tooo, komaj čakam spet tisti zadnjih 500 metrov
Ja tisti zadni metri so ubijalski :)
ravno zaradi zadnjih metrov se pride na ta vzpon
Točn tko, zarad tistih zadnjih metrov se počutmo kot tapravli klančeri :)
pridem :)
Metliška črnina je zakon :) Je že v koledarju označen, tako da se vidimo...sicer bi pa vzpone s takimi nakloninami kot je zadnjih 500 m gladko prepovedal ;)
ja tudi pridem, še posebej zaradi Metliške črnine . Pa mi recte,kje še dobite ob prijavi liter najboljše Metliške črnine
...v Beeeeeli krajiniiiiii
Se vidimo
sm bil danes gor, me pa zanima, kod bo šla trasa na Radovici- gor poleg pokopališča (tu je namreč še zmeraj en kos neasfaltirane poti) ali poleg cerkve?
@cucek:sm bil danes gor, me pa zanima, kod bo šla trasa na Radovici- gor poleg pokopališča (tu je namreč še zmeraj en kos neasfaltirane poti) ali poleg cerkve?
Trasa bo šla poleg pokopališča... Ampak ne naprej po neasfaltiranem delu, ampak desno da se priključiš na cesto katera pride od cerke, potem pa sledi spust...
@Ruzanc:@cucek:sm bil danes gor, me pa zanima, kod bo šla trasa na Radovici- gor poleg pokopališča (tu je namreč še zmeraj en kos neasfaltirane poti) ali poleg cerkve?
Trasa bo šla poleg pokopališča... Ampak ne naprej po neasfaltiranem delu, ampak desno da se priključiš na cesto katera pride od cerke, potem pa sledi spust...
haha, kako lepo se sliši "spust", no sej je res spust, sm kaj je za spustom, tisto je pomembno
res je, za smehom zmeraj pride jok!
Kolk % klanec pa je na koncu?
@Ban:Kolk % klanec pa je na koncu?
Ruzanc?, Martasan?..?
Drugače pa dost, tulko, da se mi cucki po riti dol peljemo...
@cucek:@Ban:Kolk % klanec pa je na koncu?
Ruzanc?, Martasan?..?
Drugače pa dost, tulko, da se mi cucki po riti dol peljemo...
Hmk, lepih 23% ki traja in trajaaaa , je potrebna že prava tehnika, kako gor prilezt, da se ti ne prvo kolo dvigne
Ko misliš, da se je začela ta strmina, narobe misliš , šparajte najlažjo prestavo do table Krašnji vrh, potem se začne veselica
Glejte, ta vzpon je unikaten, ne najdeš takšnega, zato vljudno vabljeni v prelepo Belo Krajino
@Martasan:Hmk, lepih 23% ki traja in trajaaaa, je potrebna že prava tehnika, kako gor prilezt, da se ti ne prvo kolo dvigne
Ko misliš, da se je začela ta strmina, narobe misliš
, šparajte najlažjo prestavo do table Krašnji vrh, potem se začne veselica
Najboljša tehnika za ta odsek je ciklokros tehnika. Bicikl na ramo i gasa! =)
@Poss:@Martasan:Hmk, lepih 23% ki traja in trajaaaa, je potrebna že prava tehnika, kako gor prilezt, da se ti ne prvo kolo dvigne
Ko misliš, da se je začela ta strmina, narobe misliš
, šparajte najlažjo prestavo do table Krašnji vrh, potem se začne veselica
Najboljša tehnika za ta odsek je ciklokros tehnika. Bicikl na ramo i gasa! =)
taka tehnika včasih tudi prav pride, še posebej, ko je pri tabli za K.v. po cesti za dobro karolo peska
Od Radovice do Krašnjega vrha je problem s peskom zaradi tega, ker niso asfaltirane bankine in se z avtomobili pesek nanese na cesto. Lani so organizatorji ves pesek en dan pred prireditvijo odstranili s ceste, tako da se za to ni potrebno bati!
Bodite pa vseeno pozorni tisti, ki boste hodili gor za trening. Sploh v dolino z glavo! ;)
Jani se žal ne bo mogel udeležiti vzpona, zaradi svetovnega prvenstva, ki se začne takrat. Bo pa poklonil vsaj dva podpisana dresa... Srečne dobitnike bomo pa žrebali na prireditvi.
Vreme zaenkrat dobro kaže, kar je najbolj pomembno. Za vse ostalo pa smo več ali manj že poskrbeli. Tudi metle že čakajo na redarje, ki bodo cesto ročno spucali pred statrom. Opažamo pa da letos veliko več kolesarjev vsakodnevno napada naš klanc. Zgleda, da bo konkurenca še hujša letos.
ŠE EN TEDEN! LEPO VABLJENI!
Danes sem bil na Krašnjem vrhu in tudi izmeril naklon z Sigmo 9,1(ki je zelo natančna primerjano z klanci.muha).Zadnji kilometer je zelo strm vendar ne preseže 17%.Pri tabli Krašnji vrh niha naklon med 13 in 17% in sicer v dolžini 200m tako da se kljub mojim 85kg da zvozit tistih kritičnih 200m.Sicer pa je povprečje klanca 6%.
@bstangelj:Danes sem bil na Krašnjem vrhu in tudi izmeril naklon z Sigmo 9,1(ki je zelo natančna primerjano z klanci.muha).Zadnji kilometer je zelo strm vendar ne preseže 17%.Pri tabli Krašnji vrh niha naklon med 13 in 17% in sicer v dolžini 200m tako da se kljub mojim 85kg da zvozit tistih kritičnih 200m.Sicer pa je povprečje klanca 6%.
![]()
Kar na servis s tvojo Sigmo ali pa nisi bil na pravem klančku
Če se zmoti elektronika se noge ne,
@bstangelj:Če se zmoti elektronika se noge ne
,
2 špički sta 23%, pa ni pokazalo samo meni. Tudi jaz bi raje videl, da je 17%
To je pravi klanček....se vidimo!
Vreme smo naročili... Brez dežja, sonce in idealne temperature za kolesarjenje!
Je pa zanimivo kako klanec zadnjih 500m na videu izgleda čist položen...ko si pa tam, bi pa še kar prestavljal v nižjo pa nimaš kam...
Novoustanovljeni kolesarski klub Metliška črnina v sodelovanju z kolesarskim društvom Metlika, letos organizira 2. kolesarski vzpon iz Metlike na Krašnji vrh za Pokal Metliške črnine. Več pa v razpisu. Tudi letos se nam mogoče pridruži Jani Brajkovič. Lepo vabljeni!
1. kolesarski vzpon na Krašnji vrh 2011