Biciklistika

Domov > Forum > Biciklistika

Biciklistika

SORTIRAJ PO:
FAUSTO 29.01.2012 10:13

Navdušen nad mojim najljubšim kolesarskim kolumnistom Kopušarjem odpiram tole temo, ki se mi zdi nadvse zanimiva.
Če ste v zadnji reviji Bicikel prebrali njegovo kolumno z istim naslovom vas prosim za komentarje.

Poudarek kolumne, ki ga je verjetno poudaril urednik revije gre takole: Liberalnejši del debatnega krožka je razvil formulo, po kateri se konservativci na kolesarski izlet odpeljejo z džipom, s katerega nato v naravi snamejo kolo, medtem ko liberalci kolo uporabljajo na vseh koordinatah svojega življenja, tudi pri vsakodnevnem prevozu.

Kakšni so konservativni kolesarji, torej?

samuel_k 29.01.2012 10:26
ali pa glih obratno:-)stvar percepcije oz. zornega kota. jst za kolesrajenje ne uporabljam avta.stopiš skozi vrata, se usedeš na kolo in odpelješ.
andrej74 29.01.2012 10:45
Konservativni kolesarji ob delavnikih kolesarijo po tem, ko so se priporočili bogu v primeru nesreče (se prekrižajo). Ob nedeljah pa najprej zmolijo očenaš za odpustek ker so preskočili mašo.
Liberalci med tednom kolesarijo brezskrbno, ker nesreče se njim ne dogajajo (itak), ob nedeljah pa se jim konservativci smilijo, ker morajo k maši in zamujajo toliko lepega.
TEX 29.01.2012 14:13
Svašta. 8O
magnetek 29.01.2012 14:57
Konzervativci ? Liberalci ? To diši po politiki lepo vas prosim.
Ne mešajte tega sranja s kolesartvom !!!!!
nstorm33 29.01.2012 15:18
Evo, fausto. Do zdaj sem si mislil, da nimaš 5 čistih.
Zdaj pa mi je jasno, da si čisto in popolnoma prpelan.

Svašta.
Pejd na sprehod. Škoda tvojega časa za računalnikom.
:roll: :roll: :roll: :| :? :?
woitz 29.01.2012 15:59
Moj portret liberalnega biciklista/avtoportret: v trgovino se vozim z holandskim "oma fietsem" s košaricami, pse sprehajam po travnikih okrog Ljubljanice z mtb, ko grem v mesto po opravkih, dam v avto zložljiv poni in parkiram 5km od centra, sicer "resno" vozim specialko. Poleti bom z zložljivcem v kanuju veslal v Lju (10km)...
FAUSTO 29.01.2012 16:12
Bi rekel, da so pri nas gorski kolesarji desničarji, specialkarji pa levičarji!
No, nisem še čist ziher...
Milky 29.01.2012 16:17
FAUSTO je napisal:

To je problematična definicija, saj ima večina resnih kolesarjev gorsko kolo in specialko in kolesari z obema.
Mogoče bi bolj držalo, da so ravninski kolesarji desničarji, hribolazci pa levičarji oziroma liberalci.
samuel_k 29.01.2012 16:18
kr neki??????
slavko1 29.01.2012 16:20
8O :roll:
FAUSTO 29.01.2012 16:38
A je prebral kdo kolumno al to nabijate glede na naslov teme?
presna 29.01.2012 16:40
Ne zdaj spet z neresnimi komentarji uničit temo , ki je ena boljših zadnje čase. Kam spadam še razmišljam in se sprašujem , če ima vera tudi kaj veze.
LukecKukec 29.01.2012 16:40
Milky je napisal:
FAUSTO je napisal:

To je problematična definicija, saj ima večina resnih kolesarjev gorsko kolo in specialko in kolesari z obema.
Mogoče bi bolj držalo, da so ravninski kolesarji desničarji, hribolazci pa levičarji oziroma liberalci.

Se smatram za "resnega" kolesarja, pa imam samo specialko, ki jo vozim skozi vse leto. Sicer pa je ta tema res bolj politična kot kolesarska.
Truplo 29.01.2012 16:42
Vsi ki vozilo rdeče kolo, so komunisti, kdor pa plavo, pa trenirkarji!

Rumene oz. izpeljanke (tudi od sonca malce obledela oranžna kolesa spadajo zraven) pa vozijo izključno demokrati! :mrgreen:
Truplo 29.01.2012 16:43
presna je napisal:
Ne zdaj spet z neresnimi komentarji uničit temo , ki je ena boljših zadnje čase. Kam spadam še razmišljam in se sprašujem , če ima vera tudi kaj veze.

Ne smeši se, da ne bo kdo napisal, da si malce neumen, ker ne veš kam spadaš. Pa to še jaz vem, he, he: h komunjarjem! :mrgreen:
Truplo 29.01.2012 16:44
magnetek je napisal:
Konzervativci ? Liberalci ? To diši po politiki lepo vas prosim.
Ne mešajte tega sranja s kolesartvom !!!!!

Ne kompliciraj... tudi ni nepomembno, kako pozdravljaš na kolesu drugega kolesarja: če samo dvigneš roko, si kimovec (po Kim-u), če poveš Zdravo, si komunjar, če pa Dober dan, pa demokrat! :mrgreen:
krawl 29.01.2012 16:46
Jaz je nisem bral, pa bi vseeno pritrdil glede kolesarstva kot "poze" : ogromno strašnih rekreativcev kupi predraga kolesa, naredi več tisoč kilometrov letno....do službe in po opravkih pa obvezno z avtom. Ni pa to stvar politike, prej nečimrnosti.
FAUSTO 29.01.2012 16:46
Kdor je prebral kolumno ve, da gre za hudičevo resno zadevo, ki se "pase" med kolesarji že nekaj let!

V bistvu zaradi politike kolesarji nazadujemo v vseh pogledih.
Truplo 29.01.2012 16:52
FAUSTO je napisal:
Kdor je prebral kolumno ve, da gre za hudičevo resno zadevo, ki se "pase" med kolesarji že nekaj let!

V bistvu zaradi politike kolesarji nazadujemo v vseh pogledih.

Z zadnjim stavkom se ne strinjam. S pravilnim oz. javnim izražanjem svojih stališč, samo napredujemo... tule pa je treba učiti: v Soboti če prdneš pred cerkvijo, si zanesljivo komunist. Če se pelješ mimo tistega nemogočega ruskega spomenika in daš šlem z glave, si sigurno trenirkar oz. opankovićković. Vkolikor moliš očenaš, ko se pelješ izključno mimo papinske cerkve, si od Novakove. Vkolikor preklinjaš, ko se pelješ proti Markišavcem in pošiljaš nekoga v PM zaradi tiste ceste, katero imenujejo kolesarska steza, sigurno nisi demokrat oz. viratnov, najbolj točno štihčev. Bolj Györekov oz. od Zmageca... Vsaj jaz, če vidim katerega od soboške izpostave SDS prekolnem tristo na uro in se spomnim na "našega" Janeza, torej sem demokrat! Aja, moramo prepoznati še pripadnika kolesarske slovenske ljudske stranke. Preprosto, ko vidiš Žerjava na biciklu, je to to (jaz ga še nisem videl, čeprav baje živi dva kilometra iz Murske Sobote v Krogu?). Kolona kakšnih trideset kolesarjev na ponyih... in podobnih mestnih biciklov, kateri peljejo pet na uro po kakšni vasi, pa sigurno pripada Kahli!

... itd! Kolumne pa nisem bral! :twisted:
FAUSTO 29.01.2012 16:54
No, še kolumno preber!

Sem se zgrozil potem pa spomnil, da so ZDA itak desetletja pred nami...
TEX 29.01.2012 17:17
FAUSTO je napisal:
A je prebral kdo kolumno al to nabijate glede na naslov teme?

Preberem celo , z užitkom , sam se vidi da je zima , neki švasajo kruzerje ....to sem pa preskočil. :roll:
LukecKukec 29.01.2012 18:16
Mesec dni sem preživel v ZDA na izmenjavi in ugotovil naslednje glede koles in politike: jasno povedo, kateri politični opciji pripadajo in kaj je narobe z nasprotno; tudi liberalci z začudenjem gledajo na "resne" kolesarje; po večini vozijo treking kolesa z vso družino, pa še to ob predpostavki, da so otroci relativno mladi, ali pa teh ni.

Pri nas bi lahko (najbrž) kolesarje delili na: tiste, ki vedo kaj je kolesarstvo in imajo v garaži nekaj italijanske kovine, te nabijejo na vsakem maratonu in imajo po možnosti sivo brado; "profi" amaterji, obsedeni s kilometrino, hitrostjo, višinci, geli, teži in ki jih združuje čredni nagon ter dokazovanje pred prijatelji v smislu prej omenjenih spremenljivk; vsi ostali, ki bolj ali manj uspešno povezujejo in/ali prestopajo na eno ali drugo stran.
Zajebanec 29.01.2012 18:24
FAUSTO je napisal:

Kakšni so konservativni kolesarji, torej?

takšni...nesodobni ... :lol:

poglejte na zadnji sliki desnega,pravi konservativni kolesar...ha ha ha... :lol:
dreknapalci 29.01.2012 18:32
Hahhaaa čist sta podobna stemle

http://assets0.ride withgps.com/photos/medium/1709 7.jpg
_darko_ 29.01.2012 18:42
dreknapalci je napisal:
Hahhaaa čist sta podobna stemle

http://assets0.ride withgps.com/photos/medium/1709 7.jpg

Hahah :) Ja spominja na z...ca
gekobla 29.01.2012 19:11
Prosim, preberite kolumno...
Fausto ma point, da je dal to gor.
april 29.01.2012 19:11
LukecKukec je napisal:
Mesec dni sem preživel v ZDA na izmenjavi in ugotovil naslednje glede koles in politike: jasno povedo, kateri politični opciji pripadajo in kaj je narobe z nasprotno; tudi liberalci z začudenjem gledajo na "resne" kolesarje; po večini vozijo treking kolesa z vso družino, pa še to ob predpostavki, da so otroci relativno mladi, ali pa teh ni.

Pri nas bi lahko (najbrž) kolesarje delili na: tiste, ki vedo kaj je kolesarstvo in imajo v garaži nekaj italijanske kovine, te nabijejo na vsakem maratonu in imajo po možnosti sivo brado; "profi" amaterji, obsedeni s kilometrino, hitrostjo, višinci, geli, teži in ki jih združuje čredni nagon ter dokazovanje pred prijatelji v smislu prej omenjenih spremenljivk; vsi ostali, ki bolj ali manj uspešno povezujejo in/ali prestopajo na eno ali drugo stran.

Samo mesec dni Amerike pa že vse veš???
In kateri so oni drugi, ki te ne nabijejo??
LukecKukec 29.01.2012 20:01
april je napisal:
LukecKukec je napisal:

Samo mesec dni Amerike pa že vse veš???
In kateri so oni drugi, ki te ne nabijejo??

Glej, prepotovali smo lep del zahoda, bival sem pri dveh popolnoma različnih družinah, spoznal njihov vsakdan, zato menim, da imam malo boljši pogled v njihovo življenje kot nekdo, ki to deželo pozna zgolj iz dokumentarcev, poročil itd. Pa ne mislim tu na tebe, ampak na splošno, če pa misliš, da se motim, pa ti veselo prisluhnem. Poleg tega iz moje izjave ne izhaja "vsevednost", niti nisem ciljal na to, gre pač za nekatera opažanja, do katerih se pa v takem času lahko dokoplješ.
ANQUETIL 29.01.2012 21:03
1 2 3 ... 69
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI