Zdravje in treningi
09.12.2024
Bolečine v prednjih stegenskih mišicah
Ob 17:07, SODROVC
Waly je napisal: |
Spoštovani sokolesarji, sem prebral na forumu že vse na temo mravljincev in pedala in sedeža in hrbtenice in dohtarjev, a prave rešitve nisem našel. Pišem mravljinci, ki niso mravljinci, ker klasični mravljinci, ki jih jaz poznam so zadeva, ki nastane zaradi slabe prekrvavitve in izgine, ko je pretok spet OK. Jaz pa po zadnji strani leve noge čutim kot nekakšen pritisk oz. rahlo elektriko, ki gre vse od stegna do stopala. Zadevo čutim skozi, ne samo na kolesu in se izboljšuje, če ne kolesarim. Sploh me muči v službi, ker skoz sedim. V stoječem položaju pa je bolje. Naredil sem že bikefitting pa je isto. Zanima me, če je že kdo imel podobne težave in če jih je odpravil? Prosim ne me pošiljat k dohtarju Trenutno se nagibam k prekinitvi treniranja, da vidim če se zadeva umiri. Hvala za mnenja in vaše izkušnje. |
ja, nič dobrega.........bo treba ukrepat in kako si ti rešu enake simtome in če je blo pol vse OK? |
StaraKost je napisal: |
... če vprašaš mene, potem je odgovor z vajami za spodnji del trupa, ki ojača trebušne in spodnje hrbtne mišice in na ta način razbremeniš pritisk na hrbtenico. |
Spoštovani sokolesarji, sem prebral na forumu že vse na temo mravljincev in pedala in sedeža in hrbtenice in dohtarjev, a prave rešitve nisem našel. Pišem mravljinci, ki niso mravljinci, ker klasični mravljinci, ki jih jaz poznam so zadeva, ki nastane zaradi slabe prekrvavitve in izgine, ko je pretok spet OK. Jaz pa po zadnji strani leve noge čutim kot nekakšen pritisk oz. rahlo elektriko, ki gre vse od stegna do stopala. Zadevo čutim skozi, ne samo na kolesu in se izboljšuje, če ne kolesarim. Sploh me muči v službi, ker skoz sedim. V stoječem položaju pa je bolje. Naredil sem že bikefitting pa je isto. Zanima me, če je že kdo imel podobne težave in če jih je odpravil? Prosim ne me pošiljat k dohtarju Trenutno se nagibam k prekinitvi treniranja, da vidim če se zadeva umiri. Hvala za mnenja in vaše izkušnje. |
.... ni mi jasno zakaj takoj fantazirate o operaciji. Operacija je skrajni izhod v sili s katero ne rešimo problem. Operacija samo odpravi/popravi trenutno stanje. Če ne odpravimo vzroka, zakaj je prišlo do okvare, se bo kljub operaciji lahko spet ponovila. V večini primerov (ne vedno) je dovolj, da ojačamo mišice, ki razbremenijo hrbtenico. To je najboljše ve "kitajec", ki v TV reklami prodaja pas, ki se napihuje, da nam rezbremeni hrbtenico. Na ta način nam še bolj oslabi mišice in dejansko postanemo ovisni o pasu, ki nam drži hrbtenico. Zakaj pa ne bi ukrepali tako, da si sami naredimo "pas" iz mišic, ki nam razbremenijo hrbtenico . |
.... ni mi jasno zakaj takoj fantazirate o operaciji. Operacija je skrajni izhod v sili s katero ne rešimo problem. Operacija samo odpravi/popravi trenutno stanje. Če ne odpravimo vzroka, zakaj je prišlo do okvare, se bo kljub operaciji lahko spet ponovila. V večini primerov (ne vedno) je dovolj, da ojačamo mišice, ki razbremenijo hrbtenico. |
...in kje ste prebrali, da jaz operacijo odsvetujem, če je potrebna? Ne strinjam pa se, da se mora takoj strašiti z operacijo, ko se nekdo oglasi s težavami ........ |
...in kje si prebral, da jaz operacijo odsvetujem, če je potrebna? Ne strinjam pa se, da se mora takoj strašiti z operacijo, ko se nekdo oglasi s težavami ........ |
hribovc00 je napisal: |
Ima kdo kakšen pameten link za vaje pri bolečinah v hrbtenici(križ in trtica) Zanima me tudi, ali rentgen na hrbtenici sploh kaj pokaže, ali je potrebno opraviti kakšno drugo slikanje? Ali so lahko bolečine v predelu kolena(ne hrustanec, ampak vezi) tudi zaradi hrbta? Še moja izkušnja- križ čutim vedno, ko se pa usedem na kolo, pa nobenih bolečin več. Zakaj me na kolesu nič ne boli? |
wcs je napisal: |
Z ustreznimi vajami ter redno in pravilno izvedbo le teh se da hernijo v večini primerov odpravit. Večji problem, predstavlja hernija v prsnem delu hrbtenice, ampak te so zelo redke. Sploh pa hernija ni pogoj za bolečino, saj se telo zna zelo dobro braniti ob nastanku le-te. Z izmikanjem spinalnega kanala, ki lepo obkroži zdrsnjen disk, bolčina mine sama od sebe. Treba je zdravit vzrok ne posledice..zato pravilne vaje in redna izvedba! V primeru Waly, ne gre za hernijo, tako, da se pacient nima kaj bati..je pa lahko saniranje njegovega problema, kar dolgotrajen proces, sploh če se simptomi pojavljajo že dalj časa. Če je zadeva "sveža" jo dober ftp zelo hitro sanira. |
bluesky je napisal: |
En bol pametn od druzga. |
bluesky je napisal: |
En bol pametn od druzga. |
sem prebral na forumu že vse na temo mravljincev in pedala in sedeža in hrbtenice in dohtarjev, a prave rešitve nisem našel. Pišem mravljinci, ki niso mravljinci, ker klasični mravljinci, ki jih jaz poznam so zadeva, ki nastane zaradi slabe prekrvavitve in izgine, ko je pretok spet OK. Jaz pa po zadnji strani leve noge čutim kot nekakšen pritisk oz. rahlo elektriko, ki gre vse od stegna do stopala. Zadevo čutim skozi, ne samo na kolesu in se izboljšuje, če ne kolesarim. Sploh me muči v službi, ker skoz sedim. V stoječem položaju pa je bolje. Naredil sem že bikefitting pa je isto. Zanima me, če je že kdo imel podobne težave in če jih je odpravil? Prosim ne me pošiljat k dohtarju Trenutno se nagibam k prekinitvi treniranja, da vidim če se zadeva umiri.
Hvala za mnenja in vaše izkušnje.