Splošno
02.10.2024
Iz Iškega vintgarja na Rakitno?
Ob 19:06, JeBelaCesta
Ernesto je napisal: |
Je res je, že drugič mi je čelada rešila glavo. Prvič na cesti, sem imel zlomljen "le" mezinec na levi roki in čelado. Od včeraj z mtb-ja, me pa še vse boli in čist sem olupljen. Zlomljena očala in že druga MET-ka. |
presna je napisal: |
Tudi meni jo je , zato verjemite čelada je zakon. Sem šel iz Mrzlice dol in pri 40 brzine sem šel čez balanco na glavo. V čeladi Mango je kr velika luknja. Dobil sem pretres možganov in zlomljeno ključnico in en kup odrgnin ,kar je pa vse skupaj malenkost . Že s čelado sem dobil tak udarec , da nič ne vem , pripeljal sem se do doma polomljen in nisem znal niti mobitela uporabit ,ki sem ga imel zraven. Kaj bi bilo brez čelade , raje ne pomislim. |
wisan je napisal: | ||
Si za 40 na uro dobil kako veliko pogodbo ? Mogoče doživljensko penzijo od Boruta ? Če bi šel dol 15 na uro, pa sploh ne bi padel; si na to mogoče pomislil ali bi naj o tem razmišljala čelada ?! Pod čelado se skriva nekaj zanimivega: glava, v kateri bi naj bili taki ali drugačni možgani. |
wisan je napisal: | ||
Si za 40 na uro dobil kako veliko pogodbo ? Mogoče doživljensko penzijo od Boruta ? Če bi šel dol 15 na uro, pa sploh ne bi padel; si na to mogoče pomislil ali bi naj o tem razmišljala čelada ?! Pod čelado se skriva nekaj zanimivega: glava, v kateri bi naj bili taki ali drugačni možgani. |
ZigaK je napisal: |
Res? Naprimer? |
robertos666 je napisal: |
jezus, se vidi, da smo na pretežno cestnokolesarkem forumu. |
andrej74 je napisal: | ||
Marija pomagaj, daj mi ti "hribovc" pojasni, da ne bom taval v "temi" . |
Ich je napisal: |
Dej pojdi kdaj z asfalta na gozdne poti, vlake, da vidiš, da je v določenih primerih bolje, da greš 40 kot pa 15km/h... |
slavko1 je napisal: |
Evo ena fotka. Pa tukaj še krasno izgleda. Spodaj ko se pojavijo še jarki od deževja, in je še bolj strmo, zna biti prava jeba. |
fuego je napisal: |
Tut js sem pred parimi leti fino padel. Za trenutek me je zmanjkalo, ko pa sem prišel k sebi sem imel zlomljeno čelado, polamana tri rebra, boleč kolk... Glava pa me je, na tistem mestu kjer je počila čelada, bolela še tri dni. Kaj bi bilo če ne bi imel čelade lahko samo ugibam. Določenih situacij pač ne moreš predvidet. Zato pa od takrat brez čelade ne grem nikamor, jo mam gor tut ko gonim v klanc. |
efijy je napisal: |
Ravno to me bega pri kolesarsih čeladah; material približno enak, luknje vedno večje, cene vedno višje, zaščita pa relativno slaba. |
mpm je napisal: | ||||
V določenih primerih je bolje, da greš peš, kot pa 15km/h, kaj šele 40km/h.
Ta klanec je že skoraj tak, po kakršnih se navzgor peljem, navzdol grem pa raje peš ali vsaj z eno nogo na tleh, je pa tistim z amortizerji, precej lažje, toda če nisi dovolj zaščiten in tega res ne obvladaš, je bolje da ne pretiravaš, tudi najboljšim se kdaj pa kdaj zalomi. Nobene potrebe ni, da se ti to zgodi na rekreacijski vožnji. |
LeQuack je napisal: |
Ko smo že pri čeladah, je tu še en zanimiv pogled na to situacijo z druge strani. TEDx Copenhagen in danski govorec Mikael Colville-Andersen, ki naniza nekaj zanimivih argumentov, zakaj naj ne bi kolesarili s čelado. Mikael Colville-Andersen: Why We Shouldn’t Bike with a Helmet Priporočam ogled, ker je res zanimiva predstavitev. |
gekobla je napisal: | ||
Mojster govorništva. Najbrž ni tip nikoli letel čez balanco. Tudi sam prizna, da ni vedel skoraj nič o čeladah. Okey, postreže z zanimivo statistiko.... Sam se vprašam ali bi z glavo raje udaril v gozdu ob kamen na tleh brez čelade (ali pločnik ali stebriček v mestu...). Kdor se resno vozi s kolesom, najbrž nima tele kavč-intelektualske dileme. Fear based culture? Zanimiva teza, ampak kdor gre z MTB-jem v gozd ali cestakom med slovenske voznike, ni ravno tipičen pripadnik :-) (jao, ti sofisti 21. stoletja) |