Normalno ni, se pa zgodi. Jaz imam najcenejšega in drži že drugo sezono 12k km. Imam celo dvojnega, tako ta je balanca malo širša in mehkejša , da roke tolko ne trpijo.
@Maratonac:Normalno ni, se pa zgodi. Jaz imam najcenejšega in drži že drugo sezono 12k km. Imam celo dvojnega, tako ta je balanca malo širša in mehkejša , da roke tolko ne trpijo.
sej mam jaz tud zlo na debelo navitga, sam je en čudn trak k se nuca hitro
Eni traki, posebno če so original na kolesu so tako slabi, da ti lahko gredo falit tudi po sto kilometrih. Ni normalno samo kaj češ, najbolje da zamenjaš trak. Vzemi malo boljšega, kar pa ne pomeni, da moraš uzet posebno dragega. Kot je že napisal Maratonac, tudi bolj poceni trakovi ni nujno, da so slabi...
Poskusi s Fizik ali pa z Lizardsin trakom.
Fajn je, če ima trak namesto lepila nek lepljiv silikon, ker ga lahko preprosto odviješ. Meni se je že zgodilo, da sem moral po 1000km popravljat bovdne oz. zajle in je šel trak v maloro. Trak s silikonom mirno odviješ.
Če si škrt, kar sem sam tudi že bil, lahko silikon tudi postrgaš dol in trak obrneš.
mrbit uporabljaš rokavice s silikonam za boljši oprijem? js sm letos menju trak za mal bolžga, pa sm ga s takimi rokavicami hit znucu pred ročkam ob abzicanju... druge rokavice brez tega silikona so stvar dost upočasnile...
Ne, ne. Ponavadi ima trak na spodnji strani na sredini traku 5mm širok nanos lepila oz. obojestranskega selotejpa.
Da se dobit, da imajo namesto tega lepila nek silikonski nanos (tako je rekel prodajalec). Stvar ni lepljiva, se pa prime traku, vendar ne preveč močno. Pomoje drži tako močno, kot stiskaš trakova med sabo. Torej, ko je trak povit močno, sicer ne. Gre pa relativno lahko s traku.
Če hočeš najlepši in en najboljših trakov, tako po teži, kot po mehkobi......
Lizard Skins DSP
www.bike-components.de/produc ts/info/p24646_DSP-Lenkerband- .html
Tukaj se na ceno ne gleda, ker več pa ni.....
Ne uporabljam večinoma rokavičke z maratona franja 2007 , čisto razcefrane že hihi :P
Kul kul od lizzarda mam zaščitne nalpeke za okvir
Veliko folka ima trakove in gripe tako prešvicane in usrane da je groza, sploh uni k majo črne....
Fino je, da se kdaj zamenja tudi zaradi higijene.
Na prejšnemu beciklu sm mel pa kvaliteten trak sem ga pa raztrgal zaradi padca :P
@Maratonac:Normalno ni, se pa zgodi. Jaz imam najcenejšega in drži že drugo sezono 12k km. Imam celo dvojnega, tako ta je balanca malo širša in mehkejša , da roke tolko ne trpijo.
Jaz bi tudi probal z dvema, pa nevem kako lahko dva traka "zatakneš" s čepkom na koncu balance?
Je kakšna skrivnost?
Že pri enojme traku gre čep komaj not...
Na koncu lahko poviješ z izolirnim trakom, dve trakov ne moreš zataknit s čepkom.
Sam imam trak od Fizika in ga še nisem natrgal, ga pa 1x na leto zamenjam.
Jaz bi tudi probal z dvema, pa nevem kako lahko dva traka "zatakneš" s čepkom na koncu balance?
Tukaj si poglej:
www.bicikel.com/novice/7858/s estavljanje_contadorjevega_spe cializeda_video_.html
@mazho:Jaz bi tudi probal z dvema, pa nevem kako lahko dva traka "zatakneš" s čepkom na koncu balance?
Tukaj si poglej:
www.bicikel.com/novice/7858/s estavljanje_contadorjevega_sp e cializeda_video_.html
Ravno zaradi tega posnetka sem dobil idejo, da bi pa jaz tudi probal dva traka napelat na balanco.
Vseeno hvala za link !
Za prvi trak mi je jasno...je klasično; zaključiš s čepkom. Pri drugemu pa nevem, niti se ne vidi dobro kako začne. Ker če zančeš tako, da trak ni pod kotom obrnjen se takoj guba, ko ga zvijaš...
Na posnetku je pa ravno tako začel. Mojster, ni kaj!
Bom še malo po netu pobrskal... 100% je kak video o tem
Nisem še montiral traka, vendar bi jaz prvi trak začel navijati na začetku krmila in ga po nekaj zavojih pričvrstil z izolirtrakom. Drugi trak bi začel tako, kot je pravilo, torej, da ga malo gleda čez začetek krmila. Ta del bi not potlačil s čepkom.
Dobijo se tudi gel blazinice pri Fiziku, so malce dražje, a so pomoje za večkratno uporabo. Kako se pa obnesejo pa ne vem.
Od Selle Italia se dobi odličen trak debeline 5 mm - se pravi za dva navadna.
Uporbljam sam in naj povem da je odličen - zaenkrat.
Več na povezavi freerider.si/index.php?id_izd =2204 &p=SELLE%20ITALIA
Tudi sam imam trenutno gor Lizard Skin DSP Race varianto, 1.8mm debeline. Moram reči da poleg vesoljske cene sem zelo zadovoljen, sploh je bilo fajn poleti brez rokavic, ko je oprijem super.
Nimam Lizarda, ampak na otip je definitivno moj naslednji trak. Obcutek je enkraten..., če pa vidim da ga veliko njih hvali je to to in.
Naročil sem trakove Lizard skins 3,5mm, pa me zanima ali so OK. Prosim za odgovore. HVALA.
LizardSkins je zakon, imam že tadrugega. Se pa hitro obrabi. Zelo pomembno je da ga pri montaži ne nateguješ tako kot se to dela pri navadnih trakovih sicer gumirana plast zelo hitro popoka in se začne luščiti.
Tudi jaz sem si lani montiral dva traka na belanco in je izpadlo super!
Prv trak je bil lanski, ki je bil že rahlo načet, drug pa nov.
Prvega nisem dal nič čez belanco, drugega pa normalno.
Všeč mi je bilo to, da sem ju lahko močno zategnil.
Tako sta celo leto ostala na mestu, pa še vedno sta bila fajn debela-
občutek na belanci je bil dosti boljši, kot z enojnim trakom!
Mene zanima, če je to normalno da po 1700 km se trak na krmilu lušči, mal sm z izolir trakom prlimu da se naprej nebi trgal, in zanima me kateri traki od proizvajalcev so zelo vzdržljivi. Tega ko mam je beden, predvidevam da od viskoh temperatur in potenja se mi je luščil (sol)