demokedes je napisal: |
Tudi midva s punco sva pred dnevi začela razmišljati o tem, da bi naredila zelo podobno zadevo. Tudi midva sva mislila it z vlakom, da bi bilo cenej, pa kot vidim, je skoraj bolje, če greva s svojim avtom. Po drugi strani me v tem primeru malo skrbi, kje bi pustil avto 14 dni, da bi bil na varnem. |
Da malo spiham prah s te stare teme :)
Na sveže brezposeln in zgleda, da bom še nekaj časa tako ostal sem začel počasi razmišljati o kaki taki turi, čeprav nisem kristjan. Gre se mi za dosego osebnega cilja. Sem samo rekreativec z gorskim kolesom in gladkimi gumami ampak bi si zadal en takle cilj v "easy" za nekje rok en mesec v maju ali juniju....glede na to da nisem omejen s časom to ne bi smel biti problem končati še prej. Ali pa bi podaljšal pot še kam drugam.
Šel bi povsem sam. Low budget. Štart iz Pariza s svojim kolesom, pot vse do "konca sveta" Santiaga de C. in potem do Madrida od koder bi šel z letalom domov oziroma Benetk (čim bližje domu). Vse to je nekje 2100km (+- 100km).
Če bi šlo boljše kot po načrtih bi celo podaljšal pot do Lizbone ali kaj takega, razen če bi obležal kak dodaten dan v kakšni španski vinski kleti.
Skratka zanimajo me vaša mnenja in izkušnje. Kako je s cenami, hrana, pijača, prenočišča (lahko hostli ali šotor v naravi, vseeno mi je), varnost na cestah in podobno? Glavno, da je low budget. Zaradi mene tudi, če si sam skuham in občasno zavijem v kakšno restavracijo, fino bi bilo tudi spoznavati lokalne vinske specialitete
Hvala za nasvete!
Sem potem lani bil na Jakobovi poti in je bilo noro! ;) Sicer preko kolomana- vse orranizirano, povprečno pa smo naredili 100km na dan(skupaj malo manj kot 1000km/10 dni) če te kaj posebej zanima... sem na razpolago ;)
No, mi smo štartali še v Franciji, ko si enkrat na jakobovi poti dobiš tisto knjižico in si romar- kar pomeni da lahko v alberguih prespiš za prostovoljne prispevke, oz 3- 11€maximalno). Je pa to tak, v Leonu smo spali v sobi, v kateri je bilo 100 pojstelj, pač zunaj dež padal, ;) drugače priporočam šotor- je dovolj kampov ob cesti- sicer dejanjsko dražji kot prenočišča ;) pomembno je vedeti, da je to oceansko podnebje tam, pa tudi višja nadmorsk višina(800plus) in zna bit ponoči MRZLO, zato spalko kar za zimo uzet, pa kake termo douge gate ;)... plus dobre vetrovke(na spustih, pa piha), rokavčnike, nogavčnike, sončna krema, vsaj dva para kolesarske opreme, touge rokave za kolesart, za dež(skoraj nemogoče troft da nebi vsaj en dan dež padal v španiji).... podnevi zna bit tudi že maja zelo vroče SONČNA KREMA!!!!! Dobro je to, ker se v vseh albergih in tudi kampih lahko perejo cape, tako da lahko malo skrčeš zalogo na minimum ;) poleg tega so pa dnevi res dolgi, se mi zdi da ob pol enajsih je komaj noč(konec maja) tako da boš imel dovolj časa, da vse posušiš! ;)...
Čisto slučajno sem našel to knjigo, če bo komu prišla prav: www.bukla.si/knjigarna/books. php?book_id=26826
Tule je lepo in veliko opisano.
www.mladifest.com/camino%20ro manje%20santiago%20de%20compos tela/
To bi še jaz šel, makar kr od doma.
@presna:Tule je lepo in veliko opisano.
www.mladifest.com/camino%20ro manje%20santiago%20de%20compo s tela/
To bi še jaz šel, makar kr od doma.
Pred par leti se je nekdo iz Premurja (vsaj mislim, da je tako rekel), odpravil kar od doma. Si je pa na določene naslove poslal nekaj kolesarske opreme, da ni kar naprej nekaj pral ipd.. In da je imel bolj toplo opremo za tiste dele poti, kjer je bolj hladno. Kar ni potreboval, je pa menda nazaj domov pošiljal. Pametno...
šla bi s vlakom, tako, da bi bil zelo vesel, če tudi kdo ve stroške vlaka, kje iztopit(kje vstopit za nazaj), šla bi poledat tudi "konec sveta", imela bi 10 dni časa..... računam da nekje okvirno 15.5 štart...
Zanimajo me informacije o prenočiščah(cene, razdalje med njimi,rezervacije...), drugi stroški, kako opremo treba imeti s sabo, kakšno kolo je primerno, kakšen je relijef, vreme tisti čas(naj bi bilo najbolj primerno, ker mesec kasneje se začne že poletje....),kolko naj bi bilo strošek cele pustolovščine....
glede koles, ima prijatelj treking kolo, jas pa imam neko mestno kolo(ki sem ga dobil podarjenega), ima pa kar dobro opremo- shimano xl in lx mešanco, in če bi ga malo prerihal, pomoje nebi smelo biti problemov(se pravi luči dol, ketne dol, prtreger dol... mogoč potem dodatne torbe gor)....
kako je s kondicijo, če se kaj pokvari na kolesu, se najde kakšen servis- kakšne so razdalje med servisi....?
no skratka, vsakega mnenja, nasveta bi bil zelo vesel!