Mogoče kaj takega:
http://www.factory store.si/specialized-kolo-roub aix-elite-c2-2012
Sicer je polna cena nekoliko višja (za model 2012), vendar se da s poopusti tudi približati 1500€. Mogoče bi še kdo imel letnik 2011 (povprašaj pri trgovcih s Specialized kolesi - npr. SB shop MB, BL Šport CE, JB Center NM, ...).
krisb:
verjetno naj je dosti takih, ki smo morali menjati original fajfo. Pri meni je bila original 11 ali celo 12 cm. Sedaj sem pristal na 9cm. No morda bi bilo še možno 10cm. Vendar mi je lega telesa pri 9cm bolj udobna.
Tako, da naj ti prodajalec svetuje pravi okvir in potem popravi lego in držo z fajfo. Nisem noben strokovnjak ampak pišem po svojih izkušnjah.
Ponavadi prodajalci brez problema menjajo fajfe ( zastonj) da malo sprobaš in vidiš kaj ti odgovarja.
( aja imam pa M velikost kolesa, velik sem pa cca 174cm)
sploh mi ni jasno, kako je že v originalu na kolesu velikosti M, fajfa dolga 11cm.
Cav ma 130 na 49 velikosti.
@vambomzepokazu:sploh mi ni jasno, kako je že v originalu na kolesu velikosti M, fajfa dolga 11cm.
ne bi vedel. Očitno bi morali vsi bolj ali manj ležati na kolesu..
Synapsa je probal sodelavc, ki tudi išče udobno cestno kolo in dejal, da je noro udoben. Najboljše, da ga nekje preizkusiš.
Infinito C2C
Jaz bi scotta. Nevem pa če so od zmerej na CR1 bli tej obroči gor in ne od mavica.
Si na pravi poti, preden te trgovc s svojim rentgenskim pogledom premeri in ti v sekundi določi velikost okvirja , predlagam da si velikost okvirja določiš na spodnjih povezavah...Če bo velikost prava bo karbonc v tvojem cenovnem rangu udoben
http://www.competitivecycli st.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULA TOR_INTRO
Ta je zelo udoben:
http://www.veb-com pany.si/izdelek/1928/ace.html >
ni pa v tvojem cenovnem območju
Udoben položaj na kolesu ti poleg pravilne dolžine fajfe določa tudi višina samega krmila, velikost okvirja kot takega, sedež!! ter pravilna pozicija na kolesu. So kolesa, ki bi naj po besedah proizvajalcev nudila "udobnejšo" vožnjo od običajnih specialk (npr. Specijev Roubaix, Pina Rokh), ampak če kolo ne "sede" je itak vseeno.
Udobni okvirji imajo višjo prednjo cev (head tube), po tem se ločijo od tekmovalnih okvirjev. Moje mnenje je, da fajfa krajša od 100 mm ne sodi na cestno kolo.
http://www.lookcycle.com/en/ all/route/velos/566-bike-2012- shimano-105.html?color=72
Še en kao udobn bajk. Sam kolk je pa cenovno primeren zate....
@vambomzepokazu:sploh mi ni jasno, kako je že v originalu na kolesu velikosti M, fajfa dolga 11cm.
to je specjalka, ne mtb. tu je 11-ka na 54-ki čist normalna.
jst še na skalpelu vozim 12-ko, na specjalki pa 13-ko... :)
Udoben položaj na kolesu ti poleg pravilne dolžine fajfe določa tudi višina samega krmila, velikost okvirja kot takega, sedež!! ter pravilna pozicija na kolesu. So kolesa, ki bi naj po besedah proizvajalcev nudila "udobnejšo" vožnjo od običajnih specialk (npr. Specijev Roubaix, Pina Rokh), ampak če kolo ne "sede" je itak vseeno.
Se pravi, da je najbolje preizkusiti več koles in med temi izbereš kolo, ki ti najbolj odgovarja. Nato pa z nastavitvami pozicije fajfe in sedeža ter višine krmila najdeš čimbolj optimalno držo zase, ali se motim.
Včeraj sem si ogledoval Cannondale Synapsa. Trgovec mi je rekel, da bi bila zame bolj primerna velikost 56, čeprav so mi do sedaj vsi svetovali 54. Mislim, da je bil vzrok to, da ni imel nobenega velikosti 54 v prodajalni in je hotel prodati tisto kar ima.
Ali kdo ve kje bi se dalo na Obali preizkusiti Scott CR1.
@tomispeed:Si na pravi poti, preden te trgovc s svojim rentgenskim pogledom premeri in ti v sekundi določi velikost okvirja , predlagam da si velikost okvirja določiš na spodnjih povezavah...Če bo velikost prava bo karbonc v tvojem cenovnem rangu udoben
http://www.competitivecyc li st.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALC ULA TOR_INTRO
http://www.canyon.com/_en/ r oadbikes/bike.html?b=2510
>
na canyona se ne obračat. js ga mam in sem po njihovih izračunih dobil xxxl številko okvirja. mal pretiravajo. če ti ni škoda dat denarja greš na bikefiting na ptuj pa te majster premeri od nog do glave in ti naredi računalniški izračun optimalne velikosti okvirja. na podlagi tega pa potem kupuješ okvir. vse ostalo se da itak naknadno naštelat.
kolega si je letos prvič nabavu specialko, šel na bikefiting, mu ga je majster naštimu in pravi da nima nobenih problemov. da je ful udobna vožnja. tak da...je za premislit
@krisb:Udoben položaj na kolesu ti poleg pravilne dolžine fajfe določa tudi višina samega krmila, velikost okvirja kot takega, sedež!! ter pravilna pozicija na kolesu. So kolesa, ki bi naj po besedah proizvajalcev nudila "udobnejšo" vožnjo od običajnih specialk (npr. Specijev Roubaix, Pina Rokh), ampak če kolo ne "sede" je itak vseeno.
Se pravi, da je najbolje preizkusiti več koles in med temi izbereš kolo, ki ti najbolj odgovarja. Nato pa z nastavitvami pozicije fajfe in sedeža ter višine krmila najdeš čimbolj optimalno držo zase, ali se motim.
Včeraj sem si ogledoval Cannondale Synapsa. Trgovec mi je rekel, da bi bila zame bolj primerna velikost 56, čeprav so mi do sedaj vsi svetovali 54. Mislim, da je bil vzrok to, da ni imel nobenega velikosti 54 v prodajalni in je hotel prodati tisto kar ima.
Ali kdo ve kje bi se dalo na Obali preizkusiti Scott CR1.
Pejdi do Aleša (REAL). Bo zrihtal vse.
Sem bil pri Alešu, ampak nima Scotta CR1. Mi je pa ponudil Focus Cayo 2.0 s 105 opremo.
Kje je sploh razlika med Focus Cayo 2.0 in Focus Cayo 4.0 razen opreme (Ultegra in 105)?
Kaj pravite, katero izmed teh bi vi izbrali:
Definitivno Scott CR1.
V Sežani maš tut enga ki ima Scotte. Tam na križišču partizanske in cesto ki gre za Lipico.
Priporočam Synapse. Če ga boš dobil na test bo odločitev enostavna.
Sam sem ga do sedaj sicer peljal samo 500 metrov, vendar je bilo dovolj, da sem občutil razliko v primerjavi z povprečnimi kolesi. Več ti lahko povem naslednji teden, če se še ne boš odločil.
Zakaj ti bo večina predlagala Specializeda, Scotta ali kaj podobnega? Marketing. Je pa tudi res, da imajo Cannondale-i v primerjavi z raznoraznimi Focusi, Culti in podobnimi kolesi, visoko ceno ter zaradi tega niso zanimivi za slovenski trg. Vsak raje kupi slab okvir z dobro opremo, ker opremo drugi vidijo, to da se kolo slabo pelje, pa občuti le lastnik.
Za ta denar, (lanskoletne akcijske cene) ne verjamem, da boš kje dobil boljše kolo.
@krisb:Pozdravljeni.
Že dolgo prebiram ta forum in vidim, da se nekateri dobro spoznate na kolesarstvo. Zdaj pa sem pred nakupom prvega cestnega kolesa tako, da sem se odločil povprašati za vaša mnenja in nasvete.
1. Visok sem 179 cm, višina razkoraka 83 cm, teža 92 kg.
Glede na tvoje mere, ti bo najbolj ustrezal okvir velikosti M, z dolžino fajfe 11-12 cm.
Jaz sem visok 174 cm, višina razkoraka 85,5 cm, in vozim Wilierja velikosti L, z fajfo 10cm in se super počutim. Naknadno sem se kontroliral še na bikefittingu v Logatcu in tudi tam so ugotovili, da so mere kolesa ok. (idealna dolžina fajfe bi bila še 4mm daljša). Višina sedeža pa imam 74,6 cm.
Če izbiraš okvir z udobnejšo geomtrijo, glej da bo višina "head-tube" čim večja.
Zakaj ne probaš? Jest mam še tretjega synapse-a, pa nimam večje želje po drugem. Če si bliz Sežane se javi. In zate je po mojem okvir 56.
@bluesky:
V Sežani maš tut enga ki ima Scotte. Tam na križišču partizanske in cesto ki gre za Lipico.
Imaš mogoče telefonsko, da ne hodim gor zastonj.
@krisb:@bluesky:
Imaš mogoče telefonsko, da ne hodim gor zastonj.
http://www.rabim.info/ ap-aljosa-pirjevec-sp-trgovina -in-servis-koles-ter-posrednis ke-storitve-144037
@krisb:Pozdravljeni.
Že dolgo prebiram ta forum in vidim, da se nekateri dobro spoznate na kolesarstvo. Zdaj pa sem pred nakupom prvega cestnega kolesa tako, da sem se odločil povprašati za vaša mnenja in nasvete.
2. Sedaj vozim treking kolo Fuji Sunfire 1.0 velikosti 19" s katerim naredim okrog 2000 km letno (fure od 40 do 80 km, odvisno od časa in počutja).
3. Odločil sem se za cestno kolo, ker vozim izključno po asfaltu, vendar bi rad kolo z bolj udobno geometrijo, ker mi prenizek položaj na kolesu ne odgovarja. Odločil sem se, da mora biti iz karbona, s ceno do 1500 EUR in z opremo približno v rangu Shimano 105.
4. V oko sta mi zaenkrat padli ti dve kolesi:
- Cannondale Synapse Funsports - Bike
- Scott CR1 SCOTT CR1 Comp CT 2011 http://www.freerider.si/ind e x.php?id_izd=1455
5. Imel sem možnost preizkusiti Giant TCR 2 Composite Koloset.si :: Artikel : Giant TCR 2 Composit http://koloset.si/index.php ? rubrika1=88, mislim da je bil velikosti M, pri katerem me je motilo to, da sem bil preveč iztegnjen naprej proti krmilu in mi ta pozicija ni odgovarjala. Prodajalec je rekel, da bi moral skrajšati fajfo.
6. Bi mi morda lahko svetovali še kakšno drugo kolo, ki bi zadovoljilo moje potrebe in želje? Katera velikost bi bila zame najbolj primerna? Prosim za kakršnokoli pametno mnenje ali nasvet, ker je ta odločitev zame zelo pomembna. Nepotrebnih komentarjev se prosim vzdržite, ker jih je na tem forumu že tako preveč.
Lep pozdrav
PS: se opravičujem, če nisem pravilno prilepil povezav.
Zahvaljujem se vsem za pomoč. Odločil sem se za pa Scotta in je že pri meni doma. Čim sem se vsedel nanj sem vedel, da je točno to kar sem iskal in sem zelo zadovoljen. Komaj čakam na prvo pravo vožnjo.
Lep pozdrav
Super si se odločil. Veliko kolesarskih užitkov.
Daj kako sliko.
Jaz sem isto zelo zadovoljen z svojim CR1.
@krisb:
Zahvaljujem se vsem za pomoč. Odločil sem se za pa Scotta in je že pri meni doma. Čim sem se vsedel nanj sem vedel, da je točno to kar sem iskal in sem zelo zadovoljen. Komaj čakam na prvo pravo vožnjo.
Lep pozdrav
Včeraj sem bil na prvi pravi furi. Presenečen sem nad tem kako lepo se pelje s tem kolesom.
Šel sem mojo klasično progo in postavil osebni rekord, pa čeprav je komaj začetek sezone in sem čisto iz forme. Sploh se nisem pretirano naprezal. Ne morem verjet. Se kar bojim kaj bo septembra, oktobra.
Pozdravljeni.
2. Sedaj vozim treking kolo Fuji Sunfire 1.0 velikosti 19" s katerim naredim okrog 2000 km letno (fure od 40 do 80 km, odvisno od časa in počutja).
3. Odločil sem se za cestno kolo, ker vozim izključno po asfaltu, vendar bi rad kolo z bolj udobno geometrijo, ker mi prenizek položaj na kolesu ne odgovarja. Odločil sem se, da mora biti iz karbona, s ceno do 1500 EUR in z opremo približno v rangu Shimano 105.
4. V oko sta mi zaenkrat padli ti dve kolesi:
- Cannondale Synapse Funsports - Bike
- Scott CR1 SCOTT CR1 Comp CT 2011 http://www.freerider.si/inde x.php?id_izd=1455
5. Imel sem možnost preizkusiti Giant TCR 2 Composite Koloset.si :: Artikel : Giant TCR 2 Composit http://koloset.si/index.php? rubrika1=88, mislim da je bil velikosti M, pri katerem me je motilo to, da sem bil preveč iztegnjen naprej proti krmilu in mi ta pozicija ni odgovarjala. Prodajalec je rekel, da bi moral skrajšati fajfo.
6. Bi mi morda lahko svetovali še kakšno drugo kolo, ki bi zadovoljilo moje potrebe in želje? Katera velikost bi bila zame najbolj primerna? Prosim za kakršnokoli pametno mnenje ali nasvet, ker je ta odločitev zame zelo pomembna. Nepotrebnih komentarjev se prosim vzdržite, ker jih je na tem forumu že tako preveč.
Lep pozdrav
PS: se opravičujem, če nisem pravilno prilepil povezav.