Biokovo

Domov > Forum > Biokovo

Biokovo

SORTIRAJ PO:
Vauko 14.04.2012 08:35

Hoj, mene zanima, če ima kdo namen letos it na Biokovo, to je v Dalmaciji, nad Makarsko. Jaz imam veliko željo it letos in bi rad videl, da nas gre več s kakim kombijem ali osebnimi vozili. Jaz imam avto in prtljažnik za 2 kolesa, tko da gre lahko kdo z mano al pa če kdo ve za koga, da bi organiziral prevoz itd. morda kako društvo....
hvala za odgovore in lp. 

Vauko 09.07.2015 16:27

vprašanje za vse ki ste že vozili na Sv.Jure na Biokovo, ali je med vzponom možno kje doliti vodo, ali je treba imeti raje še kakšnega v rezervi s seboj.

Hvala in lp.

titi 09.07.2015 20:59

imaš eno gostilno približno na 10 kilometru in eno planinsko kočo na približno 15 kilometru...pivo imajo ,vodo pa tudi po mojem haha....je pa pa prekrasen vzpon.

 

Uživaj...

takahura19 09.07.2015 23:27

Js sm zvozu svetga jureta iz makarske 1x in 1x iz podgore ter sem obakrat rental tm na plaži eno skret gorsko kolo in sem šel gor v papučih ter kopalkah. Prvič sem ga zvozil brez vode in hrane sabo, saj sem imel samo neke mint bonbone in tm en dedi, ki prodaja sadje pa mi je dal mal vode za pit. Drugač je vzpon dost na easy mogoče zadnjih par km je mal strmo. So mi pa rekli tm k sm rentu bajk, da nism normalan pa nej mam mobi sabo če bom rabu klicat gorsko reševalno službo :D Cesta je ozka drgač pa mal zjebana tko da treba pazt na spustu da te kak čeh ne pobere al pa da ne letiš čez ograjo.

Maratonac 30.07.2015 10:04

Sv. Jurij in Biokovo je sedaj po odpeljani enodnevni turi Vaukota , dosegljivo tudi iz Knina .

SODROVC 30.07.2015 11:52

Zadnji del je šel najbrž peš? Ker na RWGPS pokaže 40%-ni naklon...
A imaš to letos v planu, al ti bo dost tista, ki si jo zadnjič omenil? 

Maratonac 30.07.2015 15:00

To ni Dinara , to je Biokovo nad Makarsko ! To je naprej od Splita še 40km . Verjetno je šel nazaj grede na vlak ob 19h.

SODROVC 30.07.2015 17:35

Za Dinaro vem, da si omenil. Bomo odpeljali. Za Biokovo pa sem tudi preveril, vendar jaz ne bi šel še peš na vrh. Dokler gre s kolesom, pol pa nazaj. En dober brevet, pol pa pavza drug dan. 

Maratonac 30.07.2015 17:48

Kakšen peš na vrh če je cesta in gor dom !

nm2412 30.07.2015 17:55

kako je pa z toplo vodo a jo že majo?

kredn 30.07.2015 20:37
@Maratonac:

Kakšen peš na vrh če je cesta in gor dom !

Gor ni nobenga doma, so pa hrvaški vojaki. ki imajo toplo, vodo vendar le zase.

biciklist321 30.07.2015 20:53

Doslej sem ta vzpon prevozil 16 x. Lep, ne preceč zahteven vpon, le zadnjih par kilometrov je malo bolj  napornih. Iz Makarske ali Podgore je cca 29 km. Gostilna je na cca 900 m.n.v. (Seoski turizem-Vrata Biokova) in na cca 1200 m.n.v. se lahko tudi kupi voda (Ravna Vlaška- lepa razgledna točka). Vmes ni vode, tako da je potrebno zadostno količino imeti s sabo. S kolesom se pride povsem do vrha, kjer je postaja, kjer skrbijo za TV signal, ki pokriva precejšen del Dalmacije. Za obiskovalce povsem zaprto. Zaradi ozke ceste je  potrebna previdnost pri spustu. 

Vauko 03.08.2015 20:55uploadeduploadeduploadeduploadeduploadeduploadedPozdrav, Maratonac in ostali, da pojasnim ta vzpon, jaz sem ga odpeljal iz Makarske od obale iz Knina do makarske pa sem se pripeljal z avtom, sicer se bi dalo tudi z biciklom iz Knina do Makarske in nato vzpon na Sv.Jure, le da brez podpore logistike( spremstva z vozilom) bi šlo bolj težko, vozit bi moral ponoči in sam, kar pa je po tistih cestah kar nevarno, že podnevi ponoči pa sploh, če bi pa kdaj se dalo uredit kako spremstvo, bi se pa lotil tega podviga in z  družbo vsaj enega raje dveh kolesarjev. Drugače pa zaračunavajo vstopnino po osebi 50KN in ni važno si z avtom ali kolesom samo cesta ni ravno prijazna za cestna kolesa, da pa se it, gor je bolje ker ni velke hitrosti, na spustu pa je treba bit previden. Tole pa je podatek o mojem vzponu : connect.garmin.com/modern/act ivity/852422926

Vauko 03.08.2015 20:59

aja pa še to na vrhu ni nobenega doma za turiste-kolesarje je le oddajnik in ograjen v stavbi pa so vojaki, nižje doli je ena gorska koča, tam sem se ustavil jaz, še nižje pa tudi ena planota z gostiščem, kjer imajo konje, le da se tam nisem ustavljal, ker je muh kot blata, malo višje sem se ustavil ker sem slikal, pa so me tako napadle, da sem jim komaj ušel :-)

Vauko 03.08.2015 21:01

Iz Knina bi pa rade volje odpeljal rundo čez Strmico-Drvar-Oštrelj in nazaj nasmeh z družbo seveda

Maratonac 04.08.2015 18:38
@Vauko:

Iz Knina bi pa rade volje odpeljal rundo čez Strmico-Drvar-Oštrelj in nazaj nasmeh z družbo seveda

S Sodrovcem septembra !

Maratonac 04.08.2015 20:06

Sem reku da bom Hrvate navadu , da me ne bodo na meji spraševal po dokumentih. Sam zdaj pa res ne vem , kako me pa Hrvati na Sečovljah spuščajo čez , pa nisem nič naredil po tem vprašanju. Dol grede:  odakle,  kuda,  kolko sati , dobri ste , nazaj grede pa jaz zaustavim na drugi strani otoka , da bom parkiral in ven vlekel dokumente , k policaj z otoka vpraša : iz Ljubljane , jaz : da , on: vozi ! Poštena faca , ni druge razlage !

Takoj na začetku sem se zeznu. Prtljažnik se mi je usedu na gumo in vse do Vrhnike ni šlo več kot 22. Verjetno je močen veter, en razlog moraš najdet , čeprav idiotski. Pridem do V. klanca zmanjka prenosov,  ne gre u klanc . Pogledam spodaj , guma je skoraj prežgala torbico , zbrusila mal barve prtljažnika in on zrediral desno rumeno črto na gumi. No saj je guma itak po tistem žlajfanju za v smeti , sam takrat še ni bila.

Nikol si nisem mislil , da bom kdaj gumo flikal z zunanje strani. Sem mislil , da sem okolpasno torbico pozabil na malici pred tunelom Izole , pa sem bik zabremzal , da je zaštekal kolo . In to brez potrebe , sem jo imel okol, sam nisem čutil. In ko sem šel drugi dan nazaj,  slišim , da nekaj udarja. Pregledam gume , da se ni kaj zapičel , ko vidim zadaj ni gume na 3 cm , sam platno. In mi je mozak zaštekal , ker v slučaju defekta ta dan,  ni mogel nobeden pridet pome . In pelem, kar bo pa bo. Na sred Črnega kala pogledam , o porka madona tud platno je že šlo . Vsak moment lahko pride do eksplozije. In sedaj mi mozak dela in začnem brusiti gumo ob straneh in pičem dve večji fliki in guma bo še za kakšnih 1kkm .

Največja škoda se mi je pa zgodila , ko mi je eksploditral bidon in to tisti od Orice zeleno moder z zadnje etape lanskega đira pr Miramaru. Sem noter nalil šveps v Izoli , da bom pil z sendvičem in pozabil odpreti ustnik . Skoraj sem jokal zraven , zakaj nisem nalil u drug bidon !

Očala k sem jih razmontiral pr Sodrovcu , sem uspešno popravil .

Me je pa osa nazaj grede v Planini usekala . Pr trgovini sem najdu kadilca , vzel mu že kajeno cigareto in nevtraliziral pik. On pa men , da imajo čebelarji recept , da raztopijo aspirin . A mate v Planini apoteko ? Glej in si zapomni ! No še Italian Maximilian iz Breše, sopotnik od Kozine naprej ,  je gledu kaj delam . Pol je videl , da recept deluje , k se nisem nič prasku.  

V Kozini na pumpi eden iz LJ malca , gre pa v Maredo. Ko pripelje,  nisva niti videla iz katere smeri eden , na biciklu nima nič potovalnega , se prav naš , sam spredaj na balanci ma zalepljeno mapo Slovenije. No enemu boš družbo delal . Kam greš ; v LJ. Se pravi meni. Pa ga začnem zajebavat , da je precej šole in ur zemljepisa prešprical , k more mapo sabo vozet. Pa ni ukapiraal , Jaz še enkrat , ne razume,  sam sprašuje , kje bi dobil vode , stojimo pa zraven zraka-voda . Kva je smotan . Pol je šel pa v WC po vodo , šlauh mu je bil pa ob nogi. Jaz grem naprej , saj me boš ujel. Pa me je res in po Divaškem klancu mu rečem naj gre naprej , kaj bo mene čaku. Ne,  šel bom z vami . In prideva v pogovorju  do teme notranja guma , pa ne zna besede in govori tayers. Kva a nisi naš ? Ja sem,  pa nisem . Rojen sem v Sečovljah , živimo v Brescii , zadaj grem pa na obisk v Cerklje teti. Še zmeraj mi ni jasno , kje ma robo. No,  pa na vrhu tega klanca začne nekdo trobit , jaz znorim , sem se že prpravu na obračun , k Italianski avto zaustavi ob njem in začnejo parlarat . Njegovi z avtom , on s kolesom. Pa sva šla na malco in pove da študira za vesoljskega ingenirja. Slovensk pa tisto kar zna , izgovarja perfektno. Problem je nastal z Barjem in šoto. Pa ne zastop . Pol sva šla pa po vrsti od Antracida dol in sam najde besedo za šoto. Sam za jazbeca , ki so ga povozil en dan prej,  mal od Kalc naprej , ni mogu najdet prevoda. 

V Logatcu sva šla po cesti in začne kamionar trobit . Znorim in se začnem vozit po sredini pasu vse do krožnega . Goricjan bi mal urejeval promet ! Komi je prehitel,  evo novga zadaj . Logačan trobi . Pa kaj je s temi Logačani , pa saj je Sodrovc fejst dečko , teli pa vsi fuknjeni na prometne predpise , a izpite delal v Logatcu , jako mi to neko selo ! Ga je semafor zaustavil pr Krpan , pa sva začela ustni dvoboj . Idiot trdi , da sva vozila vštric , on je  vozil ob kraju , jaz pa pol metra od robnika , samo za njim !

Zakaj samo v Logatcu problemi in to svirajo domačini , ej men svira z izpitom v LJ po treh urah šolske vožnje in kamiona po 15 urah in to z vožnjo po Ljubljani,  brez kazenske točke. Sam je pa dobr hec , ko vidijo , da se je v spor in kreg spustil veliko starejši od njih samih .

Sva šla s sestrično v Katoro  nakupovat. Prideva pred kamp , jaz tle včasih bil doma , k vse drugač . Ni naših smrek , cesta vzela naš teren , tgovina pa na drugi strani , v zgradbi kjer je bila trgovina pa Turist biro. 40 let , vse drugač. Ja ta trgovina nas je hranila celo poletje , sam viskije in ostale drage znamke nismo smel vzet. Zajtrk ,vsedeš se zraven hladilnika , prej vzameš senviče in piješ .

Za kosilo nabavimo hrano po spisku želje vsakega od nas. Na blagajni seka vse z nulo,  mi plačamo npr. 5000 jurjev , ona pa vrne 5 po jurja in to ko je šefica v službi , drugače gremo samo mim.  Med vrnjenim denarjem , pa spisek njene želje in potreb hrane za doma . Naredimo še en krog za njo , vrečko pa pride iskat v šotor . Kako ni bilo manjka ? Zraven blagajne je bila metla tako nastavljena , kot da jo je kupec vzel. Če so ugotovoli napako v računu , je bil izgovor tu , če ne , je pa metla poravnavala vse naše "nakupe " Šotorišče je imelo pa tri šotore , eno te isto številko,  z eno osebo . Poravnava računa z vrečkami. Pol pa pravjo , da je bil socializem neki slabega !!!!!Vsak večer smo bili al u tistem velkem diskaču,  al pa u Cristalu u baru !Use brezplačno !!Ja denar pa po 100DM najmanj od vsakega obiska sobe . Enkrat je Angležinja plačala zdravljenje prjatelja , ki je  ob bežanju pred receptorjem neki nov -preletel stekleno steno . Nič mu ni blo , sam smo ga skril , k da je u bolnici , dokler je imela dopust.

 

takahura19 10.08.2015 19:47

Ma kaka vstopnina greš tm mal gor v un klanc preden zaviješ na uno cesto kjer je za plačat vstopnina, pol pa obrneš po klancu dol punim gasom mim unga varnostnika na svetga jureta :D 

Vauko pazi se muđahedinov drvar-ošterlj hodjo v bojni opremi okol pa strašijo folk :D

www.rtvbn.com/344629/Drvarcan i-u-strahu-od-vehabija

 

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI