Tudi mene zanima, ker se ravno odločam za nakup dobrih hlač.
kolk dolge ture pa mislita delat?
Zlo dobre hlače so od Radenske, ki jih dobiš v Žolni za 50 evr, gel vložek.
@bimbolin:A obstaja kaj boljšega za dolge ture kot je tole:http://www.bike-discou >nt.de/shop/k746/a8393/t-fi- mille_s5-shorts-white.html?m fid=428
Ne, ne obstaja. Ampak bo razlika prišla do izraza šele pri turah, daljših od 200km. Če se ne boš vozil tako daleč, boš shajal tudi s kakšnimi cenejšimi.
@samuel_k:kolk dolge ture pa mislita delat?
100km
@LukecKu kec:Zlo dobre hlače so od Radenske, ki jih dobiš v Žolni za 50 evr, gel vložek.
Kaj pa Tamai, ima kdo izkušnje z njimi, so 44 eur.
@vasja_:@bimbolin:A obstaja kaj boljšega za dolge ture kot je tole:http://www.bike-discou > >nt.de/shop/k746/a8393/t -fi-mille_s5-shorts-white. html?mfid=428
Ne, ne obstaja. Ampak bo razlika prišla do izraza šele pri turah, daljših od 200km. Če se ne boš vozil tako daleč, boš shajal tudi s kakšnimi cenejšimi.
Po mojih izkušnjah je vseeno, kakšne hlače imaš na furah do 100 km, samo da so pravilne velikosti (če so prevelike se vložek premika in potem nastane štala).
Pri vožnjah nad 100km pa je zelo pomembno, kakšne hlače imaš. In Assos Mille so "baje" najboljše, kar se dobi. "Baje" zato, ker zaenkrat še nisem bil pripravljen odšteti toliko za hlače in jih še nisem sprobal.
Če upoštevamo, da se za 100km v poprečju porabi cca 2 uri in 45 minut so za takšen podvig vsake hlače v redu
@andrej74:Če upoštevamo, da se za 100km v poprečju porabi cca 2 uri in 45 minut so za takšen podvig vsake hlače v redu
To mogoče velja zate, jaz porabim za 100km okrog 4,5 ure.
V mislih sem imel fure tam nekje do 6h. Sicer imam dvoje z gelom (Tamai) in sem kar zadovoljen z njimi na furah tja do 100km
Me pa zanima, če se splača dat 200€ za hlače oz. ali tisto razliko v ceni dejansko občutiš
Ima kdo konkretne izkušnje? Assos vidim da zraven da oz. se kupi še krema (sam uporabljam
kar tisto za otroško rit iz lekarne)
@krisb:@andrej74:Če upoštevamo, da se za 100km v poprečju porabi cca 2 uri in 45 minut so za takšen podvig vsake hlače v redu
To mogoče velja zate, jaz porabim za 100km okrog 4,5 ure.
Ja tu je pa že problem, ker za takšno posedanje na kolesu potrebuješ malo kvalitetnejši vložek in po potrebi še kakšno kremo (mastno), da te robovi in pregibi ne ožulijo.
Zgoraj omenjene hlače so vrhunske po kvaliteti in ceni, niso pa za zmeraj, kar pomeni morda dve sezoni. Odvisno od tega seveda koliko se jih uporablja in posledično pere. Zelo hitro postanejo prosojne na določenih mestih. Zanimivo je pogledati koliko različnih materijalov se uporablja na kakšni kolesarski dirki, kjer ima vsaka ekipa drugega opremljevalca. Pa bodi pameten.
Nima veze kako dolga je tura, hlače pa zic morajo biti v nulo. Če je vložek zanič (npr. kakšna čudna sintetika) te lahko že po 30 km zažuli, sploh poleti, ko je vroče. Ni pa treba za dobre hlače odšteti pravo bogastvo. Za Tamai ne vem, sem slišal priporočila, lahko pa ti iz prve roke povem, da ti v Žolni naredijo dobre hlače, vložki so dobri, če pa hočeš ti všijejo tudi boljše kot običajno, razlika je mislim da 10 evr, pa še dizajn je tvoj. Na koncu za hlače ne odšteješ več kot 60 evr.
Hm ja kako se pere... To zna bit pomembno. Sam jih sicer fliknem v stroj kot vse ostalo, moja ponavadi še teži z mehčalcem (jaz se ga izogibam).
Ma tistimi od žolne nisem bil posebej zadovoljen (je pa res da je bila neka osnovna varianta). S Tamai sem bolj zadovoljen
@bimbolin:Hm ja kako se pere... To zna bit pomembno. Sam jih sicer fliknem v stroj kot vse ostalo, moja ponavadi še teži z mehčalcem (jaz se ga izogibam).
Moje cunje se perejo vedno extra brez mehčalca.
@andrej74:Če upoštevamo, da se za 100km v poprečju porabi cca 2 uri in 45 minut so za takšen podvig vsake hlače v redu
Andrej, a to ti kar pavšalno rukneš vsakemu cca. 35km/h povprečje? Optimist.
jst sem take hlače uporabljal tudi na vožnjah do 300km in so se dobro obnesle. za 100km pa lahko vzameš tudi kaj cenejšega.če pa denar ni ovira, obstajajo tudi dražje:-)
V prihajajoči reviji Bicikel, predstavljamo kolesarske hlače od 50€ do 219 €.
@N!na:@andrej74:Če upoštevamo, da se za 100km v poprečju porabi cca 2 uri in 45 minut so za takšen podvig vsake hlače v redu
Andrej, a to ti kar pavšalno rukneš vsakemu cca. 35km/h povprečje? Optimist.
To sem namenoma napisal, ker saj veš, da se tukaj vedno nekaj malega doloži, da ni "dosadno".
Res pa je, da je vse odvisno od razmer na cesti in pa trase ( višinci).
@urednik:V prihajajoči reviji Bicikel, predstavljamo kolesarske hlače od 50€ do 219 €.
Super, komaj čakam.
Drugače pa sedaj uporabljam ene Hofferjeve, ki so bile kar vredu, ko so bile še nove, zdaj so pa vse raztegnjene in pa ene od Sportfull, s katerimi sem kar zadovoljen. Drugih znamk pa nisem še sprobal.
Campagnolo??
Aja. Še nekaj. Vedno sem se otepal hlač z naramnicami, ker sem mislil, da mi bo v njih prevroče. Zdaj pa bi rad nabavil ene z naramnicami, da mi vložek ne leze dol oziroma stoji bolj pri miru. Kakšne izkušnje imate s hlačami z naramnicami in brez?
@krisb:Aja. Še nekaj. Vedno sem se otepal hlač z naramnicami, ker sem mislil, da mi bo v njih prevroče. Zdaj pa bi rad nabavil ene z naramnicami, da mi vložek ne leze dol oziroma stoji bolj pri miru. Kakšne izkušnje imate s hlačami z naramnicami in brez?
Zelo pomembno je, da ti velikost hlač ustreza, ker so prav naramnice v primeru, da so prekratke velik problem. Hlače se ravno tako razlikujejo po velikosti izreza spredaj. V nekaterih se skoraj ne da normalno scati brez, da bi se slačil. Vsaj jaz imam občutek, da se v takih primerih krivim kot vrba žalujka tam ob cesti
Še eno žensko mnenje: šparam pri vsem, samo pri hlačah in zicu ne. Sem probala nešteto hlač s takimi in ovakimi vložki - zares dobre so mi bile šele Pearl Izumi kratke hlače in Assosove zimske -ženski model seveda. Cena visoka. Verjamem pa, da smo si ljudje različni in naša podvozja tudi - kdo drug je verjetno zadovoljen tudi s tistimi iz Hoferja.
jaz pa nimam nobenih problemov, tudi s cenejšimi hlačami.
Kar se pa tiče pranja, pa mi na misel ne pride, da bi pral z nekimi kemičnimi dišečimi praški in mehčalci. To NE uporabljat, moje mnenje pač! Sploh ne vem, kako vam pride na idejo, da daste mehčalec? Pa kaj sploh veste, kaj lahko uporabljate pri takšnih tkaninah? Menda ne.
@scottwoman:Še eno žensko mnenje
: šparam pri vsem, samo pri hlačah in zicu ne. Sem probala nešteto hlač s takimi in ovakimi vložki - zares dobre so mi bile šele Pearl Izumi kratke hlače in Assosove zimske -ženski model seveda. Cena visoka. Verjamem pa, da smo si ljudje različni in naša podvozja tudi - kdo drug je verjetno zadovoljen tudi s tistimi iz Hoferja.
CoolMax
Invista
To je vložek v Hoferjevih hlačah, ki so sicer sešite nekje (v najboljšem primeru) v Moldaviji in to z neustrezno nitjo, tako, da šivi okoli vložka pokajo. Kot sem že nekoč napisal stane en (1)km vožnje v takšnih hlačah 0,5 centa. Pod pogojem seveda, da prepeljete vsaj 3000km.
Jaz sem jih prevozil še precej več, popolnoma brez problema, ob tem, da imam veliko izbiro mnogo dražjih oblačil na razpolago. V zimskih razmerah, ko je verjetnost padca večja in posledično tudi škoda na materijalu se mi takšno početje ne zdi zgrešeno. Pa še pozimi ni komu šminkirati, ker so kolesarji bolj kot ne v varnem zavetrju dnevnih sob, če pa žene tega ne dovolijo pa v garažah ali kleteh.
@andrej74:@krisb:Aja. Še nekaj. Vedno sem se otepal hlač z naramnicami, ker sem mislil, da mi bo v njih prevroče. Zdaj pa bi rad nabavil ene z naramnicami, da mi vložek ne leze dol oziroma stoji bolj pri miru. Kakšne izkušnje imate s hlačami z naramnicami in brez?
Zelo pomembno je, da ti velikost hlač ustreza, ker so prav naramnice v primeru, da so prekratke velik problem. Hlače se ravno tako razlikujejo po velikosti izreza spredaj. V nekaterih se skoraj ne da normalno scati brez, da bi se slačil. Vsaj jaz imam občutek, da se v takih primerih krivim kot vrba žalujka tam ob cesti![]()
Naramnice ti morajo biti prekratke - ko si v stoječem položaju. Šele ko se nagneš naprej, v položaj, v katerem si na kolesu, ti morajo biti prav.
He he, to, da moraš biti med scanjem nagnjen naprej, je pa res neprijetno. Res bi lahko malo podaljšali zadrge spredaj. En razlog za to so pa seveda tudi "prekratke" naramnice.
Sem vozil hlače od Hoferja preko Žolne, Tamaia, Campe in pristal na Assos-u. To niso hlače za 200 in več km, ampak hlače, kjer že po 5min uživaš kot malo deteNeprimerljivo z vsem, kar je moralo moje delikatno sedalo trpeti do sedaj. V tandemu s SMP sedežem sem dosegel kolesarsko nirvano. Božjastno ceno zanj pa premostim s sistemom, ki sem ga pri "naši" vpeljal pred 3 leti. Za RD mi daruje bon pri trgovcu z Assos-om in potem je kupovanje teh dobrot praktično neboleče
Ps: ko sem zadnjič, na treningu, praznil mehur sem bil tako upognjen, da je mimoidoči mislil, da nabiram regrat
ASSOS hlače so naložba za katero ti ne bo nikoli žal. Preizkušeno tudi na RAAM-u.
@um_etnik:Sem vozil hlače od Hoferja preko Žolne, Tamaia, Campe in pristal na Assos-u. To niso hlače za 200 in več km, ampak hlače, kjer že po 5min uživaš kot malo dete
Neprimerljivo z vsem, kar je moralo moje delikatno sedalo trpeti do sedaj. V tandemu s SMP sedežem sem dosegel kolesarsko nirvano. Božjastno ceno zanj pa premostim s sistemom, ki sem ga pri "naši" vpeljal pred 3 leti. Za RD mi daruje bon pri trgovcu z Assos-om in potem je kupovanje teh dobrot praktično neboleče
Ps: ko sem zadnjič, na treningu, praznil mehur sem bil tako upognjen, da je mimoidoči mislil, da nabiram regrat![]()
Podobno kot jaz. Assos hlače in SMP sedež (sicer bolj osnovni - Extra model).
A obstaja kaj boljšega za dolge ture kot je tole:http://www.bike-discou nt.de/shop/k746/a8393/t-fi-mil le_s5-shorts-white.html?mfid=4 28