Zavorne gumice za karbonske obroče

Domov > Forum > Zavorne gumice za karbonske obroče

Zavorne gumice za karbonske obroče

SORTIRAJ PO:
apotekar 16.03.2012 10:20

Podebatirajmo malo na to temo... Dozdaj sem uporabljal predvsem Swisstop rumene gumice.

Plus:zavirajo super

Minus:če niso prav na liniji hudo cvilijo, puščajo grdo rumeno sled na obročih...

Vmes sem še experimentiral z DuraAce gumicami.

Plus: Ni cviljenja, ne puščajo sledi na obročih

Minus: Slabše zavirajo kot Swisstop

Razmišljal sem o Corima rdečih, po tem kar sem slišal ali prebral, baje super zavirajo razen po mokrem (čeprav en hitri kolega pravi da je zvozil Maraton Alpe ono leto ko je bil naliv z njimi brez problema) in potem še največja kontroverznost, eni trdijo, da pregrevajo obroč (se lahko odpre) drugi spet da je glih obratno? Zraven vsega, pa Reynolds odreka garancijo, če uporabljaš Corima gumice?!?

Vaše izkušnje? Vozi kdo Koolstop, Zipp gumice?

lpA

miha- 16.03.2012 10:23

Jaz vozim od Reynolds modre in moram priznati, da so mi najboljše od vseh do sedaj (dobro primerjo v mokrem, ne cvilijo in ne cukajo). Je pa res, da jih vozim na Reynolds obročih:)

fiti 16.03.2012 11:32

Probal sem Swisstop rumene. Za moj okus preveč agresivne, rade blokirajo, kar se je pri meni tudi končalo s padcem (po lastni neumnosti), ko sem moral pred ovinkom močno zavreti. Z alu feltnami bi šlo lepo skozi.

Sedaj imam rdeče Corima. Bremzanje bolj podobno alu, ni cukanja, ni blokiranja. Je pa nekoliko daljša zavorna pot. Sem pa presenečen nad navedbo, da se bolj pregrevajo. V dežju so baje porazne.

Dva dni nazaj sem imel priložnost videti feltno, ki jo je "uničil" rumeni Swisstop.

lp

Medoo 16.03.2012 12:15

Vozim obroce Corima in uporabljam rdeče Corima. Po prevoženih  40.000 km nisem imel nobenih problemov. Je pa slabše zaviranje v dežju. Tudi na Borah se odlično obnesejo. Zame ostajajo
rdeče Corima ! Zakon!

simmi 16.03.2012 12:56
@fiti:

Dva dni nazaj sem imel priložnost videti feltno, ki jo je "uničil" rumeni Swisstop.

lp

Kaj pa je bilo...

fiti 16.03.2012 13:02

Očitno zelodolg spust. Površina se pregreje in nastanjeo mehurčki, ki potem začnejo odstopati. posledica pa cukanje, potegne ven niple..itd

kuki12 17.03.2012 18:40

Kdo prodaja Corima red gumice?

fiti 17.03.2012 18:56

Veb, imeli so jih tudi v Cerinu.

kuki12 17.03.2012 19:22
@fiti:

Veb, imeli so jih tudi v Cerinu.

Hvala!

gapy 18.03.2012 16:00

Ima kdo kako rešitev za cviljenje swisstop? Nekje sem nekaj bral, da bi jih naj drugačen kot prijema nastavil, ni mi ravno jasno

porto 18.03.2012 18:02

corima rdece ce bo mokro se bos fental :) prakticno kot da bi vozil brez zavor.. ti odsvetujem...

kenz76 18.03.2012 19:04
@porto:

corima rdece ce bo mokro se bos fental :) prakticno kot da bi vozil brez zavor.. ti odsvetujem...

ni take panike. mežik 
je pa občutek res malo čuden, ko prvič pritisneš, ker prime šele po par metrih. ABS sistem... smeh 

kuki12 18.03.2012 20:40

Kakšne različne izkušnje, kar mi je na tem forumu zelo všeč, ker se na podlagi različnih stališč in izkušenj uporabnikov, lahko ustvariš realno sliko in je odločitev lažja. Bom pa kar originalne gumice Swisstop rumene vozil še naprej  in pazil na daljših spustih pri zaviranju. Hvala vsem za delitev izkušenj in veliko srečno prevoženih kilometrov.

apotekar 19.03.2012 07:50

Jaz pa se na podlagi do zdaj napisanega, glede nato da furam Reynoldse, nagibam k poizkušnji reynoldsovih gumic...

lpA

kenz76 19.03.2012 08:12

jst imam še dva para rumenih, 5x voženih (ker ni bilo Corime na zalogi). če kdo rabi...

fiti 19.03.2012 08:15

Problem so dolgi spusti, kjer je veliko zaviranja še posebaj, če nisi dober spustaš (kot v mojem primeru). Ko sem dobil svoje karbonske feltne sem z njimi hotel na maraton Dolomiti. Na mojo srečo sem imel težave s Spada pesti in sem uporabil alu.

Teden dni kasneje sem imel karbon na Nordest maratonu, kjer sem z rumeni swisstopi blokiral kolo in v ovinku ne preveč lepo padel. Na srečo brez večjih poškodb in brez posledic za kolo.

apotekar 21.03.2012 10:50
@fiti:

... kjer sem z rumeni swisstopi blokiral kolo in v ovinku ne preveč lepo padel. Na srečo brez večjih poškodb in brez posledic za kolo.

Sem naletel na ta članek pri Sheldoni... mi je dalo mislit, da očitno preveč uporabljam(o) zadnjo bremzo, ko bi morali prednjo, zato (verjetno) tudi prihaja do nepotrebnih padcev... V glavnem, takoj na naslednjem izhodi bom probal prevozit celo turo bolj alo manj s pomočjo prednje bremze...

http://sheldonbrown.com/bra kturn.html

lpA

kuki12 21.03.2012 14:20

Če imaš težave pri spustih, si najprej priskrbi teorijo, mislim, da ima Armstrong v svoji knjigi lepo opisano tehniko, potem pa treniraj na zmernih klancih, seveda navzdol, pa bo zagotovo učinek. Meni dost pomagajo izkušnje z motorja, dost podobno, sam mal počasneje. mežik 

KAVITATOR+ 21.03.2012 18:13

je kdo vozil modre? ( ne reynolds)

JC29 21.03.2012 18:16
@KAVITATOR+:

je kdo vozil modre? ( ne reynolds)

Katere modre?  Jaz imam ene take turkizne, ki so prišle zraven felten....  Primejo tako tako... cvilijo pa kot da bi prašiča klal, zato furam CorimaRed :)

KAVITATOR+ 21.03.2012 18:25

modre po izgledi identične reynoldsovim a so mehkejše. Delajo super ...mogoče malo lene. Močnejše kot corima in nič ne cvilijo(hiter test)

Rumbler 23.03.2012 08:15

image

Očitno posledica vročine in zelo močnega zaviranja pri Reynolds-ih...

Jaz sicer nimam takih problemov s Swissstop Yellow. Pri meni ( Mavic CCU ) deluje vse brezhibno.

Vozite tisto kar priporoča proizvajalec in bo vse ok!

KAVITATOR+ 23.03.2012 12:32

te fotke se  spomnim. jaz sme probal na reynoldsih swiss stop...ne deluje. Tako kot si napisal kar proizvajalec priporoča..oz lahko malo eksperimantiramo

so pa na zgornji fotki še model 2010 novejši imajo izboljšano zavorno površino (tudi vlakna na površini so "tkana" ne UD)

+ankar 11.04.2012 22:31

S čim pa čistite sledi od zaviranja s karbonskih obročev? Obstaja kako čistilo, gumica?
Hvala za odgovor.
Lp

Rumbler 11.04.2012 22:52

Aceton.

uros 11.04.2012 23:02
@Rumbler:

Aceton.

@+ankar:

S čim pa čistite sledi od zaviranja s karbonskih obročev? Obstaja kako čistilo, gumica?
Hvala za odgovor.
Lp

aceton je topilo, zato raztopi zaščitno plast zavorne površine, pomoje ni primeren.

bike clean - razmaščevalec ali pa kar wd40.

Rumbler 12.04.2012 10:03
To informacijo sem dobil direktno od Mavica za obroce Mavic CCU.
kuki12 29.08.2013 17:53

Mogoče kdo vozi nove Campagnolo gumice  BC B0 500, za karbonske obroče? Swisstop je na trg plasiral poleg rumenih še črne, vendar menim, da je do sedaj v suhem Corima red še vedno najboljša izbira.

um_etnik 30.08.2013 00:48

BR-BO 500kaže jezik Na Equinox karbonskih obročih so mi tako cvilile, da je bilo še mene strah, kaj šele kolesarje. ki so bili prehitevani. Izgleda, da se zav. gumice obnašajo od karbona do karbona različno. Za moje obroče definitivno niso primerne

Mad_one 30.08.2013 07:05

Nasvet, ki mi ga je nekoč dal "karbondohtar" - uporabljal sem rumene Swisstop:
Če je zavorna površina gladka, jo bodo Swisstopke na kakšnem daljšem zaviranju uničile. Vsebujejo določen % gume. Zadeva se segreje, zapeče ... in feltna gre v maloro. Če se nagrbanči (mehuri) zavorna površina, je feltna za v smeti, ker ni rešitve.

V primeru gladke zavorne površine: Corrima red in konec.
Pri grobi zavorni površini sem videl tudi feltne, kjer rumene SS odlično funkcionirajo. 

1 2 3
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI