maregol je napisal: |
Jaz sem imel enkrat podobne težeave in sem ugotovil, da so bili štumfi krivi. Bili so pretesni in očitno kri ni lepo krožila po stopalu. Mogoče probaj še malo manj zatisniti čevelj. |
Stemba je napisal: |
na prvi uč bi rekel, da imaš blokeje pomaknjene preveč naprej pod prste; po mojem mnenju bi moral pomaknit blokeje nazaj proti peti (tako da je os pedala prbl. poravnana z najširšim delom noge - bolj poravnana z sklepom mezinca kot pa palca) lp |
Stemba je napisal: |
na prvi uč bi rekel, da imaš blokeje pomaknjene preveč naprej pod prste; po mojem mnenju bi moral pomaknit blokeje nazaj proti peti (tako da je os pedala prbl. poravnana z najširšim delom noge - bolj poravnana z sklepom mezinca kot pa palca) lp |
Ban je napisal: | ||
Tudi meni se zdi da so blokeji preveč naprej. |
mc_m je napisal: |
okej...mezinec torej...še tole preverim preden razšraufam pa nogavice in poročam... za koliko naj poskusim premaknit blokeje cca - da je uravnano do mezinčka na korenu sklepa - čisto spodaj proti sredini (uf je tole težko opisovat ![]() najbolje bo da kar poskusim... |
bambi kolesar je napisal: |
Noben izmed predlogov kot so do konca naprej in do konca nazaj niso dobri, oz se nekdo dela norca iz tebe. Tudi ne vem kakšne super duper nogavice in zategovanje niso nikakršna rešitev, če je problem drugje. Preprosta (in približna) rešitev: Vzemi malo debelejšo ravno palico, jo položi na tla in z boso nogo stopi oz. le bolj pritisni na njo, tam kjer naj bi bila os pedala. Ko bo našla najbolj udobno pozicijo (tj. tam kjer boš čutila da lahko najmočneje pritisneš) si jo zapomni in vse skupaj prenesi s čevlji in blokeji na pedala. |
Dober dan imam vprasanje sicer moti me cinglanje sredinskega nastvaka za keo cevlje , sam pa imam shimano blokej in se prekrije ko ga prvijies gor . Ko hodis pa zoprno cingla pa me zanima kako bi lahko resil ta problem. Imam pa cevlje sidi in shimano 105 pedala.
Hvala za dogovore.
Lep pozdrav
@swicak: Zanima me ali kdo uporablja look keo (grip) RDEČE blokeje. Namreč zanima me, kako se obnese ta kar velik razpon oz. hod 9-ih stopinj?
Občutno prevelik hod. Občutek mam da mi podplat opleta na vse strani:) Zgleda da ni zame.
Kupil sem nove kolesarske čevlje in na njih namestil povsem nove blokeje potem pa opazil, da ko jih vpnem v pedala, čevelj v njih ni dobro fiksiran, precej pleše levo desno. Vem da blokeji dovoljujejo minimalno premikanje, ampak tukaj je to premikanje res veliko. Na starih čevljih in blokejih podobnih problemov nisem imel. Poskusil sem tudi z navitjem vijaka na pedalu, vendar s tem le uravnavam s kakšno lahkoto odpnem čevelj iz pedala, premikanja blokeja v pedalu pa ne. Uporabljam Look Keo pedala in blokeje.
Ima kdo kakšne nasvet?
Nekako se mi zdi (po nasvetih prek spleta in izmerah), da je koren palca bolj naprej, kot sploh lahko pomaknem blokeje.
Z vložki ali debelejšimi štumfi še nisem poskusila.
Any ideas?