@Berlingo:Tole si preberi:
www.bicikel.com/forum/34805/rekreativca_na_turi_ljubljana_izola.html
@Berlingo hvala za link! Sem iskal po forumu pa nisem našel
Evo mi danes iz Žalca v Koper . Super tura dolga točno 185 km , 4 kolesarji , za pot pa smo neto porabili 10 minit manj kot 6 ur , kako uro pa smo si vzeli za postanke. Višincev se pa nabere za 1260 m. Ceste skoraj prazne , malo moteč prehod skozi Ljubljano , drugače pa od vrhniškega klanca pa do Kopra prava uživancija . Da je ja blo vse fajn je poskrbel še veter v hrbet na primorskem koncu.
ja tex hvala ko poveš,da greste v koper....
S kolegi jo 22.6. žgemo do Pirana, predviden je 1 postanek za kavo v Senožečah, potem pa spust do Pirana. Sam za tako pot brez postanka porabim 4 ure 35 minut, upam da mi pridemo dol v 5 urah. Hrana? Zvečer ene testenince, pa zjutraj ene, pa en gel za krizo.
Za nazaj 24.6. bo pa bolj počasna varianta, več postankov... se ve zakaj.
@TEX:Evo mi danes iz Žalca v Koper . Super tura dolga točno 185 km , 4 kolesarji , za pot pa smo neto porabili 10 minit manj kot 6 ur , kako uro pa smo si vzeli za postanke. Višincev se pa nabere za 1260 m. Ceste skoraj prazne , malo moteč prehod skozi Ljubljano , drugače pa od vrhniškega klanca pa do Kopra prava uživancija . Da je ja blo vse fajn je poskrbel še veter v hrbet na primorskem koncu.
nekaj podobnega sem vozil za prvomajske praznike...sam...Celje Ankaran...190 km, 6 ur, dvakrat postanek na pumpi za doping...drugače pa izotonik, banana, ploščice, pa ena injekcija od redbulla...vse fajn razen 'prehoda čez Lj'...ti vzame nakaj časa in živcev...aja, pa od Postojne do morja pričakuj veter...iz bilo katere smeri...jaz sem ga na nesrečo fasal u prsa, seveda...
Okoli postojne, oziroma Nanosa se začne burja. Meni je lansko leto tako pihala v prsa ko sem kolesaril proti Kopru, da se niti premaknit nisem mogel. Takrat mi je padlo marsikaj na misel. Malo v hecu. Tudi moja prehrana je podobna vaši, testenine, banan, čokolda, izotonik in seveda kdaj redbull.
Je kdo že šel iz posavja? Katero pot ptiporočate?
V soboto sem pičil iz Lj-Kp. Čeprav je malo pihal JZ veter v prsa je bilo super, na poti sem srečal mnogo sokolesarjev in vreme je bilo odlično, hladen vetrc v prsa :) (res pa je da sem bil od 9:20 že dol preden je pritisnila vročina) , povprečna okol 30 km/h.
Za cesto nimate kaj skrbet, bivša magistralka je raj za kolesarje in motoriste, na poti mogoče 10 avtov vse skup. Z vetrom je pa res tako, da če rečejo vremenarji JZ potem imaš v prsa, lahko pa rečejo tudi SV (burja) potem pa je veselica, ker lah leti iz Lj-Kp tudi 35km/h povprečno brez prevelikega napora,....
Če gre kdo v soboto 21.6.2014 s kolesom na morje naj se javi za družbo. Štart iz Ljubljane okol 6h zjutraj pa čez Vrhniko,Postojno ,Knežak,Jelšane,Rupa pa do Rijeke na Hrvaškem mogoče še celo do Bakra ali Krškega mostu. Če je kdo za turco naj se javi za družbo.
lp
@plamencek2:Če gre kdo v soboto 21.6.2014 s kolesom na morje naj se javi za družbo. Štart iz Ljubljane okol 6h zjutraj pa čez Vrhniko,Postojno ,Knežak,Jelšane,Rupa pa do Rijeke na Hrvaškem mogoče še celo do Bakra ali Krškega mostu. Če je kdo za turco naj se javi za družbo.
lp
Jaz grem tudi v soboto 21.6. na morje! Sicer ne grem v Rijeko, temveč do Portoroža, tako da se lahko do Postojne skupaj peljeva.
Sem pa iz Dragomlja in sem lahko okrog 6h v Lj.
Info na ZS!
Zanimiva ponudba ! sem ti odgovoril na poštni predal.
Super je bilo danes!
S plamenckom2 sva se dan prej preko foruma ''pofočkala'' in danes zgodaj (ob 6h) z Lj.-Polja štartala v hladno, megleno in od nočnega deževja mestoma še mokro cesto. No, ko sva se končno rešila ovinkov, semaforjev in križišč Ljubljane, se nama je odprlo in kot bi mignil sva že grizla v prvi klanec nad Vrhniko.
Megla se še kar ni hotela raspihati, zato so očala počivala v žepku na hrbtu. Skozi Napoleonov drevored pred Logatcem naju je (kot vedno) precej prerukalo in do konca sva se prebudila. Proti Planini pa se je (končno) sramežljivo pričelo kazati sonce. Kolesarjenje po jutranjem soncu in brezvetrju pa je itak prava poezija Tako sploh opazila nisva, da sva brez problema že prevozila ''kačje ride'' in hop-pa sva pila kavico v Postojni.
Tu sta se najini poti razšli. ''plamencek2'' jo je pičil levo proti Rijeki in do bakarskega zaliva, jaz pa naravnost v Portorož.
Do Portoroža je bilo res čudovito kolesariti. Sploh v res idiličnem jutru in po cestah, ki danes bolj samevajo kot, da so prometne.
V Portorož sem prišel po 4 urah in 45min bicikliranja in prevozil 143km.
Pa še kdaj!!!
Lani sem šel sam v Split iz Ptuja. Slabih 500km v dveh dneh. Noge bile dobre, le rit je problem. Skupaj v dveh dneh 17h na kolesu, tak da je blo kar na izi. Skupaj pa 6300 višincev. Letos v planu tud obisk morja v enem dnevu, a še bolj ekstremno - 360km. Bomo vidli če bo šlo.
@tiki46: Letos imam zeljo it iz Krskega na Pag(Gajac) s kolesom. Vendar me je mal strah magistralke ob morju(100+km) in vrocine. Je kdo ze naredu podobno turo in ma kaksen nasvet?
Jast sem šel, 3 leta nazaj, iz Škofljice v Zadar, čez otok Pag(trajekt). Do Senja ni nobenih problemov(šel sem v smeri Kočevje-Delnice in čez Velebit v Novi Vinodolski), problem, vsaj zame, pa je Jadranska magistrala...scary as hell. Šel sem v začetku Avgusta, prometa kok češ, najhuj mi je blo tam okrog Golega otoka, kjer je kar visoko(prepad) in si skos ob robu tiste kamnite ograje
Drugač pa ni neke panike
Pozdravljen,
če se hočeš izogniti magistrale, pojdi na otok Krk do Valbiske, na trajekt za Rab, nato v mesto Rab, nato z malo ladjico (za vozni red glej Rapska plovidba) v Lun na Pagu in nato preko Paga do Gajca. Zelo lepo, sicer na Krku kar precej prometa, vsekakor pa ni niti slučajno tako izpostavljeno kot na magistrali (sicer pa tudi tam ni panike, se navadiš).
Dado75, Velebit se začne malo kasneje (ne verjamem, da si delal tako velik ovinek nazaj v Novi Vinodolski in potem spet do Senja in naprej).
@MrBlue:Pozdravljen,
če se hočeš izogniti magistrale, pojdi na otok Krk do Valbiske, na trajekt za Rab, nato v mesto Rab, nato z malo ladjico (za vozni red glej Rapska plovidba) v Lun na Pagu in nato preko Paga do Gajca. Zelo lepo, sicer na Krku kar precej prometa, vsekakor pa ni niti slučajno tako izpostavljeno kot na magistrali (sicer pa tudi tam ni panike, se navadiš).
Dado75, Velebit se začne malo kasneje (ne verjamem, da si delal tako velik ovinek nazaj v Novi Vinodolski in potem spet do Senja in naprej).
Morda pa je bil Gorski Kotar?
@MrBlue:Pozdravljen,
Ceste po Krku, Rabu in Pagu so 3x bolj nevarne od Jadranke!
Magistrala super za vozit pred ali po sezoni
@deco:Magistrala super za vozit pred ali po sezoni
Takrat je samo še boljša...
Govorim za odsek med mostom na Krk in Paklenico! Seveda, če kdo misli drugače, se ne mislim kregat... :)
@DaisyDejzi:@MrBlue:Pozdravljen,
Morda pa je bil Gorski Kotar?
Bravo ...mau sm zamešu imena...Gorski Kotar je ja, ne Velebit
Jutri grem na pot od Velenja do Crikvenice pa me zanima ali se da pridet čez mejni prehod Jelšane, ker je potem avtocesta takoj za mejnim prehodom, če ima kdo izkušnje bi ga prosil za odgovor ali priporoča kdo kakšno drugo pot.
Če maš rad višince...Velenje-Celje-Sevn ica-Trebnje-Žužemberk-Kočev je-Fara-Delnice-Fužine-Crikve nica
Primož69 hvala za odgovor, sem šel lani čez gorski kotar, letos grem raje po lažji poti, ko ni toliko višincev :)
@Alcomp176:Jutri grem na pot od Velenja do Crikvenice pa me zanima ali se da pridet čez mejni prehod Jelšane, ker je potem avtocesta takoj za mejnim prehodom, če ima kdo izkušnje bi ga prosil za odgovor ali priporoča kdo kakšno drugo pot.
Takoj za mejnim prehodom med plastičnimi bankinami zaviješ levo. Tako se priključiš na staro cesto do Rupe. Tam zaviješ levo na Petrolejko...naprej pa verjetno veš!
Sicer pa imam sam najraje pot čez Kočevje, Delnice...
Pot prevožena do Crikvenice, če koga zanima takoj od meje zaviješ desno (označeno s prometno tablo) in prideš po ozki asfaltirani cesti do Rupe ni potrebno kršiti cestnih predpisov, samo tako za informacijo če bo koga zaneslo na to pot.
Zdravo!
Aja pa kolo je tipa treking ;)
Enkrat v naslednjih tednih ko bo čez vikend lepo vreme, nameravam iti s kolesom na morje. Sem rekreativec in ponavadi delam približno 50km turce v 2 urah 1x na teden. S povprečno hitrostjo okrog 27 km/h Za to pot ponavadi porabim kakšno frutabelo in okoli liter cedevite (odvisno od vročine). Kakšno hrano mi priporočate za pot od Ljubljane do Portoroža?