Prevoženi kilometri

Domov > Forum > Prevoženi kilometri

Prevoženi kilometri

SORTIRAJ PO:
SRET 18.01.2013 20:02

Število prevoženih kilometrov na kolesu je relativna stvar.

Jaz jih delam malo več kot 5 tisoč na leto in glede na to, da mam družino (tri otroke) in pa službo v kateri preživim devet ali deset ur so ti kilometri zame že kar uspeh.
Večen problem je seveda čas nasmeh

Kako vam uspeva družina-služba-kolo ?

boklavdi 18.01.2013 21:37

Dober si,...meni se zdi 5k na leto veliko. Otroka, pa služba, pa še popoldanc...letos planiram s TFjčkom 2k,...pa bom vesel.

lpB

bucko2 19.01.2013 07:36

Podobni problemi, podobne želje. Zadnji 2 leti po slabih 2k, več je nemogoče. 3je otroc (najstarejši 4 leta kul), žena, služba, 25 krat po cel teden v tujini - lansko leto... za moje pojme sem čarovnik. Letos 1.1.2013 35km :-).

LPA 

p.s. z Rozijem seveda smeh 

LukecKukec 19.01.2013 08:26

Vozim skozi vso leto, tudi pozimi, samo da je suha cesta. Čez teden študiram v LJ, tako da kolo ostane za vikend. Vmes delam veliko vaj z utežmi. Ko pa nastopi poletje, je pa seveda druga zgodba. Takrat sem na kolesu vsak dan po največ dve uri, ki pa sta precej intenzivni. Letos sem nabavil še trenažer, ki pa mi služi bolj za razgibavanje kot pa nabiranje kondicije. Lani se je tako nabalo za 5.5k km, letos upam, da jih bo več, saj se faks končuje, službo pa bo najbrž težko najti, zato bo frustracije potrebno nekje spraviti iz telesa=)

primoz69 19.01.2013 08:46

cca 18k km letos (s trenažerjem vred). Na kolesu skoraj vsak dan. Žena + dva otroka, zasebno podjetje...vse se da če se hoče...včasih pred službo, vmes (namest malce) in po...kakor pač nanese... Vikendi po opravljenih domačih in družinskih obveznostih so ponavadi rezervirani za kolo...

sensor 19.01.2013 09:02

Jaz tudi čez 6k ne pridem. Podoben tempo kot je zgoraj navedel SRET. Družina-služba-kolo.
Službo imam terensko, urnik 12 urni, dnevne ali nočne, kakor šefu pade kocka. Veliko je odrekanja ampak je na prvem mestu družina, tako, da sproti kombiniram ture, npr. če se gre kam na pot, gredo moji z avtom jaz pa ga vžgem s kolesom ali pa sem ob svitu že na cesti in podobne. Okoli sebe imam prijatelje, strastne kolesarje, ki me pogosto vabijo na vožnje in maratone (govorim v rekreativnem duhu) ampak si niti za dan ali dva naprej ne morem planirat in dogovarjat za furo. Na kolo skočim čim vidim, da je luknja in tako izkoristim čas za mojo (jaz biciklu rečem odvisnost-zasvojenost) dušo. Iz tega je ratalo, da sem postal solist - samotar na cesti. 

Bernard 19.01.2013 16:37
Zelo relativna stvar. Če npr. po večini voziš sam, ubiraš vedno same hribe, imaš službo, familijo in si povrhu še normalen, kar pomeni, da furaš še kakšen drug šport ali hobi .... potem ni šans, da obrneš več kot 5k. Sicer pa nasplošno tu nastane problem rekreativnosti. Če jih imaš že pred Franjo al pa Alpami 5, pač nisi rekreativc ampak si v bistvu profi. To je seveda čist ok, sam mal frustrirajoče za nas rekreativce, ko gledamo rezultate :)
SRET 19.01.2013 19:29
@sensor:

Jaz tudi čez 6k ne pridem. Podoben tempo kot je zgoraj navedel SRET. Družina-služba-kolo.
Službo imam terensko, urnik 12 urni, dnevne ali nočne, kakor šefu pade kocka. Veliko je odrekanja ampak je na prvem mestu družina, tako, da sproti kombiniram ture, npr. če se gre kam na pot, gredo moji z avtom jaz pa ga vžgem s kolesom ali pa sem ob svitu že na cesti in podobne. Okoli sebe imam prijatelje, strastne kolesarje, ki me pogosto vabijo na vožnje in maratone (govorim v rekreativnem duhu) ampak si niti za dan ali dva naprej ne morem planirat in dogovarjat za furo. Na kolo skočim čim vidim, da je luknja in tako izkoristim čas za mojo (jaz biciklu rečem odvisnost-zasvojenost) dušo. Iz tega je ratalo, da sem postal solist - samotar na cesti. 

Se strinjam 100 %.

Meni žena pravi da sem nor, ko grem poleti ob 5h zjutraj na kolo. Ko se družina zbudi, jaz že odvrtim 100 km in sem potem z družino še cel dan. Drugač pa izkoristim vsako ampak res vsako minuto ki je na razpolago.

nasmeh Še v gostilno ne grem več  nasmeh

boyan64 20.01.2013 16:50

Da bi šel pa že ob 5h na kolo, me pa ravno ne prime. Je pa bolje malo pospat. Tudi dovolj spanja in pa kvalitetnega pomaga pri vsem ( zdravje, počutje....)
Dober spanc je srokrat boljši kot vsak žganc. 

SRET 21.01.2013 09:08

Jaz bi rad kar čimbolj izkoristil čas za družino, službo in tudi kolo.
Dan ima 24 ur, kar je dostikrat premalo saj treba tudi spat :-)

Je pa kolesarstvo definitivno zasvojenost. Ko sem pred leti začel si tudi približno nisem mislil, da me bo tako potegnilo not . 

3cikl 21.01.2013 10:36
@SRET:
@sensor:

Se strinjam 100 %.

Meni žena pravi da sem nor, ko grem poleti ob 5h zjutraj na kolo. Ko se družina zbudi, jaz že odvrtim 100 km in sem potem z družino še cel dan. Drugač pa izkoristim vsako ampak res vsako minuto ki je na razpolago.

nasmeh Še v gostilno ne grem več  nasmeh

vsa čast tebi in podobnim, to je disciplina - edino z njo gre tole skoz....

če naredim 1+ je že nekaj....

kapo dol

dejan6970 21.01.2013 11:02

Ja ko je enkrat familja je res težko spravit skupaj ene solidne km .Se pa strinjam da se pa z"razumevajočo"lepšo polovico marsikaj  da nardit.Lansko leto mi je nekako uspelo spravit skupej ene 7k,je pa res da moraš izkoristit vsako minuto in pa tudi cajt za gostilno odpade.

TEX 21.01.2013 13:08
@primoz69:

cca 18k km letos (s trenažerjem vred). Na kolesu skoraj vsak dan. Žena + dva otroka, zasebno podjetje...vse se da če se hoče...včasih pred službo, vmes (namest malce) in po...kakor pač nanese... Vikendi po opravljenih domačih in družinskih obveznostih so ponavadi rezervirani za kolo...

U , tole je pa kar huda . Dober si spraviš vse v en dan.

nejc100 21.01.2013 13:35
@primoz69:

Koliko kilometrov pa delaš na turo med tednom ali vikendom?

LP N 

hmm 21.01.2013 13:35
@TEX:
@primoz69:

Če se odpoveš "klikanju za računalnikom", če se organiziraš in je motiv. ....se da marsikaj, tudi pridno nabiranje km.nasmeh 

TEX 21.01.2013 13:43
@hmm:
@TEX:
@primoz69:

Če se odpoveš "klikanju za računalnikom", če se organiziraš in je motiv. ....se da marsikaj, tudi pridno nabiranje km.nasmeh 

Klikat se da med regeneracijo , sam pohvalit sem ga hotu. mežik

SRET 21.01.2013 14:38

Jaz med tednom delam na turo nekje med 50 do 80 kilometrov (ampak ne vsak dan nasmeh), med vikendom pa probam nekje okoli 100, če mi uspe.

Se mi pa zdi, da bolj kot otroci rastejo, manj mam čaasa .

felix56 21.01.2013 14:54

Ko te bicikl zasvoji, ni noben problem delat povp.1k na mesec (12+ letno) ali več.

SRET 21.01.2013 15:36
@felix56:

Ko te bicikl zasvoji, ni noben problem delat povp.1k na mesec (12+ letno) ali več.

Zasvoji te že, ampak je problem v času. Želim biti čim bolj na razpolago družini in pa tudi v službi in potem marsikdaj za kolo zmanjka nasmeh

nejchy 21.01.2013 15:47

...mal mam probleme s kilogrami, drgač pa kolesarm 7 let... vsako leto nekje po 2500km , razen predlansko leto 4000, lansko 3500, letus pa 3200(žalostno, sem mislil da bom vsako leto več) ;)

no, letos zarad finančnih težav prodau specijalko, mam sam še trekinga.... upam pa da usejeno rata pridet spet na 4000km, pa - 15kil do novembra(začnem pa konc februarja pomoje) ;) ... upam, da bom do poletja našparu nazaj denar za specialko ;) drugače sem samski, srednje malo delam za fax - lahko se bi bol trudu  ;) usejeno ljubim kolesarstvo ;) posebej spremljanje giro, tdf, vueta.... ;)

kar se mi zdi pa obveznosti,.. vsej po mojih izkušnjah, več kot jih maš, bolj cajt za vse najdeš ;)

primoz69 21.01.2013 16:07
@nejc100:
@primoz69:

Koliko kilometrov pa delaš na turo med tednom ali vikendom?

LP N 

Ne vem, kakor nanese pač. Odvisno od časa, vremena...rekord mam z morja ko sem v 8 dneh napravil 7 fur, vse skupaj nekaj malega čez 700

morison 21.01.2013 16:50

Jaz  sem  lani  naredil  8700 km  je  bilo  tudi  že  blizu  10000 km, no  nekje  7000 km  na  leto  pa  je  cilj. Tudi  jaz  kombinioram  družina, služba, kolo, vendar  kakor  pri  mnogih  je  tudi  pri  meni  zasvojenost  z  kolesarjenjem  zelo  velika  včasih  še  preveč  pa  nič  zato, ker  je  to  za  mojo  dušo.smeh

morison 21.01.2013 16:51
Bernard 21.01.2013 17:58
Zlo zdravo je najbrž, da v življenju obstaja še kaj druzga kot bicikl ... Če si džanki se je pa pameten zdravt :)
nejc100 21.01.2013 18:56
Jaz sem lani štartal šele aprila, pa mi je do konca leta uspelo 5.577 km. Upam da bo letos pala osmica, če bo čas.

lp
peciklist 21.01.2013 19:45

Kolesarim resno cca 14 mesecev, lani 11000km in 210kvm letos cilj 15-18k

bojevit 22.01.2013 06:35

4000 +. Od tega približno 20 % nočnih.

Mislim, da je kar nekaj, od maja naprej in ob družini.

hmm 22.01.2013 09:10
@TEX:
@hmm:
@TEX:
@primoz69:

Klikat se da med regeneracijo , sam pohvalit sem ga hotu. mežik

vem, sm zastopu ... mežik

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI