Fuj! Prosim, da bojkotirate ta jebovc od klanca
Pozabili ste pripisati, da je to klanc only for under 60kg!
Kašn klanc, lan sm mu 50 max brzino na dirki, pa čez 80 kil...
@maticek:Kašn klanc, lan sm mu 50 max brzino na dirki, pa čez 80 kil...
Pri teh težah se ne izražamo več v kg pač pa v tonah.
Skratka 10,25%/tone
@maticek:Kašn klanc, lan sm mu 50 max brzino na dirki, pa čez 80 kil...
Dirka je gor, ne dol.
@FAUSTO:Fuj! Prosim, da bojkotirate ta jebovc od klanca
Pozabili ste pripisati, da je to klanc only for under 60kg!
Ja kaj pa ti govoriš ????
Pol boš pa v prvi vrsti stal :))))
Se takole hočeš konkurence znebit? :)))
Nekatere extremne prireditve bi pač morali z zakonom prepovedati!!
@FAUSTO:Nekatere extremne prireditve bi pač morali z zakonom prepovedati!!
To še zdaleč ni extremna prireditev, niti ni tako zelo hud klanec. Extremna je najbrž samo tvoja lenoba, ki te ovira pri vožnji navkreber.
Ti ki prideš na Zvoh...lahko govoriš...verjamem, da je potem Jošt zate sprehod čez borov gozdiček.
Jošt se da zvozit (ni tak velik problem) , samo kako ga zvozijo v 18min ali manj, je pa večji problem...
Sicer pa vas Fausto malo zaj......
Če mi ne uspe sesut prireditev vas bom čakal pod ogledalom na zadnjem ovinku...s fotoaparatom!
Fausto za letos iščem eno da bi v bikinkah na ovinku držala tablo 200 metrov do cilja. Če mi ne uspe nobene dobiti se lahko obrnem nate? Mislim, da bi bila to prava atrakcija in dodana vrednost vzponu.
@FAUSTO:Če mi ne uspe sesut prireditev vas bom čakal pod ogledalom na zadnjem ovinku...s fotoaparatom!
Če se ne motim, je bilo nekoč na tem forumu zapisano, da si tudi ti tekmoval na Jošt in da si samo približno dve minuti zaostal za mano, takrat ko sem zmagal v svoji kategoriji. Če je to res, mislim da boš tudi letos zmogel prikolesariti do vrha, najbrž nisi toliko nazadoval, da ti nebi uspelo, pa tudi mislim, da si nekaj let mlajši od mene.
Tudi jaz letos zaradi objektivnih okoliščin ne pričakujem dobrega rezultata, pa se bom, če bo le mogoče, vseeno udeležil tekme.
@Bojan: težavnost se najbrž povečuje premosorazmerno s hitrostjo oziroma obratnosorazmerno z doseženim časom.
@Bojan: težavnost se najbrž povečuje premosorazmerno s hitrostjo oziroma obratnosorazmerno z doseženim časom.
Naša želja je med drugim privabiti čimveč čisto povprečnih rekreativnih kolesarjev, ki za vzpon porabijo 35 min + in menim, da so nekaterih od teh veliko večji zmagovalci ko pridejo na vrh kot tisti najhitrejši. Na to stvar lahko gledamo tudi tako, da se matrajo še enkrat dlje oziroma še več od prvih.
@andrej74:@maticek:Kašn klanc, lan sm mu 50 max brzino na dirki, pa čez 80 kil...
Skratka 8%tone
@andrej74:@andrej74:@maticek:Kašn klanc, lan sm mu 50 max brzino na dirki, pa čez 80 kil...
Skratka 8%tone
Potem se tudi taka hitrost ne izraža več v km/h ampak v procentu nadzvočne hitrosti!
Hitrost na Jošta se v grobem meri na, hitrejši ali počasnejši od Fausta.
Lestvica izgleda približno takole:
fausten
nadfausten
f austastičen
in navzdol:
podfausten
slabofau sten
nefausten
Jest še vedno zbiram pogum ...
@Jaka_:Jest še vedno zbiram pogum ...
Bolj kot pogum je potreben ustrezno velik zobnik, 27- 28-ali 29 še najbolje in ni panike.
Gre seveda tudi s precej manj, toda to je že Faustno
Ja skoraj sem pozabil na MPM-a in njegov velka šajba show
Sploh ne veste v kaj se spuščate!? Ljudje na tem klancu bruhajo! Povejte mi na katerem klancu ste nazadnje videli bruhati kolesarja, kolesarko?
Jaz sem lani in predlani na vso moč gonil na Jošt vsak teden par mesecev... ni tak bau-bau
Klanec je velikokrat pač tak kakršnega si narediš. Če voziš do daske je težak vsak - celo ravnina, če pa lepo umirjeno, pa tudi Jošt postane lahko čisto ok vzpon z občudovanjem razgleda. Z izjemo tistih dveh 30% predelov (in peska na njih). Podobno kot vzpon na Zg. Veterno...
Je pa tako...če gledaš na klance kot na sovražnika ni ravno fajn. Če ne drugače zaradi tega, ker se ti zaradi bojazni pred klanci še dodatno dvigne pulz srca - in se hitreje utrudiš.
Se pa splača najprej prevozit ta klanec v solo vožnji preden se udeležiš "dirke", da vidiš, ali si ga zmožen prepeljat.
Ja, sej 30% ni tak baubau!!!! Bk!!
Aja, to je tko...kva pa bk ve kva je 30% klanc??:)
Zakaj ste izbrisali galerijo 2010...tm so fotke tistih, ki so pobruhal asfalt!
Jošt je bruhalnik!
Pozatem jaz predlagam deklice v bikinkah,samo namesto tabel (200m)z vrečkami za bruhanje.
@Birkoff:Z izjemo tistih dveh 30% predelov (in peska na njih).
![]()
Za samo dirko tut pesek pomedemo s ceste, kar pomeni da je še en problem manj :).
....in naštimate ski-lift?
@FAUSTO:Ja, sej 30% ni tak baubau!!!! Bk!!
Aja, to je tko...kva pa bk ve kva je 30% klanc??:)
Zakaj ste izbrisali galerijo 2010...tm so fotke tistih, ki so pobruhal asfalt!
Jošt je bruhalnik!
Ni treba dramatizirat.
Tistih 30% traja skupaj 300 metrov. Ostale 4 kilometre je v povprečju okrog 8-9% klanec.
Tisti, ki/če so bruhali, so najbolj verjetno jedli prepozno in niso imeli dovolj časa, da se jim je hrana "polegla" v želodcu, preden so šli na Jošt. Ker nimaš česa bruhat, če je želodec prazen! Če je pa poln, pa seveda ni primerno, da greš dirkat, dokler ne prebaviš.
Ampak ne sedaj krivit klanca na Joštu za bruhanje, ampak "nespamet" tistih "kljukcev", ki se grejo pred dirko napokat trde hrane! Taki bi bruhal tudi po ravnem, ko bi tempo narastel na dirkalno raven. Ni zastonj nasvet da je potrebno jesti minimalno 2-3 ure pred dirko, da se izogneš težavam z želodcem.
Ni Jošt bruhalnik ampak se kvečjemu na Jošt vozijo bruhači, ki se pred tem napokajo hrane.
@zec21
To je pa fajn, da pometete pesek, ker je res zoprn za aufzicat in potem za spust nazaj. Pohvale...
Ah dej no, to govori zato, da bo mel manj konkurence, ker se bojo vsi ustrašili.
Kje ste vi dobili 30%, mi res ni jasno... Če ma Jošt nekje 30%, potem je tam na Soriško ko smo šli s Tišlarjem predlani, bliz 40%. Fotke od lani: http://foto.ksk.si/main.php /v/2011-06-18-sport-kolesarski _vzpon_na_josta/
@scottwoman:Ah dej no, to govori zato, da bo mel manj konkurence, ker se bojo vsi ustrašili.
Možno ja, ampak ne bi vedel ker ga ne poznam (pa nekak tud nimam želje da bi...).
Fajn, da ste tud kolesarke na forumu...
Glede na klančino bo letos sponzor Red Bull...oni majo čez extremne zadeve!
Pozdravljeni!
V organizaciji Kluba študentov Kranj bo letos potekal že 4. kolesarski vzpon na Jošt. "Najlepši" vzpon daleč naokoli bomo napadli v soboto, 26. 5. 2012 ob 10.00. Štart bo tako kot lansko leto pod vznožjem. Ker nam bo vreme letos bolj namenjeno, upam in verjamem, da se vidimo v največjem številu. Več informacij na: www.ksk.si/jost