Strešni avto prtljažnik za karbonsko kolo

Domov > Forum > Strešni avto prtljažnik za karbonsko kolo

Strešni avto prtljažnik za karbonsko kolo

SORTIRAJ PO:
pyer 26.02.2012 15:06
Večkrat prevažam kolo na strehi avtomobila.Do sedaj sem imel aluminijast okvir, sedaj sem pa nabavil karbonca.Ker mi stari prtljažnik ne odgovarja-premala objemka,misim kupit novega.Opozorjen sem bil, da ne smem preveč stegnit objemke,katera prime okvir karbonca,zato sem malo pogledal po netu in našel prtljažnik pri katerem se fiksira kolo na gonilki.Zanimajo me vaša mnenja in izkušnje z njim ali pa kakšen drug predlog.Hvala
http://www.eu robike.si/index.php?page=shop. product_details&flypage=fl ypage_new.tpl&product_id=2 563&category_id=55&opt ion=com_virtuemart&Itemid= 98&lang=sl
_Alzy_ 26.02.2012 15:10
http://www.bike24.com/1.php? content=8;navigation=1;product =15107;page=1;menu=1000,5,73;m id=0;pgc=0
Drži kolo kot pes ježa preizkušeno !
Vredno nakupa.
Sam imam Thule 561 - voziš kolo kot profi, brez prve feltne. Super zadeva, zelo razširjen in preizkušena kvaliteta.

Priporočam:
ht tp://www.dovzan.si/

LP
Medoo 26.02.2012 16:34
Vzemi Elite-San Remo univerzal, imajo pri Vebu v Ljubljani. Res, preverjeno drzi .Pozabil, da imam zgoraj kolo, in je slo ćez 180.
Tik-tak 26.02.2012 17:00
Medoo je napisal:
Vzemi Elite-San Remo univerzal, imajo pri Vebu v Ljubljani. Res, preverjeno drzi .Pozabil, da imam zgoraj kolo, in je slo ćez 180.

Tudi jaz imam ta model - brez pripomb. Lahko ga uporabljaš tako za cestno kot gorsko kolo.
-BLAŽ- 26.02.2012 17:50
Če se bo prtljažnik uporabljal samo za cestno kolo je dovolj tudi navadni Sanremo. Na Universalu pa lahko voziš tudi MTB-ja. Kolikor se spomnim sta v VEB-u na zalogi oba
http://www.veb-company. si/skupina/avtomobilski-nosilc i-547.html
pyer 26.02.2012 18:02
vozil bom cestno kolo
gekobla 26.02.2012 18:10
Kaj pa se zgodi s karbonom, ko pri 130 na uro na avtocesti v okvir prileti kamenček? Ali se je to že komu zgodilo?
kuki12 26.02.2012 19:50
_Alzy_ je napisal:
http://www.bike 24.com/1.php?content=8;navigat ion=1;product=15107;page=1;men u=1000,5,73;mid=0;pgc=0
Drž i kolo kot pes ježa preizkušeno !
Vredno nakupa.

Tudi sam vozim kolesa na omenjenih prtljažnikih. Nameščene imam štiri in res vse pohvale.Edini minus je, da moraš prednja kolesa vozit v prtljažniku in če greš na morje, imaš majhen prtljažni prostor, potlej je pa joj. Mal poglej na Ebay-u. Če bom imel srečo in bo mogoče VEB še letos dobil CUBE, ga še namontiram. :D :D :evil: :evil:
galoper 26.02.2012 20:40
kuki12 <---
Za prednje kolo se na nosilec montira držalo b obliki vilic in vse voziš na strehi avta
kuki12 26.02.2012 20:47
A mi prosim daš link, da vidim, kako izgleda. Ne vem, če bo na strehi dovolj prostora še za kolesa.
lp
galoper 26.02.2012 20:53
Zavzame prostor enega kolesa. Lahko pišeš na ZS (PM).
pyer 26.02.2012 21:07
kuki12 je napisal:
A mi prosim daš link, da vidim, kako izgleda. Ne vem, če bo na strehi dovolj prostora še za kolesa.
lp

http://www.pe loton.si/index.php?productID=2 222

zgoraj link
kuki12 26.02.2012 21:13
Hvala za informacije. Glede, da na strehi vozim večino po štiri kolesa, moram premeriti, ča sploh lahko še kaj natlačim na prečke. LP
FOE 27.02.2012 07:19
Kuki, če je pomanjkanje prostora v prtljažniku, pritrdiš prednja kolesa s
paščki ali pa vezicami zraven k okvirju. toliko mesta vedno imaš med kolesi.
Sem že nekajkrat tako improviziral pa se niso okvirji opraskali, niti
obročev nisem kje izgubil.
TEX 27.02.2012 08:59
FOE je napisal:
Kuki, če je pomanjkanje prostora v prtljažniku, pritrdiš prednja kolesa s
paščki ali pa vezicami zraven k okvirju. toliko mesta vedno imaš med kolesi.
Sem že nekajkrat tako improviziral pa se niso okvirji opraskali, niti
obročev nisem kje izgubil.

To je preizkušeno ja.
GOSpek 27.02.2012 09:15
kuki12 je napisal:
_Alzy_ je napisal:
http://www.bike 24.com/1.php?content=8;navigat ion=1;product=15107;page=1;men u=1000,5,73;mid=0;pgc=0
Vredno nakupa.

Tudi sam vozim kolesa na omenjenih prtljažnikih. Nameščene imam štiri in res vse pohvale.Edini minus je, da moraš prednja kolesa vozit v prtljažniku in če greš na morje, imaš majhen prtljažni prostor, potlej je pa joj. Mal poglej na Ebay-u. Če bom imel srečo in bo mogoče VEB še letos dobil CUBE, ga še namontiram. :D :D :evil: :evil:

A vi tud čakaš Cuba pri Vebu? Jaz sem ga naročil že oktobra, pa še veselo čakam, ampak glede na vreme postajam neučakan. Naj bi bili kmalu, a imate vi kakšno informacijo kdaj naj bi bila dobava? Ker model ste pa naroču, če smem vprašat?
GOSpek 27.02.2012 09:17
kuki12 je napisal:
_Alzy_ je napisal:
Vredno nakupa.

A vi tud čakate Cuba pri Vebu? Jaz sem ga naročil že oktobra, pa še veselo čakam, ampak glede na vreme postajam neučakan. Naj bi bili kmalu, a imate vi kakšno informacijo kdaj naj bi bila dobava? Ker model ste pa naroču, če smem vprašat?

Se opravičujem, da sem mal zašel!
Poss 27.02.2012 10:56
Jaz tudi uporabljam Elite-San Remo in je res dober, pa še zelo enostavno je strešne nosilce dol dat in nazaj gor, ne rabiš še nosilcev za kolo montirat posebaj, k se že držijo palc.
ddejc 27.02.2012 11:11
A je za Elite-San Remo določena kakšna razdalja? V mojem primeru so prečke strešnih nosilcev v fiksnem razmaku.
Poss 27.02.2012 11:17
Tisti del nosilca pri San Remo, ki vpne zadnje kolo je gibljiv nekoliko, tako da bi moralo pasat, lahko pa vseeno probaš prej. Če je razdalja med prečkama dost večja/manjša kot je dolžina kolesa (od prednje vilice, do zadnjega kolesa), potem bi mogoče lahko imel probleme, čeprav dvomim da je?
kuki12 27.02.2012 11:43
GOSpek je napisal:
kuki12 je napisal:
_Alzy_ je napisal:
Vredno nakupa.

A vi tud čakate Cuba pri Vebu? Jaz sem ga naročil že oktobra, pa še veselo čakam, ampak glede na vreme postajam neučakan. Naj bi bili kmalu, a imate vi kakšno informacijo kdaj naj bi bila dobava? Ker model ste pa naroču, če smem vprašat?

Se opravičujem, da sem mal zašel!

Ni nobenih informacij. Naročil pa sem Super litening HPC Race. Nekaj časa bom še počakal, nato pa bom kolo kupil pri konkurenci. Mislim, da imajo probleme pri proizvodnji omenjenih koles. Če te zanima še kaj, pa piši na PM.
LP
tekacc 27.02.2012 13:16
Ma nemoj. Prvi in zadnji nakup strešnega nosilca.

Rezultat: padec en teden nove karbonske specialke s strehe--> na srečo v šodr in travo ob cesti.

Od zdaj naprej je moj nosilec predvsem prtljažnik ter zadnji sedeži...

_Alzy_ je napisal:
Vredno nakupa.
Jello 27.02.2012 13:42
Ma nemoj. Prvi in zadnji nakup prikolice. Odkar se mi je med vožnjo odpela vozim pesek samo še v avtu.

Res je neverjetno kako uspe vsem spremljevalcem na dirkah do cilja prepeljat vse tiste bicikle na strehi, brez da bi se jim vmes karbon kar dematerializiral (al zarad kamenčka, zračnega upora, škart prtljažnika, blablabla).

Ne serte ga. Za prevoz karbonca obvezno naročiti posebni prevoz s spremstvom, eventuelno z največjo mero previdnosti namestiti na zadnje sedeže, privezati z najmanj vsemi tremi varnostnimi pasovi. Ženo in otroke poslati na avtobus.
nemelk 27.02.2012 14:44
Hja, to pr men ne pride u poštev, mi familija zamer do konca dni!!! Sam... na primorskem pa ni kamenja po cesti!!! Bo treba potem kkšn drug šport najdt, smučat itak ne grem več zarad norcev na smučiščih, ki drvijo do amena, da o pjancih ne pišem.....hribi so nevarni, plazovi, zdrsi...za prespat poleti je pa itak že vse zmeri rezerviran...

P.S.
bom kar tu vprašal..kolebam z nakupom MTB-ja..a 26'' al 29'' ma kdo kkšne izkušnje ?

Hvala.
nemelk 02.03.2012 07:44
@ Jello ... tut tkole bi šlo hahhah

gumpy 30.08.2012 09:12

Tudi jaz iščem strešni nosilec za specialko(karbonsko), pa sem na
mimovrste našel tole:www.mimovrste.com/artikel/559 0001020/q=nosilec%20za%20kolo% 20pordoi/nosilec-za-kolo-pordo i-delux-duna-705
Je zanimiva zadeva, sploh v primerjavi z elite Sanremo, ker se da razdaljo med obema vpetjema spreminjat, ne da bi premikal prečk(prtljažnika).
Pa tudi cena je OK, ne?

Brajko 30.08.2012 09:27

Sam imam Thule 561, ker Clio3 s fiksnim vpetjem in razmakom med prečkami in Elite-San Remo ne gredo skupaj. Zadevo sem dobil svoj čas zelo ugodno na Mimovrste in "špila". Prednjega pa v torbo pa v avto...

brainless 30.08.2012 10:24
@gumpy:

mimovrste našel tole:www.mimovrste.com/artikel/559 0001020/q=nosilec%20za%20kolo% 20pordoi/nosilec-za-kolo-pordo i-delux-duna-705
Je zanimiva zadeva, sploh v primerjavi z elite Sanremo, ker se da razdaljo med obema vpetjema spreminjat, ne da bi premikal prečk(prtljažnika).
Pa tudi cena je OK, ne?

Kr zanimiv za svojo ceno :-)! Jst tud nekaj podobnega iščem. Hvala za tale link
(za nekatere čudno vprašanje, zame pač ni... ali se lahko v ta nosilec vpnejo smo specialke? traktorji odpadejo?)

ReepsaaG 30.08.2012 11:16
@brainless:
@gumpy:

Pa tudi cena je OK, ne?

Kr zanimiv za svojo ceno :-)! Jst tud nekaj podobnega iščem. Hvala za tale link
(za nekatere čudno vprašanje, zame pač ni... ali se lahko v ta nosilec vpnejo smo specialke? traktorji odpadejo?)

Še enkrat preberi opis izdelka:

Kakovostni strešni nosilec za kolesa, vam omogoča varen prevoz koles. Montaža je zelo hitra in enostavna. Nosilec je prirejen za kolesa ki imajo zavorne diske.

Torej gre gor tudi traktor smeh

1 2
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI