od tiagre kaseta 12-30 mislim da je edina shimano-tova, funkcionira pa tudi na ultegra menjalniku(6600), čeprav ni "po navodilih"-preizkušeno, po pravilih naj bi bila primerna samo za tiagra in en model 105 menjalnika
Na bike24.de sem našel tudi Ultegrin zobnik 12-30. So pa zraven napisane omejitve.
Zamenjas menjalnik za mtb.10redni in isto mores zamenjat zobnike pa je problem resen
Ko sem ravno zasledil tole temo, upam, da ne smetim preveč: kakšna je razlika med 30/25 (če imaš triplo) in 34/28. Če preračunaš, pride 1,20 oz. 1,21, ampak domnevam, da je razlika v praksi malo večja kot na papirju. Hvala za odgovor.
Ban ali veš če se da to ultegro CS 6700 - 12-30 nabavit kje v SLO?
@Jaka_:Ko sem ravno zasledil tole temo, upam, da ne smetim preveč: kakšna je razlika med 30/25 (če imaš triplo) in 34/28. Če preračunaš, pride 1,20 oz. 1,21, ampak domnevam, da je razlika v praksi malo večja kot na papirju. Hvala za odgovor.
Pomojem ni neke razlike, če je na papirju samo 0,01. Tudi če je preračunano s triplo malo lažje, tisti procent dobiš noter z kompaktom, ki je zaradi enega zobnika manj, lažji kot pa tripla.
@vladoV:Ban ali veš če se da to ultegro CS 6700 - 12-30 nabavit kje v SLO?
Ne vem zakaj se je nebi dalo nabavit v SLO. Pokličeš najbližjega prodajalca, ki drži Shimano, in naročiš...
ReepsaaG, lajkam :)
Sem jih že kar nekaj klical, pa so prvič slišali za zobnik s takim razmerjem.Nekateri so se kar hoteli malo prepirati, češ da tak zobnik sploh ne obstaja.
@vladoV:Sem jih že kar nekaj klical, pa so prvič slišali za zobnik s takim razmerjem.Nekateri so se kar hoteli malo prepirati, češ da tak zobnik sploh ne obstaja.
Takšnega zobnika razen za prosto plezanje sploh ne potrebuješ.
@vladoV:Furam 10 redno ultegro zbnik 11-28. Ali obstaja opcija zobnika, da je zadnji zobnik 30 zob. Ali se tak zobnik da kupiti v slo in če ne buta v zadnjo kletko?
Opcija 12-30 Ultegra ali tiagra obstajata.
Na ultegri 6700 deluje.
Veš kaj andrejček74 bil sem poleg v delavnici ko je prišel Valjavec in hotel za na Zoncolan 30 ali pa celo 32. Rekel je tudi, da ko je šel za trening na Zoncolan, da je trpel kot pes. Vi dasoti ga pa prevozite menda na tavelki šajbi-spredaj, da ne bo pomote.
Sedaj pa še za pomoč ali morda veste kje v SLO bi se dalo kupiti to ultegro 12-32.
12-32 ultegra zobnik? Vzameš SLX 10 rednega za gorca 11-32 pa je :D
12-30 je mal smešen prenos, ker je zobnik 30 namenjen težkim klancem in ko prideš gor , ti je potem 12 T premajhna za dol. Zato je 11-30 ta prav prenos za gor in dol. Jaz imam 11-30 z modificirano dolžino verige, tako da dela vse na kratko kletko , vendar po skupinah, tako kot je po predpisih.
.... a na tako hudih klancih je treba tudi za dol gonit ?
@StaraKost:.... a na tako hudih klancih je treba tudi za dol gonit
?
Hudi klanci so relativen pojem. Men je to Vršič in vsi ostali , ki jih ne morem zvoziti z 30-23 T . Meni je 11T z Jezerskega, Trojan, Černivca, v Posavca , z Ljubelja, z Logatca , Črnega kala , v Trst, Ajdovščino in druge dolge klance dol , super, kakor tudi po ravnem če imam dober veter v hrbet.
... saj razumem, zato obstajajo kasete z različno piramido in za vse "normalne" klance je dovolj standardna kaseta. Ko pa se odpravimo na extra vzpon, vzamemo tudi extra kaseto. Ne verjamem, da jo potrebujemo imeti NON-STOP gor .
@Maratonac:12-30 je mal smešen prenos, ker je zobnik 30 namenjen težkim klancem in ko prideš gor , ti je potem 12 T premajhna za dol. Zato je 11-30 ta prav prenos za gor in dol. Jaz imam 11-30 z modificirano dolžino verige, tako da dela vse na kratko kletko , vendar po skupinah, tako kot je po predpisih.
Kdor rabi 30 ne rabi 11 :)
Konec z podjebavanjem , raje dajte informacijo kje v SLO se da nabaviti ultegra 10 redna cs 6700 -12-30??
Kje ste slovenski trgovci?Ali v celi sloveniji ni enega zobnika cs 6700 ultegra 12-30? Če bi znali prodajati bi 100% letno prodali 200 takih cirkularjev. Mi se pa bomo morali očitno jebati z poštnino iz anglije ali nemčije. Koncem leta boste pa jamrali kako vam je padla prodaja in da je recesija. Ponavljam kje v SLO se da nabaviti ta zobnik?
@vladoV:Veš kaj andrejček74 bil sem poleg v delavnici ko je prišel Valjavec in hotel za na Zoncolan 30 ali pa celo 32. Rekel je tudi, da ko je šel za trening na Zoncolan, da je trpel kot pes. Vi dasoti ga pa prevozite menda na tavelki šajbi-spredaj, da ne bo pomote.
Sedaj pa še za pomoč ali morda veste kje v SLO bi se dalo kupiti to ultegro 12-32.
Morda si pozabil, da se kolesarji kot je Valjavec in podobni ne vozijo tja gor na izlet. Za pripeljat tja gor je tudi manj od tega, ki ga iščeš popolnoma dovolj. Če pa se tega klanca res tako zelo bojiš si pač namontiraj triplo in bo potuhe več kot dovolj, pa še 11/53 boš imel za dirke navzdol.
@andrej74:@vladoV:Veš kaj andrejček74 bil sem poleg v delavnici ko je prišel Valjavec in hotel za na Zoncolan 30 ali pa celo 32. Rekel je tudi, da ko je šel za trening na Zoncolan, da je trpel kot pes. Vi dasoti ga pa prevozite menda na tavelki šajbi-spredaj, da ne bo pomote.
Morda si pozabil, da se kolesarji kot je Valjavec in podobni ne vozijo tja gor na izlet. Za pripeljat tja gor je tudi manj od tega, ki ga iščeš popolnoma dovolj. Če pa se tega klanca res tako zelo bojiš si pač namontiraj triplo in bo potuhe več kot dovolj, pa še 11/53 boš imel za dirke navzdol.
Dej spizdi na Brezje k maši in ne serji z takimi kometarji. Če že hočeš še kaj povedati na to temo povej kje v slo se da kupiti ta zobnik drugače pa adijo!
vlado, dej prej preveri, če je 12-30 samo v komnbinaciji z 6700 long cage, nekaj sem bral na to foro
Edit: btw, nikjer, tudi v tujini še ni na voljo, vsaj po mojih virih, za 2013 je to
V Shimanovi specifikaciji ULTEGRA 6700 zobnik 12-30 obstaja, tako da bi se na evropskem trgu že moral dobit.
Vprašaj slovenskega uvoznika za Shimano- GAMA, Krško!
Jaz sem bil 28.julija v Graz-u in sem si kupil zobnik z 32 zobi za 7,60 EU
v tej trgovini:
Ko sem šel na Zonkolan sem odstranil najmanjši zobnik (11z)
Zobnik 32 + distančnik pa sem dodal gor, tak da sem imel potem kaseto 32-12
Na splošno uporabljam 26-11. Če pa grem na kakšen težji vzpon, recimo na Kum, kjer sem bil v nedeljo, pa zamenjam večja dva zobnika in imam potem 28-11
@pinjo73:Jaz sem bil 28.julija v Graz-u in sem si kupil zobnik z 32 zobi za 7,60 EU
v tej trgovini:
Ko sem šel na Zonkolan sem odstranil najmanjši zobnik (11z)
Zobnik 32 + distančnik pa sem dodal gor, tak da sem imel potem kaseto 32-12
Na splošno uporabljam 26-11. Če pa grem na kakšen težji vzpon, recimo na Kum, kjer sem bil v nedeljo, pa zamenjam večja dva zobnika in imam potem 28-11
alo, a mogoče veš, če imajo tud zobnike od campe? Imam namreč starejši 9 redni chorus...
hvala
Furam 10 redno ultegro zbnik 11-28. Ali obstaja opcija zobnika, da je zadnji zobnik 30 zob. Ali se tak zobnik da kupiti v slo in če ne buta v zadnjo kletko?