Canondejl Scalpel!!! To je kolo!
Kaj ti je pomembnejše: navzgor ali navzdol ? Hitrost ali uživancija ? Tehnično zahtevnejši spusti ali tekoče enoslednice ? Koliko si težak ?
Po teh odgovorih ti bo že lažje svetovati
lp
za MTB priporočam tale forum... tabla.mtb.si/
Še 1x: Cannondel Scalpel. Pa 29", ker je to zdej modern pa baje da je fajn! Dejstvo je, da rabiš XC kolo, kar Scalpel je. V bistvu je še več kot to. Je polnovzmeteno XC kolo z nizko težo napram konkurenci. Imaš možnost zaklepanja sprednjega in zadnjega amortizerja, tako da na vzponih dobiš čisto trdo kolo, da na vzponih ne izgubljaš energije po nepotrebnem. Na tehničnih vzponih in spustih pa ti zadnji amortizer daje ravno dovolj hoda, da uspešno premaguješ ovire.
Funsport Ljubljana
Scalpel je dobra izbira: glej link spodaj
www.funsports.si/products.php ?catId=161& productId=596
Še za primerjavo podobno kolo 26" od Canyon
www.canyon.com/_en/mountainbi kes/bike.html?b=2560
lp
poglaj si še kešnga Specialized Epic-a
www.factorystore.si/specializ ed-kolo-epic-comp-2012
ali pa Specialized Stumpjumperj-a FSR
www.factorystore.si/specializ ed-kolo-stumpjumper-fsr-comp-2 012
Sam vozm Specialized Epic. Res da imam malo starejši model,ampak ga ne morm prehvalt.
Lp
če boš vozil malo po gozdnih poteh, asfaltu in makadamu, ne rabiš polno vzmetenega kolesa. 29er bo najboljša izbira.
če že Z zadnjim vzmetenjem, potem res kak Scalpel, ampak 26, ker je bolj "soft-tail" filing. Scalpel 29er je že skoraj trail. potem raje hardtaila Flash 29er-ja vzemi, z "mehko" zicštango za udobje. ne boš zgrešil...
pojdi v Fun, verjetno bodo imeli tudi za 2013 testna kolesa (2012 so razprodali), pa lahko poskusiš.
PAZY, se podpišem za 29 ner-ja.
Imam alu, trdak, pa malo "napimpan" s karbonsko sedežno oporo in 710 mm flat bar karbon (krmilo) in dela... dela mehko kot putrček...
prav prejšnji teden sem vozil maraton v Avstriji, pa priznam, da sem se kar smejal od veselja..(prej sem imel fully 26 nekaj let).
No vozim Canyon 29, alu, razmerje: cena /kvaliteta noro dobro..
Če imaš več pod palcem pa seveda Cannondale karbon flash (dobiš 3-ko) Če te zanima kaj več o 29..mi piši...lP
v Fun-u imajo akcijskega Flash 29er-ja 3 za 2.024,25 €
katere velikosti so na zalogi pa nimam pojma. pokliči.
funsports.si/products.php//CC CC//catId=161&prod uctId=612
XT, elixir 9, BB30 gonilka, Lefty - kaj češ boljšga za 2 jurja?
Imam stumpjumper 29" - 2012, krasna stvar, zato priporočam, sploh če ne rabiš polno vzmetenega dobiš takega carbonca za precej manj denarja, vsekakor pa razmišljaj v smeri 29"
Na bolhi se je še nedolgo nazaj prodajal za nizko ceno Scott Spart Pro 29 .... mislim, da bi bil pravšnji zate, pa še velikost je tvoja
Tudi jaz ti predlagam, da pogledaš še za sparkom, ker je super xc polnovzmeteno kolo. Sicer pa gre pri kolesu takega cenovnega ranga bolj za stvar okusa, namreč vsi zgoraj omenjeni bicikli (spark, scalpel, epic) so vrhunski xc polnovzmetenci.
lp. Martin
Predlagam 29er- ja. Sam sicer vozim Specialized Rockhopper Pro 2013 in prav nic ne pogresam polnega vzmetenja. Kolo je fantasticno , cena pa tudi zmerna.
LP
Carpaccho
@pazy: Tale Lefty mi mal sumljivo zgleda, kakšne so pa kaj izkušnje, kvaliteta vpetja kolesa,....
ko ga boš poskusil, ti ne bo več zgledal sumljivo.
@pazy: Tale Lefty mi mal sumljivo zgleda, kakšne so pa kaj izkušnje, kvaliteta vpetja kolesa,....
Če hočeš res realne ocene o kvaliteti, hibah, .... itd. se obrni na kakšnega dobrega serviserja (neodvisnega) ... sicer so informacije na forumih ponavadi malo izkrivljene. (vsak hvali oz. ne rad govori o hibah svojega "konja")
Dejstvo je, da je C.Scalpel tekmovalno XC kolo.
Kot je nekdo napisal, je soft tail (zero pivot) okvir in ima zadaj le 80mm hoda, kar v praksi pomeni da amortizira majhne neravnine ampak še zdaleč to ni namenjeno udobju.
Ker je kolo pure race mashina celodnevne ture z njim odpadejo iz preprostega razloga, ker te bo zaradi prisilne drže in svoje togosti bolel hrbet in še vse ostali deli telesa za katere niti ne veš da jih imaš:)
Na tvojem mestu biti priporočil ne čisto XC varianto kot mogoče bolj kakšen trail ali soft AM kolo z kakšnim kg več ampak z več mm hoda in s tem večjo varnostjo. Če ti niso pomembne sekunde do vrha, in želiš uživat pri spustu potem razmisli v to smer.Izbira za ta budget je velika.
še to: Lefty je XC, maraton vilica. Je med lažjimi in zaradi svoje konstrukcije ima nekatere + kot tudi - (preberi si kakšen forum/review).Sam jo boš težko servisiral, ob redni uporabi ti enkrat na leto servis ne uide.
pozdrav
Ne vem, zakaj bi za makadam potreboval fullyja. V smeri hitrosti in udobja raje razmišljaj o 29erju, trdaku seveda. Sicer pa bo tudi navaden trdak povsem zadovoljil tvoje potrebe. Pa še nekaj denarja boš prišparal in ga raje ponucaj za en zimski kolesarski dopust na Tenerifih
Lefty obstaja že vrsto let!!! Ne poznam primera, da bi kolo "odpadlo" stran al kaj se pač bojiš.
Vsaka tekmovalna vilica pa po navodilih proizvajalca zahteva servisiranje vsaj 1x letno, tako da tudi ta ni izjema kot niti kakšna druga konkurenčna.
@vambomzepokazu:@pazy: Tale Lefty mi mal sumljivo zgleda, kakšne so pa kaj izkušnje, kvaliteta vpetja kolesa,....Lefty obstaja že vrsto let!!! Ne poznam primera, da bi kolo "odpadlo" stran al kaj se pač bojiš.
Vsaka tekmovalna vilica pa po navodilih proizvajalca zahteva servisiranje vsaj 1x letno, tako da tudi ta ni izjema kot niti kakšna druga konkurenčna.
Verjamem, da si Cannondale ne bi privoščil take napake...Tukaj sem bil mogoče mal skeptičen glede vijaka, ki drži kolo. Videl pa sem po testih, da je zadeva fenomenalna. Problem je samo v tem, da me skrbi, da bi pri Scalpelu mogoče na kakšni daljši cestni oz. makadamski turi trpel hrbet, pri Treku, pa naj bi bila geometrija mal drugačna, vsaj tako pravijo v Funu.
Najgrši naslov teme, kar sem jih kdajkoli prebral!!