Dober si,...meni se zdi 5k na leto veliko. Otroka, pa služba, pa še popoldanc...letos planiram s TFjčkom 2k,...pa bom vesel.
lpB
Vozim skozi vso leto, tudi pozimi, samo da je suha cesta. Čez teden študiram v LJ, tako da kolo ostane za vikend. Vmes delam veliko vaj z utežmi. Ko pa nastopi poletje, je pa seveda druga zgodba. Takrat sem na kolesu vsak dan po največ dve uri, ki pa sta precej intenzivni. Letos sem nabavil še trenažer, ki pa mi služi bolj za razgibavanje kot pa nabiranje kondicije. Lani se je tako nabalo za 5.5k km, letos upam, da jih bo več, saj se faks končuje, službo pa bo najbrž težko najti, zato bo frustracije potrebno nekje spraviti iz telesa=)
cca 18k km letos (s trenažerjem vred). Na kolesu skoraj vsak dan. Žena + dva otroka, zasebno podjetje...vse se da če se hoče...včasih pred službo, vmes (namest malce) in po...kakor pač nanese... Vikendi po opravljenih domačih in družinskih obveznostih so ponavadi rezervirani za kolo...
Jaz tudi čez 6k ne pridem. Podoben tempo kot je zgoraj navedel SRET. Družina-služba-kolo.
Službo imam terensko, urnik 12 urni, dnevne ali nočne, kakor šefu pade kocka. Veliko je odrekanja ampak je na prvem mestu družina, tako, da sproti kombiniram ture, npr. če se gre kam na pot, gredo moji z avtom jaz pa ga vžgem s kolesom ali pa sem ob svitu že na cesti in podobne. Okoli sebe imam prijatelje, strastne kolesarje, ki me pogosto vabijo na vožnje in maratone (govorim v rekreativnem duhu) ampak si niti za dan ali dva naprej ne morem planirat in dogovarjat za furo. Na kolo skočim čim vidim, da je luknja in tako izkoristim čas za mojo (jaz biciklu rečem odvisnost-zasvojenost) dušo. Iz tega je ratalo, da sem postal solist - samotar na cesti.
@sensor:Jaz tudi čez 6k ne pridem. Podoben tempo kot je zgoraj navedel SRET. Družina-služba-kolo.
Službo imam terensko, urnik 12 urni, dnevne ali nočne, kakor šefu pade kocka. Veliko je odrekanja ampak je na prvem mestu družina, tako, da sproti kombiniram ture, npr. če se gre kam na pot, gredo moji z avtom jaz pa ga vžgem s kolesom ali pa sem ob svitu že na cesti in podobne. Okoli sebe imam prijatelje, strastne kolesarje, ki me pogosto vabijo na vožnje in maratone (govorim v rekreativnem duhu) ampak si niti za dan ali dva naprej ne morem planirat in dogovarjat za furo. Na kolo skočim čim vidim, da je luknja in tako izkoristim čas za mojo (jaz biciklu rečem odvisnost-zasvojenost) dušo. Iz tega je ratalo, da sem postal solist - samotar na cesti.
Se strinjam 100 %.
Meni žena pravi da sem nor, ko grem poleti ob 5h zjutraj na kolo. Ko se družina zbudi, jaz že odvrtim 100 km in sem potem z družino še cel dan. Drugač pa izkoristim vsako ampak res vsako minuto ki je na razpolago. Še v gostilno ne grem več
Da bi šel pa že ob 5h na kolo, me pa ravno ne prime. Je pa bolje malo pospat. Tudi dovolj spanja in pa kvalitetnega pomaga pri vsem ( zdravje, počutje....)
Dober spanc je srokrat boljši kot vsak žganc.
Jaz bi rad kar čimbolj izkoristil čas za družino, službo in tudi kolo.
Dan ima 24 ur, kar je dostikrat premalo saj treba tudi spat :-)
Je pa kolesarstvo definitivno zasvojenost. Ko sem pred leti začel si tudi približno nisem mislil, da me bo tako potegnilo not .
@SRET:@sensor:Jaz tudi čez 6k ne pridem. Podoben tempo kot je zgoraj navedel SRET. Družina-služba-kolo.
Službo imam terensko, urnik 12 urni, dnevne ali nočne, kakor šefu pade kocka. Veliko je odrekanja ampak je na prvem mestu družina, tako, da sproti kombiniram ture, npr. če se gre kam na pot, gredo moji z avtom jaz pa ga vžgem s kolesom ali pa sem ob svitu že na cesti in podobne. Okoli sebe imam prijatelje, strastne kolesarje, ki me pogosto vabijo na vožnje in maratone (govorim v rekreativnem duhu) ampak si niti za dan ali dva naprej ne morem planirat in dogovarjat za furo. Na kolo skočim čim vidim, da je luknja in tako izkoristim čas za mojo (jaz biciklu rečem odvisnost-zasvojenost) dušo. Iz tega je ratalo, da sem postal solist - samotar na cesti.Se strinjam 100 %.
Meni žena pravi da sem nor, ko grem poleti ob 5h zjutraj na kolo. Ko se družina zbudi, jaz že odvrtim 100 km in sem potem z družino še cel dan. Drugač pa izkoristim vsako ampak res vsako minuto ki je na razpolago.Še v gostilno ne grem več
vsa čast tebi in podobnim, to je disciplina - edino z njo gre tole skoz....
če naredim 1+ je že nekaj....
kapo dol
Ja ko je enkrat familja je res težko spravit skupaj ene solidne km .Se pa strinjam da se pa z"razumevajočo"lepšo polovico marsikaj da nardit.Lansko leto mi je nekako uspelo spravit skupej ene 7k,je pa res da moraš izkoristit vsako minuto in pa tudi cajt za gostilno odpade.
@primoz69:cca 18k km letos (s trenažerjem vred). Na kolesu skoraj vsak dan. Žena + dva otroka, zasebno podjetje...vse se da če se hoče...včasih pred službo, vmes (namest malce) in po...kakor pač nanese... Vikendi po opravljenih domačih in družinskih obveznostih so ponavadi rezervirani za kolo...
U , tole je pa kar huda . Dober si spraviš vse v en dan.
@primoz69:cca 18k km letos (s trenažerjem vred). Na kolesu skoraj vsak dan. Žena + dva otroka, zasebno podjetje...vse se da če se hoče...včasih pred službo, vmes (namest malce) in po...kakor pač nanese... Vikendi po opravljenih domačih in družinskih obveznostih so ponavadi rezervirani za kolo...
Koliko kilometrov pa delaš na turo med tednom ali vikendom?
LP N
@TEX:@primoz69:cca 18k km letos (s trenažerjem vred). Na kolesu skoraj vsak dan. Žena + dva otroka, zasebno podjetje...vse se da če se hoče...včasih pred službo, vmes (namest malce) in po...kakor pač nanese... Vikendi po opravljenih domačih in družinskih obveznostih so ponavadi rezervirani za kolo...
Če se odpoveš "klikanju za računalnikom", če se organiziraš in je motiv. ....se da marsikaj, tudi pridno nabiranje km.
@hmm:@TEX:@primoz69:cca 18k km letos (s trenažerjem vred). Na kolesu skoraj vsak dan. Žena + dva otroka, zasebno podjetje...vse se da če se hoče...včasih pred službo, vmes (namest malce) in po...kakor pač nanese... Vikendi po opravljenih domačih in družinskih obveznostih so ponavadi rezervirani za kolo...
Če se odpoveš "klikanju za računalnikom", če se organiziraš in je motiv. ....se da marsikaj, tudi pridno nabiranje km.![]()
Klikat se da med regeneracijo , sam pohvalit sem ga hotu.
Jaz med tednom delam na turo nekje med 50 do 80 kilometrov (ampak ne vsak dan ), med vikendom pa probam nekje okoli 100, če mi uspe.
Se mi pa zdi, da bolj kot otroci rastejo, manj mam čaasa .
Ko te bicikl zasvoji, ni noben problem delat povp.1k na mesec (12+ letno) ali več.
@felix56:Ko te bicikl zasvoji, ni noben problem delat povp.1k na mesec (12+ letno) ali več.
Zasvoji te že, ampak je problem v času. Želim biti čim bolj na razpolago družini in pa tudi v službi in potem marsikdaj za kolo zmanjka
...mal mam probleme s kilogrami, drgač pa kolesarm 7 let... vsako leto nekje po 2500km , razen predlansko leto 4000, lansko 3500, letus pa 3200(žalostno, sem mislil da bom vsako leto več) ;)
no, letos zarad finančnih težav prodau specijalko, mam sam še trekinga.... upam pa da usejeno rata pridet spet na 4000km, pa - 15kil do novembra(začnem pa konc februarja pomoje) ;) ... upam, da bom do poletja našparu nazaj denar za specialko ;) drugače sem samski, srednje malo delam za fax - lahko se bi bol trudu ;) usejeno ljubim kolesarstvo ;) posebej spremljanje giro, tdf, vueta.... ;)
kar se mi zdi pa obveznosti,.. vsej po mojih izkušnjah, več kot jih maš, bolj cajt za vse najdeš ;)
@nejc100:@primoz69:cca 18k km letos (s trenažerjem vred). Na kolesu skoraj vsak dan. Žena + dva otroka, zasebno podjetje...vse se da če se hoče...včasih pred službo, vmes (namest malce) in po...kakor pač nanese... Vikendi po opravljenih domačih in družinskih obveznostih so ponavadi rezervirani za kolo...
Koliko kilometrov pa delaš na turo med tednom ali vikendom?
LP N
Ne vem, kakor nanese pač. Odvisno od časa, vremena...rekord mam z morja ko sem v 8 dneh napravil 7 fur, vse skupaj nekaj malega čez 700
Jaz sem lani naredil 8700 km je bilo tudi že blizu 10000 km, no nekje 7000 km na leto pa je cilj. Tudi jaz kombinioram družina, služba, kolo, vendar kakor pri mnogih je tudi pri meni zasvojenost z kolesarjenjem zelo velika včasih še preveč pa nič zato, ker je to za mojo dušo.
Kolesarim resno cca 14 mesecev, lani 11000km in 210kvm letos cilj 15-18k
4000 +. Od tega približno 20 % nočnih.
Mislim, da je kar nekaj, od maja naprej in ob družini.
@TEX:@hmm:@TEX:@primoz69:cca 18k km letos (s trenažerjem vred). Na kolesu skoraj vsak dan. Žena + dva otroka, zasebno podjetje...vse se da če se hoče...včasih pred službo, vmes (namest malce) in po...kakor pač nanese... Vikendi po opravljenih domačih in družinskih obveznostih so ponavadi rezervirani za kolo...
Če se odpoveš "klikanju za računalnikom", če se organiziraš in je motiv. ....se da marsikaj, tudi pridno nabiranje km.![]()
Klikat se da med regeneracijo , sam pohvalit sem ga hotu.
vem, sm zastopu ...
Število prevoženih kilometrov na kolesu je relativna stvar.

Jaz jih delam malo več kot 5 tisoč na leto in glede na to, da mam družino (tri otroke) in pa službo v kateri preživim devet ali deset ur so ti kilometri zame že kar uspeh.
Večen problem je seveda čas
Kako vam uspeva družina-služba-kolo ?