Vaše mnenje Polar CS500 vs Garmin EDGE 500 (705)

Domov > Forum > Vaše mnenje Polar CS500 vs Garmin EDGE 500 (705)

Vaše mnenje Polar CS500 vs Garmin EDGE 500 (705)

SORTIRAJ PO:
mpetel7 13.05.2012 20:23

zivjo

kakšno je vaše mnenje glede zgornjih dveh števcev CS500 oziroma garmin edge 500 (opcija 705)? Polar mi deluje zelo ok vendar me moti predvsem zato ker nima vgrajenega GPS?

hvala

lp

Rajko 17.02.2013 11:12
Tudi mene zanimajo plusi in minusi za nakup enga od teh naprav...
Polar ima vsecen dizajn, vendar gre minus predvsem temu, da je senzorje potrebno kupiti nove, ko se sprazne baterija. Prav tako polar nima moznosti individualne nastavitve pogleda displaya...
Oxijan 17.02.2013 13:23

Uporabljam CS500 in z njim sem zadovoljen. Meritve so natančne in zanesljive, ekran pa velik in pregleden. No, tudi če bi bil manjši, ne bi bilo težav. Nastavitev je malo morje in mislim, da z razporeditvijo podatkov na zaslonu ne bo težav (možnosti je veliko, prestavljanje med njimi pa enostavno). Žal je za prenos podatkov potrebno dokupiti vmesnik (VELIK minus), tega, da se v senzorjih ne da menjavati baterij, pa tudi sam nisem vedel (Rajko, pokvaril si mi dan, kaže jezik). Tudi nezmožnost uporabe Polarjevega ProTrainer-ja je slabost, druge stvari pa me ne motijo. 

Res pa je, da je to moj prvi merilec. Ko bom čez nekaj let kupoval drugega, se bom nemara odločil za kakšno drugo firmo. Vsekakor pa sem z nakupom zadovoljen. Menim, da kolesar več ne potrebuje (tudi če je ambicioznejši!).  

krivec 17.02.2013 13:27

Tudi jaz se odločam med tema dvema. Zaenkrat me bolj mika da bi kupil Garmina. Na A2U se ga dobi kar ugodno: www.a2u.si/view_product.php?p roduct=GARDS4FL119

Greg-XTR 17.02.2013 13:35

www.youtube.com/watch?v=yJG7K Tjqo_0

Menjava baterije na cs senzorjih.

kuki12 17.02.2013 14:20
@Oxijan:

Uporabljam CS500 in z njim sem zadovoljen. Meritve so natančne in zanesljive, ekran pa velik in pregleden. No, tudi če bi bil manjši, ne bi bilo težav. Nastavitev je malo morje in mislim, da z razporeditvijo podatkov na zaslonu ne bo težav (možnosti je veliko, prestavljanje med njimi pa enostavno). Žal je za prenos podatkov potrebno dokupiti vmesnik (VELIK minus), tega, da se v senzorjih ne da menjavati baterij, pa tudi sam nisem vedel (Rajko, pokvaril si mi dan, kaže jezik). Tudi nezmožnost uporabe Polarjevega ProTrainer-ja je slabost, druge stvari pa me ne motijo. 

Res pa je, da je to moj prvi merilec. Ko bom čez nekaj let kupoval drugega, se bom nemara odločil za kakšno drugo firmo. Vsekakor pa sem z nakupom zadovoljen. Menim, da kolesar več ne potrebuje (tudi če je ambicioznejši!).  

No, obstaja rešitev, ki si jo lahko ogledate n YT. Nekaj spretnosti in zadevo lahko rešite sami. Mene moti le, da ne moreš ponastaviti skupnih kilometrov.  

Oxijan 17.02.2013 15:14
@Greg-XTR:

Dan je spet lepši, nasmeh

In še to, št. vseh prevoženih kilometrov ne moreš ponastaviti (hvala, kuki12). Mene ne moti, čeprav to ne spremeni dejstva, da je neumno. 

simmi 17.02.2013 15:17
@Oxijan:
@Greg-XTR:

Dan je spet lepši, nasmeh

In še to, št. vseh prevoženih kilometrov ne moreš ponastaviti (hvala, kuki12). Mene ne moti, čeprav to ne spremeni dejstva, da je neumno. 

Tudi to se da...

kuki12 17.02.2013 21:24

Zelo, zelo bi ti bil hvaležen, če mi napišeš kako. Ker do sedaj je bilo to misija nemogoče. 

mc 18.02.2013 06:33
@mpetel7:

zivjo

kakšno je vaše mnenje glede zgornjih dveh števcev CS500 oziroma garmin edge 500 (opcija 705)? Polar mi deluje zelo ok vendar me moti predvsem zato ker nima vgrajenega GPS?

hvala

lp

Imel oba in moje mnenje ne sledece. Polar cs500 je meni dalec najlepsi stevec, morda le za nianso prevelik. Edini minus napram Garminu je bil, da si nisem mogel sam izbrati podatkov ki bi zelel, da mi jih kaze med voznjo, kar seveda Garmin ima. Pa se pri garminu si lahko izbiras koliko zapisov bos imel na ekranu in seveda manj ko jih je vecje so stevilke. Najvec pa je 8 zapisov. To je prirocno npr.ko vozis v hrib in te sigurno hitrost ne zanima, ampak verjetno veliko bolj naklon... Sedaj imam garmina in mi ni zal, da sem ga zamenjal za Polarja. Pa se vilica bicikla je pri garminu lepsa...
montelli 18.02.2013 09:10

Mogoče CS500 res ni tako multifunkcijski kot garmin, vendar ga ne bi mogel zamenjati ravno zaradi dizajna: velik pregleden zaslon in oblika, ki je nima noben drug števec. Polarjev program trainer je preteklost. Vse se danes odvija na spletu, da ima proivajalec upogled, kaj uporabniki sploh počnemo. Da nima GPS-a je zame prednost, ker pač nisem pristaš tega, da kdo izdeluje moj lokacijski profil (dva tedna nazaj je bil v sobotni prilogi o tem zanimiv članek).

Garmin je področju športa dokaj nov proti Polarju, nudi kopico podatkov uporabniku ampak ne vem, če s temi podatki zna kaj pametnega naredit v smislu načrtovanja treninga (ne uporabljam Garmina in sklepam), polar je v tem smislu bolj napreden saj ima tu več izkušenj.

Garmin dosega rast predvsem na podlagi GPS funkcij. Če ti to veliko pomeni potem je izbira Garmin. Polarjev model CS600X nudi tudi z dokupom GPS senzorja vse to kar garmin ampak v tem primeru je polar predrag pa še model 600 meni ni všečen.

superh1k 18.02.2013 09:13

lp,

tudi sam se odločam za menjavo števca.
Odločam se med tema dvema in še Sigmo Rox 9.1 . 
Iščem števec ki ima , višinomer, kadenco , srčni utrip in klasične podatke o vožnji (hitrost, avg, razdalja, ...)

Zgleda da bom na koncu res pristal na Sigmi. 
Pri Polarju me moti , da moraš dokupit še Datalink (40-50 €), za prenos podatkov. S tem je pa cena že v rangu Garmina, pri katerem imaš pri podatkih o vožnji  tudi mapo vožnje.

Cheers

alpek151 18.02.2013 10:41

Prednost Garmina ni v GPS-ju. Gledanja zemljevidov se prej ali slej naveličaš. No mogoče, da naložiš podatke na Stravo ali kaj podobnega.

Prednost Garmina je v njegovem ANT+ protokolu, ki so ga razvili in odprli, da lahko vsi razvijalci pristopajo do tega protokola. To pa pomeni, da lahko dejansko Garmina uporabljaš še za marsikaj drugega. Od tega, da lahko priključiš (prikaz) gor praktično katerikoli power meter na trgu (razen Polarjevega), ne da bi potreboval dodaten računalnik, spremljaš podatke z drugih naprav, ki podpirajo ANT+ (razne osebne tehtnice, merilce tlaka,...), ga s pomočjo ključka spremeniš v virtualni power meter za zimske treninge na trenažerju.

Software od Garmina in Garmin connect je sicer bolj tako tako, vendar pa spet omogoča povezovanje v katerikoli napreden program za analizo.

Polar se je v bistvu s svojo zaprtostjo sam sebe zajebal, saj so preprosto ostali zadaj, kar se tiče zgoraj navedenih stvari. Zadnje čase se sicer nekaj trudijo z bluetooth protokolom, ampak še niso čisto združljivi.

Rajko 19.02.2013 11:47
Kako pa je kaj z avtonomijp baterije pri garminu ? Zdrzi res okrog 18 ur ob predpostavki, da je vkljucen gps in se uporablja zraven se HR in CAD?
hooger 19.02.2013 12:04

imam sicer Edge 500 in zdrži cca. 12 ur

Lizard 19.02.2013 12:15

Baterija je res odlična. Drži izjemno dolgo. Če po vsaki aktivnosti preneseš podatke na računalnik se ti že v tem času napolni nazaj kar si porabil tako, da ti praktično nikoli ne more zmanjkat.  Ne smete primerjat vzdržljivost baterije pri pametnih telefonih z Garminom. 

Sinyard 19.02.2013 12:41

Nekje sem slišal, da je Polar DataLink v bistvu IR vmesnik in da novi Polarji delujejo tudi na navadne IR ključke, četudi počasneje. Lahko to nekdo potrdi/ovrže?

mazho 19.02.2013 12:47

Polar DataLink je W.I.N.D. vmesnik, če se ne motim...

guki 19.02.2013 14:19

Imam edge 705. Baterija je zdržala 15 ur z HR in CAD in vklopljenim zemljevidom ( del poti kjer sem rabil) pa je še malo baterije ostalo za kako ur al pa dve.

apotekar 19.02.2013 15:56
@Sinyard:

Nekje sem slišal, da je Polar DataLink v bistvu IR vmesnik in da novi Polarji delujejo tudi na navadne IR ključke, četudi počasneje. Lahko to nekdo potrdi/ovrže?

drži... mam pa sam je*o, ker sem menjal računalnik, mam zdaj Win7 in mi noče IR ključka prepoznat... bi moral novega nabavit, da bi delal na Win7...

lpA

Bernard 19.02.2013 19:21
Faker mader. Spet pišem že drugič. A se to še komu dogaja, da stisneš potrdi, pa gre vse u k... V glavnem. Kratko vprašanje: zanima me če so karte za G 500 na voljo oz. na kakšen način so na voljo ? Npr. Za italijo in avstrijo ? V tem smislu kot opisuje na sledečem linku - www.blog.ultracycle.net/2010/ 05/courses-on-the-garmin-edge- 500 , Hvala.
superh1k 23.02.2013 23:20
@apotekar:
@Sinyard:

drži... mam pa sam je*o, ker sem menjal računalnik, mam zdaj Win7 in mi noče IR ključka prepoznat... bi moral novega nabavit, da bi delal na Win7...

lpA

Novi polarji ??? A med njih spada tudi CS500 ?

IrDA je standardiziran, tu ni velike znanosti
W.I.N.D. , je pa Polarjev "šit" in DataLink naj bi delal preko W.I.N.D.-a .

Tako da za prenos podatkov iz CS500 nujno rabiš DataLink . Ali gre tudi prek navadnega IrDA-a ?

Cheers

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI