pohodni čevlji

Domov > Forum > pohodni čevlji

pohodni čevlji

SORTIRAJ PO:
jeti 13.02.2012 11:35
znoru bom! vem da smo o tem že govorili. ne potrebujem visokih planinskih čevljev. nekaj polvisokega za na krim in grmado, tudi v snegu. POMOČ!

zdaj imam ene visoke garmont šuhe ki pa me vedno ožulijo!!!!
jankokocevje 13.02.2012 11:49
Sam imam tegale: http://www.sidarta.si/sport na-obutev-prosti-cas/cinque-te rre/list0.html
najboljši čevelj, ni pa za tečt, za trening se izogibam raznoraznih membran, ker se na prepogibu itak uniči. naročene pa imam Inov-8 Orock 340 so pa mehkejši, niso za v sneg, primerni tudi za tek.
Od visokih pa Alpina Tibet
vrhi 13.02.2012 11:56
Tole sem zadnjič poskusil in so mi bile kot ata na :lol: :lol: :lol:

http://www.promontana.si/ spletna-trgovina/izdelek/7362/ triolet_gtx_cevlji/
areh927 13.02.2012 11:57
jeti je napisal:
znoru bom! vem da smo o tem že govorili. ne potrebujem visokih planinskih čevljev. nekaj polvisokega za na krim in grmado, tudi v snegu. POMOČ!

Kompliciraš. .in to tik pred sezono :lol: Ma kupi si neke nizke Salamonke..za to kar ti rabiš, tudi če je sneg ni problem...pač pol doma daš copate pod radiator čez noč..gre brez problema-preizkušeno.
lPA
IZO 13.02.2012 12:18
jeti, sedaj boš dobil toliko različih nasvetov, kot je lastnikov z različnimi obuvali... :D

Rad bi samo eno besedo o izkušnjah z Inov-8 @ jankokocevje...imam roclite 318 gtx, odličen superg za brezpotja in gorski tek! Izjemen grip v vseh pogojih, gtx membrana pa ni čudežna...vendar, po slabih 200 km, oziroma niti v enem letu so se mi totalno pošvedrali podplati, kot da sem ekstremen overpronator, pa to nisem! Tako da, za ta denar inov-8 nikoli več! Sploh zato, ker sem o tem povprašal proizvajalca v parih mailih in mi niti odgovorili niso...
Sedaj mučim Saucony Outlaw. Prvi vtisi so v primerjavi s prejšnjimi: veliko bolj stabileni, boljše dušenje in posledično bolj udubni, toplejši (Saucony Razorja ne maram, ker preveč dihta), (mojo) nogo bolje oprimejo- sploh v petnem delu, težki so ravno toliko s tem, da imam občutek, da so lažji :). Imajo pa večjo pomankljivost: ni takega gripa...guma pri Inov-8 je res brutalna.
Želel sem probat Salomon, pa so problemi s številkami. Imam namreč kar dostojno številko desca, cifre so pa babje :D
Upam, da sem kaj pomagal...
jeti 13.02.2012 13:19
vrhi je napisal:
Tole sem zadnjič poskusil in so mi bile kot ata na :lol: :lol: :lol:

http://www.promontana.si/ spletna-trgovina/izdelek/7362/ triolet_gtx_cevlji/

to sem tudi jaz gledal
jeti 13.02.2012 13:20
areh je napisal:
jeti je napisal:

Kompliciraš. .in to tik pred sezono :lol: Ma kupi si neke nizke Salamonke..za to kar ti rabiš, tudi če je sneg ni problem...pač pol doma daš copate pod radiator čez noč..gre brez problema-preizkušeno.
lPA

>
salomonke praviš ok grem probat
areh927 13.02.2012 13:23
Ja sej ni mus da so glih Salamonke..pač ene bolj "trail" zdej al je to Nike, Inov, Adidas al pa Salamon ni neke bistvene razlike po moje. Je pa res da so Salamonke najpogostejše med rekreativci, tak, da neki bo že na tem.Si bil v petek?
lPA
scott-kropa 13.02.2012 13:48
Scarpa
vrhi 13.02.2012 13:57
Potem pa lahka tudi takole poskusiš-mo. 8)

http://www.superge.si/
jeti 13.02.2012 14:05
areh je napisal:
Ja sej ni mus da so glih Salamonke..pač ene bolj "trail" zdej al je to Nike, Inov, Adidas al pa Salamon ni neke bistvene razlike po moje. Je pa res da so Salamonke najpogostejše med rekreativci, tak, da neki bo že na tem.Si bil v petek?
lPA

nisem bil ravno zaradi čevljev, žulj na peti od GARMONT šuhov grrrrr.
jeti 13.02.2012 14:05

tole gledam
pajzbar 13.02.2012 14:08
@jeti: A je res problem. Zapel se mal po trgovinah, pa probavaj čevlje. Jaz sem tudi mislil pri hribovskih nekaj vzet, kar mi je bilo prek spleta "simpatično", a je bilo kopito popolnoma faljeno za mojo nogo. Če so žulji problem, ko boš šel kupovati vzami dva para nogavic, ki jih boš vedno nosil v tistem čevlju in je stvar rešena.
Lp
areh927 13.02.2012 14:13
Jeti, s temi ne boš šou pod 30 na Grmado :lol:
vladoV 13.02.2012 14:19
Pomembno je kako težek čevelj si želiš.Ali želiš 450 gr ali pa 1000 gr ali pa 1800 gr par seveda. Težji je bolj je tog. So pa ti bolj togi primerni za Himalajo. Jaz ima že dalj časa od Kibube XCR 450 gr cena 130 eur včeraj je bil v akciji 103 eur.. Je Lahek goretex in dovolj širok. Seveda pa obvezno čevelj probaj ker je kopito zelo različno od čevlja do čevlja. Nimam široke noge pa mi je vsak salamon spredaj preozek.
jeti 13.02.2012 14:30
pajzbar je napisal:
@jeti: A je res problem. Zapel se mal po trgovinah, pa probavaj čevlje. Jaz sem tudi mislil pri hribovskih nekaj vzet, kar mi je bilo prek spleta "simpatično", a je bilo kopito popolnoma faljeno za mojo nogo. Če so žulji problem, ko boš šel kupovati vzami dva para nogavic, ki jih boš vedno nosil v tistem čevlju in je stvar rešena.
Lp

je problem, ni cajta!
p3rii 13.02.2012 14:42
so tudi alpinini modeli na voljo
KLIK :D
jeti 13.02.2012 14:54
kaj pa tole:

LudWIG 13.02.2012 16:06
IZO je napisal:
jeti, sedaj boš dobil toliko različih nasvetov, kot je lastnikov z različnimi obuvali... :D

Rad bi samo eno besedo o izkušnjah z Inov-8 @ jankokocevje...imam roclite 318 gtx, odličen superg za brezpotja in gorski tek! Izjemen grip v vseh pogojih, gtx membrana pa ni čudežna...vendar, po slabih 200 km, oziroma niti v enem letu so se mi totalno pošvedrali podplati, kot da sem ekstremen overpronator, pa to nisem! Tako da, za ta denar inov-8 nikoli več! Sploh zato, ker sem o tem povprašal proizvajalca v parih mailih in mi niti odgovorili niso...

Zanimiva izkušnja z Inov, jaz imam iste pa po 250 km še ni opazne nikakršne obrabe podplata, res je kar nekaj teh km po snegu, pa zdijo se mi (proti mojim prejšnjim Adidas Wanaka) precej manj blaženi in posledično bolj stabilni, tudi GTX membrana deluje brezhibno zaenkrat. Res pa skoraj 99% niso vidli asvalta (strup za obrabo) pa sušenja na kakem izvoru toplote (radiator, peč, kalorifer....) ne poznajo! Za globok sneg uporabim gamaše, so neprimerno boljši od pohodnih čevljev, ko sem jih imel prej (teža, okretnost in sploh občutek hoje...). Moja odločitev vsekakor ene dobre offroad superge...
chorus_fan 13.02.2012 16:25
jeti je napisal:

tole gledam

jz mam model Wings sky od Salamona. Podobni telim, so pa kao nadgradnja tekaškega copata. Z njim tečem, super so za v sneg, stabilni in izredno lahki- priporočam
IZO 13.02.2012 17:22
LudWIG je napisal:

Zanimiva izkušnja z Inov, jaz imam iste pa po 250 km še ni opazne nikakršne obrabe podplata, res je kar nekaj teh km po snegu, pa zdijo se mi (proti mojim prejšnjim Adidas Wanaka) precej manj blaženi in posledično bolj stabilni, tudi GTX membrana deluje brezhibno zaenkrat. Res pa skoraj 99% niso vidli asvalta (strup za obrabo) pa sušenja na kakem izvoru toplote (radiator, peč, kalorifer....) ne poznajo! Za globok sneg uporabim gamaše, so neprimerno boljši od pohodnih čevljev, ko sem jih imel prej (teža, okretnost in sploh občutek hoje...). Moja odločitev vsekakor ene dobre offroad superge...

Da ne bo pomote, ne gre za obrabo podplata/gume, ampak so se na notranji strani pete povsem posedli in to tako hudo, da sem imel noge ža skoraj na iks, ter bolečine v gležnjih...in gtx membrana dela dobro, ni pa čudežna, kot nekateri pričakujejo.
Tudi sam uporabljam te gamaše- tudi na novih supergah, super stvar! In da, se strinjam, raje dobre offroad superge, kot pa napol gojzarje...
vladoV 13.02.2012 18:51
@ jeti ti iceboug so eni najboljših čevljev, zlasti za pozimi in spolzek teren. Ima jih KOALA šport. Na podplatu imajo špice katere preprečujejo zdrsavanje. Čevelj je lahek in ni gojzer.
LudWIG 13.02.2012 20:50
IZO je napisal:
LudWIG je napisal:

Da ne bo pomote, ne gre za obrabo podplata/gume, ampak so se na notranji strani pete povsem posedli in to tako hudo, da sem imel noge ža skoraj na iks, ter bolečine v gležnjih...in gtx membrana dela dobro, ni pa čudežna, kot nekateri pričakujejo.
Tudi sam uporabljam te gamaše- tudi na novih supergah, super stvar! In da, se strinjam, raje dobre offroad superge, kot pa napol gojzarje...

V tem primeru pa je neodziv (sploh, če si jih poslikal in jim poslal sliko) proizvajalca oz. trgovine en velik minus!!! Upam, da ne bom imel podobne probleme, v tem primeru tudi zamenjam znamko. BTW, tvoje nove se mi tudi zdijo super izbira!
jeti 13.02.2012 21:33
Kdo je nekaj pametoval. Da naj grem po trgovinah in se pozanimam. Groza. V igluju se prestavljajo kot megla. Bolj jih zanima kaj jim bo sodelavec prinesel iz spara. Na izbiro imajo en, ja prav berete en polvisok šuh. Tomas sport salomonk za celo steno a nič manjšega od 42. Mass sploh ne bom omenjal. Hervis vse okoli 43. Promontana tudi brez št.

Ostane mi še v naslednjih dneh intersport pri maxiju in pa koala na Bledu! Kam še naj grem???

A ti icebug so tudi za skalnat suh teren????
martink 13.02.2012 21:38
Poglej še v kakšno Alpinino trgovino...
Delgado 13.02.2012 21:48
jeti je napisal:

Visoke Garmont imam tudi jaz, so me žulile na začetku ja. Zdaj pa nič več. Nasvet, vedno obuj samo en par nogavic in to sveže, po možnosti nove. Problem bo rešen. Good luck.
vladoV 14.02.2012 08:22
Iceboug tak model, ki si ga ti nalimal imam tudi sam. So primerne za sneg, spolzek teren, suh teren, res pa niso primerne za asfalt in iti z njim na kavo ker imajo spodaj kovinske špice. Jaz jih uporabljam do spomladi, za potem so pa prevroče. Drugače pa super zadeva se ni potrebno zajebavati z nekimi derezami.. pa še lahke so.
semic 14.02.2012 08:39
Moj glas gre Salomonovim čevljem. Preden sem prišel do tega zaključka sem probal kar nekaj firm od Meindla, Alpine, Raichla in Sportive. Salomon, sedaj pozimi nosim model Cosmic, je dejansko čevelj vreden svojega denarja.
lone_rider 14.02.2012 19:53
Ne vem, če kaj veljajo, so pa polvisoki in salomonovi v akciji v Hervisu... Spletna cena 70 eur, prej so mi poslali reklamo na mail.
1 2
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI