Dan prej pa cilj na planini pod Montažem (do tam je po Sella Nevei kar nekaj strmih kilometrov).
Obeta se napet maj 2013
Vsi zemljevidi in profili na: www.steephill.tv/giro-d-itali a/
Ena boljših zadev: Gavia, Stelvio, Marteltal v zaporedju. Ravno letos sem vozil tega zadnjega, ki sicer ni nič ekstremnega, je malo daljše dolžine (med tem vzponom sem videl tudi številčno največje topništvo za zalivanje jablan doslej).
Uradna predstavitev tras:
video.gazzetta.it/giro-di-ita lia/index.shtml
Video: Ecco l`edizione 2013
3 etapa..Luca Paolini..zanimiva etama..so padal ko domine po ovinkih zadnjih 20 km...
lPA
go wigo, lepo je odpeljal tudi hasjedal. upam le da je res tako dobro pripravljen.
Danes bo spet zanimiv finiš.
lPA
A mi lahko nekdo pomaga, da se slučajno ne znajdem ob napačnem času na napačnem mestu
Kdaj je na sporedu 10. etapa gira: Cordenons - Altopiano del Montasio?
NAmreč na strani od gazzette piše, da je v ponedeljek 13.5., na Steephillovi strani pa da se taista etapa vozi v torek 14.5. ?!
kolkor sem jaz pregledoval te strani je 10. etapa v torek 14.5.
Vrečer v pobegu!
kak mu gre?
mislim, da nebo zneslo.. škoda...
Bravo Bole, super 9. mesto.
V torek imamo namen iti iz Bovca na cilj 10. etape na Montaž. Kdo pozna ta Montaž? Je gori kakšna civilizacija?
Na Montažu kakšen kozorog. Na planini pod Montažem, kjer bo cilj, malo višje nad cesto pa je koča. Mislim, da je makadam do nje. Nekaj civilizacije je na Selli Nevei.
Wiggo pa že puši na Giru...
t
LanceArmstrong:
Heard the press room at the Giro "cheered" when Wiggins crashed on a wet descent today. If true, that is completely f'd. I'd like to see every 1 of those journos mount up and scream down a slick/steep downhill at upwards of 50 mph. Then we'll see who's cheering
Imamo plan biti naslednji teden v Bovcu in si ogledat cilj 10. in štart 11. etape. Sem pa ravno izvedel, da naj bi karavana iz torka na sredo prespala v Kranjski gori! Bo treba verejetno kar v Kranjsko goro, bo precej bolj zanimivo tam...
Kaj ve kateri kakšna je pot da bi naredil krog v desno čez mejo pri Žagi in potem z leve oziroma po poti trase etape pa na koncu čez Predel nazaj ?
Verjetno je treba iti: Žaga-Učja-Rezija-Resiutta-Chiusaforte-Sella Nevea...ja in nazaj Predel-Log pod Mangartom-Bovec.
@MihaMedica:Verjetno je treba iti: Žaga-Učja-Rezija-Resiutta-Chiusaforte-Sella Nevea...ja in nazaj Predel-Log pod Mangartom-Bovec.
To imam v mislih .
@mtj: Na cilju bo po moje huda gneča, razen če bodo avtobusi ostali na Sella Nevei - v bistvu si sploh ne znam predstavljati, da bi vsa logistika gor rinila. Koča je od parkirišča, kjer se neha asfalt kar oddaljena. Gori lahko kupiš sir in klobase od planšarjev. Pa gotovo bo zdaj kakšen kiosk s senviči in piri. Mi tudi gremo iz Bovca gor, bomo pa po planu ostali na kakšnem lepem mestu med Neveo in ciljem. Čisto gor menda ne bomo šli...
A kdo mogoče ve, kdaj se v sredo spet odpre cesta čez Rabelj (Cave di Predil) do Kranjske Gore? Je Vršič odprt?
Ponavadi z avtobusi še na kakšen nižji in lažje dostopen klanec ne rinejo,ker se kolesarji sami dol spustijo s kolesi. Na Selli nevei jih bodo počakali, kjer je ogromno prostora.
@TEX:@MihaMedica:Verjetno je treba iti: Žaga-Učja-Rezija-Resiutta-Chiusaforte-Sella Nevea...ja in nazaj Predel-Log pod Mangartom-Bovec.
To imam v mislih .
Cesta Učja-Rezija je fenomenalna! Čisto ozka, nobene žive duše, 5% klanec. Potem pa pazi na spustu so odtočni jaški postavljeni ravno tako, da zapelješ v njega, je pa okoli 16% spust! Poglej na google street view in boš videl!
Meni je ta tura okoli Kanina ena najlepših in najboljših zato jo vsako leto vsaj enkrat prekolesarim, priporočam!
@maregol:@TEX:@MihaMedica:Verjetno je treba iti: Žaga-Učja-Rezija-Resiutta-Chiusaforte-Sella Nevea...ja in nazaj Predel-Log pod Mangartom-Bovec.
To imam v mislih .
Cesta Učja-Rezija je fenomenalna!
Čisto ozka, nobene žive duše, 5% klanec. Potem pa pazi na spustu so odtočni jaški postavljeni ravno tako, da zapelješ v njega, je pa okoli 16% spust! Poglej na google street view in boš videl!
Meni je ta tura okoli Kanina ena najlepših in najboljših zato jo vsako leto vsaj enkrat prekolesarim, priporočam!
Kako pa je kaj s snegom..je vse že kopno tam naokoli?Tudi mene mika ogled ali torek ali sreda...
lpA
Danes uradna predstavitev tras Gira 2013 z neposrednim prenosom ob 13.40 na :
videochat.gazzetta.it/index_L ive01.shtml
Kot kaže bo letos prišla karavana v bližino Slovenije. Štart 11. etape naj bi bil v Cave del Predil.