@karantanc:Pozdravljeni,
Zanima me splošno mnenje ali nasveti o omenjeni gonilki. Sprašujem ravno zato, ker je na tujih forumih moč opaziti zelo različna stališča glede nje. Nekateri navajajo, da se gonilke tudi lomijo v predelu vpetja pedala, predvsem pa navajajo težave z odvijanjem vijaka na desni strani, kjer je gonilka pritrjena. Po eni strani sem dobil malo odpora do omenjene gonilke, po drugi pa se mi zdi, da le ne more biti vse tako črno, saj nenazadnje te gonilke vgrajujejo na kolesa priznanih proizvajalcev kot prvo vgradnjo. Prav vesel bom mnenja vsakega izmed vas, ki je imel možnost gonilko preizkusiti ali jo uporablja.
Lep dan vam želim.
Za prvo vgradnjo te gonilke vgrajujejo predvsem zaradi cene. Če hočeš kupiti kvalitetno gonilko kupi shimano gonilke res niso najlažje so pa najtrpežnejše.
@copi:@karantanc:Pozdravljeni,
Zanima me splošno mnenje ali nasveti o omenjeni gonilki. Sprašujem ravno zato, ker je na tujih forumih moč opaziti zelo različna stališča glede nje. Nekateri navajajo, da se gonilke tudi lomijo v predelu vpetja pedala, predvsem pa navajajo težave z odvijanjem vijaka na desni strani, kjer je gonilka pritrjena. Po eni strani sem dobil malo odpora do omenjene gonilke, po drugi pa se mi zdi, da le ne more biti vse tako črno, saj nenazadnje te gonilke vgrajujejo na kolesa priznanih proizvajalcev kot prvo vgradnjo. Prav vesel bom mnenja vsakega izmed vas, ki je imel možnost gonilko preizkusiti ali jo uporablja.
Lep dan vam želim.
Za prvo vgradnjo te gonilke vgrajujejo predvsem zaradi cene. Če hočeš kupiti kvalitetno gonilko kupi shimano gonilke res niso najlažje so pa najtrpežnejše.
Ne vem, če jih ravno vgrajujejo zaradi cene, saj niso poceni. Shimano pa pač nima BB30, za adapterje mi pa tudi ni. Da so pa shimano trpežne, to pa vsekakor drži.
Kolikor jaz vem, se na Cannondalih odlično obnesejo. Montirajo jih pa res v kombinaciji s Shimanom zaradi BB30
Iz prakse ~20kkm vse ok, ne na mojem kolesu. Bo pa tudi moja v kratkem verjetno naprodaj, če koga slučajno zanima nakup. (je malo rabljena)
Sam imam omenjeno gonilko in mi je res super. Imam torej FSA SL-K Light 50/34 z dolžino gonilke 175mm.
Me pa zanima, ali ima mogoče kdo enako gonilko ter z dolžino 172,5mm? Me zanima, ali bi bil pripravljen za zamenjavo obeh gonilk za nekaj dni, saj me že en čas muči bolečina v kolenu, pa je to verjetno še edina stvar, ki je nisem preizkusil. Torej da bi poskusil z krajšo gonilko.
Ob dvigu sedeža in krajši gonilki bi razlika v upognjenosti kolena bila 5mm in s tem manj obremenjeno koleno, ko je sključeno. Pri morebitni obrabi kolena, bi mi zadeva lahko pomagala. Istočasno bi ta oseba lahko preizkusila, ali mu morda ustreza daljša gonilka.
Gonilni ležaj je BB30A, kar pomeni, da brez raznih adapterjev ne morem vzeti kar katerekoli gonilke, da bi sprobal (Shimano odpade). Najraje bi sprobal točno enak model in tudi po letniku (moj je 2015), torej s sivim napisom. Morebiti bi drugi osebi ustrezala dolžina 175mm in bi za stalno zamenjala. Če ne, pa vsaj vem, na čem sem.
Sam jo imam tudi na fitnes kolesu kot prva vgradnja. Vsaj zaenkrat nobenih problemov.
@bécane:Sam jo imam tudi na fitnes kolesu kot prva vgradnja. Vsaj zaenkrat nobenih problemov.
Imaš SL-K gonilko? Kakšne dolžine pa? Bi ti bilo odveč, da bi si jo sposodil?
@bécane: Enako kot ti, 50/34 175, le da je sivo-rdeča.
Gonilka je res zakon. Moja je s sivimi napisi kar mi dobro ustreza k kolesu, letnik 2015. Le da bi rad preizkusil s krajšo gonilko.
Pozdravljen.
Imel omenjeno gonilko kot prva vgradnja na kenondejlu L2013. Dvakrat sem jo reklamiral, ker se mi je na levi gonilki odlepila alu rinka od karbona. Prvič sem čakal, da sem dobil novo skoraj 2 meseca. Imel sem pol leta miru, cca3kkm, potem se mi je pa zadeva ponovila. Spet reklamacije,klici,živčne vojne,...popizdil, kupil in zmontiral novo gonilko ultegra in imam mir!
lpA
@Aljo-supersix:Zakaj te je pa motilo? Ne vem če misliva enako, ampak tudi meni se je alu podložka pri navoju na eni strani ven odlepila. Vendar sem jo pac dal nazaj noter in privil pedala. Pa mi je cisto v redu. Imam pa Garmin Vector 2 pedala.Pozdravljen.
Imel omenjeno gonilko kot prva vgradnja na kenondejlu L2013. Dvakrat sem jo reklamiral, ker se mi je na levi gonilki odlepila alu rinka od karbona. Prvič sem čakal, da sem dobil novo skoraj 2 meseca. Imel sem pol leta miru, cca3kkm, potem se mi je pa zadeva ponovila. Spet reklamacije,klici,živčne vojne,...popizdil, kupil in zmontiral novo gonilko ultegra in imam mir!
lpA
Pozdravljeni,
Lep dan vam želim.