karbon kolo celotn z rang ultegra, sram rival, al pa campangolo cantaur. Mal si poglej v a2u bikes, vebcompany, Velo, energija bikes domžale, bike center, veb company, spletna trgovina peloton, maxi sport čerin še in še. Za taj gnar se dobi solidn kolo vse ostalo delajo noge
Hvala za odgovore ampak mene sedaj tudi zanima ali jaz rabim vse to? Bom jaz sploh opazil razliko med Shimano 105 in Ultegro, ali pa med Campagnolo Veloce ali Centaur? Dejte mi še prosim povedat kako je s temi 'karbonskimi feltnami'(ki imajo debelejši rob)? A je dejansko kaj na teh feltnah, zakaj so tako drage, ker meni po resnici povedano samo lepo izgledajo.
Saj tudi bmw-ja ne rabiš ker te bo tudi fiat pripeljal povsod.Tudi 20colske feltne na avtu ne rabiš. Enako je pri kolesu več denarja več muzike.Moje priporočilo kupi en soliden karbonski okvir priznanih proizvajalcev,oprema v shimano ultegra ali campa centaur in ene solidne obroče v rangu 350-400€.Verjemi mi da z takim kolesom ne boš imel problemov
Živjo!!
Kopujem novo kolo cca 2000-3000€ , na leto naredim okrog 15k km in bi rabil kakšen nasvet, kaj je sedaj najbolše na trgu za ta denar?
Lp Simon
Kje je pa možen nakup teh koles v slo?
a2u
Postal sem zagret 18-letni kolesarski navdušenec, ki bi se začel z novim kolesom resneje ukvarjati s tem športom. Prvo leto je bilo bicikliranje izvidniške oblike, lani pa naredu čez poletje 2.000 km na rog personal-u =D. Sej šiba, ma 5 prestav zadi ne gre nikamor v grič.
pomoč pas potrebujem pri nakupu kolesa v rangu od 1400-1800 euru. nagibam se k temu da bi kupu nerabljeno kolo, iz sezone 2012, ker pri nakupu rabljenga kolesa, ne vem na kaj bi moral bit pozoren.
mislte, da je to v redu?
Če bo slab nakup me starša fentata.
tale mislim da ti bo kar vredu sam velikost rabiš pravo... pa potem še rabiš če še nimaš pedala in čevlje...
www.eurobike.si/index.php?pag e=shop.product_details &flypage=flypage_new.tpl &product_id=5496 &category_id=184 &option=com_virtuemart &Itemid=98 &lang=sl pa tudi ta je dober sam da je namesto ultrege gor 105 sicer js ti tu ne znam kaj več povedat v razliki koliko pa vem pa ni velika pa še na tem lahko imaš spredaj tri zobnike če se ti to bolj dopade tut dva sta vredo pa več velikosti okvirjov maš navoljo z obema pa nimaš kja sfalit :D
Izbrano kolo je za začetnika odlično. Letos ga je kupil oče in po 3k kilometrih brez problema. Prav lepo kolo je v živo, zgornji bovden je speljan v okviru in zelo lepo izpade.
Drugače pa je sedaj obdobje prednaročil (kar lep popust), mal poglej za akcije modelov 2013.
Nimam nič proti temu kolesu, vendar bi sam raje poizkal nekaj, kar ne vozi vsak tretji ki ga srečaš na cesti. Za 2k je izbira že zelo pestra, sploh v času popustov;)
@LukecKukec:Nimam nič proti temu kolesu, vendar bi sam raje poizkal nekaj, kar ne vozi vsak tretji ki ga srečaš na cesti. Za 2k je izbira že zelo pestra, sploh v času popustov;)
če že to hočeš tega ziher nima velik kolesarjev pri nas
www.roseversand.de/artikel/ro se-carbon-pro-sl-3000-compact- 529368/aid:574975
7,5 kg solidne feltne
hm...sej hvala za mnenje, sam izvirnost alpa eksotika ni tisto kar bi iskal pri prvem kolesu. je pa lepo za videt kej nowga, to pa ja.
@darre:@LukecKukec:Nimam nič proti temu kolesu, vendar bi sam raje poizkal nekaj, kar ne vozi vsak tretji ki ga srečaš na cesti. Za 2k je izbira že zelo pestra, sploh v času popustov;)
če že to hočeš tega ziher nima velik kolesarjev pri nas
www.roseversand.de/artikel/ro se-carbon-pro-sl-3000-compact - 529368/aid:574975
7,5 kg solidne feltne
mmm, kot totalni kolesarski nevednež izjavljam, da mi je kolo všeč
jaz tudi kopujem, pa sem prebral, da ima ful dobre teste.
www.roadbike.de/rennraeder/te st-red-bull-carbon-sl-3000.415 041.d_odc_produkt_datenblatt.9 .htm
sem gledal cannondala pa mi zdej bolj sede rose pa še edini bom pri nas ha ha
dejmo hitro zbrisat temo, da bova bla sam dva. jst ga kupujem. pika,vejca, amen!
mogoče ga pa kdo že ima, pa lohka kaj pove
kaj pa canyon?
tud tega sem že gledal, sam je precej dražji pa še slabše feltne ma
www.canyon.com/_en/outlet/art icle.html?o=A1025841
zdravo mene pa zanima kakšna je kej kvaliteta opreme SHIMANO SORA oz. v kakšen rang spada ?!
no, jst bom kupu rose kolo. velik sem 184cm, od tal do koraka merim 88-89 cm. imam pa 70 kil če to kej pomaga pri izbiri velikosti kolesa. tavam med 57 in 59 številko. pravjo da je bolš izbrat najmanjšo štvevilko, ki je še mogoča, sam nism jst glih profesionalc pa tud nočm de me hrbet boli? to so mere kolesa:
frame size
57cm
59cm
required seat post diameter
27,2
31,6
recommended inseam (in cm)
85-87
88-90
57cm
59cm
A - seat tube length
570
590
B - top tube length
560
570
C - head tube angle
73,5°
73,5°
D - seat tube angle
73,5°
73,0°
Gledat samo razkorak je le del resnice. Tu je še dolžina rok, trupa... Tudi način vožnje do neke mere botruje izbiri okvirja, nadalje se stvari štimajo z dolžino fajfe, položajem in višino sedeža, blokerjev na pedalih... Tudi mere okviraj so približno tako kot številke čevljev, ni 42 pri Nike 42 pri Addidas. Jaz bi na tvojem mestu vzel št. 57, sicer pa tudi superge preden kupiš najbrž sprobaš kako ti pašejo, ali...??
@sokol15
Sora je na dnu ponudbe opreme pri Shimanu kar se tiče cestnih koles. V zadnjih letih jo dajejo celo na kolesa z ravnimi bilancami. Sicer pa to ne pomeni, da je zanič. Pod temo Shimano Sora si lahko prebereš kaj več...
a usak kolesarski copat paše na shimano 105 SPD-SL 5700 PEDALA?
da samo da je cestni
pa ploščice za pedala imaš ne?
freerider.si/index.php?id_izd =2422
priporočam...
Pozdravljeni,
kupujem prvo cestno kolo in rabim malo pomoči. Za kolo sem pripravljen odšteti okol 1500-2000 eur, kupil bom novo kolo. Nikoli nisem bil kolesar sem pa vsesplošni športnik tako da nameravan naslednje leto narediti kar nekaj kilometrov saj nimam težav s kondicijo.
Kakšno kolo in kakšno opremo mi priporočate?
LP Samo