Jerislav je napisal: |
daleč od asfalantiranega... asfalt je od idrije do vojskega in tuki se konča... je pa lepa tura z mtb kolesom... ko prideš na vojsko gledaš za lokve in potem se spustiš v čepovan... |
bruno je napisal: |
tako torej... potem ostane torej cestni krog iz Idrije na D.Trebušo, Čepovan, Ajdovščino... |
bruno je napisal: |
res hvala za vsa opozorila; en tak lep in zahteven cestni krog bi torej bil: Idrija, Most NS, Čepovan, Lokve,Predmeja, Ajdovščina, Idrija; še kak smiseln dodatek/sprememba? LpM! |
Če prav razumem, je Vojsko-Dolenja Trebuša makadam.
Je prevozen s specialko (glede na to, da gre ves čas rahlo navzdol)?
Ali pa so morda med tem že vrgli kakšno lopato asfalta ... ?
Navzdol gre kar fajn in je precej zagruščeno, na trenutke sem še z mtb malo plesal, tako da po moje ni najbolj primerno za specialko, če greš res čisto počasi se pa najbrž da. So pa to informacije že od nekaj let nazaj, lahko, da se je vmes že kaj spremnilo. Poskusil sem tudi s specialko iz Trebuše v Čepovan, pa ni šlo, sem moral obrniti.
@scottscale: bruno je napisal: res hvala za vsa opozorila; en tak lep in zahteven cestni krog bi torej bil: Idrija, Most NS, Čepovan, Lokve,Predmeja, Ajdovščina, Idrija; še kak smiseln dodatek/sprememba?
LpM!
čepovan- lokve -predmeja...to je spet makadam.
pojdi iz Mosta na Soči do Čepovana, kot ti že svetujejo, ni preveč strmo, nato pa po čepovanski dolini do Grgarja, tam greš lahko levo do Ravnice in se spustiš v Kromberk in potem proti Adjovščini.
ali pa običajen krog: Idrija, Most, Gorica, Ajdovščina, Col, Idrija.... cc 160-170km.
Alternativa: v Čepovanu (smer NG) zaviješ desno v Zgornji Lokovec (2 km klanca cca. 12%) in potem naprej proti Banjščicam v Grgar. Lahko pa na Banjščicah desno prek Kanalskega vrha v Kanal in levo v klanec proti Ligu (cca. 5 km 6-7%). Tam zaviješ levo proti Koradi (750 mnv) (zelo lepa panoramska cesta: ves čas se voziš po vrhu grebena in na levi vidiš doline reke Soče na desni pa Benečijo). Iz Korade se nato spustiš v Vrhovlje... Od tam varianta prek Plavi v Solkan ali pa prek Podnanosa v Solkan (kjer imaš vmes en krajši ampak strm klanec - 1.5 km 13% na Sabotin). Če greš krog preko Liga, Korade in Podsabotina to nanese dodatnih cca. 1000 vm.
a je omenjena relacija asfaltirana in fajn označena?
hvala za informacije, M