Lj smer Prekmurje

Domov > Forum > Lj smer Prekmurje

Lj smer Prekmurje

SORTIRAJ PO:
Terraner 04.07.2012 18:22
Čist na frišno tukaj, pa bom kar direkten. Se najbrž ta vikend odpravljam v Prekmurje, z biciklom seveda. Bi koga zanimalo it zraven?
FlyingAddict 11.07.2012 10:21

Živjo!

Ker nisem vedel kje bi vprašal, sem izbral tole temo, ker ima najbolj primeren naslov.smeh
Torej: S punco sva začela resno razmišljati o tem, da bi se s kolesom iz Ljubljane (natančneje Škofje Loke) odpravila proti Moravskim Toplicam. Vozila bi 2 dni. Se pravi turistični tempo. Prvi dan bi peljala od Škofje Loke do Zreč (tam ima punca neke kolege, ki naj bi jih obiskala in tudi prenočila), drugi dan pa od Zreč do Moravskih Toplic. Vračava se z vlakom.
Sam sem na google maps že delal neko okvirno pot, kjer naj bi se izognila avtocestam, vendar naju še vedno malce skrbi sama prometnost teh cest. Ali kdo izmed vas morda ve kakšna je situacija s prometom na teh cestah in če so kje kakšne boljše alternative. Naj omenim, da vožnja po makadamu ni problem.

Okvirna pot: maps.google.com/maps?saddr=%C5%A0kofja+Loka,+Slovenija&daddr=Zre%C4%8De,+Zrece,+Slovenija+to:Moravske+Toplice,+Slovenija&hl=sl&ie=UTF8&ll=46.424606,15.265503&spn=1.277919,3.348083&sll=46.42367,15.26278&sspn=1.277919,3.348083&geocode=FSVuwAIdME3aACkbOSoIEMZ6RzGVKHl7zlfaRw%3BFUqLwwId6NjqACkd8n0VUnxlRzE5itILN1OWbg%3BFTVUyAIdjIP3ACnPuIjj7ztvRzGRUBTYo-QY4A&oq=%C5%A0kofja+Loka,+Slovenija&dirflg=w&mra=ls&t=m&z=9

Naj dodam še, da kakšnih hudih klancev ne bi vozila, če le ni nujno. mežik

Hvala vsem za odgovore!
Lep dan! 

Truplo 11.07.2012 10:31

Od Škofje Loke do Zreč mislim da nimaš nekega večjega klanca večje naklonine... Trojane tudi niso neki bav-bav oz. gre klanec konstantno gor, če se dobro spomnim.

 

Od Celja do Sl. Konjic in Zreč gre naklonina nekoliko gor stalno, pa spet ni mislim da nikjer preko 4%, razen pri odcepu za Zreče, kjer je nekaj sto metrov vzpona, če me spet spomin ne vara. Mogoče pa bosta kje spodaj?

 

Za drugi dan bi predlagal, da se izogneta poti proti Sl. Bistrici in izven Sl. Konjic zavijeta desno za Poljčane. Takoj je srednje dolg klanček. Tam v Poljčanah je treba najprej zaviti levo in v samih Poljčanah za 120° desno... pridejo Makole, Majšperk in tu je edini vzpon na Ptujsko goro, vendar je lepo speljan na dveh ovinkih in ne prestrm.

 

Potem bosta, če gresta tule, na Dravskem polju, po eno 15 km prideta v Ptuj, morata skozi, vendar ne zavijajta proti Ormožu in Hrvaški meji. Prideta v Ptuj, mislim da sta dve manjši nerodni križišči, prečkati je treba in hudo paziti dokaj prometno cesto Ptuj - proti Hrvaški in eno malo večje, tam levo in po 10 metrih takoj desno in na most preko Drave. Samo ravno, nikakor v tunelček, ker je to cesta za Ormož, čeprav se da priti tudi dol... Po eno 2 km bosta načeloma zunaj Ptuja, morata pa priti misim da do edinega križiča s semaforji, tam ravno in pri križišču, kjer sta v razdalji z druge strani dva stop znaka v razdalji 10 metrov DESNO za Juršince. Juršinci so 12 km od Ptuja, do naslednjega vzpončka je 5 km (Gomila), samo dol, drugi vzponček in pri Žihlavi najbolje desno, da se izogneta vsaj enemu vzponu pri Radencih. Dalje samo sledita smernim tablam, nikar pa proti Ljutomeru, ker je to čisto izven. Pri tistih levo-desno od Žihlave do Ključarovcev, Boreče ali Križevcev je najbolje tudi koga kaj vprašati... Ne bosta zašča in tudi kakšen kilometerček se da prišparati.

FlyingAddict 11.07.2012 11:54

Truplo, hvala za izčrpen odgovor!
Če sem torej prav razumel, med vrsticami praviš, da po teh cestah ni pretirano veliko prometa in se da varno voziti? smeh
Ko sem tole bral, me sedaj res ima, da štartava! Hvala za vso pomoč!

Lep pozdrav! 

Truplo 11.07.2012 12:19

Poglej, vozi se kolikor se vozi. Sigurno od Konjic do Poljčan ni toliko prometa, kakor do Sl. Bistrice do npr. Ptuja... vsaj mislim. Ostalo so vse več ali manj take na pol stranske... imaš možnost večih postankov, tako v kakšni gostilni, kakor na bencinski... da se obnovijo zaloge, kaj malega spočije...

 

Gledam traso, pri Bakovcih ni mostu čez Muro, poišči Dokležovje. Pri Bolehnečici rajši zavij desno... Kokoriči, Križevci, Veržej, preko mostu, Dokležovje ravno, pri križišču (desno Murska Sobota, levo Beltinci) levo in do Rakičan, tam pa je prečica eno 3 km do Moravskih Toplic.

 

V glavnem imaš traso narisano, kot bi prečkal Muro po avtocesti! To pa ne bo šlo oz. nekaj km peš, ker je narejena peš pot in za kolesarje preko mostu, le da ni neke ceste do tam.

princess 11.07.2012 12:55
Tam od Slovenskih Konjic bi vaju jaz tudi čez Poljčane poslala, manj prometa in vzponov, pa še lepša pokrajina...
Kdaj pa nameravata to vozit? Čez vikend ali med tednom? Vama lahko grem za vodiča čez Ptuj ;-)
FlyingAddict 11.07.2012 13:41

Kdaj in kako, nama še visi v zraku. Zdele zaključujeva z izpiti, pol mal morja pa kkšen šiht dobit. Najbrž je pa ideja da bo vikend v igri. Razmišljava o 3 do 5 dneh izleta. Če se odločiva za vodiča,potem veva na koga se obrniti!mežik

Lp! 

alesgumilar 11.07.2012 13:51

Namen imam traso prekolesarit 21.7, če imata namen takrat štartat se lahko zmenimo za družbo. Če je pa še kdo drug zainteresiran prekolesarit traso v enem dnevu, pa prosim da se javi, družba bi mi prišla zelo prav.

Truplo 12.07.2012 07:36
@princess: Tam od Slovenskih Konjic bi vaju jaz tudi čez Poljčane poslala, manj prometa in vzponov, pa še lepša pokrajina...
Kdaj pa nameravata to vozit? Čez vikend ali med tednom? Vama lahko grem za vodiča čez Ptuj ;-)

... no Romana se je že ponudila, da povede "neuke" popotnike preko "nešega ozemlja", he, he... Če bo mogoče, morda pridem nasproti in naša popotnika odpeljem iz Dravske doline na Obmursko ozemlje... kjer bosta lahko izbirala najkrajšo, najlepšo, najtežjo... varianto za pot do Moravskih Toplic.

Terraner 13.07.2012 16:38
Moja proga

connect.garmin.com/activity/197333777

Samo pri ljutomeru gresta desno. Cesta ni kaj dosti prometna in pokrajina je super!

Mimogrede, če kdo kolesari na tej trasi 18.7. se z veseljem pridružim.
bbcad 13.07.2012 20:19

predlagam traso poljčane - majšperk in preko ptujske gore do ptuja, dalje pa po moji trasi
ridewithgps.com/routes/377811
Cesta je v večini kar OK in z malo prometa.

Lp

FlyingAddict 16.08.2012 14:24

Živjo!

Samo en kratek update.
V četrtek prejšnji teden sva res štartala. Prvi dan sva naredila ~120km do Stranic. Zadnjih 10 km prevozila v dežju. Šlo je super. :)
Naslednji dan sva z rahlo bolečimi ritmi krenila proti Podčetrtku. Vmes sva se zapeljala še do Žičke kartuzije in prispela do Podčetrtka po ~80 km.
Tretji dan je bil namenjen počitku in kopanju v aqualuni (kjer sva osvojila tudi tuševo nagrado v spretnostnih igricah :D ), proti večeru pa sva se zapeljala še do Olimja.
Četrti dan je sledil štart proti Ptuju. Spet okrog 70-80 km. Potem malo po Ptuju.
Peti dan sva obiskala Ptujski grad, Ptujske toplice, še malo po starem delu mesta ...
Zadnji dan pa sva se zapeljala še okrog Ptujskega jezera, nato pa na vlak do Škofje Loke.

Števec je na koncu kazal 300 prevoženih km. Vozila sva kar med vasicami in se spretno izogibala prometnim cestam. Bilo je odlično. Naslednje leto zagotovo ponoviva, le druga destinacija! :)

Lep dan vsem! 

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI