Santiago de compostela-Španija- kolesarjenje- nasveti

Domov > Forum > Santiago de compostela-Španija- kolesarjenje- nasveti

Santiago de compostela-Španija- kolesarjenje- nasveti

SORTIRAJ PO:
nejchy 11.12.2011 11:26
Zdravo, s prijatelejm se odločama, da bi šla na Jakobovo pot v Španijo-seveda s kolesom! Je mogoče že bil kdo od vas, veselil se bi vsakega mnenja, nasveta....
šla bi s vlakom, tako, da bi bil zelo vesel, če tudi kdo ve stroške vlaka, kje iztopit(kje vstopit za nazaj), šla bi poledat tudi "konec sveta", imela bi 10 dni časa..... računam da nekje okvirno 15.5 štart...
Zanimajo me informacije o prenočiščah(cene, razdalje med njimi,rezervacije...), drugi stroški, kako opremo treba imeti s sabo, kakšno kolo je primerno, kakšen je relijef, vreme tisti čas(naj bi bilo najbolj primerno, ker mesec kasneje se začne že poletje....),kolko naj bi bilo strošek cele pustolovščine....
glede koles, ima prijatelj treking kolo, jas pa imam neko mestno kolo(ki sem ga dobil podarjenega), ima pa kar dobro opremo- shimano xl in lx mešanco, in če bi ga malo prerihal, pomoje nebi smelo biti problemov(se pravi luči dol, ketne dol, prtreger dol... mogoč potem dodatne torbe gor)....
kako je s kondicijo, če se kaj pokvari na kolesu, se najde kakšen servis- kakšne so razdalje med servisi....?

no skratka, vsakega mnenja, nasveta bi bil zelo vesel! :)
blum 11.12.2011 11:43
Je že kar precej let nazaj ko sem se zanimal za prevoz z vlakom... Mislim, da je bila takrat cena nekje med 500 in 600 €, če se ne motim, čas vožnje z vlakom pa ene 35 ur. Osebno mislim, a imaš bistveno premalo časa, če bi rad izpeljal to v 10 dneh, pa da bi zraven še rad užival. :)
nejchy 11.12.2011 14:30
tjah....plan se šele razvija... :) 35ur vožnje s vlakom? sem pa mislu, da je bistveno manj, tudi takšen strošek nisem pričakoval, sem prej ciljal na 250-300evorv, si prepričan? no, upam, da bo kdo še kakšno mnenje podal, v vsake primeru mislim poslati slovenskim železnicam kakšen mail, mogoče celo na kakšno akcijo naletim.. :)
starina 11.12.2011 16:07
Nejchy, oglasi se v naši agenciji
Ena od opcij je naš partner iz Madrida s katerim projektiramo takšne ture.
Ni pa to nikakor poceni zadeva..no pa to je menda razumljivo, če kaj spremljaš internet in cene takih potovanj.
Kolo je MTB - je že v ceni paketa, tako s 27 prestavami in posebnimi transportnimi prtljažniki.
840 eur /osebo v 2 ali 3 zvezdice, 7 etap, 8 dni - tura brez prevoza prtljage.
pa 1.040 EUR s prevozom prtljage in transferji itd itd
Če te zanima izdelava ture (to je seveda plačljivo in se upošteva kot ara pri rezervaciji) se javi.
Rezervacije so, ve se točno kjer se spi, kapacitete so omejene...pohodniki , kolesarji...
Lp
nejchy 11.12.2011 17:36
starina, hvala za tvoj odgovor, sem poli se kar malo uštel v ceni- sem dejansko mislil da bom s 600-700 evrov prišel prek...no bo treba pa še malo našparat... :)
Starina kaj je to za ena agencija, kiri termini so na opcijo, kaj je vse v ceni ušteto? če prav razumem plačaš, potem pa nimaš nobenih problemov več... se pravi: kolo dobiš tam, s torbami(če doplačaš še 200evrov ti oni vozijo pritljago), kako je s prevozom do štarta? tudi v ceni? etape verjetno so določene, potem pa lahko za to porabiš kolko časa želiš(čez dan)? imajo kakšno internetno stran? do španije se gre s vlakom, ali potem s kakim kombijam(že v ceni ali kako)?

ker če je res, sam vlak(da vzameš svoje kolo) 600 evro, potem je to ziher cenejša in tudi boljša varjanta(čeprav kar draga- vsaj za mene)... kako je s hrano? zajterk, večerja všteta? ali posebej? kolko ljudi je v skupini? in do kdaj se je treba "zjasniti"? bi biu kar zainteresiran, čeprav sem študent, pa bi mogl v tem primeri še mal starši pripomort(finančno)! :)))))
RES TI HVALA ZA ODGOVOR!
nejchy 11.12.2011 17:38
JE KDO ŠEL ŽE NA SVOJO REŽIJO? se pravi s svojim kolesom, je prišel kaj ceneje prek?
pa za dejanska mnenja, kako kaj tole pustolovščina zgleda, kaj lahko pričakujem bi me tudi zanimalo...
hvala! :)
nejchy 11.12.2011 17:40
starina: se gre tudi do "konca sveta"? :) to bi me tudi hudo zanimalo! :)
TEX 11.12.2011 19:28
Slučajno sem poleti naletel na dva poljaka , ki sta šibala to relacijo. Vračala sta se proti domu in sicer na povsem običajnih kolesih brez prestav , eden je imel moško eden pa celo žensko navadno kolo. Imela sta nekakšne improvizirane torbe prekrite z folijo in navadne kratke hlače .
Ne bom jih pozabil po izredno škripajočih kolesih in še po nečem.
Ko sem jih na koncu vprašal koliko porabita na dan za preživetje me je presenetil odgovor da je to približno pet evrov. 8O
nejchy 11.12.2011 20:17
vsaka jim čast, noja, 5 evrov jaz še za dva srednja obroka nimam, kaj šele za cel dan! :)
FAUSTO 12.12.2011 09:25
hrabroslaw2 28.12.2011 14:53
Živjo!

Mi smo bili v Santiagu letos poleti. Imeli smo avtobusni prevoz, ker je bila večja skupina ljudi. Zato ne vem koliko bi prišel prevoz v lastni režiji do tja. Mi smo plačali za avtobus vsak 320€.

Prenošča so bila od 5€ do 21€. V večini smo vzeli kar paket večerje, spanja in zajtrka. Je pa odvisno od prenočišč kaj nudijo, v kakšnih prenočiščih spiš. Mi smo spali večinoma v privat albergih, kjer je možna rezervacija (lahko rezerviraš tisti dan, če imajo prostor) in je cena zato malo dražja. V albergih, ki so občinski, državni pa je ponavadi cena od 0€ (daš kolikor hočeš) do 6€. Je pa v teh prenočiščih kuhinjca v kateri si lahko pripraviš obed ali pa greš na meni Peregrino v kakšno okoliško gostilno.

Več informacij kakšne etape smo delali imaš tudi na http://santiago.anzetov.net /
Lahko me tudi kontaktiraš na mail ali telefon, ki je objavljen na strani glede drugih informacij, ki se ti porajajo glede poti v Santiago.

Je pa bila to nepozabna izkušnja.
demokedes 10.02.2012 09:55
Tudi midva s punco sva pred dnevi začela razmišljati o tem, da bi naredila zelo podobno zadevo. Tudi midva sva mislila it z vlakom, da bi bilo cenej, pa kot vidim, je skoraj bolje, če greva s svojim avtom. Po drugi strani me v tem primeru malo skrbi, kje bi pustil avto 14 dni, da bi bil na varnem.
bluesky 10.02.2012 10:04
demokedes je napisal:
Tudi midva s punco sva pred dnevi začela razmišljati o tem, da bi naredila zelo podobno zadevo. Tudi midva sva mislila it z vlakom, da bi bilo cenej, pa kot vidim, je skoraj bolje, če greva s svojim avtom. Po drugi strani me v tem primeru malo skrbi, kje bi pustil avto 14 dni, da bi bil na varnem.


Še cenej je če že tu bicikl zahajaš :). Drugač pa ja ti izleti niso najbolj poceni. Se kar nabere.
nejchy 10.02.2012 13:34
jas grem, sem se že prjavu, je vse organizirano, sicer malo dražje kot sem mislil, sam kaj čmo... :) mi vsaj ni treba se skrbet, glede prevoza, prenočitev... bla bla bla... pač grem tam, s rahlega navijam, uživam... :)
link od osebe, pr kiri sm se naroču:
http://kolesarstvo .wordpress.com/camino/
Ojster 11.02.2012 07:44
Ja, poceni je, če se kar od doma odpraviš s kolesom. Če pa to ne gre, pa je običajno ceneje z letalom kot z vlakom. Jaz sem se iz Francije vrnil z letalom, za kar sem plačal okoli 50€ za vlak bi pa več kot 400... pa še prestopati bi moral ničkoliko krat pa na vseh vlakih ne vzamejo kolesa...

Drugače pa ta ustaljena pot zna biti precej množično obiskana, tako da če želiš mir, je bolje kako paralelko vžgat. Za nekje 10€ na dan pa lahko čisto normalno preživiš.

Lp,
Peter
ligaya 16.02.2013 23:46

Da malo spiham prah s te stare teme :)

 

Na sveže brezposeln in zgleda, da bom še nekaj časa tako ostal sem začel počasi razmišljati o kaki taki turi, čeprav nisem kristjan. Gre se mi za dosego osebnega cilja. Sem samo rekreativec z gorskim kolesom in gladkimi gumami ampak bi si zadal en takle cilj v "easy" za nekje rok en mesec v maju ali juniju....glede na to da nisem omejen s časom to ne bi smel biti problem končati še prej. Ali pa bi podaljšal pot še kam drugam.

 

Šel bi povsem sam. Low budget. Štart iz Pariza s svojim kolesom, pot vse do "konca sveta" Santiaga de C. in potem do Madrida od koder bi šel z letalom domov oziroma Benetk (čim bližje domu). Vse to je nekje 2100km (+- 100km).
Če bi šlo boljše kot po načrtih bi celo podaljšal pot do Lizbone ali kaj takega, razen če bi obležal kak dodaten dan v kakšni španski vinski kleti.

 

 

Skratka zanimajo me vaša mnenja in izkušnje. Kako je s cenami, hrana, pijača, prenočišča (lahko hostli ali šotor v naravi, vseeno mi je), varnost na cestah in podobno?  Glavno, da je low budget. Zaradi mene tudi, če si sam skuham in občasno zavijem v kakšno restavracijo, fino bi bilo tudi spoznavati lokalne vinske specialitete smeh

 

 

Hvala za nasvete!

nejchy 17.02.2013 13:42

Sem potem lani bil na Jakobovi poti in je bilo noro! ;) Sicer preko kolomana- vse orranizirano, povprečno pa smo naredili 100km na dan(skupaj malo manj kot 1000km/10 dni) če te kaj posebej zanima... sem na razpolago ;)

No, mi smo štartali še v Franciji, ko si enkrat na jakobovi poti dobiš tisto knjižico in si romar- kar pomeni da lahko v alberguih prespiš za prostovoljne prispevke, oz 3- 11€maximalno). Je pa to tak, v Leonu smo spali v sobi, v kateri je bilo 100 pojstelj, pač zunaj dež padal, ;) drugače priporočam šotor- je dovolj kampov ob cesti- sicer dejanjsko dražji kot prenočišča ;) pomembno je vedeti, da je to oceansko podnebje tam, pa tudi višja nadmorsk višina(800plus) in zna bit ponoči MRZLO, zato spalko kar za zimo uzet, pa kake termo douge gate ;)... plus dobre vetrovke(na spustih, pa piha), rokavčnike, nogavčnike, sončna krema, vsaj dva para kolesarske opreme, touge rokave za kolesart, za dež(skoraj nemogoče troft da nebi vsaj en dan dež padal v španiji).... podnevi zna bit tudi že maja zelo vroče SONČNA KREMA!!!!! Dobro je to, ker se v vseh albergih in tudi kampih lahko perejo cape, tako da lahko malo skrčeš zalogo na minimum ;) poleg tega so pa dnevi res dolgi, se mi zdi da ob pol enajsih je komaj noč(konec maja) tako da boš imel dovolj časa, da vse posušiš! ;)...

 

robizo 02.02.2018 11:14

Čisto slučajno sem našel to knjigo, če bo komu prišla prav: www.bukla.si/knjigarna/books. php?book_id=26826

presna 02.02.2018 12:18

Tule je lepo in veliko opisano.

www.mladifest.com/camino%20ro manje%20santiago%20de%20compos tela/
To bi še jaz šel, makar kr od doma.

SODROVC 02.02.2018 17:37
@presna:

Tule je lepo in veliko opisano.

www.mladifest.com/camino%20ro manje%20santiago%20de%20compo s tela/
To bi še jaz šel, makar kr od doma.

Pred par leti se je nekdo iz Premurja (vsaj mislim, da je tako rekel), odpravil kar od doma. Si je pa na določene naslove poslal nekaj kolesarske opreme, da ni kar naprej nekaj pral ipd.. In da je imel bolj toplo opremo za tiste dele poti, kjer je bolj hladno. Kar ni potreboval, je pa menda nazaj domov pošiljal. Pametno...

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI