ponavadi na fajfi piše dolžina. Drugače pa poglej slikco:
lghttp.12199.nexcesscdn.net/8 0591B/mediaLG/media/wysiwyg/st em-length.jpg
pravilno
Sem prov meril, imam novo fajfo brez oznake zato sem bil v dilemi, hvala za nasvet!
Imam težave s treking krmilom in merami. Zdaj ko gledam po slovenskih trgovinah, recimo: www.bike-center.si/komponente /nosilci-krmil/force-nosilec-k rmila-30647-30648-slo.html
Za premer cevi - 1 1/8" Za premer krmila - 31,8 mm
Kar je super, ampak jaz na svojem treking kolesu nikjer ne najdem tovrstih mer. Na fajfi mi bližje štange piše 14-15N.m in bližje krmila 11-12N.m , kar se sliši še kar smiselno razmerje med cevjo in krmilom, samo nisem ziher če paše. Vglavnem najbolj me bega za katero enoto sploh gre (N.m) in nanometer mislim da ni...
edit: sem našel specifikacije kolesa : www.pulzar.si/kolesa-author-t reking-classic.html
cev je klasično 1 1/8, vendar mi za krmilo ni jasno, 620 oz 640 predvidevam da je širina krmila, ki je odvisna od velikosti kolesa, medtem pa 20mm skorajda ni šans, da je premer krmila na mestu vpenjanja...
Nm ti je Newton meter oziroma s kakšnim momentom oz silo lahko "zategneš" vijak ....
Rabim krajšo fajfo zdaj je dolga 120 mm , kako naj vem kako dolga mora biti , da ne bo še zmeraj predolga ali celo prekratka , ali fajfe za specijalke pašejo na vse vilice ali ne ? Imam kolo Trek madone 2.1 c 2013.
počil mi je pokrovček na nosilcu krmila
če ima kdo doma viška se priporočam
klik: oglas pokrovček nosilca krmila
če ne najdem, pač kupim celo fajfo in vse zamenjam...
@zuz3kDrugače pa poskusi na kakšnem najbližjem servisu.
počil mi je pokrovček na nosilcu krmila
če ima kdo doma viška se priporočam
klik: oglas pokrovček nosilca krmila
če ne najdem, pač kupim celo fajfo in vse zamenjam...
Ponavadi se tam vedno kaj najde...
Prosim za informacijo kako pravilno izmeriti dolžino nosilca krmila- fajfe?
Meril sem od sredine objemke pri krmilu in sredino vijaka pri vilicah ali je to pravilno?