Polar RC X3

Domov > Forum > Polar RC X3

Polar RC X3

SORTIRAJ PO:
Katiuscia 29.03.2013 20:49

Razmišljam o nakupu merilca srčnega utripa, za spinning treninge in kolesarjenje na prostem.

Trenutno me mika model Polar RC X3. Ni mi pa popolnoma jasna razlika v ceni (rc x3, rc x3 bike, rc x3 rune, rc x3 gsp).

Na Polarjevi uradni spletni strani sem pogledala lastnosti, ampak ne razumem, če se lastnosti nanašajo na osnovni model ali je skupek vseh modelov.

A je moznost samostojnega menjavanja baterije prednost ali slabost?

Urky 29.03.2013 21:02

rcx3 je osnovni samo ura + merilec

rcx3 bike... osnovni + merilec + senzor hitrosti na kolesu (wind)

rcx3 run osnovni + merilec + senzor za tek

rcx3 gps--- osnovni + merilec +gps

Tako nekako gre...

prednost, ker nerabiš vsakič h urarju nosit v urco... lp

mogče bi razmislil o rc3 gps... ki ima še višince

LukecKukec 29.03.2013 21:04

Polar rcx3 je v različici bike in run. Razlika je v dodatni opremi, ki spada zraven. Senzor kadence gre pri run na čevelj, pri bike na zdnji trikotnik, gps senzorja sta različna. Osnovna cena za run ali bike (oba meritna utrip standardno) je tam okrog 150 evr, s tem da je vse dodatne senzorje kot so gps (ti samo izriše pot), w.i.n.d. itd treba dokupiti. RCX3 Gps pa te vodi podobno kot garmin in ima senzor vgrajen v uro ter stane tam okrog 250 evr. Vsaj tako nekako sem jaz to razumel=)

Urky 29.03.2013 21:08

približno tako je :)

p.s.: v aplikaciji polarpersonaltrainer na webu si lahko naštimaš atlitude... in ti ob uporabi gps senzorja g5 izriše tudi višince... kok je natanečn pa to pa nevem... menda uporablja od google maps zemljevide itd...

drugače pa kaj točno ima rcx3

sl.polar.fi/sl/izdelki/izbolj saj_svojo_telesno_pripravljeno st/tek_vek_sportov/rcx3

Zavesa 29.03.2013 22:18

Kot sta ze uporabnika nad mano napisala, razlike so samo v "dodatni opremi", t.j. prilozenih senzorjih.

Ce mene vprasas, je Bike mal nateg, ker nima zraven senzorja kadence. In mislim, da lahko GPS verzijo uporabljas tako za kolo kot tek, saj podatke o hitrosti in razdalji belezi prek gps senzorja in ne potrebujes se dodatnega senzorja hitrosti.

Pa pazi, ker glede na navedbe s Polarjeve strani osnovni paket nima prilozenega vmesnika za prenos podatkov na racunalnik (ce to potrebujes).

Pa se ena stvar je, namrec tele ure na kolesu imajo dokaj majhen display in je vcasih malce tezje razlocit podatke med voznjo oz. moras pozornost bolj usmerit na branje displaya kot samo voznjo (sam imam npr. CS600).

Ce ga imas namen uporabljat samo za kolo, je tale tudi primerljiv, ima vecji display, pa se kadenco ima zraven:

www.polar.com/en/products/max imize_performance/cycling/CS50 0plus

po ceni CS500 pa je podoben tudi tale (tudi misljen samo za kolo):

www.a2u.si/view_product.php?p roduct=GARDS4FL119

kenz76 29.03.2013 22:26

poglej še RC3, ki ima GPS že vgrajen v uri in ni treba dodatnega oddajnika s sabo nosit.

LukecKukec 29.03.2013 23:05
@kenz76:

poglej še RC3, ki ima GPS že vgrajen v uri in ni treba dodatnega oddajnika s sabo nosit.

RC3 nima gps-a, je treba kupiti senzor. Pod črto pa se bolj splača iti v nabavo Garmina, ker z nakupom dodatnik merilcev pri Polarju na koncu nekako pogliha.

Maillot_Jaune 30.03.2013 07:34

RC3 GPS je edini polar, ki ima vgrajen GPS v uri. Pride pa aprila v trgovine nekoliko nadgrajena verzija.
www.polar.com/en/products/imp rove_fitness/running_multispor t/RC3_GPS 

Katiuscia 30.03.2013 07:40

torej, če prav razumem so funkcije prilagojene dodatni opremi?

model bike= G3 in CS (cadence settings)

model run= S3

in gps= G5

ampak G3 in G5 imasta iste funkcije, samo oprema je drugačna?!

A je smiselno sploh wind vzet, če je ze na kolesu števec km? Edino kar ti kadenco kontrolira- samo to spet se mi ne zdi pomembna funkcija.

Bolj kot gledaš kaj vzet manj razumeš vsega skupaj neodločensmeh

Katiuscia 30.03.2013 07:43
@Zavesa:

Kot sta ze uporabnika nad mano napisala, razlike so samo v "dodatni opremi", t.j. prilozenih senzorjih.

Ce mene vprasas, je Bike mal nateg, ker nima zraven senzorja kadence. In mislim, da lahko GPS verzijo uporabljas tako za kolo kot tek, saj podatke o hitrosti in razdalji belezi prek gps senzorja in ne potrebujes se dodatnega senzorja hitrosti.

Pa pazi, ker glede na navedbe s Polarjeve strani osnovni paket nima prilozenega vmesnika za prenos podatkov na racunalnik (ce to potrebujes).

Pa se ena stvar je, namrec tele ure na kolesu imajo dokaj majhen display in je vcasih malce tezje razlocit podatke med voznjo oz. moras pozornost bolj usmerit na branje displaya kot samo voznjo (sam imam npr. CS600).

Ce ga imas namen uporabljat samo za kolo, je tale tudi primerljiv, ima vecji display, pa se kadenco ima zraven:

www.polar.com/en/products/max imize_performance/cycling/CS5 0 0plus

CS50 in CS500 gresta na kolo, torej mi ni za spinning treninge kaj preveč koristen :/

vrhi 30.03.2013 07:52

Sem tudi sam bil kar zagret nad x3 ali x5, pa smo ugotovili da nimata višinometra, podatek koliko višincev itd,se mi zdi pa v teh tehnoloških časih lahka imel-a.zapečateno

olmauntin 30.03.2013 08:35
@Katiuscia:
@Zavesa:

www.polar.com/en/products/max imize_performance/cycling/CS5 0 0plus

CS50 in CS500 gresta na kolo, torej mi ni za spinning treninge kaj preveč koristen :/

Zdravo
Kot sem ti že v prejšnji temi napisal. Če rabiš samo za srčni utrip je rcx3 brez vseh senzorjev najboljša varianta. Pa še lep je ;).
Pas za srčni utrip je itak že priložen v osnovnem paketu.
Če se bo pokazalo, da rabiš še kakšen senzorček v prihodnosti pa itak lahko kasneje dokupiš.
Za gps sled so pa današnji mobiteli dovolj zmogljivi in vedno jih imamo s seboj.
Naložiš stravo pa je čist ok.
Lp
Katiuscia 30.03.2013 16:44

odločena sem bila za to uro... in zdej mi je en prodajalec rekel, da jih je vrgel iz prodaje, ker so baje zadnje 2-3 leti Polar zelo slabi in se hitro kvarijo senzorji,. To naj bi baje bila posledica "made in china", predtem pa so jih še delali na finskem.

A se vi strinjate s tem, ali je bila samo poteza, da mi proda Garmin?

Urky 30.03.2013 17:16

:)) sam uporabljam polar nekje že par let... zadnje 2 leti tudi senzor za tek in hitrosti ter gps na rcx5 pa dela še vse brez problemov... uporabljam redno 3-4krat teden. Edino problem je s pasom za Hr... kar je pa itak potrošni material. Tak da jaz na leto zamenjam 1 pas za cca 5-6krat na teden vadbo... kar je zelo veliko.... če boš samo za kolo imela... ti bo držal bp celo leto... ali še več... tak da ja :D vrjetno poteza ;)

lp

Greg-XTR 30.03.2013 17:28

Pred kratkim sem iz Suunta šel na Polar (rcx5)- zelo razočaran in verjetno je to moj prvi in zadnji Polar (razen, če se bo zdaj bolje izkazal). Kupil run paket in dokupil wind senzor hitrosti. Prvi problem: senzor za hitrost se ni povezal z uro nikakor (lučka na senzorju utripala). Nesem na servis, po enem tednu dobim novega. Stvar deluje, si rečem ok, smola. Čez par dni, se mi ura sama od sebe ugasne. Jo zbudim nazaj, moram na novo vnest podatke (to pomeni, da se je resetirala). Naslednji dan se to ponovi 2x s tem, da sem dobil indikator za prazno baterijo. Nesem na servis. Bomo pogledali. Čez 3 dni dobim uro z novo baterijo. Naslednji dan se situacija ponovi. Uro sem komaj "zbudil", pojavljali so se neki hieroglifi, spet vnesem podatke, dela par ur, nakar se spet vgasne. Nesem na servis. Po mesecu in pol grem po uro. Vprašam kaj so zamenjali, pa mi reče, da pač en del. Niso zamenjali del, ampak kar celo uro (tega ne bi ugotovil, če ne bi imel prej zaščite za ekran, ki je zdaj seveda ni bilo). Mesec in pol so me po telefonu nategovali, potem pa mi še lagali v faco. V 6ih letih, kar sem uporabljal suunto (enega še vedno gonim) ni bilo nič drugega, kot menjava baterij.

olmauntin 30.03.2013 18:01
Jaz pa ravno obratna izkušnja.
Dva suuntoja v enem letu crknila. Prav tako ženin bil na servisu po dveh mesecih.
Sedaj sem na polarju pa nobenih težav. Edino pašček je potrošni material, ki ga menjam 2x letno.
Približno 12ur treninga tedensko.
Po mojem je čisto odvisno na kakšen izdelek naletiš.
Glede na to da smo vzhodna evropa verjetno dobimo največji krš.
Maj_ex 30.03.2013 18:04
Garmin!
Vse ostalo je preteklost. Žal.
Greg-XTR 30.03.2013 18:29

Moj je bil iz Francije tako, da verjetno ni "balkanska" roba. Upam, da bo zdaj delalo tako, kot je treba.

Urky 30.03.2013 21:55

Grega-xtr, škoda si imel pač smolo pri "samem izdelku" niso zato vsi polarji zanič.  Je pa res to vse skupaj čudno. Upam, da ti sedaj deluje kot mora. Jaz težav kot menjavo baterije še nisem imel pa je to moj drugi polar...

Srečno.

Greg-XTR 31.03.2013 16:08

Ne trdim, da so vsi polarji zanič, ampak naslednjič bom krepko premislil, če ga bom dal med kandidate (pa ni kriva samo ura, ampak tudi izkušnja s servisom). Drugače mi je ura po funkcionalnosti zelo všeč, da ne bom samo kritiziral!

kenz76 31.03.2013 16:58

govoriti o tem kako se en kvari, drug pa ne, je vlka bedarija! pri vsaki seriji se najde ene par primerov škart robe, tako pri Polarju, kot Graminu in Suuntu. mežik 

meni 725-ka dela že več let brezhibno, pa je tudi mejdinčajna. prej mi je finska 720-ka služila dolgo časa, pa verjetno še danes dela (bo Laufar povedu nasmeh)...

novi Polarji z GPS-i so res žal brez pravega višinometra in to "nadomestijo" z GPS podatki - ne vem, če že med vožnjo, al šele doma ko daš na kompjuter. lahko da kdo informacijo o tem?
če nardijo RC7, ki bo imel vgrajen GPS in pravi višinomer, mogoč celo menjam dobro staro 725-ko.

je pa Polar ura, ki jo lahko nosiš tudi na roki. tisto Garminovo škatlo si ne predstavljam, da bi jo na roko tlačil... smeh  Suunto je že druga zgodba.

kenz76 03.04.2013 11:00

očitno pri Polarju poslušajo uporavnike - RC3, now with altitude nasmeh 
image 

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI