vredu.
Sem malo gledala tudi druge firme in modele, pa sem na koncu kupila še enkrat enake :D
loltrollol 06.09.2011 23:43
princess je napisal:

Tudi meni enako, ampak ne še ravno po 14 dneh.....torej ni problem samo v moji nerodnosti :ups:
Leče so pa res zakon, nič ne pačijo, nič problemov z nošenjem tudi daljši čas, kar mi je posebaj pomembno, ker nosim na biciklu leče.
Okvir je kar tesen, ja, zato je treba res malo pazit, da se ročk preveč ne razteguje pri natikanju. Ko jih imam enkrat na nosu, je občutek zelooo vredu.
Sem malo gledala tudi druge firme in modele, pa sem na koncu kupila še enkrat enake :D

Razmišlam, da bi si s temi lečami dal delat kak okvir k sploh ne omogoča zlaganje ročk. Da je vse iz enga dela narejeno. Itak ko jih mam gor so gor, drgac jih mam pa na omarci:)
beba001 07.09.2011 08:13
Tudi sam sem lastnik Selev S7 očal in moram reči, da sem z njimi zadovoljen.
Fotokromatske leče opravljajo super svojo funkcijo.
Z okvirjem nimam težav. Edini minus je, da so antifog funkcijo izgubile :)
Skratka dobra očala za ta denar.
mtj 07.09.2011 12:06
http://www.sziols.de/?p=prod ucts
mister 07.09.2011 22:46
V zadnjih dveh letih smo prodali zelo veliko očal S7. Kupci so z našimi očali zelo zadovolnji. Se pa lahko zgodi, da okvir poči. Teh primerov smo dosedaj imeli 3. Če se vidi, da je napaka v materialu, vam jih takoj zamenjamo z novimi.
wind12 07.09.2011 23:03
Salice - odlične in tako lahke, da kar pozabiš da jih imaš na glavi. :D
ddejc 08.09.2011 14:42
Kako se obnesejo fotokromatske leče v temnejših pogojih? Recimo zelo oblačno vreme ali pa proti večeru v mraku, ko so očala zelo dobrodošla zaradi mušic a ne bi rad izgubil vidljivosti.
mpm 08.09.2011 15:07
Zakaj bi jih kupoval, udeleži se triatlona jekenih, pa jih boš (če zmagaš) dobil zastonj. Jaz vsako leto kaka izgubim, pa me potem vedno oskrbijo z novimi. Lani sem dobil celo dvoje očal. Letos samo ena CEBE model 1500, ki so v rangu 60€. Teh za kolo ne uporabljam in jih imam za vsak dan, čeprav so zelo lahka (20g). Stekla pridejo preblizu očem, tako, da se jih obrvi dotikajo, to pa bi me pri kolesarjenju motilo.
vrhi 08.09.2011 17:24
ddejc je napisal:
Kako se obnesejo fotokromatske leče v temnejših pogojih? Recimo zelo oblačno vreme ali pa proti večeru v mraku, ko so očala zelo dobrodošla zaradi mušic a ne bi rad izgubil vidljivosti.

Za take pogoje so narejene , v oblačnem ali temnem so čisto svetla , stekla seveda , bolj je svetlo temnejša so , poskusi jih dati v žep , pa se vidi kaj mislim . Sam sem lastnik selev 7 in moram reči , da drugih sedaj sploh ne uporabljam , pred temi sem pa bil Rudy Projekt fan , dolga leta . 8)
omny 08.09.2011 17:49
Za oblačno vreme bi potrboval fotokromatska prosojna stekla,ktera imajo veliko propustnost svetlobe, tam razpon od 17-80%. 8O
Strike 08.09.2011 19:41
Odlično razmerje cena:kvaliteta http://www.asa.si/pc.asp#xp ath=363542#xpathid=#lang=slo
vasja_ 08.09.2011 19:50
vrhi je napisal:
ddejc je napisal:

Za take pogoje so narejene , v oblačnem ali temnem so čisto svetla , stekla seveda , bolj je svetlo temnejša so , poskusi jih dati v žep , pa se vidi kaj mislim . Sam sem lastnik selev 7 in moram reči , da drugih sedaj sploh ne uporabljam , pred temi sem pa bil Rudy Projekt fan , dolga leta . 8)

Jaz nosim Selev 7 tudi ponoči - zaradi muh :) V glavnem super očala. Edino tisti premaz proti rosenju je šel zgleda že k vragu, ker sem jih parkrat opral z žajfo.
mitraljezac 28.01.2012 12:55
Zanima me ali so Oakley Radar bol primerna za širok obraz ali za ozek?
Lp
uros 28.01.2012 13:01
naj bi ble za vse...

imaš navadne modele, asian fit modele, pa kao ženske modele, ki so pa res dost ožji.
mitraljezac 28.01.2012 14:48
A mogoče veš kateri naj bi bili za ožje obrazze?ali je mogoče prav kaka oznaka?
duck 28.01.2012 16:13
Sam ih imam in priporočam, pa še poceni so ;)
http://www.saliceocchiali. it/eng/occhiale_varianti.php?m odello_id=45
ChemMortus 28.01.2012 16:25
no, ko pa je ta tema že odprta ravno, imam pa tudi jaz vprašanje, in sicer me zanima ali sploh obstajajo kolesarska očala z diptrijo, katera in kako drugače rešite vi ta problem? Leče meni niso opcija ..
delfin47 28.01.2012 16:32
ChemMortus je napisal:
no, ko pa je ta tema že odprta ravno, imam pa tudi jaz vprašanje, in sicer me zanima ali sploh obstajajo kolesarska očala z diptrijo, katera in kako drugače rešite vi ta problem? Leče meni niso opcija ..

obsatajajo Šprotna očala, ki imajo temnjeno steklo z dioptrijo..... (skoraj vsi večji okulistični centri imajo)
mam kolega ki uporablja taka očala (ma znamko adidas) in je ful zadovolen
Bennko 28.01.2012 16:46
crta je napisal:
http://oakley-c heap.org/oakley-jawbone-sungla sses-c-26.html

A mogoče kdo ve, če se da s te strani k nam naročit? Ker se mi zdijo očala zelo cenovno ugodna!
tomispeed 28.01.2012 17:21
crta je napisal:
http://oakley-c heap.org/oakley-jawbone-sungla sses-c-26.html

@Crta
Mam ljivo še bolj sumljivo,

imaš izkušnje s to trgovino? :D
1 2 3
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI