biIly je napisal: |
Za včerajšno soboto je bil v planu planinski pohod. Kar nekaj dni pred soboto sem razmišljal le kam bi jo mahnil. Odločitev je padla v četertek in sicer Storžič. Na Storžiču sem bil do včeraj samo enkrat in to približno pet , šest let nazaj. Torej malce sem se še spominjal poti , posebaj tisti drugi del od Kališča naprej mi je ostal v spominu kot kar zahteven del. Štartal sem iz turističnega društva Bašelj ( športni park Belica ) in po malo kombinirani gozdni in markirani stezi najprej do Kališča ( 1540 m ) približno 1 uro in pol. Na Kališču je sledila krajša pauza in tu sem se srečal z dvema frendoma Darkom in Sebastjanom in skupno smo nadaljevali pot proti vrhu. Drugi del poti od koče na Kališču proti vrhu se začne z 1,5 km dolgo ravnino potem pa vse skupaj postane kar zahtevno. Na nekaterih delih v skalah je potrebno kar malce plezalnega znanja :shock: . V lepem ritmu z nekajsekundnimi počitki smo drugi del poti premagali v dorbi uri :grin: . Na vrhu je bila kar lepa gužva saj je bilo obiskovalcev res veliko , kot bi jih vozili z avtobusom Zelo previden pa moraš biti tudi na sestopu saj se mi je zdel še težji kot pa vzpon ( moraš biti še bolj zbran na vsakem koraku ) Po vrnitvi z vrha Storžiča na Kališče je sledila tri urna pauza :-( , nato pa nazaj v dolino. p.s. po nobenem kolesarskem izletu me niso tako bolele noge ops: Slike : https://picasaweb.google.co m/franci.osterman/Storzic11020 11 |
simeon je napisal: |
Če je šel kdo pred kratkin gor skozi Žrelo ali Škarjev rob naj malo komentira kakšne so razmere. Hvala! |
fuego je napisal: |
mpm: Pozabil si napisat s kakšnimi supergami si dosegel takšen čas. Andreja bi sigurno zanimalo ali si tekel v tekaških hlačah ali v pohodniških. |
fuego je napisal: |
mpm: Pozabil si napisat s kakšnimi supergami si dosegel takšen čas. Andreja bi sigurno zanimalo ali si tekel v tekaških hlačah ali v pohodniških. |
pajzbar je napisal: |
@simeon: prakticiraš cepin in dereze? @mpm: sami "norci" na Grintovc tut tečeš? |
@simeon: prakticiraš cepin in dereze? @mpm: sami "norci" na Grintovc tut tečeš? |
biIly je napisal: |
Za včerajšno soboto je bil v planu planinski pohod. Kar nekaj dni pred soboto sem razmišljal le kam bi jo mahnil. Odločitev je padla v četertek in sicer Storžič. Na Storžiču sem bil do včeraj samo enkrat in to približno pet , šest let nazaj. Torej malce sem se še spominjal poti , posebaj tisti drugi del od Kališča naprej mi je ostal v spominu kot kar zahteven del. Štartal sem iz turističnega društva Bašelj ( športni park Belica ) in po malo kombinirani gozdni in markirani stezi najprej do Kališča ( 1540 m ) približno 1 uro in pol. Na Kališču je sledila krajša pauza in tu sem se srečal z dvema frendoma Darkom in Sebastjanom in skupno smo nadaljevali pot proti vrhu. Drugi del poti od koče na Kališču proti vrhu se začne z 1,5 km dolgo ravnino potem pa vse skupaj postane kar zahtevno. Na nekaterih delih v skalah je potrebno kar malce plezalnega znanja :shock: . V lepem ritmu z nekajsekundnimi počitki smo drugi del poti premagali v dorbi uri :grin: . Na vrhu je bila kar lepa gužva saj je bilo obiskovalcev res veliko , kot bi jih vozili z avtobusom Zelo previden pa moraš biti tudi na sestopu saj se mi je zdel še težji kot pa vzpon ( moraš biti še bolj zbran na vsakem koraku ) Po vrnitvi z vrha Storžiča na Kališče je sledila tri urna pauza :-( , nato pa nazaj v dolino. p.s. po nobenem kolesarskem izletu me niso tako bolele noge ops: Slike : https://picasaweb.google.co m/franci.osterman/Storzic11020 11 |
boyan64 je napisal: | ||
Eni so pač v formi. V hribe tečejo, na Vršič, Zonzolan...pa letijo.. |
@mpm: sami "norci" na Grintovc tut tečeš? |
areh je napisal: | ||
Dej ne špuki na karbit, da se omenjeni res ne "naseli" še v tej temi iz gre vse v maloro spet lpA |
Odločitev je padla v četertek in sicer Storžič. Na Storžiču sem bil do včeraj samo enkrat in to približno pet , šest let nazaj.
Torej malce sem se še spominjal poti , posebaj tisti drugi del od Kališča naprej mi je ostal v spominu kot kar zahteven del.
Štartal sem iz turističnega društva Bašelj ( športni park Belica ) in po malo kombinirani gozdni in markirani stezi najprej do Kališča ( 1540 m ) približno 1 uro in pol. Na Kališču je sledila krajša pauza in tu sem se srečal z dvema frendoma Darkom in Sebastjanom in skupno smo nadaljevali pot proti vrhu.
Drugi del poti od koče na Kališču proti vrhu se začne z 1,5 km dolgo ravnino potem pa vse skupaj postane kar zahtevno. Na nekaterih delih v skalah je potrebno kar malce plezalnega znanja :shock: .
V lepem ritmu z nekajsekundnimi počitki smo drugi del poti premagali v dorbi uri :grin: .
Na vrhu je bila kar lepa gužva saj je bilo obiskovalcev res veliko , kot bi jih vozili z avtobusom
Zelo previden pa moraš biti tudi na sestopu saj se mi je zdel še težji kot pa vzpon ( moraš biti še bolj zbran na vsakem koraku )
Po vrnitvi z vrha Storžiča na Kališče je sledila tri urna pauza :-( , nato pa nazaj v dolino.
p.s. po nobenem kolesarskem izletu me niso tako bolele noge ops:
Slike : https://picasaweb.google.co m/franci.osterman/Storzic11020 11