Dirka na Koreno

Domov > Forum > Dirka na Koreno

Dirka na Koreno

SORTIRAJ PO:
mpm 10.09.2011 20:41
Zanima me, če se bo možno prijaviti za tek in za kolesarsko dirko in če bo v tem primeru kaj popusta pri štartnini.
Zanima me tudi, če so letos spremenjene kategorije, saj so v opisu navedene drugačne, kot v rezultatih iz prejšnih let.
andrejl 10.09.2011 21:24
tek tudi obstaja?

kdaj pa sta letos tek in kolesarska dirka?
mpm 10.09.2011 22:37
Ibaraki je napisal:
http://www.zapr avljivcek.si/dirka-na-koreno/7 7-11-kolesarska-dirka-na-koren o.html

Tek je ob 13h, kolo pa ob 14h. glede na to, da za tek potrebuješ približno 20' bi lahko ujel tudi start kolesarske dirke, če bi pustil kolo zgoraj in bi se takoj po teku odpeljal v dolino.

Na opisih, ki so v zgornjem linku so navedene precej drugačne kategorije kot so v rezultatih iz leta 2009 in 2010. Zanima me, če kdo ve, katere bodo veljale letos.
scottscale 10.09.2011 23:02
glede kategorij ne vem.
se pa spomnim da je nekdo v tistem ledenem dežju najprej odtekel in nato še prekolesaril vzpon.
tako da mal se pozanimaj, mogoče bo kaj škonto na 2 prijavi. ;)
mpm 18.09.2011 17:48
Ali res nihče od organizatorjev te dirke ne bere tega foruma, še vedno nisem dobil odgovora, če so se letos meje kategorij premaknile iz 5 let razlike, med posameznimi kategorijami, kot je bilo v preteklih letih, na 10 let, kakor je navedeno v opisu.
Lahko bi uvedli tudi tekmovanje v duatlonu, kjer bi za uvrstitev veljal seštevek časov teka in kolesarjenja, tako bi se teka verjetno udeležilo več tekmovalcev.
organizator korene 19.09.2011 19:44
Hi,
Kategorije so spremenjene in veljajo te, ki so na spletni strani http://www.zapravljivcek.si /dirka-na-koreno.html
Ideja o duatlonu je odlična in jo bomo izvedli naslednjo leto.
Se vidimo.
armstrong_rules 24.09.2011 18:35
Nekaj slikc z današnje dirke:

>

>

.
.
.

>

topgun12969 24.09.2011 20:06
Armstrong_rules hvala za tele slikce, res so čudovite, tako kot današnje vreme. Hvala. Če pa koga zanima so pa rezultati današnje tekme že objavljeni na strani KK Zapravljivček http://www.zapravljivcek.si . No rekorda pa tud nismo uspel podret in to za vsega ~0.93 sekunde, ampak Gregor Tekavec je rekel, da se ne da in ga bomo mogoče naslednje leto spet spremljali pri naskoku na rekord.
mpm 24.09.2011 20:08
Zelo dobro organizirana tekma, škoda je le, da ni bilo več tekačev. Moj duatlon se je isplačal, saj sem dobil, kot edini, ki je tekmoval v teku in na kolesu, zelo lepo nagrado. Upam, da bom imel drugo leto tudi kaj konkurence. Tudi v teku v svoji kategoriji nisem imel konkurence in sem bil prvi, sem bil pa absolutno četrti.
Drugo leto bom verjetno nekoliko popravil strategijo, saj se mi je letos na kolesu kar poznalo vse, kar sem opravil pred tekmo.
Iz Šiške sem prikolesaril do Horjula, se s kolesom peljal na Koreno, s časom 19' 24, tam sem pustil kolo, tekel v dolino in na start tekaške tekme. Na teku na Koreno sem dosegel čas 19' 29, na vrhu sem se vsedel na kolo, se odpeljal v dolino in potem spet dirkal na Koreno. Zaradi prehitre vožnje na Koreno, ko sem gor peljal opremo in kolo in zaradi teka, ki se je že začel s precej hitrim tempom, sem 3/4' do 1' kolesaril več, kot bi sicer. Vozil sem 17' 55 in dosegel šele šesto mesto v svoji kategoriji. Drugo leto se bom verjetno pripeljal kar z avtom na Koreno in bo tek navdol, navzgor ter kolesarjenje navzdol in še malo po dolini, povsem dosti za ogrevanje. Tudi, če slučajno spet dobim kakšno podobno nagrado, kot letos, ko sem dobil servirno mizico, ne bom imel težave s tem, kako jo spraviti do doma. Upam le, da vreme ne bo bistveno slabše, kot je bilo letos. :D
Zanimivo: sedaj, ko gledam rezultate, vidim da če bi tekmoval v mlajši kategoriji - do 50let, bi bil s svojim časom tretji.
Samo mimogrede, toda ne zato, da bi se hvalil, lahko omenim, da sem obakrat peljal na Koreno ves čas s sprednjim velikim zobnikom.
alesb 24.09.2011 20:37
mpm je napisal:
Zelo dobro organizirana tekma, škoda je le, da ni bilo več tekačev. Moj duatlon se je isplačal, saj sem dobil, kot edini, ki je tekmoval v teku in na kolesu, zelo lepo nagrado. Upam, da bom imel drugo leto tudi kaj konkurence. Tudi v teku v svoji kategoriji nisem imel konkurence in sem bil prvi, sem bil pa absolutno četrti.
Drugo leto bom verjetno nekoliko popravil strategijo, saj se mi je letos na kolesu kar poznalo vse, kar sem opravil pred tekmo.
Iz Šiške sem prikolesaril do Horjula, se s kolesom peljal na Koreno, s časom 19' 24, tam sem pustil kolo, tekel v dolino in na start tekaške tekme. Na teku na Koreno sem dosegel čas 19' 29, na vrhu sem se vsedel na kolo, se odpeljal v dolino in potem spet dirkal na Koreno. Zaradi prehitre vožnje na Koreno, ko sem gor peljal opremo in kolo in zaradi teka, ki se je že začel s precej hitrim tempom, sem 3/4' do 1' kolesaril več, kot bi sicer. Vozil sem 17' 55 in dosegel šele šesto mesto v svoji kategoriji. Drugo leto se bom verjetno pripeljal kar z avtom na Koreno in bo tek navdol, navzgor ter kolesarjenje navzdol in še malo po dolini, povsem dosti za ogrevanje. Tudi, če slučajno spet dobim kakšno podobno nagrado, kot letos, ko sem dobil servirno mizico, ne bom imel težave s tem, kako jo spraviti do doma. Upam le, da vreme ne bo bistveno slabše, kot je bilo letos. :D
Zanimivo: sedaj, ko gledam rezultate, vidim da če bi tekmoval v mlajši kategoriji - do 50let, bi bil s svojim časom tretji.
Samo mimogrede, toda ne zato, da bi se hvalil, lahko omenim, da sem obakrat peljal na Koreno ves čas s sprednjim velikim zobnikom.

Pa dej že nehi omenjat te tvoje čudne prenose. Dejstvo je samo eno. In to je da si počasen!
andrej74 24.09.2011 20:44
mpm je napisal:

NO COMMENT :roll:
robertos666 24.09.2011 20:46
če pa kdo na tem forumu sebe in svoje rezultate toliko izpostavlja kot mpm? malo mi gre že na bruhanje:)
topgun12969 24.09.2011 20:49
mpm je napisal:

mpm svaka ti čast, če bi ostali vedeli kakšen klanec je bil za tekače bi drugače mislili o tebi. Grem sam večkrat peš po tekaški stezi in vem da to ni mačji kašelj, tako da kapo dol za ta podvig
andrej74 24.09.2011 20:53
Veš kaj ti alesb to pa ni lepo od tebe, človek bi rad ugajal, bil pohvaljen, ker mu to v otroštvu pač ni bilo dano, ti pa takole kar naravnost tja kjer ga najbolj boli, da je slab si mu napisal. Ne on ni slab pač pa se najdejo tudi boljši in on ni kriv, če se v pomankanju pozornosti na kmečko dirko prijavi tudi Cvetkov idol mojster Ropret recimo. Prenosi pa so njegova specialnost, tako kot vožnja v copatkih, to ga dela velikega v njegovih mislih, in če ti tega ne razumeš ni on kriv.
alesb 24.09.2011 21:10
andrej74 je napisal:
Veš kaj ti alesb to pa ni lepo od tebe, človek bi rad ugajal, bil pohvaljen, ker mu to v otroštvu pač ni bilo dano, ti pa takole kar naravnost tja kjer ga najbolj boli, da je slab si mu napisal. Ne on ni slab pač pa se najdejo tudi boljši in on ni kriv, če se v pomankanju pozornosti na kmečko dirko prijavi tudi Cvetkov idol mojster Ropret recimo. Prenosi pa so njegova specialnost, tako kot vožnja v copatkih, to ga dela velikega v njegovih mislih, in če ti tega ne razumeš ni on kriv.

:D :D :D Spet si me nasmejal :D
mpm 24.09.2011 22:12
alesb je napisal:

Pa dej že nehi omenjat te tvoje čudne prenose. Dejstvo je samo eno. In to je da si počasen!

Ko govoriš, da je nekdo počasen, moraš upoštevati svoje zmogljivosti in ocenjevati primerjalno, s tem, da upoštevaš tudi razliko v letih.
Ne vem, če si tudi ti danes kolesaril na Koreno in če si bil hitrejši, lahko pa rečem le to, da ko boš ti dosegel precej boljši skupni čas teka in kolesarjenja na Koreno, kot sem ga jaz (37' 24) potem pa lahko govoriš, da sem bil počasen. :mrgreen:
Verjetno veš, kaj si lahko mislimo o tistih, ki se norčujejo iz boljših od sebe, če pa bi bil precej boljši in imel v glavi "vse pošlihtano", bi ti bilo verjetno jasno, da to za 55 letnika niso slabi rezultati, me zanima, kakšne boš imel ti pri tej starosti.
scottscale 24.09.2011 22:22
mpm je napisal:

a Tekavcu si povedal, da bi ga nažgal, če le ne bi šel pred štartom enkrat gor z opremo, pa da je pussy ker vozi samo 39 spredaj.
:mrgreen:
mpm 24.09.2011 22:34
Vsaka čast Tekavcu, toda jaz se primerjam s tistimi, ki so približno enakih let kot jaz. On vozi tako, kot odgovarja njemu, jaz pa po svoje. Če nebi imel vsega tega pred kolesarsko dirko, bi se verjetno boril za tretje mesto v svoji kategoriji. V obeh kategorijah skupaj: od 41 let do 50 let in od 51 let do 60 let, v katero spadam, (od 41 - 60 let) bi dosegel peto ali šesto mesto, tako pa sem dosegel osmo. Res, priznam da sem počasen, se bom potrudil, da bom drugo leto hitrejši.
andrej74 24.09.2011 22:59
mpm je napisal:
alesb je napisal:

Ko govoriš, da je nekdo počasen, moraš upoštevati svoje zmogljivosti in ocenjevati primerjalno, s tem, da upoštevaš tudi razliko v letih.
Ne vem, če si tudi ti danes kolesaril na Koreno in če si bil hitrejši, lahko pa rečem le to, da ko boš ti dosegel precej boljši skupni čas teka in kolesarjenja na Koreno, kot sem ga jaz (37' 24) potem pa lahko govoriš, da sem bil počasen. :mrgreen:
Verjetno veš, kaj si lahko mislimo o tistih, ki se norčujejo iz boljših od sebe, če pa bi bil precej boljši in imel v glavi "vse pošlihtano", bi ti bilo verjetno jasno, da to za 55 letnika niso slabi rezultati, me zanima, kakšne boš imel ti pri tej starosti.

Koliko časa si ti lepotec v teh svojih 55 letih preživel na kolesu (koliko sezon), kaj te brigajo dosežki tistih, ki o tem ne rečejo nobene in se čudijo tebi, ki bi bil rad nek fenomen glede na svoja leta. Daj prosim na naslednji tekmi ne samo malo kolesarit in malo laufat gor in dol, pripelji še svojo (ali pa katerorokoli) ženo in po dirki napiši še nekaj o temu kaj je ona imela od tega, da je bila ob tebi v vmesnem času med eno in drugo tekmo. Ti, ki zmoreš vse in še več !
scottscale 24.09.2011 23:01
čestitke Tanji, za 2 zmagi v petih urah, na dveh različnih vzponih. ;)
alesb 25.09.2011 07:42
mpm je napisal:
alesb je napisal:

A ti je potrebno odgovorit? Na kolesu bi te nažgal za ene 6 minut in še kakšno sedundo. Zdaj pa računaj. In ti dejansko misliš, da je tvoj rezultat tudi za 55 letnika super? Pa dej nehi no. Mi greš ne jetra , ker te svoje boge rezultate pišeš gor kot , da so vesolje in potem še s temi debilnimi prenosi težiš. Moje sposobnosti precej dobro poznam in verjemi tudi ko tvoja leta prištejem je razlika ogromna. Zdaj pa razmislil kakašne neumnosti pišeš na forum. Očitno še nisi ugotovil, da te ima velika večina za norca :roll:
Primto 25.09.2011 08:08
Tud rekreacija ni več to kar je bla včasih, jao jao
alesb 25.09.2011 09:27
Saj vem, da je moj post po svoje neumesten, da se jebemo en drugega. Ampak včasih je treba nekaterim odgovorit tudi na čuden način, ker na lepo očitno ne razumejo.
mpm 25.09.2011 10:18
andrej74 je napisal:

Koliko časa si ti lepotec v teh svojih 55 letih preživel na kolesu (koliko sezon), kaj te brigajo dosežki tistih, ki o tem ne rečejo nobene in se čudijo tebi, ki bi bil rad nek fenomen glede na svoja leta. Daj prosim na naslednji tekmi ne samo malo kolesarit in malo laufat gor in dol, pripelji še svojo (ali pa katerorokoli) ženo in po dirki napiši še nekaj o temu kaj je ona imela od tega, da je bila ob tebi v vmesnem času med eno in drugo tekmo. Ti, ki zmoreš vse in še več !

Vsekakor je potrebno upoštevati tudi to. In da ne boš v zablodi, ti povem, da imam letos vsega skupaj z vsemi kolesi, ki jih premorem, vključno s tekmami, prevoženih dobrih 4000 km. Tekem se udeležujem šele tretje leto, za razliko od nekaterih mojih konkurentov, ki tekmujejo že več kor 30 let. Malo povprašaj tiste v moji kategoriji, ki so boljši (pa ne prav dosti) od mene, koliko kilometrov imajo prevoženih. Zadnjič, ko smo se na eni od tekem malo pogovarjali o tem, sem slišal številke okoli 25000 km letos. Vprašaj naprimer Ropreta, ki tekmuje že vsaj 40 let in je bivši olimpijec, sedaj je svetovni veteranski prvak, koliko ima letos kilometrov, pa sem mu bil na Blegošu tik za hrbtom, sem ga videl, ko je prikolesaril čez cilj, saj sem zaostal za njim le 27 sekund. Če upoštevaš še vse to, potem mislim, da je slika nekoliko drugačna.

Moram reči, da me kar zabava, kako nekatere moji dosežki obremenjujejo. Res da v absolutnem smislu niso nič posebnega, in vsaj na Tekaškem forumu, je običajna navada, da kdor želi, napiše poročilo iz tekme, kjer tudi opiše svoje občutke in rezultat. Malo si preberi poročila in bloge Bojana Ambrožiča. Ne vem zakaj so nekateri na Bicikel.comu tako ljubosumni ali osebno prizadeti, če nekdo napiše poročilo iz tekme, na kateri mu je šlo za njegove pojme dobro, in se pohvali z doseženim rezultatom. :mrgreen:
andrej74 25.09.2011 11:44
Dragi mpm,
če me zanimajo dosežki kogarkoli, ki na kolesu tekmuje se potrudim in pogledam rezultate. Kako je do tega rezultata prišlo pa je zgodba, ki lahko nekoga zanima ali pa tudi ne. Moteč je tudi tvoj način kako se napihuješ, to mi da misliti, da kolesariš zgolj zato, da se ob dobrem rezultatu hvališ na raznih forumih. Povej koliko se motim. Res pa je, da če boš vstrajen v tem svojem početju se bomo vsi na to navadili in te ne bomo več zajebavali !
To sem napisal ker vem da boš premagal tudi vse nas, ki nam greš malo na ...c . Lep dan še naprej na tavelki in zadaj čim manj.
heni 25.09.2011 11:53
mpm je napisal:
Tekem se udeležujem šele tretje leto, za razliko od nekaterih mojih konkurentov....... Vprašaj naprimer Ropreta, ki tekmuje že vsaj 40 let in je bivši olimpijec, sedaj je svetovni veteranski prvak, koliko ima letos kilometrov, pa sem mu bil na Blegošu tik za hrbtom, sem ga videl, ko je prikolesaril čez cilj, saj sem zaostal za njim le 27 sekund.

"mpm", kapo dol ;)
mpm 25.09.2011 11:54
Jaz taka poročila drugih preberem z zanimanjem. Včasih zaradi primerjave, včasih zaradi motivacije, večinoma pa ker me to zanima. Kogar to ne zanima ali pa mu gre na živce, naj tega pač ne bere, ne pa da zafrustriran odgovarja na neprimeren način. Mogoče pa je kdo na forumu, ki ga to zanima in mu je mogoče to tudi v izziv in motivacijo.
heni 25.09.2011 11:58
Ropreta nisem na klanec držal pred skoraj 40-timi leti, ko sva skupaj dirkala, še manj pa zdaj pri 56-tih, biti Ropretu na klanec tik za hrbtom in to tik pred ciljem, zato še enkrat "mpm", kapo dol ;)
helokity 25.09.2011 12:18
Ojla, ne vem, a sem zgrešila forum ali kaj. Se mi zdi, da naj bi tu govorili o Dirki na Koreno, berem pa le osebne izpovedi prepotentinih tipov.
Dirka je uspela super, ravno tako tudi tek.
Upam, da se naslednje leto vidimo še v večjem številu.
pa, pa
1 2 3 4
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI