Avid Elixir - bat, ki se ne vrača

Domov > Forum > Avid Elixir - bat, ki se ne vrača

Avid Elixir - bat, ki se ne vrača

SORTIRAJ PO:
pubec 18.09.2011 12:05
Zdravo. Mene pa zanima, kako si lahko sam popravim bat, ki se ne vrača v celoti nazaj v prvotni položaj, ko se zavora spusti. Tako mi ena zavorna obloga ves čas malo "šoba" po disku. Ne pomaga niti "usredinjanje" spodnjega dela zavore glede na disk.

Hvala za pomoč!
crntulipan 18.09.2011 14:42
Prezrači sistem.
korotan34 18.09.2011 15:09
Imam iste bremze na gorcu, 2x sem ga mel že na servisu zaradi tega, pa mi po 1-2 turah spet začne " šobat" po disku !
Andr3j79 20.09.2011 16:47
Ker je govora o avid elixir zavorah me zanima če ima mogoče kdo težave z zadnjim diskom, ker jaz imam Trek 6700 disk avid elixir 5 zavore in bom kmalu živce zgubo....ko zaviram mi zadnji disk začne tak močno vibrirat oz ne vem kak bi opisal kot da rodo zavira in se vibracije prenašajo po celem okvirju tako da sploh ne morem zavirat z zadnjo zavoro! Zamenjane so bile ploščice zdaj imam swisstop najmehkejše in nič ne pomaga razen prvih 50 km....bile so pa tudi namazane z bakreno pasto kar je tudi pomagalo za približno 50 km. Res pa da je bil zadnji disk obrnjen narobe kar sem ugotovil ko se je to viriranje prvič pojavilo in sem kolo odpeljal na servis da so disk obrnili in da so videli da je res bil obrnjen narobe! Jaz sem že brez idej kaj še naj naredim, na servisu mi je sicer rekel da moram diske prekurit da spremenijo barvo in to bi naj potem rešilo problem, v to pa kar močno dvomim saj sem z kolesom bil že 5x na pohorju pa nič ne pomaga!
matejk 20.09.2011 17:23
Jaz sem imel tudi tezave, da se en bat ni vracal in sem popravil takole: vzames dol celjust in naspicas batke z wd-jem. Potem tisti bat, ki je ok zablokiras tako, da das na tisto stran eno pakno, vmes med rezo, kjer pride disk pa nek raven trd tanek del (jaz sem uporabil kljuc), da fiksira pakno. Potem na rocki napumpas brezmo, da gre tisti bat, ki ni OK ven, ampak ne preveč, (drugi je fiksiran), potem pa ga z debeliim uzivijacem "spajsas" spet nazaj noter. To naredis ene par krat in potem bo spet lepo sam hodil. Na koncu lepo obrises celjust, da ne ostane kaj mastno in sestavis nazaj...
1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI