Izkušnje narekujejo svoje : raje en razred manjši menjalnik in boljša pesta, headset ali kaj podobnega. primer: zadaj imam alivio menjalnik in mi dela bolje kot deore na prejšnjem kolesu..moje mnenje
Če se da, bi prošil še za kak nasvet dejansko teh modelov zgoraj, oz. če se dobi kaj boljšega v tem rangu.
Tuka je še Wheeler katerega mi ponujajo, kot kolo z nekako vredu okvirjem za ta denar:
www.wheelerworldwide.com/prod ucts.php?func=p_detail &p_id=32 &pc_parent=8
Jst tud kupujem gorca... in ravno v takem rangu kot ti
Nisem pa še prišel do tega ali sploh gledat 29'.... ima kakšno prednost??
Za tak dnar se ti splača pogledat tud mal po netu. Rablen gorc tud ni slab, če je bil seveda normalno vožen...
Jst mam dilemo s temi bajki že kake dva mesca. Sam še to gledam, ker se ne znam odločt. Novga, starga, fullya, trgaka... ma nč nevem kaj bi
Od zg naštetih bi jaz CUBE ali GIANTA (dobra geometrija, vilica). Sicer pa nisem nič od naštetega še vozil.
lp
@brainless:Jst tud kupujem gorca... in ravno v takem rangu kot ti
Nisem pa še prišel do tega ali sploh gledat 29'.... ima kakšno prednost??
Za tak dnar se ti splača pogledat tud mal po netu. Rablen gorc tud ni slab, če je bil seveda normalno vožen...
Jst mam dilemo s temi bajki že kake dva mesca. Sam še to gledam, ker se ne znam odločt. Novga, starga, fullya, trgaka... ma nč nevem kaj bi
Če rad sediš visoko pol 29-ka ja.kolega ga ima, prav da se ga moras mal navadit prej. kar se tiče trdaka al unga, hja, če mislis po extremnih poteh vozit( kamenje oz. skale, korenine in drugi težji tereni) potem bi jaz osebno vzel fullya, drgac pa ti iz lastnih izkusenj povem, da je trdak za vsako rabo-zA CESTO in MAKEDAM tudi bolj grob.jaz imam treka, trdaka, spredaj 100mm hoda in ti moram povedat da sem čisto zadovoljen, saj včasih grem tudi kak bolj zahteven teren-in ni problema saj je gorc ane!!! :) Mislim, da ti nebo žal če trdaka kupiš.meni osebno ni nič žal.
Hm, nevem kok rad sedim visoko na gorcu, ker 29ke še nism vozu
Sem imel do zdej 2 gorca in oba trdaka, pa nikol nism bil razočaran. Pač, ljudje smo požrešni in bi še več in še boljše.
Ampak seveda... po zmožnostih (€).
Kar se tiče vožnje z gorcem sva potem kar na istem... občasno na kako zahtevnešo pot, to je pa tud vse.
Poglej si kaj sem jaz dal v svoj ožji izbor med nove trdake:
- www.veb-company.si/izdelek/18 10/cube-attention.html
- www.veb-company.si/izdelek/18 08/cube-ltd.html
Vsi ostali v "ožjem" izboru so rabljeni in fullyji . Za ta dnar dobiš mal sterejšga fullya (600-700), lahko pa novga relativno dobrga trdaka.
Skratka, jst bi ti predlagal Gianta .
Kaj pa Ideal Boommax (komplet Deore XT, RST air vilice ...)? Dobiš ga s popustom za dobrih 600.
@JerryS:Kaj pa Ideal Boommax (komplet Deore XT, RST air vilice ...)? Dobiš ga s popustom za dobrih 600.
Iščem pa ne najdem tega ideala s temi specifikacijami....
Lah prosim pripopaš link?
Hvala!
Poskusi tu:
www.ceho-bike.si/
Živjo, jz vozm gianta, točno tega revel LTD 0,
za ta denar je zame več kot dovolj, vozm ga večinoma po gozdnih poteh, pa tudi po asfaltu leti.
Odlično vodljivo, odzivno, stabilno; tako po suhem kot tudi po mokrem terenu in kakšni korenini vmes
Priporočam zaradi dobre opreme (shimano slx/xt) in vilice (XC28 RL) zavore nimam za komentirat, to so moje prve hidravlične disk... me pa še niso pustile na cedilu tudi v dežju oziroma luži.
Brainless: Si že kaj izbral? Če kupimo dva hkrati sigurno dobimo še kak % popusta. ;)
Sem tudi jaz že kak mesec samo na temu in sem prebrskal že cel splet, sem pa zanalašč dal povezave do uradnih strani koles, da ne takoj spodbudim trgovcev k lastnemu reklamiranju.
Jst sm 29-ko samo probal in zgleda kar OK, je pa cela mrcina proti 26-ki. Večja kolesa, večji okvir.
Glede na članke in mnenja trgovcev zgleda da bojo v naslednjih letih 29ke prevladovale. Dokler se ne spomnejo kaj novega. ;) Sicer vem da gre največ za prodajno muho, ampak če že kupujem, bi rajši vzel nekaj kar bo "popularno" v naslednjih letih, kot nekaj kar je očitno "malo v zatonu".
Kar se tiče tistih povezav z veb-companya, sem skoraj prepričan da modelov 2012 ni več na zalogi. Sem bil tudi jaz zelo zagret za attentiona ampak se ga več ne dobi. Je pa možnost v tem tednu še oddati prednaročilo za modele 2013 in dajo kar vredu popust, zato me mika tisti attention 29, bi bla cena nekako kot sem jo navedel na začetku te debate.
Lexie: hvala za komentar o giantu. Za ta denar ima kolo res vredu opremo gor.
Pogledal sem malo tisti Ideal bommax tudi, pa me zanima kaka je razlika pri okvirju če je aluminij 7005 ali 6061? Imam informacijo da je 7005 nižji razred je to res?
@simooon:Brainless: Si že kaj izbral? Če kupimo dva hkrati sigurno dobimo še kak % popusta. ;)
Sem tudi jaz že kak mesec samo na temu in sem prebrskal že cel splet, sem pa zanalašč dal povezave do uradnih strani koles, da ne takoj spodbudim trgovcev k lastnemu reklamiranju.
Jst sm 29-ko samo probal in zgleda kar OK, je pa cela mrcina proti 26-ki. Večja kolesa, večji okvir.
Glede na članke in mnenja trgovcev zgleda da bojo v naslednjih letih 29ke prevladovale. Dokler se ne spomnejo kaj novega. ;) Sicer vem da gre največ za prodajno muho, ampak če že kupujem, bi rajši vzel nekaj kar bo "popularno" v naslednjih letih, kot nekaj kar je očitno "malo v zatonu".
Kar se tiče tistih povezav z veb-companya, sem skoraj prepričan da modelov 2012 ni več na zalogi. Sem bil tudi jaz zelo zagret za attentiona ampak se ga več ne dobi. Je pa možnost v tem tednu še oddati prednaročilo za modele 2013 in dajo kar vredu popust, zato me mika tisti attention 29, bi bla cena nekako kot sem jo navedel na začetku te debate.
Lexie: hvala za komentar o giantu. Za ta denar ima kolo res vredu opremo gor.
Neee nooo! Upam, da jih imajo ker sem totalno zagret za ltd ali attention (2012). Bom še jaz preveril v trgovini.
Nevem zakaj, ampak se probam izogibati 29ki... stvar navade mogoče . Bi moral imeti testno, da vidim če mi sploh ustreza. Pa nasploh se mi zdi, da bo 26' kolesa kar ostala na tržišči.
Rad bi videl konkretno primerjlano kritiko med 26' in 29' kolesi.
Ni pa slaba ideja glede skupnega nakupa in morebitnega dodatnega popusta... je za razmislit .
Torej ti se bolj nagibaš na 2013 midel attention 29'?
Jst morm še malo premisliti in pregruntati... že tako sem štartal z 300€ bađetom in rabljemi kolesom, na koncu prišel do 650€ bađeta in novo kolo... to je moj max, ki ga bom namenil za gorsko kolo.
Če boš slučajno naletel na kakšno ponudbo se priporočam za link
ker ne vem ravno iz katerega kraja si, ti priporočam da pokličeš v motoset( najdes tudi na netu ) in povprašaš po lanskih modelih. Jaz sem letos januarja, dobil novo kolo, letnika 2011 brez problema. tu imaš številko : 01 7235 265
Trgovina pa je na Prevojah pri Lukovici ( par km stran od AC )
Attentiona sem tudi jaz želel, sem poklical v veb-company in so rekli da ga ni več, zato se odločam za letnik 2013. Kar se tiče bađeta sem tudi jaz približno isto razmišljal, začel sem pri 400€, zdaj sem na 650, če bom še malo poslušal trgovce bom kmalu na 900, ker kao za ta denar dobiš že malo boljši okvir.
Meni se zdijo te zadeve trenutno najbolj sprejemljive:
CUBE ATTENTION 29 655€(cena za prednaročilo)
www.veb-company.si/izdelek/29 27/cube-attention-29.html
GIANT REVEL 640€ (slx/deore xt menjalniki)
shop.freestyle.si/artikel/112 24953/kolo-giant%C2%A0revel-lt d-0-l-2012
FUJI NEVADA 29 1.0. 620€ (znižana cena)
www.velo.si/product2.aspx?PId =15&id2=3515 &langid=2
AUTHOR VERSUS 595€
www.kolesarska-oprema.si/izde lek_Mosko-gorsko-kolo-Versus
MERIDA TFS 500 650€ (cena za gotovino)
www.ritosa.si/product_info.ph p?cPath=21_23 &products_id=1546
SPCIALIZED Rockhopper expert 650€ za gotovino (Spodnji podatki na povezavi so pravi, na vrhu je nekaj zmučkano, 26" je)
www.ritosa.si/product_info.ph p?cPath=21_23 &products_id=1348
Še nekaj povezav ki zmedejo pri nakupu glede 26" or 29":
www.imbbus.si/arhiv/2011/03/0 3/trek-unleashed.html
www.bike198.com/26-vs-29-moun tain-bike-debate/
www.mountain-bike-world.com/2 9-inch-mountain-bikes/
www.steve-z.com/trail-tested- 26-vs-29er-mountain-bike-compa rison-which-is-better/
singletrack.competitor.com/20 11/02/bikes-tech/29er/face-it- the-26-inch-hardtail-is-dead_3 050
simon... hvala za povezave. sem jih že malo preletel, ima vsak pluse in munuse
a vendar bo letos po vsej verjetnosti traktor še počakal na nakup...
ti si se že odločil/kupil ??
Morda v razmislek...Specialized je opustu 26 col... in ostali tudi vidijo da je ztržni delež 29:26 kar lepih 70:30...
@mc:Morda v razmislek...Specialized je opustu 26 col... in ostali tudi vidijo da je ztržni delež 29:26 kar lepih 70:30...
Ja, ampak zakaj? Ker je zadeva spet na tržišču in je BOOM al ker ima res več plusov ?
Sm na cestnem...in ne nagorcu, Ampak zakaaaaaj skoraj vsi vozimo karbonce. Ker hočemo bit kul. Nas bi pa verjetno velika večina lahko bla na Alu...
Isto je z gorci... zdej so pač in tventinajnerji za mal manjše ma tventisevenerjiandhalf...
Nekaj pa more vseeno bit no ni vse samo boom
29" kolesa so sam neka tržna marketinška niša, na tekmi v vzponih (Blegoš, Dobrča ) je 29" veliki shit se ne obnese, res da si na ravnini hitrejši sam mislem da je to sam neka marketinška poteza, k se bojo teh 29" koles dost nabral in se bo trg prenasičil bodo čez par let spet šli na 26" kolesa, mislem da je to ena velika bedarija, ostal bi tko kot je, sam kaj ko ta jeben kapital hoče še več.
kar se tiče pa nabave kolesa 26" ali 29" odvisn kje se boš vozu,
..če se misliš pretežno vozit po brezpotju in makadamu in mal po asfaltu in se izogibat smrekam, kup 26-tko, ni kej...če ne pa počakaj na 27,5-tke.....29-tke so fajn, hitre, manj ruka, ampak previsoke....kako bi vijugal med drevesi pa še nisem sprobal...
@brainless:simon... hvala za povezave. sem jih že malo preletel, ima vsak pluse in munuse
a vendar bo letos po vsej verjetnosti traktor še počakal na nakup...
ti si se že odločil/kupil ??
Ma jst sm še vedno na Cube attention 29, v prednaročilu je cena kar "ugodna".
Čeprav me trgovec nagovarja naj rajši vzamem acid ali ltd zaradi boljšega okvirja in zračne vilice. Sej cenovno ni velike razlike, ampak 750€ si mi zdi malo hudo za 1x tedensko nekaj km naredit... Vsekakor sem pa odločen za 29ko, če drugo ne, ga je lažje prodat trenutno, če se ga naveličam.
j pa gorska kolesa od CORRATEC-a 29" si pogledal...
Vem, res je malo dolg link...
www.genesisbikes.at/index.php ?id=115 &L=1 &tx_genesisproduktkatalog_ pi2%5Bbikeid%5D=2629 &tx_genesisproduktkatalog_ pi2%5Bkatid%5D=0 &tx_genesisproduktkatalog_ pi2%5Bsubkatid%5D=0 &tx_genesisproduktkatalog_ pi2%5Baction%5D=listbike &tx_genesisproduktkatalog_ pi2%5Bcontroller%5D=Bike &cHash=0f0eb279e9cf00bf85f d1a118e0f7c45
Torej, GENESIS(krovno InterSport), meni praktično neznana znamka...
Cena v Intersportu (-20%) se zdi kar privlačna:
www.intersport.si/izdelki/kol esarjenje/kolesa/genesis-gorsk o-kolo-axiom-pro-29_p2924
Geometrija na pogled kot kakšen SCOTT Scale 970 29"...
Oprema več kot solidna, vprašanje pa je kakšna je kvaliteta okvirja in ostalih komponent in kako je sestavljen...
Torej, kakšna so vaša mnenja o tem kolesu, oz kakšnega MTB Hardtail 29" bi priporočali da je s podobnim rangom opreme v rangu do 800EUR?
Evo enega ki ima boljšo vilo za 719eur za gotovino
www.veb-company.si/izdelek/29 50/kolo-cube-acid-26.html
in enega s podobno vilo za 639eur
www.veb-company.si/izdelek/29 27/kolo-cube-attention-29.html
Lp
Pozdravljeni!
Odločam se med tema dveam kolesoma in me zanima, kaj priporočate:
Opcija 1: www.merida-bikes.com/en_int/b ike/2011/16/MTB+Full+Suspensio n/ONE-TWENTY+800-D
Opcija 2: counter-bikes.com/products/Co rratec-AirTech-Glacier-Red-201 2.html?setCurrencyId=9
Hvala in lp,
Mitja
Zanima me katero kolo bi bilo dobro zame mama 36kg 149cm
lp.
Pozdravlejni,
Kupujem gorsko kolo v rangu okrog 600€. Spodnja 4 kolesa so ostala nekako v ožjem izboru.
Cene so podobne, opreme take kot na povezavah. Prosim za nasvet kaj je najbolj primerno, oz. lahko predlagate tudi kaj drugega v tem rangu (prosim samo za konkretne predloge s povezavami).
Nekako bi rajši vzel 29-ko, prosim tudi kak nasvet glede tega:
29"
Fuji nevada 1.0. (620€)
archive.fujibikes.com/archive bikes.php?prodid=1987 &prodname=Nevada%2029%201. 0
Cube attention 29 (650€)
www.cube.eu/en/hard/cross-cou ntry/attention-29-green/
26"
Giant revel LTD 0 (640€)
www.giant-bicycles.com/en-gb/ bikes/model/revel.ltd.0/9346/4 9905/
Author versus (595€)
www.bikekatalog.pl/2010/rower y/356/Author.Versus/