Menjalnik je tudi 6700?
Pišuka to pa ne vem
Gledam specifikacijo kolesa (2010.feltracing.com/USA/2010-Product-Catalog/Road/F-Series/F4.aspx), pa tudi ni nikjer posebej navedeno...
Sam sem se s tem vprašanjem ukvarjal nekaj časa nazaj. Ker se nočem sedaj delat pameten bi ti samo svetoval da poslušaš nasvet od jankokočevje. Meni je zelo pomagal z nasvetom in prepričan sem da bo tudi tebi, samo daj mu malo več podatkov, ker vidim da se ti je že oglasil.
jankokočevje evo izkoriščam priložnost in se ti zahvaljujem za zelo dober in uporaben nasvet.
Lp
Ni problema, še kdaj
@ slon, ultegra 6700 short cage je kompatibilna in dela z vsemi cestnimi verižniki od shimana, tako kot duraace od 7900 dalje. Po sliki sodeč je tanova ultegra(sklepam po gonilki, ki je 100% nova) zato ti bo delala brez problema. Nenazadnje furam tudi sam 6700 compact in verižnik 11-28(za švoh pič...)
LP
No, super. Hvala za pomoč
Kak je pa res v tem primeru z verigo?
Jaz imam ultegro sl, kaseti 12-27 in 11-25, za alpe pa sem celo imel 11-28 od kolega in dela vse brez problema, tudi menjalnika ni bilo potrebno nič nastavljanti ker je šaltal v nulo
Ja, enim dela, enim ne, po specifikacijah pa ne gre skupaj, večina kombinacij ultegra ali dura ace, starejše. ne vleče več kot 27, tako kot tudi ne record SC ne vleče 29
Tu igra vlogo samo dolžina ketne. Ketno skrajšaj ali pa podaljšaj za tolko členov, da bo napenjalec bil v funkciji na 11 in 28. Jaz sem vozil 11-30 z kratko kletko , samo moral sem paziti , da se je menjalo po predpisih 11, 12 14 na velikem do 26 na srednjem in 28, 30 na malem zobniku gonilke.
@alpek: Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj vprašal..
Za resne klance si nameravam nabavit eno bolj pusy kaseto. Gledam, da je ultegra lani naredila novo kaseto z razmerjem 12-30, ki naj bi bila združljiva tudi z novim menjalnikom 6700 s kratko kletko, ki ima oznako A na koncu. Prejšnji menjalniki so imeli razpon samo do 28. Kolo je kupljeno letos in ima novo ultegra grupo.
Kolikšna je verjetnost, da imam novi menjalnik združljiv z zobniki do velikosti 30? Ima kdo praktične izkušnje s to kombinacijo?
Sam sem si pred 1 mesecem tudi omislil pussy varianto. Iz Ultegra 6700 11-25 sem kupil 12-30 in dela super.
se pridružujem, letos je druga sezona, ki jo vozim z 12-30 na Ultegra 6700 s kratko kletko, dela brez problema
Hvala za odgovore. Očitno potem deluje s kratko kletko.
Jop, js tudi furam na enih obročih 28, na drugih 30 brez problema, ultegra kompakt, kratka kletka.
Kaseta Ultegra 6700 12-30 ter Ultegra menjalnik 6700 SS-kratka kletka sta povsem kompatibilna dela na compact in double, ne pa tudi na triple, kjer je potrebna dolga kletka.
Pozdravljeni,
rabim pomoč.
V tej temi sem prebral, da kaseta 12-30 paše na ultegra menjalnik s kratko kletko.
A ima mogoče kdo praktične izkušnje, če kaseta 12-30 paše tudi na sramov force menjalnik (mislim da letnik 2010) s kratko kletko?
lp
shimano/sram naj bi pašala skupaj,kolikor jaz vem.....
baje je 28 max
vem da ultegra gre skupaj z 30 ampak samo srednja kletka.. vsaj tko pise pr kaseti katera kletka je potrebna.. zdej iz prakse pa nebi vedu
mam pa jest doma prednji in zadji menjalnik 105 5700, ki podpira 30 max zadnji zobnik, ce te zannima, oboje je novo, se neodprta embalaza
na moji 5700 k jo mam na drugem kolesu drgneta mal zobnika, edino ce bi nazaj pomaknu zadnji menjalnik, da malo odmaknes kolescek na menjalniku stran od najvecjega zobnika
@perci123:Pozdravljeni,
rabim pomoč.
V tej temi sem prebral, da kaseta 12-30 paše na ultegra menjalnik s kratko kletko.
A ima mogoče kdo praktične izkušnje, če kaseta 12-30 paše tudi na sramov force menjalnik (mislim da letnik 2010) s kratko kletko?
lp
Deluje. Na zobnik 30 ti bo v vsakem primeru prestavilo, če bo zadeva rahlo bolj glasna pa tudi ne bo problem, ker praviš da rabiš samo za en dogodek.
Ali deluje zadeva 100% ali ne je v veliki meri odvisno tudi od dolžine nosilca menjalnika. Torej lahko na enemu okvirju deluje bp, na drugemu pa zmanjka malo prostora med zgornjim koleščkom in velikim zobnikom, ampak drugega problema kot da je najlažja prestava malo bolj glasna ni.
Lp
Koliko se vam pozna na klancih razlika med 26 in 28 zobnikom.
@deco:Koliko se vam pozna na klancih razlika med 26 in 28 zobnikom.
Odvisno od tega, koliko je klanec strm...
Strmina nekje tako kot je začetek klanca na Krvavec. Zdaj imam 11-26 pa me zanima če je bistvena razlika med 11-28 ali je boljše 11-32
Jest sm šu iz 12-25 na 13-29 in pomaga v "špici", se pravi furaš na vršič s 23/26 in v zadnjem km vržeš na 29, pa je malce "lažje". Je pa 32 še "lažji" veliko odtehta koliko si pripravljen, če nisi, ti tud 32 ne pomaga dost
pol je že gorc al pa trek
...čeprav za uno strmino na krvavec je 29/32 že kar "mal" prelahka
@deco:Strmina nekje tako kot je začetek klanca na Krvavec. Zdaj imam 11-26 pa me zanima če je bistvena razlika med 11-28 ali je boljše 11-32
Vsekakor 11-32, bolj za kadenco, edino če misliš da boš lahko s 28 nabil +80rpm ala Dopestrong. Na klancih imajo vsi top proji 32 da lahko vrtijo noge, uni uzadi pa vozijo 11-25 s 50-60rpm.
Nameravam zamenjati zadnji verižnik, in sicer Ultegra CS 6700 10s (11-25) z Ultegro CS 6700 10s (11-28).
Za verižnik 11-28 je potrebno uporabiti zadnji menjalnik s srednjo kletko, jaz pa imam sodeč po specifikaciji kolesa: Shimano Ultegra SS Short Cage.
Prosim za tehnično pomoč.