Franja 2012 - število prijavljenih

Domov > Forum > Franja 2012 - število prijavljenih

Franja 2012 - število prijavljenih

SORTIRAJ PO:
macscott 18.05.2012 13:41

...Približno sem ocenil število prijavljenih na maraton Franja ( ta velik, do danes) 2012 - obup, že skoraj 1400, kaj bo na koncu, verjetno bom vzel sabo kar hladilno torbo - ma, pir bo šel za med!!!!

Mile 18.05.2012 14:00

zdej pa nagradno vprašanje, kolikšen bo osip zaradi padcev, in koliko jih (ne) pride do Kajuhove.

FAUSTO 18.05.2012 14:28

Ne nas že  pa zdej strašit! Mogoče bo pa deževalo!

lancearmstrong 18.05.2012 14:40

franja je še daleč do Dolomitov pa udeležbe 10000....takrat bo pa res gužva..ko bo prvi v cilju bodo zadnji komaj štartalikaže jezik

sh4rk 18.05.2012 15:04

baje da v amerik jih pride tud do 30000 na start :D

boyan64 18.05.2012 15:24
na krogu okoli Vrbskega jezera (dan brez avtomobilov) je bilo v celem dnevu baje 40.000-50.000 kolesarjev.
meXem 18.05.2012 15:32

Koliko pa je bilo kaj lani kolesarjev na velikem eko-maratonu v MB (114km) ??

TEX 18.05.2012 22:15

Ne velik , mogoče 200.

Je pa špica maraton.

gumpy 18.05.2012 23:04
@meXem:

Koliko pa je bilo kaj lani kolesarjev na velikem eko-maratonu v MB (114km) ??

Na velikem 2.eko maratonu v MB je bilo skupaj z menoj 316 kolesarjev.

Bilo je odlično organizirano, označena proga, okrepčevalnice na nivoju. Spoznali smo tudi nekaj avstrijskih cest in mi z ljubljanskega konca tudi lepe štajerske kolesarske ceste in klance kul

Sploh pa: ni bilo potrebno priti eno uro prej na štart, da bi bil dovolj spredaj na začetku zaprte vožnje, ko so (na Franji) vsi nervozni in bi radi že na Roški cesti izvedli kak leteči šprint. Ni bilo padcev zaradi množice rekreativcev, ki si zadajo za svoj cilj: prekolesariti maraton Franjo (enako kot zlesti 1x v življenju na Triglav, čeprav je še mnogo lepih gora, kjer ni gneče)-ne glede na (ne)pripravljenost, ne glede na (ne)obvladovanje vožnje v skupini.

Zato se sam izogibam veliki Franji in grem raje na maraton Alpe, eko maraton, maraton češenj, maraton treh občin, malo Franjo... in podobne maratone v Avstriji, kjer ni prva prioriteta organizatorja podirati rekordov s številom prijavljenih, ampak te pritegne lepota maratona. Tako se že avtomatsko naredi selekcija pri številu prijav zaradi zahtevnosti maratona. Tako pa je posledično manj stresa, manj padcev, manj kletvic v zaprti vožnji,...

lp

meXem 18.05.2012 23:09

Hvala za tako podroben opis :)

Se vidimo!

Primož Hočevar 22.05.2012 08:54

A se da udeležiti maratona brez prijavnine, zgolj na "lastno odgovornost" ? (kot za svoj trening) ... V časovnici znotraj ene ure najhitrejših ...

Atorz 22.05.2012 10:47

Vse se da, samo pazi! Na določenih odsekih organizator postavi pobe s paintball puškami. Tisti brez številk se vozijo obarvani ;)

Ban 22.05.2012 10:54
@Atorz:

Vse se da, samo pazi! Na določenih odsekih organizator postavi pobe s paintball puškami. Tisti brez številk se vozijo obarvani ;)

Jap, pa vsako leto imajo drugo barvo. Sosed ima dres že čisto mavričastnasmeh

Primož Hočevar 22.05.2012 10:57

Ti to resno, ali je to kak hec!?v zadregi

badluck4u 22.05.2012 11:06

^^sarkazem detektor maš pa u kurcu ;)

boyan64 22.05.2012 11:07
@swicak:

Ti to resno, ali je to kak hec!?v zadregi

nasmeh,, nasmeh

Samo ne vem kako je v primeru če en tak povzroči nesrečo? 

Primož Hočevar 22.05.2012 11:14

2x sem imel štartno št. v žepu in fasal nisem nič ... nedolžen

Truplo 22.05.2012 11:23

Mene več ne bo... kot je že eden zapisal, niti se pošteno ne štarta, pa se že izvajajo "ludorije". Za ta denar se peljem lepo do Podplata, preko v Poljčane in nazaj, proti koncu pojem pico in spijem dve pivi in rezime: nič nervoze, nič pažnje do drugih kakor njih do mene, peljem, kakor se mi zdi ljubo hitro in še kaj. In prišparam še eno 50 eur za  bencin in kakšno malenkost.

Na sami Franji so pomembni prvi trije v vsaki kategoriji, ostali pa samo, da jim nosimo denar. V vseh letih niso uspeli, kolikor se spomnim, niti enkrat izvesti kakšno žrebanje za vse udeležence (pa ne me narobe razumeti, da se mi gre za par nogavic ali kakšno knjigo oz. rokavice). Če imaš srečo, da si vsaj v prvi polovici na cilju še dobiš mogoče plac pod streho, kakšnih reklamnih jogurtov ali lučk itak do takrat že zmanjka in še se kaj najde. Na koncu po nekaj dnevih izveš, da so se ta "profiji" šlepali za avtom, motorjem oz. se dali porivati v hrib in slika je popolna.

Vslede vsega, čemu bi en "repar" poput mene hodil tja in nosil denar v okolje, katero je že itak proti mojemu bogato, kot bi bil v Luxemburgu?

boyan64 22.05.2012 11:27

Lani je pa res sladoleda zmanjkalo že zelo kmalu. Nisem bil tako pozno v cilju, sem šel lepo na makarone in si rekel sedaj pa še ležerno na sladoled......Ja če bi ga še imeli...krik

dogma 22.05.2012 11:27

a vas silijo na ta maraton??????????neodločen

Truplo 22.05.2012 11:37
@dogma:

Kaj hočeš s tem povedati na "forumu". A to, da so dovoljeni samo "pozitivni" komentarji? Živi in pusti tudi drugim živeti se pravi. Kakor vsem ni všeč določena knjiga ali slika, tako je tudi z maratoni ali tekmami.

Tako, da se malo zresni!

Truplo 22.05.2012 11:41
@boyan64:

Lani je pa res sladoleda zmanjkalo že zelo kmalu. Nisem bil tako pozno v cilju, sem šel lepo na makarone in si rekel sedaj pa še ležerno na sladoled......Ja če bi ga še imeli...krik

Pa saj je sladoled ali kakšno žrebanje še najmanjši problem. Vsaj meni je tista nervoza v prvih 40, 50 kilometrih enostavno v teh letih preveč. Da stalno paziš na nekoga, seveda ta isti tudi nate... utrip imam preko 160 in to na delu proge,  ko je gneča. Pozneje, ko se hitrost kar solidno navre in je v skupini pet, šest, deset kolesarjev ta vsaj pri meni pade. Enostavno pravim, da se tega več ne grem.

Jeb... stotnijo tistih,kateri hočejo na takem maratonu pokazati, kaj so sposobni napram navadnim reparjem. Ne vem, čemu niso uspeli v klubih oz. se tudi sedaj ne odpravijo tja? Čim so organizatorji uvedli čipe je bilo z rekreacijo konec! In da na koncu maraton poimenujejo še po nekem Belgijcu? Nekako bi še prežvečil, če bi ga imenovali makar po Kardelju ali gromovniku Stanovniku, tole pa ravno ne!

Če bi bilo organizatorjem kaj za tiste bolj v ozadju, ne bi organizirali dirke, na 15 minut bi lepo spuščali po tristo, štiristo kolesarjev (kakor v Wildonu) in to je to. Mislim tudi, da ne bi bilo pretirano manjše število kolesarjev. kvečjemu stotnija "poludelih"... več pa bi bilo navadnih rekreativcev, kateri se sedaj tudi izogibajo maratona. Moje mnenje!

dogma 22.05.2012 11:44
@Truplo:
@dogma:

Kaj hočeš s tem povedati na "forumu". A to, da so dovoljeni samo "pozitivni" komentarji? Živi in pusti tudi drugim živeti se pravi. Kakor vsem ni všeč določena knjiga ali slika, tako je tudi z maratoni ali tekmami.

Tako, da se malo zresni!

ja ne vem kaj misliš da bo,če trupleka ne bo na ta maraton organizator bo zdaj odpovedal franjo al kaj,vsako leto je ista pesem zaradi IQ ki ga imajo kolesarji žal je ta zelo nizek in se pač to dogaja kar se pač in vsako leto je več kolesarjev tak da če koga ne bo se ni za sekirat!

boyan64 22.05.2012 11:50

Truplek saj je za vsakega nekaj. 
Tisti ki želijo dirkati se itak zaletijo naprej, tisti ki malo manj dirkamo smo nekje v sredini, ostali pa gredo lepo rekreacijsko in so zadaj, se ustavljajo na postojankah....itd... Si lahko vsak najde svoj prostor in kaj bo počel na maratonu.

Če pogledaš rezultate prejšnjih let pridejo nekateri v cilj 2-3 ure za prvim. Torej so šli popolnoma rekreacijsko.

Bugo14167 22.05.2012 11:50

No, ne bit sovražno nastrojeni en proti drugemu. Verjetno je hotu povedat, da zaradi gneče in oddaljenosti (mislim da je iz Prekmurja) se mu ravno ne splača hodit na Franjo. Seveda obstajajo različni maratoni, ki imajo po mojem mnenju drugačen namen. Franja je pač znana po tem da se gre na polno in se marsikdo repenči. Verjetno je ta maraton tudi prešel meje športa in gre tudi za velik zaslužek in pozabijo na prvotni namen - druženje ljubiteljev kolesarjenja.

Ostali maratončki so pa kolikor tolk kulturni - Zame eden lepših so Češnje naslednji vikend 2.6.2012.

Če se pa gleda štartnino in organiziranost (+kaj nekdo lahko dobi za svoje plačilo štartnine)- pa priporočam enkrat obisk Wildon maratona - pa bomo pol lahko cedil sline na dobri organizaciji :)

copi 22.05.2012 12:25
@Truplo:

Mene več ne bo... kot je že eden zapisal, niti se pošteno ne štarta, pa se že izvajajo "ludorije". Za ta denar se peljem lepo do Podplata, preko v Poljčane in nazaj, proti koncu pojem pico in spijem dve pivi in rezime: nič nervoze, nič pažnje do drugih kakor njih do mene, peljem, kakor se mi zdi ljubo hitro in še kaj. In prišparam še eno 50 eur za  bencin in kakšno malenkost.

Na sami Franji so pomembni prvi trije v vsaki kategoriji, ostali pa samo, da jim nosimo denar. V vseh letih niso uspeli, kolikor se spomnim, niti enkrat izvesti kakšno žrebanje za vse udeležence (pa ne me narobe razumeti, da se mi gre za par nogavic ali kakšno knjigo oz. rokavice). Če imaš srečo, da si vsaj v prvi polovici na cilju še dobiš mogoče plac pod streho, kakšnih reklamnih jogurtov ali lučk itak do takrat že zmanjka in še se kaj najde. Na koncu po nekaj dnevih izveš, da so se ta "profiji" šlepali za avtom, motorjem oz. se dali porivati v hrib in slika je popolna.

Vslede vsega, čemu bi en "repar" poput mene hodil tja in nosil denar v okolje, katero je že itak proti mojemu bogato, kot bi bil v Luxemburgu?

Se podpišem

TEX 22.05.2012 12:37

Se kar strinjam Truplo , od kar je maraton v BTC je za nas kolesarje finančni nateg , za Ljubljano , BTC in ostale pri koritu pa samopromocija in samohvala.

Da ne omenjam varnosti za nas udeležence tja do Vrhnike.nagubano čelo

lancearmstrong 22.05.2012 13:11

zato pa ne hodim na Franjo zadnje 4 leta in me tudi ne bo več nikoli.....alpe so pa zakon gužve nobene .če pa že je se pa na jezerskem vse porazgubi...

Primož Hočevar 22.05.2012 14:12

Sam to, kar je napisal Truplo drži, kot pribito! Sploh tisti štart je neka prava zmešnjava. Da sem med prvimi v vrsti(tistimi, ki nimajo bonitet s prejšnjega leta uvrstitve), moram priti kar debelo uro pa pol prej na štart in tam na mestu stat oz. čakat na uradni štart maratona. Do takrat(če nimam koga ob sebi, ki stoji tam samo zato, da me pita), prej dehidriram in podobno. Kvalitetno speljati dirke brez dveh polnih bidonov v vročini, pa ni mogoče.

Torej, če sem v LJ doma in želim kvalitetno pojesti zajtrk in priti na štart v ugodnem položaju, moram ustati najmanj ob 5 30 zjutraj in to je neke vrste stres. Skratka ta franja ne postaja več neka kvalitetna prireditev z namenom, da se kolesari kvalitetno, pač pa nek šov z raznim šminkiranjem in kdo da več, ...

Mislim, da maraton Alpe je še edina prava kolesarska prireditev, kar se tiče "razkošja" in pomenljivosti na nivoju, kjer se da dan preživeti, kot kolesar in ne kot kos pečene klobase, ki se drenja za "preživetje" od LJ do Vrhnike, za nameček te na koncu MOL še fajn prežveči in izpljune.

macscott 22.05.2012 14:19

...No, ste se pa lepo razpisali. Letos verjetno  zadnjič na Franji, samo še na ALPE. Tudi Vršič sem zamenjal z Mirno (Črnomelj). Lisca pa še vedno ostane, da ne govorim o Kum-u.

1 2 3 ... 7
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI