Odpiram novo temo zaradi boljšega pregleda za tekoče leto!
Najprej pa prva peterka!
(v stari temi je "heker" izkoristil moje ime in določil Look kolo za zmagovalca, kar seveda ni moja izbira)
5.MESTO SHIMANO_RIBIC
4.MESTO SIMMESIO
3.MESTO BIZI12
2.MESTO IMARKOI
IN 1.MESTO - NAJLEPŠA SPECIALKA V SLOVENIJI ZA LETO 2012:
Spoštovane kolesarke, cenjeni kolesarji, forumašice, forumovci
Izbral sem pet najlepših koles zato podajam tudi razlago:
Konkurenca je bila dobra. Ne huda ampak dobra, torej, za prvo leto, ko nisem naznanjal, da bo na koncu leta izbor, smo dobili to kar smo. Jaz sem še vedno prepričan, da je tam zunaj veliko lepih koles vendar jih nočejo vsi pokazati. Kar hočem povedati je to, da je po mojem pregledu osem koles, ki bi lahko vsa zmagala.
Ampak potrebno se je bilo odločiti. Po dolgem premisleku sem sklenil, da se odločim drugače kot pa mi srce in oči poveljujeta. To pomeni, da sem se odločil žrtvovati prvo leto zato, da bomo imeli dober nastavek za naprej, za prihodnja leta. Spet, to pomeni, da sem izbral peterko, ki bo jasno nakazala kaj ocenjujem oz. kaj je pomembno, da je specialka lepa. Lahko delo bi imel, če bi izbral pet koles, ki so točno take kakršen je moj okus. No, take sem tudi izbral vendar, ker je bila izbira tako dobra sem malce premešal vrstni red, da bi zadel bistvo oz. širši krog tistih, ki se potegujejo za nagrade.
Če pogledate peto uvrščeno specialko potem lahko vidite točno tisto, kar sem »tupil« vseskozi. Ta specialka je tipičen primer, kako rešiti sila »dolgočasno« pobarvan okvir. Okvir sam po sebi je sicer dinamičen in zelo nenavaden ter pobarvan po zadnji kolesarski modi, ki meji že na samo umetnijo. Tako so bila lansko leto pobarvana vsa najboljša kolesa, žal monotono za večino vendar moda je moda.
Četrto uvrščena je tipičen primer kričeče specialke, čistokrvnega dirkalca, ki je do pikice personaliziran, kar se tiče barv. To sem tudi tupil celo leto. Poglejte si to kolo, vse klapa, čeprav je barvno nemogoč oz. nekaj povsem drugega, kar modni trend narekuje. Kar hočem reči, je to, da če bi tale specialka imela na fajfi ali na gonilki rdeč napis, bi se ne uvrstila med prvih petdeset. Vendar, še enkrat poglejte to usklajenost…vse tako kot mora biti pa čeprav tako kričeče.
Tretje mesto je pripadlo specialki, ki ni draga je pa zelo, zelo lepa. To pomeni, da lahko za ne tako veliko denarja kupimo in vozimo zelo lepega dirkalca, ki pa ni kičast, kot je večina v tem cenovnem razredu. Ta Carrera je spet šolski primer, kakšna mora specialka biti. Lahko bi bila tudi modro bela ali kak drugačen odtenek vendar bi moralo biti točno v takih dozah kot je ta.
Drugo mesto je pripadlo povsem običajni specialki. To je tipičen prikaz, da kompliciranje pri specialkah ne pride v poštev. Da se razumemo, v taki kombinaciji, vendar točno taki, bi lahko bila tudi rdeča ali rumena ali zelena…samo, da bi bila točno taka. Torej, ne da bi imela črnih vilic ostalo pa bilo na primer zeleno. Za tega synepsija sem se odločil tudi zato, ker je lastnik žrtvoval napise na felgah zato, da bi poudaril okvir. Malo ljudi je na svetu, ki si na LW obročih želi črne napise ali pa celo brez napisov! Ampak, za lepoto se naredi tudi to. Če koga moti dvobarvna šticna moram povedati, da je mene tudi, dokler nisem videl kdo ta bajk vozi. Torej, slučajno ali ne, je lastnik zadel v črno zato, ker ta belina povsem sovpade v njegova kolesarska oblačila. Ampak to ni opravičilo, ker ocenjujemo samo kolesa boste rekli, zato povem, da, če bolje pogledate kolo, boste opazili, da šticna in sedež dajeta lahkost in dirkalnost celem kolesu. Če bi bilo vse črno, bi ne izstopal iz množice takih koles oz. bi deloval kot bi imel človek na sebi volnen dres
NAJLEPŠA SPECIALKA V SLOVENIJI LETA 2012
lastnik M.V
Čestitam v imenu uredništva BICIKEL.com
Fausto
To fausto, ta foil je res lepotec in si zasluži ta naziv :)
Zmagovalec je Scott Foil Team Issue. Zanič fotka zato vam verjetno ni bil opazen. Vendar je to najlepše kolo v Sloveniji! Zaradi slabe kakovosti fotke, bi ga mirno lahko dal izven peterke vendar bi s tem dejanjem storil greh. To je zagotovo specialka, katero bo po lepoti težko premagati. Glejte jo…in strinjali se boste. Vse je lepo…oblika okvirja Foila, poslikave le-tega, opreme, nastavitve, velikosti okvirja…
Na prvi pogled nič posebnega, vendar že na drugi pogled odkriva, da ima vse, kar moji kriteriji zahtevajo. Foil je prav gotovo najlepši karbonski okvir, kar so jih do zdaj naredili…ne samo v Scottu ampak v tej ne tako dolgi zgodovini izdelovanja karbonskih okvirjev! S tem se strinjajo tudi skoraj vsi izdelovalci karbonskih okvirjev. Lastnik tega kolesa je tudi skrbno izbral opremo. Seveda k zmagi pripomore tudi DI2 in seveda obročniki. Velikost okvirja je idealna za oko, nastavitev je dirkalna, barva kombinacija zelo modna….
Čestitke - lastniku in ocenjevalcu!
Nagrajenci naj mi na ZS čimprej sporočijo velikost dresov!
vredu, črn je... ampak... je lahko HT bolj debel, pa vila nad HT in fajafa bolj tanka... sori, ampak to mi res ne paše skupaj... ma hej, that`s just me... čestitke srečnemu zmagovalcu...
lpA
Zgleda, da se je treba za leto 2013 zavit v črnino, mogoče včasih tud malo bele paše.
@FAUSTO:NAJLEPŠA SPECIALKA V SLOVENIJI LETA 2012
lastnik M.V
Čestitam v imenu uredništva BICIKEL.com
Fausto
Dobro,kolesa so res vsa dobro usklajena,brez zadrškov bi vozil bilo katerega
...kot svojega...,tako da tu vse OK!
Veselje pa mi hitro mine,ko vidim v kako porazno slabi resoluciji so prikazana ta,res lepa kolesa!
Če se toliko posveča tem kolesom,predvsem "najlepša specialka leta 2012",kar je mimogrede zelo prestižen naslov,si vsekakor ta kolesa tudi zaslužijo "prestižno" resolucijo fotografij.
Takole me pa vse skupaj ne prepriča.Dobra,resolucijsko dovolj velika fotografija pove namreč več,kot nekaj strani opisovanja teh lepotcev,pa še svoje mnenje lahko ustrezno in z veseljem podamo,saj nas jasne slike kar nekako pritegnejo,tele pa nas pustijo hladnega,saj ni
"dodane vrednosti".
Sicer čestitke lastnikom teh kvalitetnih,ter lepo usklajenih koles,pa srečno vožnjo!
Čestitke Fausto in vsem lastnikom, bilo je z veseljem spremljati tvojo temo, ki je res svetla točka tega foruma.
Se veselim ocenjevanj v 2013 in ne daj se motiti.
P.S.: Zmagovalec bi zdaj res lahko dal kakšno fotografijo višje kakovosti.
Se strinjam Gringo...vendar ne gre drugače...kljub opozorilom. Upam, da nam bodo nagrajenci zdaj pokazali lepše fotke!
Pionirmtb, a je to to?
Verjetno lahko kolesa leta z boljšimi slikami in podobnim opisom pričakujemo v tiskani številki revije bicikel? Predlagam "gasilsko sliko" z vsemi akterji (nagrajenci v novih dresih s svojimi konjički). :)
Tako je če ponudiš prst...
Tole so že kandidati za 2013!
@maticek:Pionirmtb, a je to to?
kuverta v sl. zmerom zaleže...
Tema 2012 je imela 440+ strani, kot kaže smo/ste/so na dobri poti, da tema 2013 preseže 500 strani ... :D .. me zanima kakšno bo razmerje slike/(trapasti/odvečni/ne potrebni...) komentarji
@nemelek - tema pokaži kaj voziš je veliko starejša.
@fausto - čestitam, da ti je uspelo izbrati najlepše kolo za prejšnje leto. Ob toliko različnih se je težko odločiti.
@pionirmtb:@maticek:Pionirmtb, a je to to?
Janša, Janković, Lens in PionirmMTB 17. januarja v Oprah's show.
@FAUSTO:
Tole so že kandidati za 2013!
Kir model pa je tole ?
@scott-kropa:@pionirmtb:@maticek:Pionirmtb, a je to to?
Janša, Janković, Lens in PionirmMTB 17. januarja v Oprah's show.
ne morem ne znam angleško...
@nemelk:Tema 2012 je imela 440+ strani, kot kaže smo/ste/so na dobri poti, da tema 2013 preseže 500 strani ... :D .. me zanima kakšno bo razmerje slike/(trapasti/odvečni/ne potrebni...) komentarji
Tema "Pokaži kaj voziš ..." je odprta od konca leta 2003 in je imela do konca 2012 443 strani, kar je ca. 49 strani na leto v povprečju.
Je pa dejstvo, da je bilo v 2012 napolnjenih ca. 90 strani, kar pomeni da zadeva raste ...
in kot avtor prvotne teme sem zelo vesel tega ... haha.
Dobri smo, ni kaj.
Ta foil ne zmaga samo v lepoti,ampak tudi v ceniSe strinjam z nazivom...
Čestitke lastniku!
Razglasitev najlepše specialke v Sloveniji za leto 2012: