Lotto je napisal: |
Pozdravljeni. Že deset let imam težave s koleni (hrustanec in vezi). Letno kolesarjene v naravi deluje na moja kolena izredno dobro. V zimskem času pa se stanje poslabša, ker ne kolesarim. Odločil sem se, da si kupim sobno kolo, ker pričakujem, da bom s tem ohranil svoja kolena v dobrem stanju skozi vse leto. Sedaj se pojavlja dilema ali kupiti klasično sobno kolo ali spinner. Trenutna želja je spinner, se mi pa zdi, da je kolenom manj prijazen kot klasično sobno kolo. Prosim za nasvete. Če imate težave s koleni predlagam sledeče: - sobno kolo za prvih nekaj let, kajti pri spinnerju se kaj hitro lahko zgodi, da ti koleno še bolj poškoduje, ker spinner načeloma nima "prostega teka" - hkrati predlagam da jemljete cca. 10 g na dan v dveh obrokih kolagen v prahu (predlagam MEDEX kolagen v prahu, stane cca. 15 €, dobi se ga v vsaki lekarni). Ta kolgaen vam bo pomagal pri poškodovanem hrustancu, ki se bo sčasoma popravil. Vse tole pripovedujem iz lastnih izkušenj in prakse, tako da upam da bo pomagalo. Lep večer. Grega Hvala. |
Iščem kolo do 300 €. Trenutno imam ogledana dva modela (klasika in spinning) znamke energetics: http://www.ene rgetics.eu/products/ct-75-powe r-magnetic_p57 http://www .energetics.eu/products/hardwa re/fitness-bikes/pt-31_p59?pos =1 Prosim za komentarje oz. možne boljše alternative. |
Pozdravljeni. Že deset let imam težave s koleni (hrustanec in vezi). Letno kolesarjene v naravi deluje na moja kolena izredno dobro. V zimskem času pa se stanje poslabša, ker ne kolesarim. Odločil sem se, da si kupim sobno kolo, ker pričakujem, da bom s tem ohranil svoja kolena v dobrem stanju skozi vse leto. Sedaj se pojavlja dilema ali kupiti klasično sobno kolo ali spinner. Trenutna želja je spinner, se mi pa zdi, da je kolenom manj prijazen kot klasično sobno kolo. Prosim za nasvete. Hvala. |
Pozdravljeni vsi skupaj,
mene pa zanima ali so sobna kolesa primerna tudi za starejše osebe?
Konkretno kupujemo sobno kolo za darilo mami (70 let) ampak sem danes pomislila ali so sobna kolesa OK za starejše, predvsem s težavami (obraba) v kolkih.
Gledali smo tale model: www.bfcshop.si/sport/fitness- vadba/sobna-kolesa
Nekako nam je všeč ker ima nižji sestop in je nekoliko enostavnejši, da se spraviš nanj.
Me pa sedaj muči vprašanje z obrabo kolkov, sicer bi bilo logično, da naj to ne bi smelo biti težava ampak...?
Kdo ve kaj več o tem?
@MelitaBabac:IMHO bi morala to vprašanje postaviti osebnemu zdravniku ali ortopedu, tukaj nihče ne ve kolikšno obrabo ima mama ...Pozdravljeni vsi skupaj,
mene pa zanima ali so sobna kolesa primerna tudi za starejše osebe?
Konkretno kupujemo sobno kolo za darilo mami (70 let) ampak sem danes pomislila ali so sobna kolesa OK za starejše, predvsem s težavami (obraba) v kolkih.
Gledali smo tale model: www.bfcshop.si/sport/fitness- vadba/sobna-kolesa
Nekako nam je všeč ker ima nižji sestop in je nekoliko enostavnejši, da se spraviš nanj.
Me pa sedaj muči vprašanje z obrabo kolkov, sicer bi bilo logično, da naj to ne bi smelo biti težava ampak...?
Kdo ve kaj več o tem?
Moje mnenje je, da za ta denar naj mama obišče raje fitnes center in to s taksijem. Ali pa kakšno vadbo za starejše. Dobra družba je vedno dobra motivacija. Sam sem mlad in zagnan, vendar sobna kolesa so taka mučilnica da ne verjamem da bo mami želela kolesarit sama v sobi.
Odločam se za nakup sobnega kolesa, ki bi ga uporabljal npr. enkrat tedensko. Nisem zahteven, če čez zimo bi rad sem in tja malo pokolesaril. Kaj mi priporočate? Je kolo na spodnjem linku kaj vredno ali niti ne?
www.timebreak.eu/trgovina/fit nes-oprema/sobna-kolesa/sobna- kolesa-1/one-fitness-sobno-kol o-exercise-bike?utm_source%3Dc eneje%26utm_medium%3Dproducts% 26utm_campaign%3Dceneje_produc ts%26utm_content%3Dpp_1 &source=gmail &ust=1514297350089000 &usg=AFQjCNHPSkyPtBPnGhzyW Lp5IFwdtgPc-w#
Hmm, ne vem, zakaj ljudje kupujejo sobna kolesa. TACX trenažer se dobi že za 90€. Vanj se vpne zadnje kolo specijalke ali pa mtb kolesa, in to je TO. Sobno kolo vedno zavzema prostor, trenažer ga pa zelo malo. Kolo je pa lahko čez leto za raznvorstne kolesarske aktivnosti vedno na voljo.
@SODROVC:Hmm, ne vem, zakaj ljudje kupujejo sobna kolesa. TACX trenažer se dobi že za 90€. Vanj se vpne zadnje kolo specijalke ali pa mtb kolesa, in to je TO. Sobno kolo vedno zavzema prostor, trenažer ga pa zelo malo. Kolo je pa lahko čez leto za raznvorstne kolesarske aktivnosti vedno na voljo.
Ker kolo na trenažerju uničuješ?
Vsakega po malo. Sicer jih pa ne uničujem, ker se na njih "prebujam". Utrip tja do 130/min. Za večje napore jih uničujem na cestah, tam bolj trpijo. Sicer pa, z mojimi kilami in močjo jim ni hudega. ;)
@IZO:@SODROVC:Hmm, ne vem, zakaj ljudje kupujejo sobna kolesa. TACX trenažer se dobi že za 90€. Vanj se vpne zadnje kolo specijalke ali pa mtb kolesa, in to je TO. Sobno kolo vedno zavzema prostor, trenažer ga pa zelo malo. Kolo je pa lahko čez leto za raznvorstne kolesarske aktivnosti vedno na voljo.
Zato pa so valji boljši od trenažerjev,pa še več haska je od njih.
Zanima me kako je z ravnotežjem na valjih.Hvala za odgovor.
@propel:Ne sme te bit strah in se boš peljal po 15 minutah...pa na začetku poskrbi da boš imel trdno oporo za eno roko.. moje izkušnje :-)Zanima me kako je z ravnotežjem na valjih.Hvala za odgovor.
@IZO:@SODROVC:Hmm, ne vem, zakaj ljudje kupujejo sobna kolesa. TACX trenažer se dobi že za 90€. Vanj se vpne zadnje kolo specijalke ali pa mtb kolesa, in to je TO. Sobno kolo vedno zavzema prostor, trenažer ga pa zelo malo. Kolo je pa lahko čez leto za raznvorstne kolesarske aktivnosti vedno na voljo.
Če pedala vrtiš, namesto potiskaš, nimaš kaj uničevati .
@propel:Zanima me kako je z ravnotežjem na valjih.Hvala za odgovor.
Ni problema , le nekaj hitrosti , kot na kolesu. Le sestop je fajn da maš oporo.
@StaraKost:@IZO:Ker kolo na trenažerju uničuješ?
Če pedala vrtiš, namesto potiskaš, nimaš kaj uničevati
.
Sem strojnik in poznam osnove fizike (vzvoda/ročice), ter utrujanje materiala. ČE bi čebula....vendar v praksi ni tako. To ve vsak, ki trenira. Če samo vrtiš, je vseeno, če ne. Razen, če ni recovery day.
Ko si pa dovolj utrujen, ode tehnika...
Nekateri uporabljajo karbonska kolesa, pa po par letih nimajo z okvirjem še nobenih težav. Jaz vozim večino alu, pa mu tudi še nič ni. Prave treninge delam na cesti, ko gremo na rundo. ;)
Nimam namena nikogar prepričevat. Vsak je svoje sreče kovač. Navedel sem samo dejstvo.
Vozim karbonca in aluninij, in sta oba kar se obrabe tiče neuničljiva,kar sicer za moje kile ni čudno ampak mislim da do 120 kil ni problemov.
@IZO:Nimam namena nikogar prepričevat. Vsak je svoje sreče kovač. Navedel sem samo dejstvo.
Testiranja so pokazala, da je okvir na cesti bolj obremenjen, kot na trenažerju. Predvsem zato, ker na trenažerju ne voziš tako, kot na cesti.
Že deset let imam težave s koleni (hrustanec in vezi). Letno kolesarjene v naravi deluje na moja kolena izredno dobro. V zimskem času pa se stanje poslabša, ker ne kolesarim. Odločil sem se, da si kupim sobno kolo, ker pričakujem, da bom s tem ohranil svoja kolena v dobrem stanju skozi vse leto. Sedaj se pojavlja dilema ali kupiti klasično sobno kolo ali spinner. Trenutna želja je spinner, se mi pa zdi, da je kolenom manj prijazen kot klasično sobno kolo. Prosim za nasvete.
Hvala.