mene malo mika :)
tut mene ;)
tehniko natrenirajte
maraton je vrhunski!
www.bicikel.com/novice/7361/j unaki_sellaronde.html
www.bicikel.com/novice/5752/m araton_sella_ronda_hero.html
Jaz sem zainteresiran. Odločam pa se med tem in Slazkammergut maratonom na 120 km razdalji... Enga bom definitvno šel odpelat.
Priporočam - organizacijsko na nivoju, da o pokrajini in trasi prog ne govorim! Špica - ni pa "lahek"
Ko praviš za tehniko. Ali je precej tehnično zahteven. To bi mi znalo povzorčati ne malo težav. Dej malo opiši ali so zajebani spusti.... Vedno ko Oktrobra prešaltam na gorca sem čist navdušen in prepričan sem da se bom počasi udeleliž kakšnega dolgega maratona.
če si kdaj dirkal XC, ne bo problemov. če pa si v glavnem na cesti, bi pa znal malo izgubljat navzdol...
HERO je en tak dolg, dolg, dolg kroskantri.
na prvem spusti iz prelaza Gardena je gužva. na drugem nad Corvaro je že ok, lepa singla in en strmejši odsek. spust proti Arabbi je naravnost dol in zato svinjsko hiter. od Porta Vescovo do Pordoija je lepa singla, spust "gluhwein" (kuhano vino) v Canazei tehničen in dokaj strm - tu je problem, ker se nagužvajo zraven počasnejši iz 50-ke. zadnji spust iz prelaza Duron pa nima neke hude stopnje zahtevnosti.
vzponi so po večini strmi, a zvozljivi. razen tistega na Porta Vescovo, ki je svinjsko strm...
maraton je predvsem dolg in je iz tega stališča zahteven. Sama proga je vse prej kot tehnično zahtevna:)
Morda ti bo pomagalo pri odločitvi, če še nisi videl:
no pacienti.gre kod? :-) jest bi ful šov,že sam zarad tega,da loh rečem,da sem ga/bom zvozu ;-).edin problem je,da nimam avta.dam pa za kišto pira,če se nas zbere pa gremo magar s kešnmu kombijam,nasledn dan pa še na SELLARONDA BIKE DAY na regeneracijo :-).
je še dolga do tja.
upam da moj mtb zdrži do takrat:)
tehnika gužvanja je pomembna! xc tehnika gužvanja.
a to daš komolce narazn pa rušiš?:)
aha, prljavo.
Kakšen video. Hudo. Gorc me iz leta v leto bolj prevzema, tako da naslednje leto verjetno tole štartam in še kakšno podobno. Cilj je pa Cape Epic 2014. Rabim pa tehniko. Kakšen nasvet za to?
@alesb:Kakšen video. Hudo. Gorc me iz leta v leto bolj prevzema, tako da naslednje leto verjetno tole štartam in še kakšno podobno. Cilj je pa Cape Epic 2014. Rabim pa tehniko. Kakšen nasvet za to?
Aleš furi po čim težjem terenu Druge tukaj itaq ni, če imaš to v krvi imaš, če ne,...:)
Pa nezgodno zavarovanje si uredi
@Paternina:Pa nezgodno zavarovanje si uredi
Beli, pred štartom napiši tudi oporoko in poslovi se od vseh domačih
Dobr no, sej tko slab pa spet nisem na spustih , da bi moram oporoko pisat
Po občutku sem celo malo boljši kot na cesti kjer sem pa res slab. Ampak nekaj časa še imam , da natreniram tehniko.
sej navzdol moreš bit pogumen in obladat picikl pa gre... Odkar vozim XC me je parkrat vrglo pa se mi na srečo ni nič drugega naredilo kod odrgnine in kakšna praska na piciklo tko da tko hudo tut ni da bi blo treba oporoko pisat... pa sej če ne voziš na neko visoko uvrstitev ti ni treba tvegati in odpelješ navzdol malo bolj počasi ;)
Sej ne vem kaj lahko pričakujem, ker te scene ne poznam in bom naslednje leto prvič ko bom dirkal MTB. Glede na zaostanke letošnje trase, bi mogoče bil med 20-30. Ne vem. Prave primerjave itak nimam, lahko primerjam samo podoben trening, ki sem ga opravil. Je pa res, da je vse od terena odvisno.
se strinjam s tem kaj komu zapuščaš . A kakšne selarodne v kratkem ni? :)))
Kavitator tebi zapustim zračnico
ajnfoh dirka, nč se bat. kokr da bi šu 5kat na vršič, pa po gmajn dol... štartaš v batino, čez 2 km gre že pena iz ust, na ta drugem kolneš, kva mi je to treba, tretjega ahtaš, da te od strmine na hrbet ne obrne, četrtega premalčaš, poj je pa še zadnji k se ga itak ne spomniš in nato v cilj. ti mine 6 ur ko u štacun.
Ajga fantje vidm, da vas je kr dost kandidatov za tole. Pa nobeden za Slazkammerja...
A bi se mal povezal, pa naredil kakšne skupne treninge?
S katero licenco lahko nastopiš. Sam imam UCI ( masters ) licenco. Do sedaj sem vozil samo cesto in ne vem ali je ta tudi za MTB
dej belinko to ni zate si prelep se raj kr ceste drži,licenca je pa usta...
Tole moram probat. Gorc mi je s treninga v trening bolj zakon. No pa tudi na dol nisem več tolk zanč
ja kulk si na dol dobr,se pa vid,če boš probal kako zimsko ligo odpelat al pa slo.pokal v crosu..
Mal razmišlam,da bi se prijavu na tale maraton v Dolomitih.Je še kešn za pacient za to? ;-)
www.sellarondahero.com/it/