Rečeno , storjeno !!
Sobota 23.06.2012
Col du Telegraphe , Col du Galibier ( 97 km , 2160 višincev )
Slike :picasaweb.google.com/franci.osterman/ColDuTelegrapheColDuGalibierFrancija2362012
Nedelja 24.06.2012
Alpe d Huez , Col de la Croix de Fer ( 102 km , 2950 višincev )
Slike : picasaweb.google.com/franci.osterman/AlpeDHuezColDeLaCroixDeFerFrancija2462012
Ponedeljek 25.06.2012
Col d Izoard ( 52 km , 1300 višincev )
Slike : picasaweb.google.com/franci.osterman/ColDIzoardFrancija2562012
Lp , Billy
as!!!
@GG31:as!!!
pardon, se popravljam...VSI 4. ste ASI...!!!
vsa čast!
uh z užitkom sem pogledal fotke...in se spomnil na moje lanskoletno kolesarjenje na L etape'd'tour po teh koncih....
Ugotavljam da sem taprav slovencl,me je sama FOVŠARIJA. Hvala za fotke.
Tako lepo si pofotografiral in opisal vse, da sem na pol že bil tam.
@biIly:No , pa je le prišel dan , ki ga nestrpno čakam kar nekaj let...
Torej , danes se 4 sodelavci odpravljamo na pot proti Francoskim alpam in sicer imamo v planu kolesariti 3 dni po prelazih znanim predvsem zaradi dirke Tour de France.
Če bo šlo vse po planu bomo v soboto na Col d Izoardu ( 2361 m ) , v nedeljo na Alp d Huezu ( 1815 m ) in Col de la Croix de Fer ( 2068 m ) v ponedeljek pa nas čakata še Col de Telegraphe ( 1570 m ) in Col de Galibier ( 2642 m ).
Adrenalin že narašča...
Pol smo se kje srečali!!??
lp
mv
KRASNO! V vseh teh krajih sem že smučal in vsako leto si rečem, da bom sem šel še poleti, gonit seveda... in sedaj tale krasna reportaža... kar lepo si naredil lušte :)
mam pa nekaj vprašanj seveda: suport... brez tega, da kdo vozi avto po trasi verjetno ne gre? al ste startali v istem kraju, kot potem nehali gonit v istem dnevu? približna cena po glavi? ste rezervirali v naprej al sproti? hvala!
Lepo, fajn je kolesarit v tek koncih.
Galibier zagotovo nekaj posebnega zaradi svoje dolžine. Ob močnem vetru rekreativca čaka skoraj 2 uri vzpenjanja.
Zame najlepši klanec, ki sem jih kadarkoli prevozil, pa zagotovo Izoard.
Res pa je, da lansko leto časa za fotkanje ni bilo :) Zagotovo pa se tja v francoske Alpe še vrnem :)
N.O.R.E. fotke!!!
Tole bo moj naslednji izziv. Definitivno!
evo bom kr sem notr prilepil moje in Mat-ove lanskoletne dogodivščine v teh koncih
upam da ne bo zamere
Sopsičar, lep dogodek in doživetje. Ti kar malce zavidam.
Kdaj imaš namen izvesti podoben podvig, da bi se vam lahko pridružil.....to moram videti.
@keepon:Sopsičar, lep dogodek in doživetje. Ti kar malce zavidam.
Kdaj imaš namen izvesti podoben podvig, da bi se vam lahko pridružil.....to moram videti.
nasledn let se z MAT-om menva da bova šla na tour pogledat kraljevsko etapo....glede na to da bo 100-ta obletnica....bo moralo bit nekaj posebnega tko da bo padel kak tak vikend....šotorček..kemp..pa lepo ene tri dni uživancije na kolesu in ob progi....za s ekej dogovorit ne bo problema hehehe
@kostolomc:@keepon:Sopsičar, lep dogodek in doživetje. Ti kar malce zavidam.
nasledn let se z MAT-om menva da bova šla na tour pogledat kraljevsko etapo....glede na to da bo 100-ta obletnica....bo moralo bit nekaj posebnega tko da bo padel kak tak vikend....šotorček..kemp..pa lepo ene tri dni uživancije na kolesu in ob progi....za s ekej dogovorit ne bo problema hehehe
I'm definitely IN. Count on me.
@kostolomc:evo bom kr sem notr prilepil moje in Mat-ove lanskoletne dogodivščine v teh koncih
upam da ne bo zamere
Všeč mi je, ko oblečete dres Slovenije in s tem promovirate našo lepo državico. Tudi na cestah se videva vedno več dresov SLO.
LEPO
tudi čez vikend v Dolomitih bom v tem dresu...sm ga prov za take zadeve nabavil.....sej lani me je tam v Franciji prov zarad dresa un američan ogovoril...
Čudovite fotografije, kako ste pa mogli uživati vam kar zavidam.
@k.r.e.g.l:KRASNO! V vseh teh krajih sem že smučal in vsako leto si rečem, da bom sem šel še poleti, gonit seveda... in sedaj tale krasna reportaža... kar lepo si naredil lušte :)
mam pa nekaj vprašanj seveda: suport... brez tega, da kdo vozi avto po trasi verjetno ne gre? al ste startali v istem kraju, kot potem nehali gonit v istem dnevu? približna cena po glavi? ste rezervirali v naprej al sproti? hvala!
Če obsataja možnost suporta ga toplo priporočam. Vse skupaj je veliko lažje , ni se ti treba vračati po istih cestah vse kar rabiš imaš takoj pri roki in posledično veliko več vidiš in doživiš.
Rezervacij nismo imeli , vse smo poiskali na mestu samem.
Kostolomc : La fantastic !
Šele par dni je od tega , pa so mi šle kr kocine pokonc ob ogledu tega videa
Zgleda, da se je tega maratona udeležil tudi marsikdo, ki ni niti malo natreniran. Drugače ne razumem, da toliko ljudi pešači na vzponu, ki je sicer zelo dolg, a ne ekstremno strm. Nekateri pa pedalirajo tako, da bi blo bolje, da bi šli peš...
@kostolomc:@keepon:Sopsičar, lep dogodek in doživetje. Ti kar malce zavidam.
mi smo tud dve leti kampiral.. maš fajn kempe v tistih koncih.
billy, sj ne rabiš zmeraj suporta :-) si izbereš krožne variante pa ni problema.
recimo, mi smo lansko leto kampirali pod huezom.
potem pa krog le bour d'oisans-croix de fer-st.michel de mouriene-col du telegraphe-col du galibier-col du lautaret-le bour d'oisans
potem zvečer tako lepo zaspiš :-)
@biIly:Kostolomc : La fantastic !
Šele par dni je od tega , pa so mi šle kr kocine pokonc ob ogledu tega videa
hvala enako....k sm vidu slike sm takoj moru mal spomine obujat...čakam da še MAT kej pove ;-))
putain, putain!
@billy, torej si uresničil napoved in odvozil klance po Franciji. Enkratno. Super slike.
Odlična fotoreportaža in to točno teden dni pred odhodom v te kraje.
Mi gremo (pet kolesarjev) s kombijem (od 5.-10.7.) Spali bomo v Brianconu in delali krožne ture. V planu imamo Col du Galibier, Alpe d Huez in Col d Izoard. Ostalo bomo splanirali sproti.
Hvala za lepo foto povabilo, ki tudi meni že dviga adrenalin .
@ktone:Odlična fotoreportaža in to točno teden dni pred odhodom v te kraje.
Mi gremo (pet kolesarjev) s kombijem (od 5.-10.7.) Spali bomo v Brianconu in delali krožne ture. V planu imamo Col du Galibier, Alpe d Huez in Col d Izoard. Ostalo bomo splanirali sproti.
Hvala za lepo foto povabilo, ki tudi meni že dviga adrenalin.
odlične trase , uživajte.
Živjo!
Da ne odpiram podobne teme, bom kar tole izkoristil.
S prijatelji se odpravljamo konec julija v Savojske Alpe, natančneje v Albertvill. Zanima me če je že kdo tam kolesaril, katere prelaze se splača prekolesarit in kje v Albertvillu oziroma njeni okolici je najboljše izhodišče za kolesrske ture?
Hvala za odgovore in nasvete!
Lp!
pojdite v Bourg d'Oisans, cel kup lepih reči.
No , pa je le prišel dan , ki ga nestrpno čakam kar nekaj let...
Torej , danes se 4 sodelavci odpravljamo na pot proti Francoskim alpam in sicer imamo v planu kolesariti 3 dni po prelazih znanim predvsem zaradi dirke Tour de France.
Če bo šlo vse po planu bomo v soboto na Col d Izoardu ( 2361 m ) , v nedeljo na Alp d Huezu ( 1815 m ) in Col de la Croix de Fer ( 2068 m ) v ponedeljek pa nas čakata še Col de Telegraphe ( 1570 m ) in Col de Galibier ( 2642 m ).
Adrenalin že narašča...