Termo oblačila

Domov > Forum > Termo oblačila

Termo oblačila

SORTIRAJ PO:
cirnski06 01.01.2012 20:41
Zanima me kaj od opreme(oblačil) priporočate za takšen čas, nekje do 0 stopinj. Kaj vse bi bilo dobro nabavit da me nebo zeblo =D

LP
amritaya 01.01.2012 20:43
Odvisno kolko trpiš mraz...jaz osebno si dam spodnjo majico z dolgimi od Crat-a in windstopper bundico in je čisto ok, ko močno piha burja pol tudi windstopper dolge hlače (dolge rokavice in galoše so samoumevne). Če je res zelo zelo mraz si povrhu spodnje oblečem še dolgo debelo klesarsko majico.Vse je odvisno od človeka in jutranjega mraza ;D
Leclerc 01.01.2012 20:58
Res je sicer, da prav veliko zimskih oblačil nisem probal, lani pa sem kupil pri Čerinu eno termo soft-shell jakno Pearl Izumi in sem res super zadovoljen z njo, tako da tudi v tem času lahko kolesarim brez problema, spodaj imam le termo majico HH. Bila je sicer draga ko pes, s popustom, ki so pri Čerinu sicer izredno redki, mislim, da sem dal 120 €. Ugotavljam pa, da je problem pri teh high-tech oblačilih vzdrževanje, saj je ne moreš ves čas prati v stroju, ker bi se površinski sloj potem verjetno kmalu uničil, tako da jo jaz občasno samo ročno splaknem. Pač moje mnenje.
andrej74 01.01.2012 22:22
Gospodje ne ga s..at!
Švic majca s kratkimi rokavi, in čez to nekaj podobnega z dolgimi rokavi .
Top oblačilo je winstoper v cenovnem razredu 20-100 evrov.
Vse kar je več je nateg!!
Lahko pa ste seveda lepi za veliko denarja in tudi kelnarce vam bodo zavidale.
cirnski06 01.01.2012 22:45
lepi za velik dnarja ne bomo ka dnarja ni
Luka25 01.01.2012 22:56
Ne poslušaj samooklicanega veleuma @andreja74. Si že kdaj slišal za pregovor "kolko dnarja tolk muzke?" in pa "nisem bogat, da bi prepoceni kupoval"? Ne pravim, da moraš nabavljat najdražjo robo neki "hihgclass" znamk. Vendar preveč šparat pa tudi ne. Tisti, ki pravi, da je jakna za 20€ enako dobra, kot tista za 200€ se zelo moti. Razlog, da kdo prijavi kej takega je slovenceljska foušija.

Pa da se razumemo... cenovna razlika v takšnem razmerju vsekakor ni upravičena, ampak razlika v kvaliteti JE.

Potrebuješ pa švic majco, termo dres in kolesarsko jakno. spodaj pa termo dolge hlače ter gamaše. Pod čelado pride skull-kapa ali buff. Ne pozabi pa na dobre rokavice, ker v prste najprej zebe.
scott-kropa 02.01.2012 09:50
Leclerc je napisal:
Res je sicer, da prav veliko zimskih oblačil nisem probal, lani pa sem kupil pri Čerinu eno termo soft-shell jakno Pearl Izumi in sem res super zadovoljen z njo, tako da tudi v tem času lahko kolesarim brez problema, spodaj imam le termo majico HH. Bila je sicer draga ko pes, s popustom, ki so pri Čerinu sicer izredno redki, mislim, da sem dal 120 €. Ugotavljam pa, da je problem pri teh high-tech oblačilih vzdrževanje, saj je ne moreš ves čas prati v stroju, ker bi se površinski sloj potem verjetno kmalu uničil, tako da jo jaz občasno samo ročno splaknem. Pač moje mnenje.
120 eur za dobro jakno ni veliko
andrej74 02.01.2012 10:09
[quote="Luka25"]Ne poslušaj samooklicanega veleuma @andreja74. Si že kdaj slišal za pregovor "kolko dnarja tolk muzke?" in pa "nisem bogat, da bi prepoceni kupoval"? Ne pravim, da moraš nabavljat najdražjo robo neki "hihgclass" znamk. Vendar preveč šparat pa tudi ne. Tisti, ki pravi, da je jakna za 20€ enako dobra, kot tista za 200€ se zelo moti. Razlog, da kdo prijavi kej takega je slovenceljska foušija.

Pa da se razumemo... cenovna razlika v takšnem razmerju vsekakor ni upravičena, ampak razlika v kvaliteti JE.

Luka,
O kakšnem samooklicanem ti to govoriš?
Da ti razjasnim pojme ti bom seštel približne cene za kompletno, učinkovito a še vedno poceni in preverjeno opremo.
Nogavice 5
Gamaše 25
Hlače 15
Majica k.r. 20
Majica d.r. 15
Windstoper 20
Rokavice smuč. 30
Podkapa 15
Kapa 40
--------
185evrov
slavko1 02.01.2012 10:23
Je pa res vse odvisno od tega, koliko si kaj zmrznjen. Jest imam za pozimi tudi ne bolj kot ne bolj bogo opremo, še najdražje so hlače pa rokavice. :mrgreen: Kapa po novem kar navadno uporabljam, verjetno stane tam 15 evrov. Pa je prov topla pa tudi diha dobro. Štumfe so termo. Galoše tudi niso prav drage, majico imam pa itak spodaj vredno nekje 20 evrov. Pol imam še en tanjši velur pa jakno, in to je to. Pomojem je vseskupaj nekje v Andrejevem cenovnem randu. :lol: Sicer pa če kdo hoče dati za jakno 200 evrov, naj pač da.
simmi 02.01.2012 10:25
Ccccccccccc...imaš pa smešne cene...hahaha..dol sem padu...
hlače, windstoper, KAPA hahaha...
slavko1 02.01.2012 10:28
Andrej samo nekaj me pa zanima. Tam si navedel hlače 15 evrov. Kaj to si mislil gate? :mrgreen: Pa kapa 40 evrov. :lol:
jankokocevje 02.01.2012 10:35
@Andrej 74:
Windstopper je samo od ene zmamke in za 20€ mislim da ne obstaja(iz trgovine). Polivinil, ki ne diha-odvaja ki si ga navlečemo nase, pa je 20€ in to je shit, ker si čisto moker spodaj, potem tudi švic majica ne odigra svoje vloge
andrej74 02.01.2012 10:50
jankokocevje je napisal:
@Andrej 74:
Windstopper je samo od ene zmamke in za 20€ mislim da ne obstaja(iz trgovine). Polivinil, ki ne diha-odvaja ki si ga navlečemo nase, pa je 20€ in to je shit, ker si čisto moker spodaj, potem tudi švic majica ne odigra svoje vloge

Gospodje,

KITAJCI delajo za nas!
V eni izmed tapocenštacun prodajajo zelo dobro športno opremo, ki je, če je dovolj dobra zame tudi za vas.
Cena odtehta pomanjkljivosti v designu in pa seveda manjka potisk zveneče blagovne znamke.
Jakno, ki je enako kvalitetna kot tista za katero sem plačal več kot sem prej naštel za vso opremo, sem plačal 19.90evra .
andrej74 02.01.2012 10:59
slavko1 je napisal:
Andrej samo nekaj me pa zanima. Tam si navedel hlače 15 evrov. Kaj to si mislil gate? :mrgreen: Pa kapa 40 evrov. :lol:

Hlače sem plačal toliko kot sem napisal (hofer)
Kapa je pa priznana blagovna znamka in zato tudi takšna cena. Rokavice so iz outleta znižane več kot 50%, se ne spomnim točno. Majica d. rok. prav tako hofer. Itd....
LukecKukec 02.01.2012 11:17
Moja zimska kolekcija obsega termo jakno in hlače od Žolne, ki sem jih dobil pred leti po nevem kkšni ceni, ni pa blo več kot 100 evr, tu so še galoše od Čerina za 40 evr, Kilimanđaro rokavice za 20 evr, dva normalna poletna kolesarska dresa iz udeležbe na maratonih, ter kapa, nogavice pa lepo navadne bele iz predala:D
bluesky 02.01.2012 11:24
andrej74 je napisal:
slavko1 je napisal:

Hlače sem plačal toliko kot sem napisal (hofer)
Kapa je pa priznana blagovna znamka in zato tudi takšna cena. Rokavice so iz outleta znižane več kot 50%, se ne spomnim točno. Majica d. rok. prav tako hofer. Itd....

Ne nabijaj s tem hoferjem. Samo enkrat sem kupil ene poletne kolesarske hlače tam in nikoli več. Če je to zate dobro, za marsikoga lahko ni. Res je da se dobi tudi kaj pametnega. Načeloma pa velja pravilo da za kvalitetno stvar moreš malo več odšet. Sej ne rečem da je treba met kratke hlače za 150 eur (100% so špica, samo jih pač ne potrebujem oz. so nad budgetom, ki je namenjen za hlače), kdo ki ima bo pa pač dal. Če veš pri komu vzet kvalitetne hlače (npr.kratke), jih dobiš tudi za 45 eur, in so za povprečnega rekreativca čez glavo. Tisto tudi meni ni najbolj jasno, da za hlače daš 15 eur, za kapo pa 40. V tem razmerju bi jaz dal, če bi zunaj igral šah. Ker pa kolesarimo bi bilo lih kontra normalno.
andrej74 02.01.2012 11:26
Smuk_007 je napisal:
http://www.wigg le.co.uk/castelli-sorpasso-bib -tight/

http://www.wiggle .co.uk/castelli-radiation-1-2- 3-convertible-jacket/

htt p://www.wiggle.co.uk/castelli- super-nano-gloves/

Če dovoliš samo vprašanje glede teh rokavic.
Pri koliko stopinjah bi ti ( ki ne vem ali to samo prodajaš ali tudi uporabljaš) upal na trening tako napravljen?
Smuk_007 02.01.2012 11:40
andrej74 je napisal:
Smuk_007 je napisal:

Če dovoliš samo vprašanje glede teh rokavic.
Pri koliko stopinjah bi ti ( ki ne vem ali to samo prodajaš ali tudi uporabljaš) upal na trening tako napravljen?

Ne prodajam ampak tole bom nabavil!

Radiaton 1-2-3 moška jaknaMoška kolesarska jakna za tri sezone

Jakna, ki je primerna za pomlad, jesen in zimo. Popolnoma se prilega vašemu telesu, vendar pa vas ne utesnjuje, saj je narejena iz Windstopper® X-Lite materiala, ki je izredno lahek, skrbi za minimalen upor in je izredno elastičen. Najpomembneje pa je, da se jakna prilagaja vsem vremenskim pogojem.

- Primerna za vse temperture med 15ºC in -5ºC
- Windstopper® X-Lite stretch shell, ne prepiha in ne prepušča vode
- 3 Radiation ™ toplotni odstranljivi “click-in” vložki
- Odstranljivi rokavi
- Elastika na dnu, ki preprečuje, da bi jakna lezla gor
- 2 zračnika spredaj, ki jih lahko po želji odprete
- Več žepov
- Odsevniki za varno gibanje v temi
andrej74 02.01.2012 11:48
Odgovoril mi sicer nisi, prebral pa sem si tudi že sam, tako, da imajo vsaj ostali na forumu nekaj od tega ali pač ne.
Tiste " tri sezone" pa zmore vsak jajc, ki je narejen v ta namen. Enkrat zadrgo do vrha drugič na pol in tako naprej...

Firma "NONAME" je samo nekajkrat cenejša, ti pa kot hočeš. :idea:
miha- 02.01.2012 12:02
Smuk_007 je napisal:

Jaz imam ta model hlač, ki jih ti gledaš in sem z njimi zadovoljen. Sicer pa sem jih kupil preko slovenske spletne trgovine, vidim da so tukaj kar nekaj cenejše kot na Wigglu.

http://www.kalahoo .eu/si/artikel.php?id=140& a=radiaton-1-2-3-moska-jakna
>
http://www.kalahoo.eu/si/a rtikel.php?id=179&a=castel li-sorpasso-hlace

LP, Miha
Smuk_007 02.01.2012 12:16
Andrej74:
S temI oblačili tem nekje okrog 0 oc ali kakšni dve stopinji majn.
Do sedaj sem oz še imam vse od Santinija in sem kar zadovoljen ampak me tam pod 5 oC že včasih malo napiha in imel sem težave že tud z mehurjem.
Glede nato, da včasih teško predvidemo kaj obleči iščem nekaj takšnega kot je ta jakna Radiation 1-2-3.
Res nevem, če se bo obnesla to lahko samo upam in poročam ko jo stestiram.

Miha:
Ti imaš hlače in jakno?

Daj malo napiši, prepiha, je topla, do koliko stopinj jo lahko uporabljaš ( tukaj mislim recimo oC kadar ni sonca)

Hvala!
andrej74 02.01.2012 12:45
Skoraj zagotovo ta forum spremlja tudi kdo, ki se spozna na te materiale iz katerih proizvajajo ta oblačila in bi lahko komentiral ceno končnih izdelkov.
Sam sem bil v Italiji v nekem velikem skladišču kje so imeli na desetine regalov in na njih kilometre različnih tkanin za športno konfekcijo. V tej firmi so bile zastopane vse takrat (to je bilo pred + - 10leti) vodilne proizvajalke teh materialov. Konfekcionarji so tam nabavljali materiale za svoje končne izdelke. Mislim, da je temu še danes tako le, da so se vmešali sedaj še kitajci in so nabavne cene veliko nižje kot so bile takrat. Maloprodajne pač ne.
Cena materialov pa je seveda tudi odvisna od količine, ki jo nekdo kupi in tukaj so veletrgovci v veliki prednosti ker jim šivajo v ogromnih količinah (znani kupec) in je cena nabave toliko nižja.
Tako mislim, da neke velike razlike v kakovosti materiala ni, le cene so zelo različne.
ANQUETIL 02.01.2012 14:06
Obvezen dodatek za zimo, "filtri" so skoz na toplem.
Leclerc 02.01.2012 14:40
@Anquetil
se opravičujem, ampak kaj je to? ledvični pas? zgleda kr kul, kakšen link?
slavko1 02.01.2012 14:55
Moški steznik. :lol: :mrgreen:
ANQUETIL 02.01.2012 15:59
Slavc to je korzet :mrgreen: . Na Wigglu ga maš za 30 eur.
miha- 02.01.2012 16:04
@Smuk_007, jaz imam samo hlače.

Za mene so to ene boljših hlač, ki mi služijo tako za kolesarjenje pri nizkih temperaturah (okoli 0 stopinj) kot za malo višje temperature.

Čeprav letos so nizke temperature bolj vprašljive :D
martink 02.01.2012 16:57
cirnski06 je napisal:
Zanima me kaj od opreme(oblačil) priporočate za takšen čas, nekje do 0 stopinj. Kaj vse bi bilo dobro nabavit da me nebo zeblo =D
LP

Tole si poglej: http://www.energijabikes.co m/novice/kolesarska-oblacila-k olesarjenje-kolesarski-dresi/. > Pri meni večinoma drži.
slavko1 02.01.2012 17:16
ANQUETIL je napisal:
Slavc to je korzet :mrgreen: . Na Wigglu ga maš za 30 eur.
To je pa še dost pocen, razen če morda Andrej74 dobi še kje ceneje. :mrgreen: Tu imajo dosti dražje: http://www.romantika.si/kor zeti

Torej kupte. 30 evrov je še vedno povsem cenovna ugodna ponudba.:mrgreen:
1 2 3 ... 5
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI