Sigma Rox 8.1 ali 9.1., imata vse omenjene funkcije
pr izbiri se mi zdi smisln razmišlat tud o funkciji prenosa in analiza podatkov na PC ter če maš to že vključen v paketu. pr tem segmentu sigurn zmaga rox 9.1, k ga v nemčiji dobiš dost ugodno. na teb pa je, da se odločš če bi to mel oz. če rabš.
Definitivno Sigma Rox 9.1...
Jaz mam Sigma Rox 9.1 in sem super zadovoljen. Imaš tudi ugodno na:
Tudi sam uporabljam SIGMA ROX 9.1, sem zelo zadovoljen, priporočam nakup.
Hvala vam za mnenja in predloge. O sigmi rox 9.1 sem prebral že tudi veliko pozitivnih mnenj, ki ste jih sedaj tukaj tudi potrdili. Poleg njega mi je predvsem zaradi dizajna in preglednosti všeč Polarjev CS500 cad, ki je nekje v istem cenovnem razredu. Minus, ki sem ga takoj zasledil je, da je potrebno dokupiti datalink za prenos podatkov na računalnik, vendar me izdelek vseeno zanima.
Ima z njim tudi kdo od vas izkušnje ?
sam uporabljam Rox 9.1...odličen, priporočam, ima res vse...z drugimi nimam izkušenj.
uporabljam Polarjev CS500 cad, med voznjo zelo pregleden kar je zame najbolj pomembno, žal pa ni združljiv z polar trainerjem kar je skoraj da nedopustno za to ceno, generalno sem zelo zadovoljen z njim kjub temu da je datalink potrebno dokupti. Kot vsaka stvar ima svoje minuse in pluse, vendar ga še vedno priporočam.
@mc: Ne dvomimo je Sigma dober, je pa najmanj pregleden od vseh. Prevec je natlaceno na mali ekran. Polar je preglednejsi. Polarja sem imel, ampak meni je definitivno naj Garmin 500. Pregleden, ravno prav velik najvecji plus pa je definitivno da si sam izberem koliko zapisov bom imel na ekranu, torej kaj me zanima na dolocenih turah ...na ravninskih me definitivno ne zanima naklon. Se najbolje pa je da si sam izberem katere podatke mi prikazuje, pa se tri ekrane imas na razpolago in si izberem koliko zapisov si zelis. Najvec je 8 podatkov na enem ekranu.
To funkcijo ima tudi Polar CS 500. V nastavitvah, si lahko nastaviš različne podatke na ekranu (6), med sabo pa lahko tudi menjaš prikaz podatkov, osem slik. Velik minus je, da se vsaj po informacijah ne da resetirat skupaj prevoženih kilometrov po končani sezoni, temveč ti jih sešteva naprej. Če ima kdo drugačne podatke, pa naj jih prosim sporoči.
To funkcijo ima tudi Sigma, samo bolj poenostavljeno, kar se mi zdi zelo v redu. Saj vendar vozimo kolo, čeprav se mi zdi, da bi nekateri ob vseh teh informacijah najrajši imeli na kolesu računalnik z najnovejšimi windowsi in med vožnjo igrali pasjanso...
@kuki12:Ko sem imel jaz CS500 si nisi mogel sam izbrati katere podatke bos imel na ekranu. Bili so ze predstavljeni in si lahko menjaval med prednastavljenimi. So sedaj morda to spremenili, ker to me je najbolj motilo napram Garminu . Je pa Polar CS500 zame dalec najlepsi kolesarski števec . Tu pa ni dileme...@mc: Ne dvomimo je Sigma dober, je pa najmanj pregleden od vseh. Prevec je natlaceno na mali ekran. Polar je preglednejsi. Polarja sem imel, ampak meni je definitivno naj Garmin 500. Pregleden, ravno prav velik najvecji plus pa je definitivno da si sam izberem koliko zapisov bom imel na ekranu, torej kaj me zanima na dolocenih turah ...na ravninskih me definitivno ne zanima naklon. Se najbolje pa je da si sam izberem katere podatke mi prikazuje, pa se tri ekrane imas na razpolago in si izberem koliko zapisov si zelis. Najvec je 8 podatkov na enem ekranu.To funkcijo ima tudi Polar CS 500. V nastavitvah, si lahko nastaviš različne podatke na ekranu (6), med sabo pa lahko tudi menjaš prikaz podatkov, osem slik. Velik minus je, da se vsaj po informacijah ne da resetirat skupaj prevoženih kilometrov po končani sezoni, temveč ti jih sešteva naprej. Če ima kdo drugačne podatke, pa naj jih prosim sporoči.
@mc:@kuki12:Ko sem imel jaz CS500 si nisi mogel sam izbrati katere podatke bos imel na ekranu. Bili so ze predstavljeni in si lahko menjaval med prednastavljenimi. So sedaj morda to spremenili, ker to me je najbolj motilo napram Garminu . Je pa Polar CS500 zame dalec najlepsi kolesarski števec . Tu pa ni dileme...@mc: Ne dvomimo je Sigma dober, je pa najmanj pregleden od vseh. Prevec je natlaceno na mali ekran. Polar je preglednejsi. Polarja sem imel, ampak meni je definitivno naj Garmin 500. Pregleden, ravno prav velik najvecji plus pa je definitivno da si sam izberem koliko zapisov bom imel na ekranu, torej kaj me zanima na dolocenih turah ...na ravninskih me definitivno ne zanima naklon. Se najbolje pa je da si sam izberem katere podatke mi prikazuje, pa se tri ekrane imas na razpolago in si izberem koliko zapisov si zelis. Najvec je 8 podatkov na enem ekranu.To funkcijo ima tudi Polar CS 500. V nastavitvah, si lahko nastaviš različne podatke na ekranu (6), med sabo pa lahko tudi menjaš prikaz podatkov, osem slik. Velik minus je, da se vsaj po informacijah ne da resetirat skupaj prevoženih kilometrov po končani sezoni, temveč ti jih sešteva naprej. Če ima kdo drugačne podatke, pa naj jih prosim sporoči.
To tudi mene zanima, če je možna individualna izbira prikazanih podatkov in koliko jih števec prikazuje hkrati (verjetno 4) ali je možna le izbira med prednastavljenimi...
Tudi sam uporabljam Polarjev merilnik CS500 in z njim sem zadovoljen. Je zelo pregleden, lep (sploh Tour de France različica) in zanesljiv. To, da se ne da ponastaviti skupnega št. prevoženih kilometrov, me ne moti preveč, kar se prikaza različnih informacij tiče, pa itak vozim po zelo raznolikem terenu, tako da bi za vse, kar me zanima, potreboval malodane laptop. Med posameznimi prikazi pa tudi ni težko prestavljati.
Na eni od zgornjih spletnih strani sem opazil, da ima Sigma ROX 9.1 možnost merjenja moči - kako je s tem? Kakšna metoda se uporablja in kakšna je cena?
@Rajko:@mc:@kuki12:Ko sem imel jaz CS500 si nisi mogel sam izbrati katere podatke bos imel na ekranu. Bili so ze predstavljeni in si lahko menjaval med prednastavljenimi. So sedaj morda to spremenili, ker to me je najbolj motilo napram Garminu . Je pa Polar CS500 zame dalec najlepsi kolesarski števec . Tu pa ni dileme...@mc: Ne dvomimo je Sigma dober, je pa najmanj pregleden od vseh. Prevec je natlaceno na mali ekran. Polar je preglednejsi. Polarja sem imel, ampak meni je definitivno naj Garmin 500. Pregleden, ravno prav velik najvecji plus pa je definitivno da si sam izberem koliko zapisov bom imel na ekranu, torej kaj me zanima na dolocenih turah ...na ravninskih me definitivno ne zanima naklon. Se najbolje pa je da si sam izberem katere podatke mi prikazuje, pa se tri ekrane imas na razpolago in si izberem koliko zapisov si zelis. Najvec je 8 podatkov na enem ekranu.To funkcijo ima tudi Polar CS 500. V nastavitvah, si lahko nastaviš različne podatke na ekranu (6), med sabo pa lahko tudi menjaš prikaz podatkov, osem slik. Velik minus je, da se vsaj po informacijah ne da resetirat skupaj prevoženih kilometrov po končani sezoni, temveč ti jih sešteva naprej. Če ima kdo drugačne podatke, pa naj jih prosim sporoči.
To tudi mene zanima, če je možna individualna izbira prikazanih podatkov in koliko jih števec prikazuje hkrati (verjetno 4) ali je možna le izbira med prednastavljenimi...
Števec sem kupil lansko poletje, podatke na ekranu pa lahko izbiraš preko USB- ja. Pri nastavitvah, kjer iizbiraš med različnimi nastavitvami koles, imaš tudi opcijo nastavitve prikaza podatkov na ekranu. Če ti ne uspe, pa mi sporoči in ti bom opisal postopek.
Tudi jaz sem lansko leto kupoval in delal analize trga. Po odločanju sem se nekako odločil ze CS500 toda sem nekako naletel na ponudbo:
www.bike-components.de/produc ts/info/p22047_CS600-X-Fahrrad computer-.html
Glede na ceno se mi je kar malo smejalo saj pri nas identični števec stal več kot 100€ dražji od mojega fonda in sem samo gledal. Ko sem dobil to ponudbo pa nekako nisem mogel da ga nisem kupil. Lahko povem da zadeva superca in nebi zamenjal. Tisti CS 500 se mi je zdel prevelik in tudi nosilec ni najbolje konstrukcijsko narejen. Na tem pa lahko display poljubno nastavljaš, kaj želiš da vidiš .....Moj predlog je CS 600 ker za tak denar res dobiš veliko.
Če se odločiš pa sporoči da pa sporoči ker bi rad kupil ovitek za števec pa je poštnina več kot sam ovitek.
Upam da sem kaj pomagal oz. zdaj se bolj zmedel ker sem ti dal 3 opcijo.
@Rajko:Pri Garminu si lahko sam izberem katere podatke bom imel na ekranu in se koliko zapisov bom imel na ekranu od 8 pa do 2. To je zame velika prednost. No pri Polarju sem to pogrešal. Zame pa je Sigma definitivno premajhen za toliko informacij, mislim pa da je najcenejsa. Torej vsak ima svoj adute, le izbrati je potrebno.@mc:@kuki12:Ko sem imel jaz CS500 si nisi mogel sam izbrati katere podatke bos imel na ekranu. Bili so ze predstavljeni in si lahko menjaval med prednastavljenimi. So sedaj morda to spremenili, ker to me je najbolj motilo napram Garminu . Je pa Polar CS500 zame dalec najlepsi kolesarski števec . Tu pa ni dileme...@mc: Ne dvomimo je Sigma dober, je pa najmanj pregleden od vseh. Prevec je natlaceno na mali ekran. Polar je preglednejsi. Polarja sem imel, ampak meni je definitivno naj Garmin 500. Pregleden, ravno prav velik najvecji plus pa je definitivno da si sam izberem koliko zapisov bom imel na ekranu, torej kaj me zanima na dolocenih turah ...na ravninskih me definitivno ne zanima naklon. Se najbolje pa je da si sam izberem katere podatke mi prikazuje, pa se tri ekrane imas na razpolago in si izberem koliko zapisov si zelis. Najvec je 8 podatkov na enem ekranu.To funkcijo ima tudi Polar CS 500. V nastavitvah, si lahko nastaviš različne podatke na ekranu (6), med sabo pa lahko tudi menjaš prikaz podatkov, osem slik. Velik minus je, da se vsaj po informacijah ne da resetirat skupaj prevoženih kilometrov po končani sezoni, temveč ti jih sešteva naprej. Če ima kdo drugačne podatke, pa naj jih prosim sporoči.
jaz sem si za novo koli nabavil tale števec:
www.peloton.si/index.php?prod uctID=393
kako deluje ne vem, ker ga še nisem sprobal...
Kaj pa Bontrager Node 2.1 + Bontrager Duotrap senzor hitrosti in kadence?
Ali ima kdo izkušnje s tem?
www.valy.si/izdelek/4411739/b ontrager-node-21-kolesarski-st evec
Imam namreč Trek kolo, ki ima v okvirju že nastavek za senzor hitrosti in kadence.
lp
Par dni nazaj sem vidu reklamo v hervisu za polar cs600 za okol 130€. Samo ne vem če ta akcija še traja ker na netu je več nimajo.
uporablja kdo na biciklu pameten telefon s kako aplikacijo, ala Strava?
lpA
Jaz sem imel Sigma bc2209 in je bla neka okvara, tako da se je ful pregrevau. Baterija je šla takoj in na koncu je crknil dokraja. Podobne težave je imela tudi ena prijateljica.
Za ceno novega Polar cs500 si pa lahko že kupiš rabljen Garmin edge 500.
@apotekar: Jaz uporabljam Sport tracker in sem zadovoljen, drugače pa tudi sportypal ni slab.
@icindr:Jaz sem imel Sigma bc2209 in je bla neka okvara, tako da se je ful pregrevau. Baterija je šla takoj in na koncu je crknil dokraja. Podobne težave je imela tudi ena prijateljica.
Za ceno novega Polar cs500 si pa lahko že kupiš rabljen Garmin edge 500.
@apotekar: Jaz uporabljam Sport tracker in sem zadovoljen, drugače pa tudi sportypal ni slab.
sem malo gledal tale Strava in so tam neke slike delovnega okolja in so tam imeli tudi podatke od kadenci in srčnem utripu, tak da mi ni bilo jasno, ali je kdo posnel track z Garminom in naložil tja gor, ali celo obtajajo pametni telefoni, ki se lahkko preko ant+(ali česa drugega) povežejo s senzorji za HR in CAD?
Kaj ti nudi sportstracker?
lpA
@rs1975:Si ze sprobal stevec?jaz sem si za novo koli nabavil tale števec:
@Rajko:@rs1975:Si ze sprobal stevec?jaz sem si za novo koli nabavil tale števec:
spomladi, nič prej...
Predvsem zelim od dodatnih funkcij merjenje pulza, visinometer, morda tudi trenutni naklon, ter stetje porabljenih kalorij na treningih.
opcijsko bi se odlocil tudi za merjenje kadence, zato me zanima, kako je vam uporabna ta funcija?
Trenutno imam v ozjem izboru:
Polar cs 500 cad,
Sigma bc 2209 mhr,
Vdo mc 2.0 wl.
prosil bi vas za mnenja in izkusnje, ter morda se kaksna priporocila drugih stevcev.
lep pozdrav