Po tehtnem prečesavanju interneta, mislim, da je to najboljša oprema in kakovost:
cenejše vzdrževanje ker ni diskov:
www.motorjet.com/kolesa/treki ng-kolesa/cross-line-500-lady. html
(klikni na moško izvedbo)
Oprema je 2012 in veliko močnejša. Če voziš normalno se ti denar povrne, enostavno brez škripanja in pokanja.
Ne verjemi prodajalcem, ker so sami nategatorji. Je pa res več kot plačaš boljše dobiš. Sam za ta denar je to najboljše, pa ne poznam prodajalca. Sam bi si ga kupil a sem to leto zamenjal vse ležaje ter verigo na starem in sedaj je spet nared za 6.000 km.
Kar se KTM-ov tiče so tisti v Hervisu narejeni posebej za Hervis in imajo slabšo opremo, kot če kupiš KTM npr. v BikeCentru (tukaj so KTM z originalno opremo).
Se pravi če pravilno izračunam gre za kolo nekje za 490 EUR in verjemi v resnici tukaj ni popusta. Ta takšno šaro, da dam 490 EUR pozabi Hervis.
www.kingbarcelona.com/en/ktm- life-motion-city-bike-anthrazi t-2012-p-15935.html
Oprema bi morala biti naslednja, če je original KTM:
SPECIFICATIONS:
FRAME Life Alloy T: 1245
Alloyframe Al6061
OffRoad-Disc
FD-Band-TS, Ext: 135QR
FORK Suntour SF12 NEX4610 V4 MLO 700C
Sp: coil Spring, D: mechanical Speedlock
63mm
SHIFTER R Shimano Deore-9/Deore-3
REAR DERAILLEUR Shimano SLX M662
FRONT DERAILLEUR Shimano M430
CASSETTE Shimano HG20-9 11-34
CRANKSET Shimano M431 48-36-26
DISCS Shimano RT53 180/160
FRONT BRAKE Shimano M445/M446 Disc
REAR BRAKE Shimano M445/M446 Disc
RIMS Ryde Taurus
TYRES Schwalbe Tyrago 37-622
HEADSET Ritchey OE Logic Zero Press-Fit
STEM KTM Line AS-021 A-Head 17°
BAR KTM Line JD-442A Lowrizer 31.8
GRIP Comus Ergo
SADDLE KTM VL-3127 /4104
SEAT POST KTM Line SP-612N
Dvomim, da bo gor enaka oprema.
Hvala za vaš tred. Bi se pa opravičil glede napačnih podatkov z hervisa. Danes sem še 1× šel gledat ker mi ni dalo mira. Model je Life Cross in ne motion kot sem napisal. Akcijska cena je 560€, prej 799€. Se splača? Spredaj ma alivio menjalnik, zadaj deore xt, zavore so hidravlične Magura HS...
Je pa belo-oranžne barve in prodajalec pravi da ta model ni bil posebej delan za Hervis, tisti so črne barve :)
Če ima te komponente, potem je to odlična ponudba:
Okvir: Life Alloy T: 1231 Alloyframe Al6061 OffRoad-Hydro FD-Band-TS, Ext: 135QR Vilice: Suntour SF12 NEX4610 V4 HLO 700C Sp: coil Spring, D: Hydr. Speedlock63mm Zadnji menjalnik: Shimano Deore XT Prednji menjalnik: Shimano M430 Prestavne ročke: Shimano Deore Zavorne ročke: Magura HS 11 hydr. Brake Zavore: Magura HS 11 hydr. Brake Magura HS 11 Gonilka, zobniki: Shimano M431 48-36-26 mit Schutzring Nosilec krmila: KTM Line AS-KT3 verstellbar Krmilo: KTM Line JD-442A Lowrizer 31.8 Pedala: Wellgo C127 Sedežna podpora: KTM Line LT2 gefedert Sedež: KTM VL-3127 /4104 Prednje pesto: Shimano Deore M590 Zadnje pesto: Shimano Deore M590 Veriga: Shimano HG53 Kaseta: Shimano HG30-9 11-32 Obroči: Ambrosio Keba Pnevmatike: Schwalbe Tyrago 37-622 Teža: -
To si sprintaj in preveri : vilice, sprednje in zadnje pesto-deore, prestavne ročke deore, menjalniki pa so takšni, kot si rekel
Za ta denar zgleda dobra ponudba. Zavore so hidravlične, dobro primejo, a za vzdrževanje je potrebno iti na servis. Men je dobro kolo sam Avstrijcev ne maram.
Tukaj vneseš svojo višino in dobiš velikost okvirja:
Se
Sej, če ni posebej delan za Hervis potem je original in je to odlična ponudba. Sem pa večkrat že pri njih videl jajca, ki so imela isto ime, kot na netu pa potem en rang slabšo opremo.
Če je ta barva bi to morala biti že kolekcija 2013, ker 2012 je rdeče-sive barve.
2013 model:
www.ktm-bikes.at/trekking/off road/hardtail-alu/life-cross.p hp?lang=DE
Aja gre za dve barvi blo-oranžna ter sivo-rdeča, verjetno je 2012 letnik, vendar še vedno odlična ponudba. Če voziš večino po asfaltu, sploh tolk prevozit ne moreš, da bi uničil takšno opremo.
Tisto kolo, ki sem ti ga jaz predlagal ima npr. za primerjavo:
-en rang boljši sprednji menjalnik
-en rang slabši zadnji menjalnik
-ena rang boljše prestavne ročice
-en rang boljšo gonilko
-iste peste, ista veriga
-en rang boljši verižnik zadaj
-zavore en rang slabše, čepra magura in tektro nista primerljiva, gre za različna koncepta
Vidiš, kot to primerjaš pa spet ni vse tako enostavno.
Majster hvala ti da si si vzel toliko časa in mi pomagal :) Večinoma se vozim po asfaltu, tu pa tam kak fini makadam. Sem sedel danes gor in mi okvir 51 čist fajn paše. Pomoje je 2012 model ker sta še samo 2 na zalogi in zato je taka cena verjetno. Vidim da se razumeš v vse te stvari bol ko jas. Zdaj mi pa odkrito povej, bi ti vzel tak bicikl za 560€? Če ne, kaj je boljše?
xyz, za ta denar je to najboljše, še posebej ker se boš vozil po asfaltu, ne rabiš nekih disk zavor, katerih vzdrževanje potem dosti stane. Tukaj gre samo za okus barve in znamke. Morda bi lahko bil sprednji menjalnik deore a te razlike sploh ne boš čutil, alivio je tud vrhunski.
Po nekje prevoženih ali prej 6000 km ti priporočam, da zamenjaš verigo (glede na raztegnjenost, to ti izmeri serviser ali si pa sam kupiš merilec), po 2 letih ali 10.000 km pa popolno mazanje vseh ležajev. Zavorne obloge menjuješ po izrabljenosti.
Najprej vsem lep pozdrav. Sem nov na forumu :)
Zanima me kakšno kolo bi dobil tam do 600€. Danes sem bil v hervisu pa majo znižanje 30% na vsa kolesa. KTM life motion (mislim da je ta model) mi je padel takoj v oči. Cena 699€ -30%
Bi dobil mogoče kaj boljšega? Kaj predlagate?
Hvala