Sreča, da nisi imel še večje hitrosti, glavno, da so kosti cele.
Drugače, bi se pa tudi lahko malo ulegel na asfalt in si privošil izlet z reševalnim vozilom, malce grdo rečeno in bi lahko pozimi že naročal novo kolo ali pa dva...
Važno, da ni kaj polomljeno in glava cela.
Čimprejšnje okrevanje in potem še veliko varnih kilometrov ti želim.
Podoben nalet sem imel tudi sam pred dobrim letom, ko me je voznica spregledala in izsilila prednost. Poletel sem na havbo in na tla, k sreči brez večjih posledic, razen močnega udarca v koleno. Kolesa sploh na servis nisem peljal, ker je bil totalka.
Jao, sranje.... Meni je zadnjič v centru mesta talent odprl vrata tik pred nosom (enosmerna ulica, parkiranje na obeh straneh...).
Glava cela, vozil sem 10 na uro, colnago master k sreči praktično brez praske, edino dobil sem šus v palec, ki mi ga je malo pretegnilo pa otekline levo desno, ko me je razmetalo po tleh.
Folk ne gleda ama nič, potem pa me še napizdi da ne gledam... Japajade, smo takoj izmenjali par krepkih :)
Problem je v tem, da vozniki nimajo predstave kolk hitro se lahko s kolesom pelješ. In pa seveda, ker nisi avto te ne registrirajo...podobno kot pešce. Tudi sam raje pobremzam.
Evo, glih predvčerajšnjim sem isto peljal po hribu dol. Pač spustil sem normalno, še nakaj sem bil zamišljen, tko da ni blo neke brzine. In pol tip v avtu po klancu gor in levo na priključno cesto. Sej več kot kretnje z roko nisem uspel narediti, ampak kako mi je dvignu priitisk. Najbolj še to ko ga gledam in me ne vidi, tisti šutast fris, počasne kretnje in on zavija lepo kot da ni nikjer nobenga. Glih žvižgov si ni.
@moravčan:Nasrečo nisem z glavo nikamor udaril, le koleno, komolec in stegno so malo zbrušeni.
V bistvu če so sam koleno, komolec in stegno imaš srečo, glavno da tebi ni nič he,he
Se hecam. Želim ti čimprejšnje okrevanje in se strinjam, da je treba vedno predvidevati da nas avto ne vidi, pa čeprav mamo prednost, smo pač šipkejši.
Pa srečno vožnjo vsem
evo bolečine izginjajo oz. jih skoraj ni več, razen prask in kake kraste, tako, da se jutri spravim na krajso turico, bolje rečeno na hrib iz katerega sem prišel in trčil.
Vendar me pa še zmeraj zmrazi ko pomislim na tisti odbijač :) Lp vsem!
Pred dnevi sem imel prometno nesrečo. S kolesom sem peljal po cesti, kjer so bili ob cesti parkirani avtomobili. Medtem je eden izmed voznikov parkiranega vozila odprl vrata in me nasadil nanje...Moja hitrost ni bila majhna, tako da sem se poškodoval(lažje telesne poškodbe),poškodoval kolo ter avtomobilska vrata...Nesrečo so obravnavali policisti...
Zanima me kdo oziroma kako ugotavljajo poškodbe na kolesu...? zviti aluminjasti deli, počeni karbonski deli..itd na pogled teh poškodb ni videti..če se pa 35 km/h zaletiš v parkiran avomobil se določeni deli pravgotovo deformirajo...
Hvala in lp
ja se deformirajo če trčiš s kolesom, jaz pa nisem, ker sem bočno prletu v odbijač tako da...nevem, nimam ti kaj pomagati
Treba pazit, vidim specialkarje na cesti ki rinejo tudi v rdečo, ki vozijo po glavni celovški kjer je prpovedano za kolesarje, kot da ni nič. Potem se pa čudi če te kdo zadane
@malik:Treba pazit, vidim specialkarje na cesti ki rinejo tudi v rdečo, ki vozijo po glavni celovški kjer je prpovedano za kolesarje, kot da ni nič. Potem se pa čudi če te kdo zadane
...treba skoz pazit, če ne drugače pa tako, da mu daš levi ali desni forhend...
Macscott, misliš forehand in backhand :P
pa saj forehand lahko daš prvo z desno, potem pa še z levo (i tako pet, šest puta)
Moraš vložit tožbo na povrnitev materialne in, če ti je nastala, nematerialne škode (telesne in duševne bolečine, strah). Pri postavitvi višine zahtevka moraš biti zelo previdna, saj je utemeljenost tega odvisna od strokovnega izvedenca (zdravnika), ki ga moraš predlagati v postopku, ker drugače sodišče ne more odločiti o tem vprašanju, ker ne razpolaga z ustreznim znanjem. Je pa možen poravnalni narok, ki je stvar konsenza med strankama.
Lahko objaviš še v male oglase!
Če prej ni dalo gor ko sem objavla in sem pač probala pod druge rubrike, zdele sem vidla da je vsepovsod...se opravičujem, ampak je neki sistem očitno nagajal.
Velika sreča da ni prišlo do hujših poškodb. Se pa strinjam, vozniki avtomobilov si ne predstavljajo kako hitro lahko gre kolo, pa zdi se mi, da se nekateri ŽAL ravnajo po pravilu "koji jači ta tlači".
Imam podobne izkušnje ko sem se še vozil s skuterjem.
Pozdravljeni.
Mene pa zanima kak je postopek pri cenilcu na zavarovalnici. Kolo poškodovano v prometni nezgodi, udarnina na zgornji cevi okvirja, počena prestava ročica in pedalo ter odrgnine.
A ma kdo izkušnje s tem.
Hvala
@mark69:Pozdravljeni.
Mene pa zanima kak je postopek pri cenilcu na zavarovalnici. Kolo poškodovano v prometni nezgodi, udarnina na zgornji cevi okvirja, počena prestava ročica in pedalo ter odrgnine.
A ma kdo izkušnje s tem.
Hvala
Jst mam, sicer zelo neprijetne z zavarovalnico Tilia. Avto mi je zaprl pot in jst vanj...kriv voznik, seveda, zavarovanje iz njegovega kaska.
Kolo sem najprej odpeljal na uradni servis kjer so mi dali potrdilo, da je totalka...počen okvir in poškodbe na opremi. Uradni cenilec pogledal kolo, pojma nima drugač in vzel potrdilo strokovnjaka (uradni servis). Čez 3 tedne dobil ponudbo in sicer,da je kolo totalka, geniji pa taki in mi ponudijo 750 EUR in razbitina ostane meni?!?!?! Kolo drugače vredno cca. 2K eur. Pritožba nad ponujeno, kasneje mi ponudijo 1100 eur in razbitino...itak da ne. Šele ko je posredoval moj odvetnik sem dobil 1700 eur in razbitino so oni obdržali...vmes je minilo 3 mesece :)
Sm pa slišu da je Triglav veliko bolj "prijazen".
@as1978:Pred dnevi sem imel prometno nesrečo. S kolesom sem peljal po cesti, kjer so bili ob cesti parkirani avtomobili. Medtem je eden izmed voznikov parkiranega vozila odprl vrata in me nasadil nanje...Moja hitrost ni bila majhna, tako da sem se poškodoval(lažje telesne poškodbe),poškodoval kolo ter avtomobilska vrata...Nesrečo so obravnavali policisti...
Zanima me kdo oziroma kako ugotavljajo poškodbe na kolesu...? zviti aluminjasti deli, počeni karbonski deli..itd na pogled teh poškodb ni videti..če se pa 35 km/h zaletiš v parkiran avomobil se določeni deli pravgotovo deformirajo...
Hvala in lp
Škoda se ugotavlja zelo podobno, kot pri avtomobilu. Kolo pelješ na zavarovalnico, kjer ti pogledajo in poslikajo poškodovane dele. Če imaš račune za poškodovane dele, potem tako ni problem, drugače pa ti vrednost ugotavljajo glede na tržno vrednost. Pomaga tudi, če si pridobiš predračune v kakšni kolesarski trgovini za popravilo oziroma menjavo poškodvanih delov. Ko bo zavarovalnica "izračunala" vrednost, ti bodo poslali poravnalno ponudbo. Če se strinjaš, jo podpišeš in zadeva je končana. Ti pa povem, da bo prva ponudba sigurno nizka in da se da tukaj še veliko spogajati.
Vendar pa moraš biti zelo pazljiv, ko podpišeš poravnalno ponudbo, če si v nesreči utrpel še telesne poškodbe. Dostikrat se zgodi, da zavarovalnice v poravnavi za materialno škodo "uturijo" še stavek, da je s to poravnavo pokrita vsa (tudi nematerialna - poškodbe) škoda.
Konkretno glede tvojega primera pa ti lahko povem, da imaš popolnoma prav. Delam v odvetniški pisarni in ravno pred kratkim smo imeli primer na sodišču, v katerem je šlo za materialno škodo (poškodbe kolesa) in je bil v postopku angažiram izvedenec kolesarske stroke, ki je potrdil, da se karbon v takšnem trku zelo verjetno poškoduje oziroma uniči, četudi nima vidnih razpok ali deformacij. Konkretno je šlo za prednjo vilico. Jaz bi na tvojem mestu vsekakor šel na zavarovalnico in poskusil prepričati cenilca, da ti prizna škodo. Če ti ne bo uspelo, imaš pa še vedno možnost vložiti tožbo. Če pa si utrpel še telesne poškodbe, potem pa tako pojdi k odvetniku in ti bodo vse uredili.
Če rabiš še kaj, mi lahko pišeš tudi na zs.
LP,
Jernej
@dado75:@mark69:Pozdravljeni.
A ma kdo izkušnje s tem.
Hvala
Jst mam, sicer zelo neprijetne z zavarovalnico Tilia. Avto mi je zaprl pot in jst vanj...kriv voznik, seveda, zavarovanje iz njegovega kaska.
Kolo sem najprej odpeljal na uradni servis kjer so mi dali potrdilo, da je totalka...počen okvir in poškodbe na opremi. Uradni cenilec pogledal kolo, pojma nima drugač in vzel potrdilo strokovnjaka (uradni servis). Čez 3 tedne dobil ponudbo in sicer,da je kolo totalka, geniji pa taki in mi ponudijo 750 EUR in razbitina ostane meni?!?!?! Kolo drugače vredno cca. 2K eur. Pritožba nad ponujeno, kasneje mi ponudijo 1100 eur in razbitino...itak da ne. Šele ko je posredoval moj odvetnik sem dobil 1700 eur in razbitino so oni obdržali...vmes je minilo 3 mesece :)
Sm pa slišu da je Triglav veliko bolj "prijazen".
Se čisto strinjam, vse "manj uveljavljene" zavarovalnice pri nas (Grawe, Tilia, Generali..) so po naših izkušnjah precej slabše, kar se tiče višine poravnalnih ponudb. So pa seveda vedno možne izjeme, da ne bo pomote. Jasno, da to govorim v predpravdnem postopku. Če gre zadeva na sodišče, potem višino tako določi sodnik in zavarovalnica nima kaj.
LP!
Pelješ kolo na zavarovalnico kjer ima avtomobilist zavarovanje - tako kot avto. Pokažeš vse poškodbe, tudi praske, predložiš račun o nakupu, če ga imaš. Kakšna zavarovalnica ima določilo, da je kolo v 4 letih amortizirano - če nisi nič menjal. Nisi strokovnjk in boš peljal kolo na servis, ki bo morda ugotovil še skrite poškodbe, o katerih bo zavarovalnica naknadno obveščena.
Pri telesnih poškodbah je najpomembnejše, če imaš trajn eposledice, kat ugotovi in zapiše zdravnik, ki ga moraš plačati. Izkušnje s podobnimi primeri ima odvetniška pisarna Lipej v Medvodah.
Mojo hčerko je udaril avto , ko je na kolesu prečkala prehod v pedal- sama sreča- , je padla , vendar si ni nić naredila. Na kolesu sem pedal in zvito ročico zamenjal , kolo pa dal bratrancu. No in ko je on enkrat dober prtisnu , je odpadel cel pogon in se on skoraj dobro razbil. Hoćem reči , da vsak udarec v pedal , lahko lomi sedež pogona , kar pa se takoj ne vidi.
Evo sedaj pa se lahko še jaz včlanim v klub "povoženih". Danes dopoldne sem pičil "pod gorami", gorenjci že veste kje je to in kar naenkrat od nikoder pridrvi črn Mercedes. Najprej sem še hotel zbremzat ampak ko semvidel da ne bo šlo, sem se dejansko s kolesom vred vrgel na haubo avtomobila pol pa se razbil po tleh. Udarec je bil hud, ampak na srečo brez posledic. Star ata(sigurno 75 let), stopi ven me gleda, jaz še ves v šoku gledam kaj je s kolesom(čudno da ni čisto nič zje***), pol pa neki zamrmra in gre. Tko da na srečo sem pol prišel domov in ni kaj dosti škode, ampak da bi se pa peljal še mal hitreje bi se pa razpacal. Tko da previdno, tudi tam kjer mislite da vas nihče ne more izsiliti.
@galoper:Izkušnje s podobnimi primeri ima odvetniška pisarna Lipej v Medvodah.
Izkušnje s tem ima vsaka odvetniška pisarna, odv. pisarna Lipej pa je znana po tem, da te poleg nesreče še fajn obere.
Nitrous, torej te je tip zgazil in pol šel? Tebe bo pa jutri vse bolelo pa opazil boš, da morda s kolesom ni vse v redu. Upam, da se motim. :)
Kolo sem ze pregledal in mislim da je vse ok. Na sreco sem tudi sam cel. Najvecji problem bi bil glede na to da sem se konkretno vzgal v glavo, da bi pol ko sem sel proti domu skup padel pa noben ne bi vedel.
V vsakem takem primeru je pametno napisati zaznamek (v stilu evropskega poročila), na katerem opišite, kaj se je zgodilo, navedite podatke vozila, povzročitelj pa naj podpiše, da krivdo priznava. Če tega ne želi, povejte, da boste poklicali policijo.
Smisel vsega je, da se velikokrat zgodi, da se bolečine zaradi šoka ne čutijo takoj, naslednji dan pa se zbudiš, kot da bi te povozil vlak. Pa tudi poškodbe opreme se dostikrat ne opazi takoj....
LP,
Jernej
@nitrous:Kolo sem ze pregledal in mislim da je vse ok. Na sreco sem tudi sam cel. Najvecji problem bi bil glede na to da sem se konkretno vzgal v glavo, da bi pol ko sem sel proti domu skup padel pa noben ne bi vedel.
Mimogrede....glede na to, da si najverjetneje utrpel lažji pretres možganov, si njegovi zavarovalnici "šenkal" minimalno 2.000 eur. Staremu pa policijsko kazen (500 eur) in 15% pri naslednji registraciji. Si kar dobričina hehe.....
Vem da nisem prvi, vendar upam, da se to nikomur ne bo zgodilo. Včeraj sem peljal iz bolj položnega hriba v vas,cca 30km/h in nažalost mi je avto preprečil nadaljno pot, tako, da sem z mojim levim bokom kušnil odbijač, po domače, vzel mi je prednost. Avto je stal, imel je le smernik, in kazalo je da me čaka. Ubistvu, pa me ni opazil..in ko je zavil sem jaz že lezal pod odbijacem..Stvari se dogajajo takšne in drugačne..Nasrečo nisem z glavo nikamor udaril, le koleno, komolec in stegno so malo zbrušeni.
Kolo je šlo na servis, sicer se normalno pelje, pa vseeno, preventivno..Zaenkrat je strgan samo kabel števca.
Vsem polagam na srce, tudi če mate prednost, raje pobremzajte, vam ne bo žal! Srečno pot vsem! LP mare